Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş’ta fuhuş operasyonu: 13 gözaltı
10 Mart 2026 Salı - 17:40:41
Kahramanmaraş’ta polis ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alınırken, 19 kadın koruma altına alındı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti yapmak, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini" suçlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, masaj salonu adı altında faaliyet gösteren bazı iş yerlerinde yasa dışı faaliyet yürütüldüğü tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince 29 Ocak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 3 iş yeri ile 13 şüpheliye ait 11 adreste arama yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda cinsel içerikli ürün ile 800 bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyon kapsamında mağdur olduğu değerlendirilen 12’si Türk, 7’si yabancı uyruklu toplam 19 kadın ise koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
10 Mart 2026 Salı - 17:34
Kahramanmaraş’ta nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 5 tutuklama
Kahramanmaraş’ta düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonları çerçevesinde 5 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, mağdur bir kişinin banka hesaplarının ithalat-ihracat işlerinde kullanılacağı vaadiyle hileli yöntemlerle ele geçirildiği belirlendi. Şüphelilerin, ele geçirdikleri banka hesapları üzerinden yüksek miktarda para trafiğini yönettikleri, mağdurun hesaplarına bloke koydurmasının ardından ise tehditte bulundukları tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 Mart tarihinde şüphelilerin yakalanmasına yönelik suçüstü operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda farklı markalarda 6 adet akıllı cep telefonu ile cihazlara takılı halde bulunan 6 adet SIM kartına el konuldu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Mart 2026 Salı - 16:39
"Çete Destanı" Turnuvasının kazananları İstanbul’u keşfetti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik markası Pusula Maraş tarafından 12 Şubat Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen "Çete Destanı: Maraş’ın Kurtuluşu" adlı mobil oyun turnuvasında derece elde eden 40 genç İstanbul gezisine katıldı. Gençler, ödül olarak düzenlenen gezi programında Türkiye’nin en önemli tarih ve kültür merkezlerinden biri olan İstanbul’u yakından tanıma imkanı buldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projeleri Pusula Maraş çatısı altında çeşitlendirmeye devam ediyor. Gençlerin tarih bilincini güçlendirmek, kültürel mirasla bağlarını kuvvetlendirmek ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu kez de anlamlı bir gezi programı düzenlendi. 12 Şubat Kurtuluş Haftası kapsamında lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen "Çete Destanı: Maraş’ın Kurtuluşu" adlı mobil oyun turnuvasında derece elde eden 40 genç, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul gezisine katıldı. Hem rekabet dolu bir turnuva deneyimi yaşayan hem de şehrin kurtuluş mücadelesini dijital bir platformda öğrenme fırsatı bulan gençler, ödül olarak düzenlenen gezi programında Türkiye’nin en önemli tarih ve kültür merkezlerinden biri olan İstanbul’u yakından tanıma imkanı buldu. Tarihi mekanlar yerinde keşfedildi Gezi kapsamında gençler, İstanbul’un asırlara meydan okuyan tarihi ve kültürel miraslarını yerinde görerek bilgi edinme fırsatı yakaladı. Program çerçevesinde gençler; Eyüp Sultan Camii, Fatih Camii, Süleymaniye Camii, Bayezid Meydanı, Çemberlitaş, Sultan Ahmet Meydanı, Alman Çeşmesi, Ayasofya Camii, Eminönü Sahili, Mısır Çarşısı, Üsküdar Sahili ve Kız Kulesi gibi İstanbul’un simge mekanlarını ziyaret etti. Gezi boyunca rehberler eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde gençlere, Osmanlı döneminden günümüze ulaşan eserlerin tarihi geçmişi, mimari özellikleri ve kültürel değeri hakkında bilgiler aktarıldı. Böylece gençler hem İstanbul’un tarihi dokusunu yakından tanıma hem de Türkiye’nin kültürel mirasına dair bilgi birikimlerini artırma fırsatı elde etti. Hem eğlenceli hem öğretici bir deneyim Gerçekleştirilen gezi programı gençler için yalnızca bir ödül değil, aynı zamanda öğretici ve ilham verici bir deneyim oldu. Farklı tarihi mekanları görmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, özellikle İstanbul’un tarihi atmosferinden ve kültürel zenginliğinden çok etkilendiklerini ifade etti. Geziye katılan gençler, bu organizasyonun kendileri için unutulmaz bir anı olduğunu belirterek tarihi mekanları yerinde görmenin kendilerini hem mutlu ettiğini hem de gururlandırdığını dile getirdi. Öğrenciler ayrıca böylesine anlamlı bir gezi programı düzenlediği için Büyükşehir Belediyesine ve Pusula Maraş ekibine teşekkür etti.
10 Mart 2026 Salı - 16:18
Kahramanmaraş’ta yol yenileme çalışmaları sürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mahallesi’nde başlattığı asfalt serimini yoğun bir şekilde sürdürerek bölgede ulaşım standardını üst seviyeye çıkarıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha güvenli, konforlu ve kesintisiz bir ulaşım imkanı sunmak amacıyla yol yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar kapsamında hem altyapı çalışmaları tamamlanan bölgelerde asfalt yenileme işlemleri gerçekleştiriliyor hem de ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklar modern ve dayanıklı sıcak asfaltla kaplanarak yenileniyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar doğrultusunda ekipler, şehir merkezinde ulaşım konforunu artırmaya yönelik yoğun bir mesai harcıyor. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde başlatılan asfalt yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yenişehir Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 74006. Sokak, 74012. Sokak ve 74016. Sokak’ta asfalt serim işlemleri tamamlandı. Ekipler, bölgedeki ulaşımın daha akıcı ve güvenli hale gelmesi amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdürürken, mahalledeki önemli ulaşım akslarından biri olan Dayızade Mehmet Efendi Caddesi’nde de asfalt serimi tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleştirilen asfalt yenileme çalışmalarıyla birlikte mahalle içindeki bağlantı yolları daha etkin bir şekilde kullanılabilir hale geliyor. Bu sayede bölgedeki alternatif ulaşım güzergâhları güçlendirilirken, özellikle yoğun trafik yükü taşıyan ana arterlerdeki yoğunluğun da azaltılması hedefleniyor. Yapılan düzenlemelerle birlikte başta Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Zübeyde Hanım Bulvarı olmak üzere bölgedeki önemli arterlerde trafik yoğunluğunun hafifletilmesi planlanıyor. Alternatif güzergahların güçlendirilmesi sayesinde sürücüler için daha dengeli, hızlı ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturulması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışma yürüttüğü bir diğer nokta ise Karamanlı Mahallesi oldu. Mahallede bulunan Hasan Efendi Caddesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol yüzeylerinde meydana gelen tahribatların giderilmesi için sıcak asfalt serim çalışmalarına başlandı. Ekipler, altyapı çalışmaları sırasında zarar gören yol yüzeylerini yenileyerek arterin daha güvenli ve konforlu hale gelmesini sağlıyor. Yapılan asfalt onarımlarıyla birlikte cadde hem sürücüler hem de yayalar için daha sağlıklı bir ulaşım ortamına kavuşuyor.
25 Şubat 2025 Salı - 12:28
Migros Aile Kulübü, Kahramanmaraş’ta kapılarını açtı
Migros, 37’nci Migros Aile Kulübü’nü Kahramanmaraş’ta açtı. Kahramanmaraş’taki yeni Aile Kulübü, özellikle kadınlar başta olmak üzere üyelerine yeni beceriler kazandırma fırsatları sunacak. Migros’un toplumsal gelişime katkı sunmak ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Migros Aile Kulüpleri’nin 37’ncisi Kahramanmaraş Piazza AVM’deki 3M Migros mağazası içerisinde açıldı. Kahramanmaraş’taki kulüp, başta kadınlar olmak üzere üyelerine yeni beceriler kazanma imkanı sunacak. 24 Şubat tarihinde gerçekleşen açılış törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi, Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileriyle, şirketin, Güneydoğu Anadolu şube direktörlüğü bölge ve mağaza müdürleri katıldı. Açılışta sergilenen, kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı sanat eserleri büyük ilgi gördü. Haftanın 6 günü (Pazar hariç) 10.00-18.30 saatleri arasında hizmet verecek olan Migros Aile Kulübü’nde ilk olarak, Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle ‘Sanatsal Mozaik’ ve ‘Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı’ kursları başlatıldı. Katılımcılar, bu kurslarla hem yeni beceriler kazanacak hem de keyifli bir öğrenme süreci yaşayacak. Migros Aile Kulüpleri Türkiye’nin dört bir yanında Yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 25 ilde ve 37 noktada, farklı coğrafi bölgeleri kapsayan aile kulüplerinde 220’den fazla alanda ücretsiz meslek edindirme ve yetenek geliştirme kursları verilirken, benzer ilgi alanlarına sahip kişiler için sosyalleşme imkânı sunuluyor. 583 bin aşkın üyesinin büyük bir çoğunluğunu kadınların oluşturduğu aile kulüpleri, hobi kursları ile sosyal hayatı geliştirirken yeni meslek kazanımları ile gelir elde edilebilme imkanı sağlıyor. Aile kulüplerinde düzenlenen kurslara ek olarak; sağlık, hijyen, geri dönüşüm, kompost yapımı, gıdanın korunması, ekoloji okur yazarlığı, sıfır atık mutfak, ekosistem, çevre ve iklim değişikliği, çocuk gelişimi gibi konularda günü birlik atölye çalışmaları ve seminerler de düzenleniyor. Bugün itibariyle yaklaşık 602 bin kişi Türkiye genelindeki Migros Aile Kulüpleri’nde yüz yüze sınıf eğitimlerini tamamlayarak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı. 21 bini kadın 28 bin kişi mesleki kursları tamamladıktan sonra ticaret yapabilecek donanıma sahip olarak aile bütçelerine katkı sağladı. Ayrıca 9 binin üzerinde düzenlenen yüz yüze sınıf bilgilendirme seminerleri ve atölye çalışmaları ile 188 bin kişiye ulaşıldı. Aile Kulüpleri, 2027 sonuna kadar 850 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor.
25 Şubat 2025 Salı - 12:17
400 yataklı acil durum hastanesinin mobilyaları meslek lisesinden
Kahramanmaraş’ta sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla inşa edilen 400 yataklı Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi’nin mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında üretiliyor. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla inşa edilen 400 yataklı Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi, 12 Şubat 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun da katlımı ile törenle hizmete açılmıştı. Yeni hizmete açılan hastanenin laboratuvar mobilyaları, ilaç dolapları, depolama üniteleri, tedavi hazırlama üniteleri, masalar, evrak dolapları ve karşılama bankoları gibi özel tasarım ürünler, 4 öğretmen, 1 teknisyen ve 65 öğrencinin çalışmalarıyla hazırlanıyor. Döner sermaye işletmesi kapsamında birçok kamu kurumunun mobilya ihtiyacını karşılayan okul, 2024 yılında ise yaklaşık 8 milyon lira ciro yaparak ekonomiye de katkı sağladı. Sağlık sektörüne katkı sunan öğrenciler ve öğretmenler, Kahramanmaraş’ın üretim gücünü eğitimle birleştirerek önemli bir başarıya imza atarak şehre önemli bir katma değer kazandırıyor. Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Öğretmeni Mehmet Kırcı, "Burada öğrencilerimizle beraber kamu kurum ve kuruluşlarının mobilya ihtiyaçlarını üretiyoruz. Şu anda Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi’nin mobilyalarını üretmekle meşgulüz. Hastanenin ihtiyacı olan tedavi üniteleri, depolama üniteleri, ilaç dolapları gibi birçok mobilyaları öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz ve götürüp montajını yapıp teslim ediyoruz. Burada öğrencilerimiz bizimle birlikte çalışırken, aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar" dedi. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknisyeni Günali Şeker ise, "Burada öğrenci arkadaşlar ile beraber güzel bir şekilde üretimimizi yapıyoruz. Şu anda hastaneye üretim var ama daha önceleri de güzel işlerimiz oldu" diye konuştu. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 11. Sınıf Öğrencisi Abdülkadir Yanar "Üretim yapmak güzel bir duygu. Çalışıyoruz, öğreniyoruz hocalarımızla beraber, aile bütçemize de katkı sağlıyoruz. Burada yaptığımız şeyleri görmek güzel bir duygu, gurur verici bir şey" ifadelerini kullandı.
25 Şubat 2025 Salı - 12:15
400 yataklı acil durum hastanesinin mobilyaları meslek lisesinden
Kahramanmaraş’ta sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla inşa edilen 400 yataklı Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi’nin mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanında üretiliyor. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla inşa edilen 400 yataklı Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi, 12 Şubat 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun da katlımı ile törenle hizmete açılmıştı. Yeni hizmete açılan hastanenin laboratuvar mobilyaları, ilaç dolapları, depolama üniteleri, tedavi hazırlama üniteleri, masalar, evrak dolapları ve karşılama bankoları gibi özel tasarım ürünler, 4 öğretmen, 1 teknisyen ve 65 öğrencinin çalışmalarıyla hazırlanıyor. Döner sermaye işletmesi kapsamında birçok kamu kurumunun mobilya ihtiyacını karşılayan okul, 2024 yılında ise yaklaşık 8 milyon lira ciro yaparak ekonomiye de katkı sağladı. Sağlık sektörüne katkı sunan öğrenciler ve öğretmenler, Kahramanmaraş’ın üretim gücünü eğitimle birleştirerek önemli bir başarıya imza atarak şehre önemli bir katma değer kazandırıyor. Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Öğretmeni Mehmet Kırcı, "Burada öğrencilerimizle beraber kamu kurum ve kuruluşlarının mobilya ihtiyaçlarını üretiyoruz. Şu anda Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi’nin mobilyalarını üretmekle meşgulüz. Hastanenin ihtiyacı olan tedavi üniteleri, depolama üniteleri, ilaç dolapları gibi birçok mobilyaları öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz ve götürüp montajını yapıp teslim ediyoruz. Burada öğrencilerimiz bizimle birlikte çalışırken, aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar" dedi. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknisyeni Günali Şeker ise, "Burada öğrenci arkadaşlar ile beraber güzel bir şekilde üretimimizi yapıyoruz. Şu anda hastaneye üretim var ama daha önceleri de güzel işlerimiz oldu" diye konuştu. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 11. Sınıf Öğrencisi Abdülkadir Yanar, "Üretim yapmak güzel bir duygu. Çalışıyoruz, öğreniyoruz hocalarımızla beraber, aile bütçemize de katkı sağlıyoruz. Burada yaptığımız şeyleri görmek güzel bir duygu, gurur verici bir şey" ifadelerini kullandı.
25 Şubat 2025 Salı - 11:12
Hafriyat kamyonunun altında kalan yaşlı vatandaş can verdi
Kahramanmaraş’ta inşaat alanından çıkan hafriyat kamyonunun altında kalan yaşlı adam feci şekilde can verdi. Edinilen bilgiye göre olay, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Trabzon Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre M.K. (50) sevk ve idaresindeki 06 EOV 075 plakalı kamyon eski özel idare şantiye alanından Trabzon Bulvarına çıktığı esnada 77 yaşındaki Ali Gündeşli’ye çarptı. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaşlı vatandaşın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Şoför M.K. ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
25 Şubat 2025 Salı - 09:44
Kahramanmaraş’ta zirai don alarmı
Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, yaşanan zirai don ve kuraklık riskine dikkat çekerek, "Çiftçilerimizin zararını en aza indirmek için önlemler alınmalı" dedi. Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da sıcaklıkların sıfırın altına düştüğünü belirten Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Çetinkaya, yaşanan zirai don ve kuraklık riskine dikkat çekerek, "Hava sıcaklıkları eksi 5 ile eksi 11 derece arasında değişiyor. Tarım arazilerimizde ekili buğday ve arpalar suya büyük ihtiyaç duyuyor ancak yeterli yağış alamıyoruz. Üstüne bir de bu sert soğuklar eklenince, çiftçimizin zararı katlanıyor. Özellikle açık tarlalarda yetiştirilen marul, maydanoz, ıspanak, lahana, havuç ve turp gibi ürünleri büyük zarar görüyor. Kahramanmaraş’ta 10 bin dönüm civarında sera bulunuyor. Seracılarımızın gece boyunca ısıtma sistemleriyle ürünlerini korumaya çalıştığını biliyoruz, ancak sıcaklıkların sıfırın çok altına düşmesi büyük kayıplara yol açıyor" ifadelerini kullandı. Barajların su seviyesine de dikkati çeken Çetinkaya, "Barajlarımızda su seviyeleri kritik derecede düşük. Şu anda yağışsız geçen günler yüzünden buğday ve arpalar susuz kaldı. Eğer bu durum devam ederse yaz aylarında pamuk, biber ve mısır gibi suya fazla ihtiyaç duyan ürünler için de büyük sıkıntılar yaşanacak" dedi.
25 Şubat 2025 Salı - 09:42
Kahramanmaraş’ta zirai don alarmı
Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, yaşanan zirai don ve kuraklık riskine dikkat çekerek çiftçileri uyardı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da sıcaklıkların sıfırın altına düştüğünü belirten Çetinkaya, yağışların yetersizliği ve soğuk hava etkisini anlattı. Sıcak havaların sıfırın altına inmesi sonucu kayıpların oluşabileceğini ifade eden Çetinkaya, "Hava sıcaklıkları eksi 5 ile eksi 11 derece arasında değişiyor. Tarım arazilerimizde ekili buğday ve arpalar suya büyük ihtiyaç duyuyor ancak yeterli yağış alamıyoruz. Üstüne bir de bu sert soğuklar eklenince, çiftçimizin zararı katlanıyor. Özellikle açık tarlalarda yetiştirilen marul, maydanoz, ıspanak, lahana, havuç ve turp gibi ürünlerin büyük zarar görüyor. Kahramanmaraş’ta 10 bin dönüm civarında sera bulunuyor. Seracılarımızın gece boyunca ısıtma sistemleriyle ürünlerini korumaya çalıştığını biliyoruz, ancak sıcaklıkların sıfırın çok altına düşmesi büyük kayıplara yol açıyor" ifadelerini kullandı. Barajların su seviyesine de dikkati çeken Çetinkaya, "Barajlarımızda su seviyeleri kritik derecede düşük. Şu anda yağışsız geçen günler yüzünden buğday ve arpalar susuz kaldı. Eğer bu durum devam ederse yaz aylarında pamuk, biber ve mısır gibi suya fazla ihtiyaç duyan ürünler için de büyük sıkıntılar yaşanacak" dedi. Çiftçilerin su kullanımına yönelik bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çetinkaya, su tasarrufu sağlayacak ürünlere yönelmenin hayati önem taşıdığını belirtti. "Yetkililerden ve çiftçilerimizden, su yönetimini dikkatli planlamalarını bekliyoruz. Yağışlar olmazsa tarımsal üretim düşecek ve bu da fiyat artışlarına neden olacak. Kurak soğuklar değil, yağışlı bir sistemin gelmesini bekliyoruz. Çiftçilerimizin zararını en aza indirmek için önlemler alınmalı" diye konuştu.
24 Şubat 2025 Pazartesi - 12:47
Tehlikeli motosiklet kullanan iki kişiye 10 bin lira ceza
Kahramanmaraş’ta tehlikeli şekilde motosiklet kullanan iki kişiye 10 bin 292 lira cezai işlem uygulandı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Onikişubat ilçesinde yapılan çalışmada, Ö.A. (22) ve Y.A.Y.’nin (21) karayolunda tehlikeli motosiklet kullandığı belirlendi. İki şahsında motosikleti üzerine yatarak kullanıp hem kendi canlarını hem de diğer sürücülerin canlarını zora soktuğu için jandarma işlem başlattı. Yapılan çalışmada şahıslar bulunarak "Karayolları Trafik Kanunu" gereği 4 ayrı suçtan toplam 10 bin 292 TL idari para cezası uygulandı.
24 Şubat 2025 Pazartesi - 12:01
Ekinözü konteyner kentte şüpheli ölüm
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesindeki konteyner kentte, 79 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Ali Karakoç’tan haber alamayan komşuları sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerin ilk incelemesinde, Karakoç’un vücudunda kesik izleri tespit edildi. Ekipler olayın cinayet olabileceği üzerinde duruyor. Şüpheli ölüm üzerine bir kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. Karakoç’un kesin ölüm sebebi, adli tıp kurumunda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.
24 Şubat 2025 Pazartesi - 09:39
Kahramanmaraş’taki yaşlılara şefkat eli
Kahramanmaraş’ta yalnız yaşayan 65 yaş üstü 2 bin 400 vatandaşın; ev temizliğinden fizyoterapi ihtiyacına, berberden sağlık takibine, öz bakımından psikolojik danışmanlığına kadar tüm ihtiyaçları itinayla karşılanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde yürüttüğü sosyal belediyecilik çalışmalarıyla vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara özel hizmet sunuluyor. Toplamda 2 bin 400 vatandaşa yönelik geniş bir destek programı sunulan projede yaşlıların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 65 yaş üstü vatandaşların hayat kalitesini artırmak ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla sunulan hizmetler arasında ev temizliği, fizyoterapi, berber hizmetleri, sağlık takibi, öz bakım ve psikolojik danışmanlık yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, periyodik olarak vatandaşları ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle yalnız yaşayan yaşlıların hijyen ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenli olarak ev temizliği hizmeti sunuyor. Ayrıca, berber hizmeti sayesinde yaşlı vatandaşların saç ve sakal bakımları yapılarak kendilerini daha iyi hissetmeleri sağlanıyor. Sağlık takibi ve fizyoterapi hizmetleriyle yaşlı bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için destek sağlanıyor. Hareket kısıtlılığı yaşayan vatandaşlara yönelik fizyoterapi uygulamaları yapılırken, sağlık takipleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra, yaşlı vatandaşları desteklemek amacıyla psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Fırat Görgel’e teşekkürlerini iletti. Perihan Bilir, "Allah razı olsun devletimizden belediyemizden çok memnunuz gelip ilgileniyorlar. Her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar teşekkür ederiz" diye konuştu. Mevlüt Kahraman da, "5 yıldır belediyemizin yaptığı hizmetlere değer biçmek benim hakkım değil. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.
23 Şubat 2025 Pazar - 13:59
Kahramanmaraş’ta tüp patlaması
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde evde meydana gelen tüp patlaması sonucu bir kişi hafif şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, İlçeye Bağlı Taşoluk Mahallesindeki müstakil bir ikamette meydana geldi. Mutfaktaki tüp bir anda bomba gibi patladı. Patlama sonucu eve maddi hasar oluşurken bir kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu evdeki bir yaralı itfaiye ekiplerince sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay sonrası inceleme başlatıldı.
23 Şubat 2025 Pazar - 11:00
Elbistan’da bir hafıza daha yıkıldı: Depreme direnen kavanozlar artık yok
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yıkılan binanın duvarındaki raftaki kavanozlar artık yok. İlçenin simgesi haline gelen kavanozlar ve bina ekipler tarafından yıkıldı.
22 Şubat 2025 Cumartesi - 11:29
Kahramanmaraş’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 4 tutuklama
Kahramanmaraş’ta Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, illegal yollarla ülkeye giriş yapan düzensiz göçmenler ve organizatörler yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 5 organizatör ile 12 düzensiz göçmen gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen organizatörlerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1’i serbest bırakıldı. Yakalanan 12 düzensiz göçmen ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yetkililer, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder