Yerel Haberler
İzmir
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:08 AGM Spor Kulübü’nden taekwondoda Türkiye derecesi Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcusu Merve Nisa Mızrak, Erzurum’da devam eden Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda 55 kilo Yıldız Bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. 2026 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları faaliyetleri kapsamında İzmir’de gerçekleştirilen seçme müsabakalarında şampiyon olan başarılı sporcu, ardından Uşak’ta düzenlenen Türkiye yarı final müsabakalarını da zirvede tamamlayarak Erzurum’daki finallere katılma hakkı elde etmişti. Erzurum’da gösterdiği üstün performansla Türkiye ikinciliğine ulaşan Merve Nisa Mızrak, hem Aliağa’nın hem de kulübünün gururu oldu. Sıradaki hedef; Avrupa Taekwondo Şampiyonası Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü taekwondo sporcuları ise şimdi gözlerini Haziran ayında Bosna Hersek’te düzenlenecek Kulüpler Avrupa Taekwondo Şampiyonası ile milli takım seçme müsabakalarına çevirdi. Sporcular, bu önemli organizasyonlar için hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Aliağalı Genç Sporcular Aralıksız Çalışıyor Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Ziya Cönge, elde edilen başarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Başarısından dolayı sporcumuz Merve’yi gönülden kutluyorum. Mart ayında düzenlenen Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda ortaya koyduğu başarılı performansın ardından milli takım seçmelerine davet edilmişti. Şimdi ise önümüzdeki milli takım seçme müsabakaları için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sporcumuzun gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Genç sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmesi adına çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Sporcularımıza her zaman destek veren Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyorum."
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:53 EFES 2026 Savunma Sanayi Sergisi halk günü etkinliğiyle ziyaretçilerini ağırladı EFES 2026 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı kapsamında kurulan Savunma Sanayi Sergisi, düzenlenen halk günü etkinliğiyle kapılarını vatandaşlara açtı. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen savunma sanayi teknolojilerinin yer aldığı sergiyi, her yaştan vatandaşın yanı sıra çevre okullardan gelen öğrenciler ve tatbikatta görevli yabancı askerler ziyaret etti. Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen EFES 2026 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı kapsamında açılan Savunma Sanayi Sergisi, halk günü etkinliğiyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Seferihisar ilçesinde yer alan Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’ndeki etkinlikte, vatandaşlar ve öğrenciler yerli üretim savunma teknolojilerini yakından inceleme fırsatı buldu. Dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla yapılan tatbikatın son hazırlık çalışmalarını izlemek için alana gelen ziyaretçiler, etkinlik alanında kurulan teknoloji stantlarına büyük ilgi gösterdi. Savunma Sanayi Sergisi’ni gezen vatandaşlar, öğrenciler ve görevli yabancı askerler yerli üretim silahları detaylıca inceledi. Ziyaretçiler alanda sergilenen insansız hava araçları, roket sistemleri, robot köpekler, tanklar, hava savunma sistemleri ve kamikaze dronları yakından gördü. Modern askeri teçhizatlar hakkında stant görevlilerinden teknik bilgi alan katılımcılar, yerli savunma sanayisinin ulaştığı seviyeyi yerinde gözlemledi.
Aliağa’nın minik şampiyonları Manisa’dan zaferle döndü
21 Temmuz 2025 Pazartesi - 14:28 Aliağa’nın minik şampiyonları Manisa’dan zaferle döndü Aliağa’nın minik taekwondocuları, Manisa’da düzenlenen şampiyonadan 3 madalya ve genel klasman üçüncülük kupasıyla döndü. Manisa Yunusemre Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-20 Temmuz 2025 tarihleri arasında Ferdi Zeyrek’i Anma Minikler İller Arası Taekwondo Şampiyonası düzenlendi. 20 ilden yaklaşık 600 sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya Aliağa Gençlik Merkezi (AGM) Spor Kulübü’nün 18 sporcusu katıldı. Aliağalı taekwondoculardan; Halit Efe Süzer 50 kilo erkeklerde altın madalya, Merve Nisa Mızrak 50 kilo bayanlarda altın madalya, Çağan Demir Sonay +57 kiloda bronz madalya kazandı. Sporcular, sergiledikleri başarılı performanslarla 3 madalya kazanmanın yanı sıra AGM Spor Kulübü’ne Genel Klasman 3’üncülük kupasını da kazandırarak Aliağa’ya büyük bir gurur yaşattı. Hedef Türkiye ve Balkan Şampiyonası Aliağa Belediyesi Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge şampiyona sonrası sporcularını tebrik ederken kulübün önümüzdeki aylarda katılacağı büyük şampiyonalardan bahsetti; "Farklı illerden güçlü kulüplerin yer aldığı bu zengin turnuvada miniklerimiz bizleri gururlandırdı. Mücadele eden tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Manisa’daki şampiyonanın ardından Eylül ayında Ankara’da yapılacak Minikler Türkiye Şampiyonası ve Ekim ayında Bulgaristan’da yapılacak Balkan Şampiyonası için hazırlıklarımız sürüyor"
Radikal Eğitim Kurumları’ndan 2025 LGS ve YKS’de üstün başarı
21 Temmuz 2025 Pazartesi - 14:26 Radikal Eğitim Kurumları’ndan 2025 LGS ve YKS’de üstün başarı Radikal Eğitim Kurumları, son 10 yılda LGS ve YKS’de gösterdiği istikrarlı başarılarla Türkiye genelinde adından sıkça söz ettiriyor. Her yıl artan başarı grafiği ve sürdürülebilir eğitim modeliyle, merkezi sınavlarda fark ortaya koyan sonuçlara imza atıyor. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Radikal Eğitim Kurumları öğrencilerinden 3’ü ilk 10’da, 41’i ilk 100’de, 252’si ise ilk 1000’de yer aldı. Aynı yıl yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ise 6 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliğini paylaştı. 32 öğrenci yalnızca 1 yanlışla, 46 öğrenci 1 yanlış ve 1 boşla, 78 öğrenci ise sadece 2 yanlışla sınavı tamamladı. 2024 yılında da benzer bir başarı tablosu ortaya çıktı. YKS’de 3 öğrenci ilk 10’da, 35 öğrenci ilk 100’de, 141 öğrenci ise ilk 1000’de yer aldı. 2024 LGS’de ise 8 öğrenci tam puan alarak tüm soruları doğru yanıtladı; 25 öğrenci 1 yanlış, 36 öğrenci 1 yanlış 1 boş ve 62 öğrenci 2 yanlışla sınavı tamamladı. 2002 yılında eğitimci bir kadro tarafından kurulan Radikal Eğitim Kurumları, bugün Türkiye genelinde 53 kurs merkezi ve 9 okulla hizmet veriyor ve toplamda 1000’in üstünde kişiye istihdam sağlıyor. Kurum, öğrencilerin sadece sınav başarısını değil, aynı zamanda eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi, öğrenme süreçlerini etkin şekilde yönetmelerini sağlamayı ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarını amaçlayan kapsamlı bir eğitim anlayışı benimsiyor. Radikal Eğitim Kurumları, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, eğitimde kalite ve süreklilik prensipleri doğrultusunda, her kademede nitelikli bireyler yetiştirmeye devam ediyor.
Karşıyaka’da transfer hareketliliği devam ediyor
21 Temmuz 2025 Pazartesi - 14:13 Karşıyaka’da transfer hareketliliği devam ediyor Karşıyaka, sol kanat Altar Hidayetoğlu ile merkez orta saha oyuncusu Ahmet Yağız Mengi’yi transfer hedefi olarak belirledi. TFF 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Karşıyaka, yeni sezon öncesinde güçlü bir kadro kurmak için çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak dış transferde savunmacı Erol Zöngür, orta saha Alpay Eroğlu, Mücahit Arslan, forvet Hamza Küçükköylü ve kaleci Tunay Meral ile anlaşan yeşil-kırmızılılar, altyapıdan yetişen Berat Şahin ve Selim Demirci ile de profesyonel sözleşme imzaladı. Transfere ara vermeyen İzmir ekibi, sol kanat Altar Hidayetoğlu ile merkez orta saha oyuncusu Ahmet Yağız Mengi’yi transfer hedefi olarak belirledi. Karşıyakalı yöneticiler, bu iki oyuncuya da kısa bir süre içerisinde yeşil-kırmızılı formayı giydirmeyi hedefliyor. Basatemür, eski öğrencisini istiyor Hücum hattına önemli bir takviye yapmak isteyen Karşıyaka, sol kanat oyuncusu Altar Hidayetoğlu’nu transfer etmeyi hedefliyor. 1. Lig ekibi Esenler Erokspor’un bünyesinde olan 24 yaşındaki oyuncu, geçen sezonun ikinci yarısında Menemen FK forması giydi. Karşıyaka Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür’ün yarım sezon çalıştığı eski öğrencisini tekrar kadrosunda görmek istiyor. 2001 doğumlu olan sol kanat Altar Hidayetoğlu’nun 1. Lig ekibi Esenler Erokspor’daki mevcut durumunun da yakından takip edildiği belirtildi. Geçen sezon ligin ikinci yarısında Menemen FK’da 15 karşılaşmaya çıkan genç oyuncu, bu süreçte 5 gol atmayı başardı. İstanbul ekibiyle sözleşmesi 2026 yılında bitecek olan Altar’ı, yeşil-kırmızılılar satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna katmayı düşündüğü ifade edildi. Karşıyaka’ya 18’lik orta saha Karşıyaka’da transfer çalışmalarının yanı sıra bir yandan da takımı gençleştirmek için düğmeye basıldı. Yeşil-kırmızılı ekibin radarında Beşiktaş’ın altyapısından 18 yaşındaki merkez orta saha Ahmet Yağız Mengi’nin olduğu öğrenildi. 2023 yılında Beşiktaş’ın altyapısına dahil olan Ahmet Yağız Mengi, transfer görüşmeleri için yeşil-kırmızılılar tarafından İzmir’e davet edildi. Tarafların yürüttüğü sürecin olumlu geçmesi halinde Mengi’nin yeşil-kırmızılı forması giymesi bekleniyor. Merkez orta saha ve ön libero pozisyonlarında forma giyebilen 18 yaşındaki Ahmet Yağız, U19 Süper Lig’inde 34 maçta forma giydiği ve 5 gol attı. Ahmet Yağız Mengi, alt yaş kategorilerinde forma giydiği 94 karşılaşmada 10 kez rakip fileleri havalandırma başarısını gösterdi.
Altınordu ile Batman, kaleci Serhat için pazarlık halinde
21 Temmuz 2025 Pazartesi - 13:35 Altınordu ile Batman, kaleci Serhat için pazarlık halinde Altınordu, 2004 doğumlu kalecisi Serhat Öztaşdelen’i transfer etmek isteyen Batman Petrolspor’dan yaklaşık 350 bin Euro istiyor. Taraflar arasındaki bonservis pazarlığı devam ediyor. TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu’nun 20 yaşındaki kalecisi Serhat Öztaşdelen, geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla birçok takımın dikkatini çekmeyi başardı. U20 Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Serhat için birçok Süper Lig ekibi kırmızı-lacivertlilerle temas kurarken, en ciddi girişimi ise TFF 2. Lig temsilcilerinden Batman Petrolspor gerçekleştirdi. Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmayı planlayan Batman ekibi, 2004 doğumlu kaleci için İzmir ekibiyle bonservis pazarlığına başladı. Altınordu, Serhat Öztaşdelen için yaklaşık 350 bin Euro isterken, Batman Petrolspor’un ise bu fiyatı aşağılara doğru çekmeye çalıştığı kaydedildi. Tarafların bonservis bedeli konusunda anlaşması halinde bu transferin gerçekleşmesi bekleniyor. Öte yandan Öztaşdelen, Altınordu’nun resmi sitesindeki A takım oyuncu listesinden de çıkarıldı. Geçtiğimiz sezon kırmızılı-lacivertli formayla 5’i play-off müsabakası olmak üzere toplam 37 lig maçına çıkan Serhat Öztaşdelen, 13 karşılaşmada da kalesini gole kapatmayı başardı. 20 yaşındaki kaleci, U20 Milli Takımı’nda oynaması nedeniyle forma giyemediği Karaköprü Belediyespor deplasmanı dışındaki tüm lig maçlarına ilk 11’de başladı.
Çeşme Kutlu Aktaş Barajı’nda su seviyesi yüzde 5’in altına düştü
21 Temmuz 2025 Pazartesi - 11:44 Çeşme Kutlu Aktaş Barajı’nda su seviyesi yüzde 5’in altına düştü Çeşme’nin su ihtiyacını karşılayan en önemli kaynaklardan biri olan Kutlu Aktaş Barajı’nda su seviyesi alarm veriyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yüzde 25,59 olan doluluk oranı, bu yıl aynı dönemde yüzde 4,73’e kadar gerileyerek kritik eşiğin altına düştü. Kurak geçen kış ve bahar aylarının ardından yaz sıcaklarının etkisiyle bu düşüşün daha da hızlanmasından endişe ediliyor. Barajdaki dramatik düşüş, Çeşme Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Yetkililer, acil su tasarrufu önlemleri üzerinde çalışırken, vatandaşlara da bireysel olarak su kullanımında daha dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunuyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Haziran ayında, Belediye Meclisi tarafından alınan kararları açıklayarak, "İş yeri ve konutların kapı önlerinin yıkanması, halı-kilim gibi eşyaların dış mekânda yıkanması ve araç yıkama faaliyeti bulunmayan yerlerde taşıtların yıkanması yasaktır. Bahçe sulamaları ise yıl boyunca saat sınırlamasına tabidir. Lütfen sosyal medya hesaplarımızdan bu saat aralıklarını dikkatle takip ediniz ve sulamayı sadece belirtilen saatlerde yapınız. Bu kurallar, Çeşmemize ve geleceğimize göstereceğimiz bir dayanışma çağrısıdır. Çocuklarımızın geleceği için bugün hep birlikte bu kararlara uymalıyız" ifadelerini kullanmıştı. Alternatif kaynak arayışı ve kuyu suları Yetkililer, kısa vadede ilçe genelindeki bazı kuyulardan takviye su sağlandığını, ancak bu kaynakların da sınırlı olduğunu belirtti. Ayrıca, bazı bölgelerde gece saatlerinde su kesintileri ve basınç düşürme uygulamalarıyla su tüketiminin azaltılmasına çalışılıyor. Çeşme’de su krizi yaz boyunca gündemde olacak Yaz aylarında nüfusu birkaç kat artan Çeşme’de su tüketimi zirveye ulaşıyor. Oteller, yazlık siteler ve işletmelerin yoğun tüketimi, baraj seviyesindeki düşüşü daha da hızlandırıyor. Bu nedenle su yönetimi ve tasarrufu, yerel yönetimler ve halk açısından yaz boyunca öncelikli konu olmaya devam edecek.