Yerel Haberler
Kahramanmaraş
Hırsızlar SMA’lı Ali’ye bağışlanan paraları çaldı 09 Mart 2026 Pazartesi - 23:04:43 Kahramanmaraş’ta SMA Tip-1 hastası Ali Yıldırım’ın tedavisi için kent genelinde kurulan bağış kutularındaki paralar, 2 kişi tarafından çalındı. Şüphelilerden biri polis ekiplerince yakalanırken, diğerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet ve Ayşe Yıldırım çiftinin üç çocuğundan biri olan Ali Yıldırım’a doğumdan sonra SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Küçük Ali’nin tedavisi için aile tarafından Kahramanmaraş Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında kentin farklı noktalarına bağış stantları ve yardım kutuları yerleştirildi. İddiaya göre 2 kişi tarafından bağış kutularındaki paralar çalındı. Olay anı çevredeki güvenlik kameralarına ve bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde şüphelinin önce çevreyi kontrol ettiği, ardından cebinden çıkardığı bıçakla bağış kutusunun bantlarını keserek kapağını açtığı ve içerisindeki paraları alarak cebine koyduğu görüldü. Olayın ardından baba Yıldırım’ın şikayeti üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Yapılan incelemede Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan bağış kutusundan para çalan kişinin Ahmet Y. olduğu tespit edildi. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şüphelinin üzerinde bulunan 500 lira aileye teslim edildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde bulunan stanttan para çaldığı belirlenen diğer şüphelinin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
09 Mart 2026 Pazartesi - 12:59 Yaya geçidinde otomobilin çarptığı yaşlı adam hayat mücadelesi veriyor Kahramanmaraş’ta yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı 70 yaşındaki Hasan Aksu ağır yaralandı. Yoğun bakımda entübe edilen Aksu’nun hayati tehlikesi sürerken, ailesi kazaya karışan sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kaza, geçtiğimiz 27 Şubat tarihinde akşam saatlerinde Onikişubat ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda meydana geldi. E.E. (20) idaresindeki 46 AKE 336 plakalı otomobil, yaya geçidinde yolun karşısına geçmek isteyen Hasan Aksu’ya (70) çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan yaşlı adam, ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenilen yaşlı adam, hastanede ölüm kalım savaşı veriyor. Hasan Aksu’nun kızı Hatice Aksu, babasına çarpan sürücünün serbest gezdiğini ifade ederek, "Babam yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışırken bir araç yol vermeye çalışmış, bir başka araç sürücüsü ise babama çarpmış. Babamı 18 metre sürüklemiş ve 10 metre ileri de fırlatmış. Babamın birçok yerinde kırıklar ve ezikler var. 4,5 saat ameliyatta kaldı ve entübe edildi şu an hayati riski devam ediyor. Biz bu olay sonrası sürücünün 16 saat nezarette tutulup serbest bırakılması sonrası büyük üzüntü yaşıyoruz. Polis tutanağına göre olay yaya geçidinde oldu. Sürücü yüzde yüz kusurlu bunları zaten kendisi de söylüyor frene basmadığını. Çok üzgünüz babamızın durumu iyi değil. Bu gibi durumlarda suçlunun salıverilmiş olması da doğru değil, adalet istiyoruz" dedi. Hasan Aksu’nun eşi Yüksel Aksu da adalet istediklerini belirterek, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Suçlunun cezasını çekmesini istiyoruz" diye konuştu. Hasan Aksu’nun damadı Bedir Göçmen ise olayı takip ettiklerini kaydederek, "Adli olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ben de bir sürücüyüm trafik kazalarındaki cezaların daha caydırıcı olmasını istiyorum. Bunun basit bir kaza meselesi olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Tarihi Kapalı Çarşı aslına uygun şekilde yeniliyor
19 Mart 2025 Çarşamba - 09:28 Tarihi Kapalı Çarşı aslına uygun şekilde yeniliyor Kahramanmaraş’ta 6 asırlık mazisiyle Anadolu’nun en büyük ticaret merkezlerinden olan Kapalı Çarşı’da restorasyon çalışmalarının hızlı ve titizlikle yürütüldüğü bildirildi. Depremde hasar alan 140 iş yerinin bir kısmı restore edilirken, bir kısmı da aslına uygun bir şekilde yeniden yapılıyor. Kentin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan ve 6 asırlık tarihiyle şehrin hafızasında önemli bir yer tutan Tarihi Kapalı Çarşı’da restorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor. 6 Şubat depremlerinde hasar gören çarşıda iş yerleri asıl yapısına sadık kalınarak yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 600 Milyon TL’lik yatırımla 140 iş yerinin restorasyonu gerçekleştiriliyor. Askılama ve söküm çalışmalarının tamamlandığı çarşıda güçlendirme uygulamaları devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin ticari hayatının kalbinin attığı Tarihi Kapalı Çarşı ile ilgili sürecin titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Başkan Görgel, "Kahramanmaraş’ımızın 600 yıllık ticaret mirasının en önemli parçalarından biri olan Tarihi Kapalı Çarşı’mızın restorasyonu yoğun bir şekilde sürüyor. Depremde hasar alan iş yerlerimiz asıl dokusuna uygun şekilde yenileyerek esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hizmete hazırlanıyor. Askılama çalışmaları tamamlandı, ekipler şu an güçlendirme yapıyorlar. Örnek iş yerimiz de tamamlanmak üzere. Hızlı ve yoğun bir çalışma var. İnşallah yıl sonuna kadar Tarihi Kapalı Çarşımızı esnafımıza teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.
Kahramanmaraş’ta ilçeler için asfalt üretim tesisi kuruluyor
19 Mart 2025 Çarşamba - 08:59 Kahramanmaraş’ta ilçeler için asfalt üretim tesisi kuruluyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 500 milyonluk yatırımla kuzey ilçelere kazandırılan asfalt üretim tesisinin kurulumunun devam ettiği bildirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de Afşinbey Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi’nin kurulumu hızla sürüyor. 500 milyon TL’lik dev yatırımla hayata geçirilen projeyle, Afşin’in yanı sıra Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın ilçelerine hizmet verileceği bildirildi. Büyükşehir Belediyesinin bölgeye kazandırdığı bu stratejik tesis ile asfalt üretim maliyetlerinin düşürülerek, ilçelerde yürütülen yol bakım ve onarım çalışmalarının daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi’nin kurulum sürecine ilişkin son gelişmeleri yerinde incelemek üzere proje alanını ziyaret etti. Burada Kuzey İlçeler Dairesi Başkanı Cihan Çınar’dan teknik detaylar hakkında bilgi alan Başkan Görgel, tesisin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınacağını belirtti. "Maliyetlerimizi düşüreceğiz, çalışmaları daha hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleştireceğiz" Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi’nin bölge için büyük bir kazanım olduğunu vurgulan Başkan Görgel, "Şehrimizin kuzey ilçeleri için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Afşin’de inşa edilen Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi, sadece Afşin değil, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın ilçelerine de hizmet edecek. Bu tesis sayesinde hem asfalt üretim maliyetlerimizi düşüreceğiz hem de ilçelerimizdeki yol yapım ve bakım çalışmalarını daha hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşması bizim için büyük bir öncelik. 500 milyon TL’lik bu yatırımın en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte bölgemize çok önemli bir hizmet kazandırmış olacağız" dedi.
Onikişubat Belediye Başkanı Toptaş: "Davamıza olan sadakatimiz hiçbir zaman değişmeyecek"
19 Mart 2025 Çarşamba - 08:46 Onikişubat Belediye Başkanı Toptaş: "Davamıza olan sadakatimiz hiçbir zaman değişmeyecek" Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, "Dün bir yerdeydik, bugün başka bir yerdeyiz, yarın nerede olacağımızı bilmiyoruz ama değişim her zaman olacak. Bir şey hiçbir zaman değişmeyecek. Bizim bu davaya olan sadakatimiz, bağlılığımız Allah’ın izniyle hiçbir zaman değişmeyecek" dedi. Başkan Toptaş, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Başkan Toptaş burada, "Belediye Başkanı olarak göreve başlayalı 11 ay gibi bir süre geçti. Bu 11 aylık sürede teşkilatlarımızla birlik, beraberlik ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz"diyerek açıklamalarda bulundu. "Vatandaşlarımızla güçlü bir bağ kurmamız gerekir" Belediyecilikte rasyonel anlamda işlerin yüzde 75’inin teknik işler olduğuna değinen Başkan Toptaş," Bugün bütçemizin de yüzde 75’lik kısmını Fen İşleri, İmar, Park Bahçe ve Çevre Temizlik gibi teknik işlerde olduğunu görüyoruz. Hizmet üretme anlamında çalışmalarımızın yüzde 75’i teknik işlerdir ama bir taraftan baktığımızda da işimizin bir de siyasi tarafı var. Siyası açıda da işlerin yüzde 75’ini iletişim oluşturur. Yani vatandaşlarımızla güçlü bir bağ kurmamız gerekir. Eğer bizler vatandaşlarımızla güçlü bir bağ kuramazsak, çok önemli işler de çıkarsak ne yaparsak yapalım siyasi bir başarı elde edemeyiz. Bu noktada da bizim özellikle sahada vatandaşlarımızla bağımızı güçlendiren teşkilatımızdır. Teşkilatımızın da değerini ve önemini çok iyi biliyoruz" diye konuştu. Seçim sürecini hatırlatan Toptaş, "Önceki yıl bu zamanlar seçim dönemiydi, mahalle mahalle geziyorduk. Yoğun bir programımız vardı, büyük bir mücadelenin içerisindeydik. Hakikaten tüm teşkilatımız siyasetimize çok büyük katkı sağladılar. AK Parti’mizin gücü, milletin gönlünde yer etmiş bir dava hareketi olmasından geliyor. İşte bu hareketin temel taşları, sahada gece gündüz demeden çalışan, milletimizle iç içe olan siz kıymetli teşkilat mensuplarımızdır. Sizlerin azmi, çalışkanlığı ve inancıyla da Onikişubat’ın her köşesinde milletimizle buluştuk, gönüllerine dokunduk. Ana kademe teşkilatımız, seçim sürecinin en başından itibaren büyük bir özveriyle çalıştı, planlamalar yaptı, sahada etkin bir şekilde yer aldı. Kadın kollarımız, ilçemizin dört bir yanını karış karış gezerek, hanım kardeşlerimizle buluştu, onların dertlerini dinledi, çözüm yolları sundu. Gençlik kollarımız ise enerjileri, dinamizmleri ve heyecanlarıyla her zamanki gibi sahada en ön saflarda yer aldı" şeklinde konuştu. "Bu davaya olan sadakatimiz, hiçbir zaman değişmeyecek" Onikişubat her alanda daha güçlü inşa ve ihya etme hedefiyle çalıştıklarını da vurgulayan Toptaş, "Göreve başladığımız günden itibaren durmadan, yorulmadan çok büyük bir mücadele içerisinde çalışıyoruz. Hem kadınlarımıza, hem gençlerimize hem ebeveynlerimize yönelik projeler geliştiriyoruz. Her mahallemizin kendine ait sorunları, sıkıntıları var. Bunları da çözme noktasında da çok büyük bir mücadele gösteriyoruz. Bizler, hizmet etmek için buradayız. Bizler, daha güçlü bir Onikişubat inşa etmek için buradayız. Ulaşım projelerinden altyapı çalışmalarına, çevre düzenlemelerinden sosyal projelere kadar her alanda Onikişubat’ımızı daha yaşanabilir bir hale getirmek için gayret ediyoruz. Ve bunu yaparken en büyük desteği yine sizlerden, yani teşkilatımızdan alıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu yolda yalnız yürümüyoruz. Arkamızda, bizlerle birlikte çalışan, mücadele eden, gece gündüz demeden bu davaya gönül vermiş bir teşkilat var. Dün bir yerdeydik, bugün başka bir yerdeyiz, yarın nerede olacağımızı bilmiyoruz ama değişim her zaman olacak. Bir şey hiçbir zaman değişmeyecek. Bizim bu davaya olan sadakatimiz, bağlılığımız Allah’ın izniyle hiçbir zaman değişmeyecek" şeklinde konuştu.
Megapoint Hastanesi’nde başarılı prostat ameliyatı, 70 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu
18 Mart 2025 Salı - 10:47 Megapoint Hastanesi’nde başarılı prostat ameliyatı, 70 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu Kahramanmaraş’ta Megapoint Hastanesi’nde 70 yaşındaki prostat kanseri hasta, başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu. Kentte yeni hizmete giren Megapoint Hastanesi, başarılı bir ürolojik onkoloji ameliyatına ev sahipliği yaptı. 70 yaşındaki Ömer Dinler, hastanede yapılan rutin kontroller sırasında prostat değerinin yüksek çıkması üzerine ileri tetkiklere yönlendirildi.Hastaya yapılan prostat biyopsisi sonucunda erken evre prostat kanseri tanısı konuldu. Bunun üzerine hasta, başarılı bir ameliyat ile tamamen sağlığına kavuştu. Hastane Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erkan Efe, "Hastamızda erken evre prostat kanseri teşhis ettik ve kanseri tamamen ortadan kaldırmak amacıyla radikal prostatektomi ameliyatı önerdik. Hastamızın onayıyla operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Şu an kanserli doku kalmadı ve hastamız tamamen kür sağlamış durumda" dedi. Prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Efe, "45 yaşından sonra erkeklerin düzenli prostat kontrollerini aksatmaması gerekiyor. PSA değerlerinde yükseklik tespit edilen hastalara biyopsi de öneriyoruz. Erken teşhisin tamamen iyileşme şansı sunuyor. Megapoint Hastanesi’nde böbrek, prostat, mesane ve testis kanserleri gibi birçok ürolojik kanser türünün cerrahi tedavisinin başarılı bir şekilde uygulanıyor" diye konuştu. Hasta Ömer Dinler ise "Hocama çok teşekkür ederim Allah razı olsun beni sağlığıma kavuşturdu. İlgi ve alakaları çok güzel. böyle bir ilgi alaka görmedim çok sağ olsunlar" dedi.
Müftü Bolat: "Bizim görevimiz sadece camide namaz kıldırmak değil"
17 Mart 2025 Pazartesi - 14:16 Müftü Bolat: "Bizim görevimiz sadece camide namaz kıldırmak değil" Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftüsü Ali Can Bolat: "Bizim görevimiz sadece camide namaz kıldırmak değil, aynı zamanda vatandaşımızın haliyle hallenmek, ihtiyaç sahiplerini bulup onlara destek olmaktır" dedi. Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Can Bolat, Ramazan ayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Müftü Bolat, deprem sonrası toparlanma sürecinin hızla devam ettiğini belirterek, "Ramazan’da bütün camilerimizi açıp, imamı olmayan cami bırakmamak üzere görevlendirme yaptık. Halkımızın Ramazan’daki manevi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"diye konuştu. Ramazan ayının bereketini tüm vatandaşların hissedebilmesi için çeşitli hizmetler yürüttüklerine değinen Müftü Bolat, "Vatandaşlarımızın bize emanet ettiği zekâtları, fitreleri ve sadakaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz sadece camide namaz kıldırmak değil, aynı zamanda vatandaşımızın haliyle hallenmek, ihtiyaç sahiplerini bulup onlara destek olmaktır. ’Hoş Geldin Ya Ramazan’ etkinliği ile çocuklara Ramazan bilinci aşılanıyor. Ayrıca, tüm camilerde ve Kur’an kurslarında mukabeleler okutuluyor" diye konuştu. Depremlerde Dulkadiroğlu ilçesinde 90 caminin hasar gördüğünü de hatırlatan Bolat, "Müftülüğümüz tarafından takip edilen camilerden 14’ü tamamlanarak ibadete açıldı. 23 camimizin inşaatı devam ediyor. Bazılarında arsa problemi veya farklı sebepler nedeniyle temel atma aşamasına geçilemedi. Ancak hasar gören camilerimizin yüzde 80’i ya tamamlandı, ya inşaat aşamasında ya da başlama sürecinde. İnşallah çabuk toparlanacağız" ifadelerini kullandı.