Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
İzmir
Orhun Ene: "Hem fiziksel hem de mental olarak hazır olmamız gerekirdi"
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 00:44:39
Aliağa Petkimspor Başantrenörü Orhun Ene, Bahçeşehir Kolejii mağlubiyetin ardından, "Sahamızda kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu tarz bir oyuna hem fiziksel hem de mental olarak hazır olmamız gerekirdi" dedi. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 29. haftasında, sahasında Bahçeşehir Koleji’ne 9576 mağlup olan Aliağa Petkimspor’da Başantrenör Orhun Ene, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Mağlubiyetten duyduğu üzüntüyü dile getiren Ene, şu ifadeleri kullandı: "Sahamızda kaybettiğimiz için üzgünüz. Üst üste aldığımız iki galibiyetin ardından, bu maçın da ilk yarısının son 4 dakikasına kadar fena bir oyun sergilemedik. Ancak sonrasında Bahçeşehir Koleji’nin sertliğine reaksiyon veremedik. Bu tarz bir oyuna hem fiziksel hem de mental olarak hazır olmamız gerekirdi. Şimdi önümüzde zorlu bir Beşiktaş maçı var ve o da benzer bir sertlikte geçecek. Kısa sürede köklü değişiklikler yapmak zor olsa da, hızlıca toparlanıp bir reaksiyon göstermeyi değerlendireceğiz. Amacımız kalan iki maçımızdan en az birini kazanmak. Bunun için mental olarak hazırlanıp tüm gayretimizi sahaya yansıtacağız."
01 Mayıs 2026 Cuma - 21:29
Basketbol Süper Ligi: Aliağa Petkimspor: 76 - Bahçeşehir Koleji: 95
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 29. haftasında Aliağa Petkimspor, sahasında Bahçe Kolej’e 76-95 yenildi. Salon: Aliağa Belediyesi ENKA Hakemler: Zafer Yılmaz, Polat Parlak, Kerem Yılmaz Aliağa Petkimspor: Efianayi 2, Franke 15, Blumbergs 14, Yunus Emre Sonsırma 2, Sajus 8, Whittaker 19, Mustafa Kurtuldum, Troy Selim Şav 4, Floyd 5, Flowers 17, Yiğit Kaba Başantrenör: Orhun Ene Bahçeşehir Koleji: Homesley 6, Mitchell 9, Furkan Haltalı 4, Flynn 14, Pontka 11, Cavanaugh 11, İsmet Akpınar 15, Göktuğ Baş 2, Hale 10, Koprivica 10, Mustafa Yiğit Açar Başantrenör: Marko Barac 1. Periyot: 23 -18 Devre: 41-41 3. Periyot: 58-66
01 Mayıs 2026 Cuma - 18:13
Sokakta uyuyan yaşlı adamın yüzüne tekme atıp paylaşan 2 şüpheli gözaltında
İzmir’in Buca ilçesinde sokakta uyuyan yaşlı bir adamı uyandırarak dalga geçen ve yüzüne tekme attıkları anları cep telefonuyla kaydeden 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Olay, Buca ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta yatan yaşlı adamın yanına 2 kişi yaklaştı. Şüphelilerden biri cep telefonu kamerasını açarak kayda girerken, kamerayı tutan kişinin "tekme at" şeklindeki yönlendirmesiyle hareket eden diğer zanlı, yaşlı adamın yüzüne tekme attı. Yaşlı adam saldırganlara tepki gösterirken, şüpheliler olay yerinden uzaklaştı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Yaşlı adamı uykusundan uyandırıp yüzüne tekme atan şüphelilerin F.E. ve Ç.Y. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan F.E. ile Ç.Y.’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.
01 Mayıs 2026 Cuma - 16:55
Sokakta uyuyan yaşlı adamın yüzüne tekme atıp sosyal medyada paylaştılar
İzmir'in Buca ilçesinde sokakta uyuyan yaşlı bir adamı uyandırarak dalga geçen ve yüzüne tekme attıkları anları cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaşan iki şüpheli şahıs pes dedirtti.
06 Ocak 2026 Salı - 13:19
Altekma’nın konuğu Sliedrecht Sport
Altekma, CEV Challenge Kupası 16’lı finaller turunun ikinci maçında Hollanda ekibi Sliedrecht Sport’u yarın İzmir’de ağırlayacak. İzmir temsilcisi Altekma, CEV Challenge Kupası 16’lı finaller turunun ilk maçında deplasmanda 3-1 yendiği Hollanda ekibi Sliedrecht Sport’u, rövanş maçında yarın İzmir’de konuk edecek. Atatürk Voleybol Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Frankie Tanti (Malta) ve Bozhidara Mitkova (Bulgaristan) hakem ikilisi yönetecek. Altekma, rakibinden en az 2 set alırsa yenilse bile tur atlamayı garantilemiş olacak. Maçın biletleri ise 100 TL’den taraftarların satışına sunuldu. Altekma Başkanı Melih Sebastien Durmuş da açıklamalarda bulunarak, "Bu maçı kazanarak Avrupa Kupası’nda son 16’ya kalmak istiyoruz. 1990 yılında kurulmuş kulübümüz için büyük bir başarı olacak. Şu ana kadar tarihimizde görülmemiş bir şey. Bu önemli maça herkesi bekliyoruz" diye konuştu. Başantrenör Ömer Tok da bu turu atlamak istediklerini belirterek, "Çok sıkı bir maç takviminde çıktık. Kadromuzda ufak tefek değişiklikler var. Bu maçı kazanıp sezonun ikinci yarısına da mutlu bir şekilde başlamak istiyoruz" dedi. Altekma’da flaş ayrılık Altekma’da Sliedrecht Sport karşılaşması öncesinde flaş ayrılık yaşandı. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Formamız altında gösterdiği mücadele ve katkıları için Gabriel Candido’ya teşekkür ederiz. Sözleşmemiz karşılıklı anlaşma ile sona ermiştir. Yolun açık olsun Gabriel" ifadeleri kullanıldı.
06 Ocak 2026 Salı - 12:51
Karşıyakalı Yalın, NextGen EuroLeague Elemeleri’nde
Karşıyaka altyapısından yetişip A takım forması da giyen Yalın Yıldız, 6-8 Şubat’ta Almanya’nın Ulm kentinde düzenlenecek NextGen EuroLeague Elemeleri’nde Next Generation Team Ulm kadrosuna dahil edildi. Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Karşıyaka’da Yalın Yıldız sevinci yaşanıyor. Yeşil-kırmızılı altyapıdan yetişen ve A takım forması giyme başarısı da gösteren Yalın, -8 Şubat’ta Almanya’nın Ulm kentinde düzenlenecek NextGen EuroLeague Elemeleri’nde Next Generation Team Ulm kadrosuna dahil edildi. Konuyla ilgili Karşıyaka’dan yapılan açıklamada, "Kulübümüzün altyapısından yetişen ve A Takım formamızı da giyen Yalın Yıldız, 6-8 Şubat tarihleri arasında Ulm’da düzenlenecek adidas NextGen EuroLeague Elemeleri’nde adidas Next Generation Team Ulm kadrosuna seçilmiştir. Göstermiş olduğu gelişim, çalışma disiplini ve performansıyla bu önemli organizasyonda yer alma hakkı kazanan sporcumuz, kulübümüzü ve Türk basketbolunu uluslararası arenada temsil edecektir. Avrupa’nın en prestijli U18 organizasyonları arasında yer alan NextGen EuroLeague; geçmişte Luka Doni, Victor Wembanyama gibi birçok yıldız oyuncunun kendini gösterdiği önemli bir vitrin olmuştur. Yalın Yıldız’ı tebrik ediyor, adidas NextGen EuroLeague Elemeleri’nde kendisine ve takımına başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
06 Ocak 2026 Salı - 12:07
EGİAD’dan ’Sosyal Güvenlik ve İş Hukukunda 2026 Perspektifi’ semineri
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), sosyal güvenlik ve iş hukuku alanında yürürlüğe giren yeni düzenlemeleri iş dünyasının gündemine taşıdı. "2026 Yılı Sosyal Güvenlik & İş Hukuku Düzenlemeleri ve İK Uygulamaları" başlıklı seminer, dernek merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Final Danışmanlık Kurucu Ortağı, SGK Eski Başmüfettişi ve Ankara, İzmir ile Manisa SGK Eski İl Müdürü Yavuz Kurt’un katılımıyla düzenlenen seminerde; 2026 yılı itibarıyla yürürlüğe giren mevzuat değişiklikleri, istihdam teşviklerindeki dönüşüm, tamamlayıcı emeklilik sisteminin işverenlere etkileri, sigorta primleri ve idari para cezalarına ilişkin güncel uygulamalar kapsamlı biçimde ele alındı. Ayrıca yapay zekâ ve dijitalleşmenin çalışma hayatına yansımaları ile sağlık sektöründeki gelişmelerin sosyal güvenlik boyutu da çok yönlü olarak değerlendirildi. Mevzuata uyum artık rekabet avantajı Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, çalışma hayatının giderek daha karmaşık ve stratejik bir yapıya evrildiğine dikkat çekerek, 2026 yılıyla birlikte devreye giren düzenlemelerin işverenler açısından yalnızca yeni yükümlülükler değil, doğru yönetildiğinde önemli rekabet avantajları da sunduğunu vurguladı. Başkan konuşmasında; esnek çalışma modelleri, uzaktan çalışma ve yapay zekâ destekli süreçlerin, sosyal güvenlikten iş hukukuna ve insan kaynakları yönetimine kadar pek çok alanda köklü dönüşümleri beraberinde getirdiğini ifade etti. İnsan kaynağı, hukuki güvenlik ve kurumsal sürdürülebilirlik vurgusu EGİAD olarak üyelerin yalnızca bugünün değil, yarının çalışma hayatına da hazırlanmasını önemsediklerini belirten Özhelvacı, mevzuata uyumun artık bir zorunluluğun ötesinde kurumsal sürdürülebilirliğin temel unsurlarından biri haline geldiğini dile getirdi. Doğru bilgiyle yönetilen insan kaynakları süreçlerinin, işletmelere hukuki güvenlik sağlarken, yöneticilere de stratejik bir bakış açısı kazandırdığını vurguladı. "Artık sadece büyümek yetmiyor, öngörmek gerekiyor EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı şöyle konuştu: "Bugün çalışma hayatı; mevzuat değişiklikleri, dijitalleşme, yapay zekâ uygulamaları ve sosyal güvenlik sistemlerindeki dönüşümle birlikte hiç olmadığı kadar karmaşık, çok boyutlu ve stratejik bir yapıya evrilmiş durumda. Özellikle 2026 yılı itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemeler, işverenler açısından yalnızca yeni yükümlülükler değil; aynı zamanda doğru yönetildiğinde rekabet avantajı yaratabilecek önemli fırsatlar da barındırıyor. Artık sadece üretmek ya da büyümek yetmiyor. Aynı zamanda öngörmek, riskleri yönetmek ve insan kaynağını geleceğe hazırlamak gerekiyor. Esnek çalışma modelleri, uzaktan çalışma, yapay zekâ destekli süreçler ve yeni nesil istihdam biçimleri; sosyal güvenlikten iş hukukuna, insan kaynakları yönetiminden kurumsal sorumluluğa kadar pek çok alanı doğrudan etkiliyor. Veriler bize gösteriyor ki, Türkiye’de iş gücünün önemli bir bölümü artık klasik çalışma modellerinin dışında istihdam ediliyor. Bu dönüşüm, işverenlerin SGK uygulamaları, teşvik mekanizmaları, prim yükümlülükleri ve denetim süreçlerine çok daha bilinçli ve proaktif yaklaşmasını zorunlu kılıyor. Aksi halde, iyi niyetle atılan adımlar dahi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor. İşte tam da bu noktada; mevzuatın doğru okunması, güncel uygulamaların uzman isimlerden dinlenmesi ve insan kaynakları süreçlerinin sürdürülebilir bir yaklaşımla yönetilmesi büyük önem taşıyor." İK profesyonellerinden yoğun ilgi Seminerde katılımcılar, 7566 sayılı yasa kapsamında yapılan değişikliklerden denetim süreçlerine, teşvik mekanizmalarından risk yönetimine kadar pek çok konuda güncel ve uygulamaya dönük bilgiler edinme fırsatı buldu. Etkinlik, özellikle üye şirketlerin insan kaynakları profesyonelleri tarafından yoğun ilgi gördü.
06 Ocak 2026 Salı - 12:06
Adem Yeşilyurt, Fenerbahçe’yle anlaşmaya çok yakın
Karşıyaka’nın Adem Yeşilyurt’un transferi için Fenerbahçe ile temaslarını sürdürdüğü ve kısa süre içinde anlaşmanın resmiyete dökülmesinin beklendiği ifade edildi. Karşıyaka’nın 18 yaşındaki kanat oyuncusu Adem Yeşilyurt, adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu sezon ilk kez profesyonel liglerde forma giyen genç oyuncu, oynadığı 9 maçın 5’inde ilk 11’de sahaya çıktı. Süre aldığı bu 560 dakikada 1 gol ve 2 asistlik performans sergileyen Adem, birçok kulübün ilgisini çekmeyi başardı. Yurt içi ve yurt dışından pek çok takım, genç oyuncu için Karşıyaka ile temas kurarken, ilk somut adımı Trabzonspor attı. İzmir’de yapılan görüşmelerde taraflar bonservis konusunda anlaşamayınca Karşıyaka, teklifi düşük bularak süre istedi. Görüşmelerin durma noktasına gelmesinin ardından, Adem Yeşilyurt ile ilgilenen bir diğer kulüp Fenerbahçe devreye girdi. Karşıyaka, sarı-lacivertli ekibin 1 milyon Euro civarındaki teklifine olumlu yaklaşarak anlaşma için görüşmelere başladı. Transferin en geç önümüzdeki hafta resmiyete kavuşması bekleniyor. Karşıyaka’nın, anlaşma sağlanması halinde sonraki satıştan pay talep ettiği ve Adem’in sezon sonuna kadar yeşil-kırmızı formayla oynamaya devam etmesini istediği öğrenildi.
06 Ocak 2026 Salı - 11:57
İzmir Adliyesi önünde şüpheli paket paniği
İzmir Bayraklı Adliyesi önünde yol kenarına bırakılmış şüpheli paket paniğe neden oldu. Emniyet görevlileri bölgeyi güvenlik çemberine alırken, fünye ile patlatılan şüpheli paket boş çıktı.Edinilen bilgiye göre, İzmir Adliyesi önünde kapı girişinde kaldırım kenarında şüpheli paket olduğu bilgisi üzerine, Adliye ve çevresinde görevli polisler harekete geçti. Şüpheli paketin olduğu alan güvenlik çemberine alındı. Bölge araç ve yaya geçişlerine kapatıldı. Bir süre sonra bölgeye gelen bomba uzmanı, şüpheli paketi fünye ile patlattı. Paketin boş çıkması üzerine çevredekiler rahat nefes aldı.Gördü tanıklarının ifadesine göre, şüpheli paketin bir araçtan yere düştüğü ve yoldan geçen bir vatandaş tarafından yol kenarına bırakıldığı öğrenildi.PKK’nın saldırısını hatırlattıÖte yandan, PKK’lı 2 terörist 5 Ocak 2017 tarihinde burada bir silahlı saldırı gerçekleştirmiş, polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can bu saldırıda şehit olmuştu. Dün, hain saldırının yıl dönümüydü.
06 Ocak 2026 Salı - 11:31
Göztepe Basketbol’dan pivot takviyesi
Göztepe Basketbol, 26 yaşındaki pivot Kılıçarslan Şenkahya’yı kadrosuna kattığını açıkladı. Türkiye Basketbol Ligi’nde şu ana kadar başarılı bir grafik çizen Göztepe Basketbol, 18 haftada elde ettiği 13 galibiyet ve 5 mağlubiyetle ligde 5. sırada yer alıyor. Puan tablosunda daha üst basamaklara tırmanmayı hedefleyen sarı-kırmızılı İzmir ekibi, bu doğrultuda kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Göztepe Basketbol, son olarak Semt77 Yalovaspor’da forma giyen 26 yaşındaki pivot Kılıçarslan Şenkahya’yı renklerine bağladığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "2000 doğumlu, 2.10m boyunda, pivot pozisyonunda görev yapan; geçtiğimiz sezonu Aliağa Petkim formasıyla geçiren ve sezona Semt77 Yalovaspor ile başlayan Kılıçarslan Şenkahya ile anlaşmaya vardık. Kılıçarslan Şenkahya’ya sarı-kırmızı formamızla başarılı bir sezon geçirmesini diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
06 Ocak 2026 Salı - 11:07
Altay’da Ceyhun Gülselam ve Özgür Özkaya fesih hakkını kullanmadı
Altay’da alacakları nedeniyle kulübe ihtarname gönderen Ceyhun Gülselam ile Özgür Özkaya, fesih hakkı kazanmalarına rağmen bu haklarını kullanmayarak süreyi uzattı ve siyah-beyazlı formayla yollarına devam etme kararı aldı. TFF 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Altay’da sorunlar bir türlü sona ermiyor. Tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşayan siyah-beyazlılar, yaklaşık 4.5 yıldır süren transfer yasağının yanı sıra eski futbolcularına olan borçları nedeniyle FIFA ile de karşı karşıya kaldı. İzmir temsilcisi, 4 eski yabancı oyuncusuyla 15 Ocak’a kadar anlaşma sağlayamaması halinde FIFA’dan 18 puan silme ve küme düşürülme cezasıyla karşı karşıya kalacak. Bu ağır yaptırımlardan kurtulmak isteyen Altay yönetimi yoğun bir çalışma yürütürken, kulüpte halen forma giyen birçok futbolcunun da alacaklarını tahsil edemediği için ihtarname gönderdiği öğrenildi. Bu oyuncular arasında yer alan Ceyhun Gülselam ile Özgür Özkaya ise kendilerine tanınan sürenin dolmasına ve fesih hakkı kazanmalarına rağmen süreyi uzatarak siyah-beyazlı takımla yola devam etme kararı aldı. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kaptanlarımız Özgür Özkaya ve Ceyhun Gülselam, ihtarnamelerindeki fesih haklarının son günü olmasına rağmen, Kulübümüzün geleceği ile alakalı iyi niyetli düşüncelerini belirterek, fesih haklarının sürelerini, Kulübümüz lehine uzatmışlardır. Bilgilerinize saygıyla sunarız" ifadelerine yer verildi.
06 Ocak 2026 Salı - 10:41
Karşıyaka’da Namık Barış Somaspor’a gitti
Karşıyaka’nın sezon başında kadrosuna kattığı 27 yaşındaki kanat oyuncusu Namık Barış Çelik, 2. Lig ekiplerinden Somaspor’a transfer oldu. TFF 3. Lig 4. Grup’ta yer alan Karşıyaka’da, ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte kadroda yeniden yapılanma sürecine girildi. İzmir temsilcisi, bu kapsamda ilk olarak altyapısından yetişen 23 yaşındaki Ferdi Burgaz’ı 4 milyon TL bonservis bedeliyle 2. Lig ekiplerinden Muşspor’a gönderdi. Yeşil-kırmızılılar, ardından sezon başında kadrosuna kattığı 27 yaşındaki kanat oyuncusu Namık Barış Çelik ile de yollarını ayırdı. Bu sezonun ilk yarısında Karşıyaka formasıyla 3’ü ilk 11 olmak üzere 9 karşılaşmada görev alan tecrübeli futbolcu, 233 dakika sahada kaldığı sürede 1 asistlik katkı sağladı. Somaspor kulübünden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, kanat oyuncusu Namık Barış Çelik ile anlaşmaya varmıştır. Yönetim Kurulu Üyemiz Fatih Kaya’nın katıldığı imza töreninde Namık Barış Çelik ile sözleşme imzalanmıştır. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Namık Barış Çelik’e şanlı formamız ile üstün başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. Öte yandan Karşıyaka’da yine kanat oyuncusu Mehmet Güneş ve kaleci Bayram Kılıç ile de yolların ayrılması bekleniyor.
06 Ocak 2026 Salı - 10:33
Yorgunluk haritası iyileşmenin yolunu gösteriyor
Stres, kaygı, uykusuzluk, hasta hissetme hali ve benzeri durumlar modern çağın insanından en çok duyulan şikayetler arasında yer alıyor. Bu şikayetlerin nedeni kimi zaman anlaşılamıyor ve kişi kendini mutsuz, asosyal ve sürekli depresif halde yaşamını sürdürürken bulabiliyor. Bu ruh halinin nedenleri hakkında bilgi veren Medicana Sağlık Grubu Psikiyatri Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, tıbbi açıdan hastada bir sağlık sorunu olmadığı takdirde şikayetin nedenlerine ilişkin bir haritalama yöntemi oluşturulduğunu ve bu haritaya göre 3 adımlık tedavi sürecinin başlatıldığını aktardı. Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, "Sürekli yorgunum diyen biri geldiğinde ilk adım nedenin haritasını çıkarmaktır. Ayrıntılı bir psikiyatrik görüşme ile duygu-durum, kaygı düzeyi, uyku, iş yaşamı, travma öyküsü ve stres faktörlerini tespit etmektir" açıklamasını yaptı. Modern yaşamın temposu, bitmeyen sorumluluklar ve dijital dünyanın hiç susmayan uyarıları Günümüzde pek çok kişi "sürekli yorgunum" cümlesini sıkça kuruyor ancak bu yorgunluğun kaynağı her zaman netleşmeyebiliyor. Stres, kaygı, uykusuzluk ve açıklanamayan halsizlik; zamanla kişinin sosyal yaşamdan kopmasına, mutsuzluk ve çökkünlük hissinin kalıcı hâle gelmesine yol açabiliyor. Medicana International İzmir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, tıbbi bir neden saptanmayan bu tabloda ‘yorgunluk haritası’ adı verilen bütüncül bir değerlendirme yaklaşımının iyileşmenin yolunu gösterdiğini belirtiyor. Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, ayrıntılı bir psikiyatrik görüşme ile duygu durumu, kaygı düzeyi, uyku düzeni, iş yaşamı, travma öyküsü ve stres faktörlerinin tek tek ele alındığını, elde edilen bu haritaya göre ise üç adımlı bir tedavi sürecinin planlandığını dile getirdi. Uykusuzluk depresyon ve anksiyeteyi tetikliyor Uykusuzluğun, depresyon ve anksiyete gelişiminde en güçlü risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, "İlişki iki yönlü; bozuk bir uyku, depresyon riskini artırır, depresyon ise zaten uykuya dalma güçlüğü, erken uyanma veya sık uyanma döngüleriyle uykuyu bozar. Telefon ışığına bakarak uyuduğumuz, gece uyanıp bildirim kontrol ettiğimiz bir dünyada dinlendirici uyku artık bir lüks gibi. Gün boyu süren fiziksel ve zihinsel yorgunluğun ardında çoğu zaman kaliteli uykunun olmaması yatar. Uyku, beynin pekiştirme, duygusal düzenleme ve toksinlerden arınma (Glimfatik Sistem) süreçleri için kritik öneme sahiptir. Kalitesiz veya yetersiz uyku, beynin bilişsel işlevlerini (dikkat, hafıza, karar verme) bozar, bu da kişinin kendini "beyin sisi" içinde hissetmesine ve daha çabuk zihinsel olarak yorulmasına neden olur" dedi. Uykusuzluğun duygusal dengesizliğe de neden olduğunu aktaran Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, "Bu durum, kişinin duygusal olarak daha hassas, sinirli ve stresle başa çıkmada yetersiz kalmasına yol açar. Bu duygusal dengesizlik, zihinsel enerjinin hızla tükenmesine neden olur. Ayrıca bağışıklık sistemini etkileyerek inflamasyonu artırır; bu da halsizlik ve bitkinliğe yol açar" açıklamasını yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, "Araştırmalar, kronik uykusuzluğun depresyon gelişimi için güçlü bir risk faktörü olduğunu göstermektedir. Tedavi edilmeyen uyku bozuklukları, psikiyatrik semptomların tedavisini de zorlaştırır. Bu nedenle mutlaka psikiyatrik değerlendirme gerektirir" ifadelerini kullandı. Depresyon mu, tükenmişlik mi? Sınır giderek silikleşiyor Depresyon ve tükenmişlik arasındaki ayrımın her geçen gün daha zor hâle geldiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, iki durumun sıklıkla birlikte görülebildiğine dikkat çekti. Tükenmişliğin çoğunlukla iş yaşamıyla sınırlı olduğunu ve işten uzaklaşıldığında belirtilerin hafifleyebildiğini aktaran Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, yorgunluk, isteksizlik ve duygusal çökkünlüğün yalnızca işle sınırlı kalmayıp hayatın tüm alanlarına yayıldığı, en az iki hafta süren dikkat dağınıklığı, işlev kaybı ve çökkünlük hâlinin ise depresyon açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kronik kaygının zihni sürekli tetikte tutarak kas gerginliği, baş ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı, sindirim sorunları, uyku ve konsantrasyon bozukluklarına yol açtığını ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, modern iş yaşamındaki yüksek performans beklentileri, belirsiz rol tanımları, iş-özel yaşam sınırlarının kaybolması ve pandemi sonrası artan iş yükünün hem çalışan yetişkinlerde hem de gençlerde duygusal tükenmeyi belirgin biçimde artırdığını söyledi. Sınav ve kariyer baskısı, ekonomik belirsizlik ve sosyal medyanın yarattığı karşılaştırma kültürünün gençleri zihinsel olarak yorduğunu aktaran Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, uzun süren yorgunluk ve ruhsal belirtilerin mutlaka bir ruh sağlığı uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İlk adım yorgunluğun haritasını çıkarmak ‘Sürekli yorgunum’ şikâyetiyle başvuran bir kişide ilk adımın nedenin kapsamlı biçimde ortaya konması olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, ayrıntılı bir psikiyatrik görüşme ile duygu durumu, kaygı düzeyi, uyku düzeni, iş yaşamı, stres faktörleri ve travma öyküsünün değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, anemi, tiroit bozuklukları, enfeksiyonlar ve vitamin eksiklikleri gibi tıbbi nedenlerin de dışlanmasının önemine dikkat çekerek, sosyal ve çevresel etkenlerin; ekonomik stres, bakım verme sorumlulukları ve iş yeri koşullarının yorgunluk üzerinde belirleyici rol oynadığını vurguladı. Tedavide duygusal düzenleme, stresle baş etme ve sınır koyma becerilerinin güçlendirilmesinin temel olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, uyku hijyeni, dijital detoks ve fiziksel aktivite gibi yaşam tarzı düzenlemelerinin zihinsel tükenmişliği azaltmada etkili olduğunu söyledi. Depresyon, anksiyete, panik atak, öfke kontrol sorunları veya obsesif belirtilerin eşlik ettiği durumlarda ise uygun tıbbi tedavilerin planlandığını aktaran Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, farkındalık ve nefes egzersizlerinin zihni sürekli tetikte tutan kaygı döngüsünü azalttığını, değer temelli yaşam, sosyal temas ve öz-şefkat pratiğinin tükenmişlikten korunmada önemli rol oynadığını dile getirdi. Ayrıca Dr. Öğretim Üyesi Müge Yaşar, sınır koyma becerisinin, dijital uyaranların sınırlandırılmasının ve enerjiyi merkeze alan zaman yönetiminin kronik yorgunlukla mücadelede bilimsel olarak etkili yaklaşımlar arasında yer aldığını aktardı.
06 Ocak 2026 Salı - 10:29
Aşılar toplum sağlığını korumada hayati rol oynuyor
Pediatrist Özlem Çakmak Yılmaz, aşıların hem bireylerin hem de toplumun sağlığını korumada vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu belirterek, aşılanmanın önemine dikkat çekti. Aşıların her yıl dünyada milyonlarca çocuğu ölümcül bulaşıcı hastalıklardan koruduğunu vurgulayan Yılmaz, "Aşı olmayan her çocuk, henüz aşı yaşına gelmemiş ya da tıbbi nedenlerle aşı olamayan diğer çocuklar için ciddi bir risk oluşturuyor. Aşılar yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur." dedi. Acıbadem Kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Çakmak Yılmaz, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve UNICEF gibi uluslararası sağlık kuruluşları tarafından da önerilen aşı programlarının yaşamsal önemini hatırlattı. Bu aşı programları sayesinde her yıl yaklaşık altı milyon insanın ölümünün engellendiğinin bildirildiğini kaydeden Uzm. Dr. Yılmaz, "Türkiye’de ise düzenli aşılama çalışmaları 1930’lu yıllardan bu yana sürdürülüyor. Çiçek hastalığının 1977’de dünyadan silinmesi, çocuk felcinin ise 2002’de Avrupa Bölgesi’nde eradike edilmesi (hastalığın etkeni ile birlikte yeryüzünden tamamen yok edilmesi), bu çalışmaların en önemli başarıları arasında yer alıyor. Günümüzde Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü ulusal aşı takviminde BCG, çocuk felci, difteri, tetanos, boğmaca, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, hepatit A ve B, suçiçeği ve pnömokok aşıları gibi birçok aşı ücretsiz olarak uygulanıyor. Bu sayede Türkiye’de 2007 yılından itibaren aşılama oranları yüzde 95’in üzerine çıkarak ciddi bir toplumsal bağışıklık sağlandı." diye konuştu. Toplumsal bağışıklık için aşılanma önemli Aşılanmış bireylerin toplumda koruyucu bir kalkan oluşturduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Yılmaz, aşılanma oranı yüzde 95’in üzerinde olduğunda, yaşı veya sağlık durumu nedeniyle aşı olamayan bireylerin de dolaylı olarak korunduğunu söyledi. Bu duruma "toplumsal bağışıklık" dendiğini vurgulayan Uzm. Dr. Yılmaz, aşı reddi konusunda da uyarılarda bulundu. Aşı reddindeki yükselişin ciddi bir halk sağlığı riski oluşturduğunu belirten Uzm. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu: "Aşıların hastalıklardan koruduğu gerçeği istatistiksel olarak da ortaya konmasına karşın son yıllarda Türkiye’de ve dünyada artan aşı reddi, uzmanları endişelendiriyor. Türkiye’de aşıyı reddeden aile sayısı 2011’de 183 iken, 2018’de 23 binlere ulaştı. Aşıların reddedilmesi, bir dönem kontrol altına alınmış hastalıklarda yeniden artışa yol açıyor. Örneğin Türkiye’de kızamık vakaları 2007-2011 arasında beşin altındayken, 2013 yılında 7.405 vakaya yükseldi. DSÖ verilerine göre yalnızca 2018 yılında Avrupa Bölgesi’nde 53 bin civarında kızamık vakası görüldü; olguların yüzde 87’sinin aşılanmamış kişiler olduğu belirlendi. Bu artış üzerine Türkiye’de 9. ayda ek kızamık aşısı uygulanmaya başlandı. Aşı olmayan her çocuk, henüz aşı yaşına gelmemiş ya da tıbbi nedenlerle aşı olamayan diğer çocuklar için ciddi bir risk oluşturuyor. Aşı olmak yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur. Aşı reddinin tüm toplumu tehlikeye attığı bilinmelidir. Toplumsal bağışıklık ancak toplumun yüzde 95’ten fazlasının aşılı olduğu durumlarda ortaya çıkar. Bu kalkan, aşı olamayan bebekleri, immün yetmezliği olanları veya kemoterapi gibi tıbbi nedenlerle bağışıklığı baskılanmış kişileri korur. Aşı olan çoğunluk, hastalığın yayılmasını engelleyerek aşılanmamış bireyleri de dolaylı olarak korur. Bir çocuğu aşılamamak, sadece o çocuğun değil, onunla temas eden bebeklerin, hastaların, bağışıklığı zayıf kişilerin de sağlığını riske atmak olduğu unutulmamalıdır."
06 Ocak 2026 Salı - 10:26
İzmir Adliyesi önünde şüpheli paket paniği
İzmir Adliyesi önünde yol kenarına bırakılmış şüpheli paket paniğe neden oldu. Emniyet görevlileri bölgeyi güvenlik çemberine alırken, fünye ile patlatılan şüpheli paket boş çıktı. Edinilen bilgiye göre, İzmir Adliyesi önünde kapı girişinde kaldırım kenarında şüpheli paket olduğu bilgisi üzerine, Adliye ve çevresinde görevli polisler harekete geçti. Şüpheli paketin olduğu alan güvenlik çemberine alındı. Bölge araç ve yaya geçişlerine kapatıldı. Bir süre sonra bölgeye gelen bomba uzmanı, şüpheli paketi fünye ile patlattı. Paketin boş çıkması üzerine çevredekiler rahat nefes aldı. Gördü tanıklarının ifadesine göre, şüpheli paketin bir araçtan yere düştüğü ve yoldan geçen bir vatandaş tarafından yol kenarına bırakıldığı öğrenildi. PKK’nın saldırısını hatırlattı Öte yandan, PKK’lı 2 terörist 5 Ocak 2017 tarihinde burada bir silahlı saldırı gerçekleştirmiş, Polis Memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuştu. Dün, hain saldırının yıl dönümüydü.
06 Ocak 2026 Salı - 09:36
Çoruhlu FK, Yasin Öztekin’i kadrosuna kattı
İzmir Çoruhlu FK, son olarak Yalova FK forması giyen 38 yaşındaki kanat oyuncusu Yasin Öztekin’i kadrosuna kattı. TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden İzmir Çoruhlu FK, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara hız verdi. Turuncu-siyahlı ekip, bu doğrultuda son olarak Yalova FK forması giyen 38 yaşındaki kanat oyuncusu Yasin Öztekin’i renklerine bağladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kulübümüz devre arası transfer çalışmaları kapsamında tecrübeli yıldız futbolcu Yasin Öztekin ile anlaşmaya varmıştır. Başkan Ahmet Çoruhlu ile gerçekleşen anlaşma camiamıza hayırlı olsun" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan İzmir Çoruhlu FK, Yasin Öztekin’ini ardından 2007 doğumlu orta saha oyuncusu Salih Tokgöz’ü de transfer ettiğini duyurdu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder