Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Kaza sonrası çocukların çığlıklarına rağmen kavga ettiler
11 Mart 2026 Çarşamba - 00:29:10
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sonrası taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. O anlara tanık olan çocuklar ise çığlık attı. Edinilen bilgiye göre, Onikişubat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde iki aracın karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından sürücüler araçlarından inerek konuşmaya başladı. Ancak taraflar arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına da yansıyan olayda, kavgaya şahit olan çocukların çığlıkları ve ağlayışları dikkat çekti. Yaşanan gerginlik çevredekilerin araya girmesiyle yatıştırıldı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.
11 Mart 2026 Çarşamba - 00:12
Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 4 yaralı
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Onikişubat ilçesi Malik Ejder Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen otomobil, tıra arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada araç içerisinde sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bulundukları yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
10 Mart 2026 Salı - 22:05
Metruk iş yerinde erkek cesedi bulundu
Kahramanmaraş’ta metruk bir iş yerinde erkek cesedi bulundu. Şahsın işkence edilerek öldürüldüğü ileri sürüldü. Alınan bilgiye göre olay, Dulkadiroğlu ilçesi İsa Divanlı Mahallesi’ndeki metruk bir iş yerinde meydana geldi. Akşam saatlerinde vatandaşlar, zemin katta kullanılmayan iş yerinin içerisinde bir kişinin kanlar içerisinde yattığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde kanlar içerisindeki kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede erkek cesedinin Osman Doğan’a (62) ait olduğu anlaşıldı. Doğan’ın işkence edilerek öldürüldüğü ileri sürüldü. Doğan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için otospi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Konuyla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
10 Mart 2026 Salı - 20:08
Kahramanmaraş’ta manavda çıkan yangını itfaiye söndürdü
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bir manavda çıkan yangın ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Edinilen bilgilere göre, yangın Pazarcık ilçesinde faaliyet gösteren bir manavda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına ihbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, yangına müdahale ederek alevlerin çevredeki iş yerlerine sıçramasını önledi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sorası iş yerinde maddi hasar oluştu.
17 Şubat 2025 Pazartesi - 20:50
Kahramanmaraş’ta kavga anı kamerada
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bir şahıs ile kadın arasında çıkan kavga, cep telefonu kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerinde bir erkek ve kadın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülenirken, polis ekiplerinin olaya ilişkin inceleme başlattığı bildirildi.
17 Şubat 2025 Pazartesi - 14:49
Kahramanmaraş’ta yol ve kavşak çalışmaları
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ilçesinde Bektutiye, Salman Zülkadiroğlu ve Ali Ulvi Yetişen bulvarlarının kesişim noktasında bulunan Sütçü İmam Kavşağı’nda ulaşım güvenliğini artırma amacıyla yenileme çalışması başlattı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu seyahat imkanı sunmak amacıyla yol yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu ilçesinin en işlek arterlerinden Bektutiye, Salman Zülkadiroğlu ve Ali Ulvi Yetişen bulvarlarının kesişim noktasında bulunan Sütçü İmam Kavşağı’nda kapsamlı yenileme çalışmaları başlatıldı. Ulaşımda yaşanan aksaklıkları gidermek ve trafik akışını daha güvenli hale getirmek amacıyla harekete geçen Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Proje kapsamında mevcut kavşak, yol, refüj ve yürüyüş yolları yenilenerek bölgedeki ulaşım konforunun en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Yenileme çalışmaları kapsamında ekipler; kazı, dolgu ve zemin hazırlıklarını titizlikle sürdürüyor. Kavşağın daha modern, güvenli ve akıcı bir hale getirilmesi için yapılan düzenlemelerle, sürücüler ve yayalar için ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi amaçlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunun azalması, sürüş güvenliğinin artırılması ve yaya hareketliliğinin daha düzenli hale gelmesi bekleniyor.
17 Şubat 2025 Pazartesi - 09:14
Fazla şeker, yüksek kafein: Enerji içeceklerinin bilinmeyen zararları
Özel Sular Akademi Hastanesi Diyetisyeni Merve Kapudere Demirciler, enerji içecekleri tüketiminin uzun vadede sağlık üzerinde olumsuz etkiler oluşturacağını belirterek, içeriğinde bulunan yüksek miktardaki kafein ve şekerin kalp hastalıkları için risk taşıdığını vurguladı. Enerji içecekleri, özellikle gençler arasında yaygın olarak tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, bu içeceklerin içeriğinde bulunan yüksek miktarda kafein ve şekerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Enerji içeceklerinde bulunan yüksek şeker oranı, vücuda gereksiz kalori alımına neden olarak kilo artışına sebep oluyor. Uzun vadede bu durum obeziteye, insülin direncine ve tip 2 diyabete yol açabiliyor. Şekerin fazla tüketimi ayrıca diş çürüklerini hızlandırarak ağız sağlığını olumsuz etkiliyor. Enerji içeceklerinin en büyük zararlarından biri de kalp sağlığını tehdit etmesi. Yüksek kafein içeriği, kalp atış hızını artırarak çarpıntıya, tansiyon dengesizliğine ve kalp krizi riskine neden olabiliyor. Özel Sular Akademi Hastanesi Diyetisyeni Merve Kapudere Demirciler, özellikle kalp rahatsızlığı bulunan bireylerin ve gençlerin bu tür içeceklerden uzak durması gerektiğini vurguladı. Kapudere, enerji içeceği yerine doğal meyve suları, bitki çayları ve su tüketimini artırmanın daha sağlıklı bir alternatif olduğunu belirtti. Günlük enerjiyi doğal yollarla artırmak için dengeli beslenme, düzenli uyku ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çeken Demirciler, bilinçsiz enerji içeceği tüketiminin uzun vadede birçok sağlık sorununa neden olabileceğini belirtti. Demirciler, "Enerji içeceklerinin içeriğinde yüksek miktarda kafein ve şeker bulunduğundan dolayı vücuda bazı zararlı etkileri vardır. Kafein yüksekliğinden dolayı uyku problemleri, anksiyete, mide rahatsızlıkları oluşabiliyor. Yüksek şekerden dolayı da obezite, diyabet ve gereksiz kalori alımından dolayı kilo artışlarına neden olabiliyor. Kafein ve şekerin yüksek miktarda bulunmasından dolayı mide rahatsızlıklarını tetikleyip, gastrit ve ülsere neden oluyor. Hastalarımıza genelde kafein ve şeker içecekleri yüksek olduğundan önermiyoruz. Kalp sağlığını da etkiliyor bu içecekler kalp krizi riskini oluşturabiliyor. Bunun dışında diş çürüklerine sebep olabiliyor. Birçok hastalığı tetikliyor. Özellikle 18 yaş altına kesinlikle önermiyoruz" diye konuştu.
17 Şubat 2025 Pazartesi - 09:11
Fazla şeker yüksek kafein, enerji içeceklerinin bilinmeyen zararları
Özel Sular Akademi Hastanesi Diyetisyeni Merve Kapudere Demirciler, enerji içecekleri tüketiminin uzun vadede sağlık üzerinde olumsuz etkiler oluşturacağını belirterek, içeriğinde bulunan yüksek miktardaki kafein ve şekerin kalp hastalıkları için risk taşıdığını vurguladı. Enerji içecekleri, özellikle gençler arasında yaygın olarak tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, bu içeceklerin içeriğinde bulunan yüksek miktarda kafein ve şekerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Enerji içeceklerinde bulunan yüksek şeker oranı, vücuda gereksiz kalori alımına neden olarak kilo artışına sebep oluyor. Uzun vadede bu durum obeziteye, insülin direncine ve tip 2 diyabete yol açabiliyor. Şekerin fazla tüketimi ayrıca diş çürüklerini hızlandırarak ağız sağlığını olumsuz etkiliyor. Enerji içeceklerinin en büyük zararlarından biri de kalp sağlığını tehdit etmesi. Yüksek kafein içeriği, kalp atış hızını artırarak çarpıntıya, tansiyon dengesizliğine ve kalp krizi riskine neden olabiliyor. Özellikle kalp rahatsızlığı bulunan bireylerin ve gençlerin bu tür içeceklerden uzak durması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Demirciler, enerji içeceklerinin bilinçsiz tüketiminin ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Uzmanlar, enerji içeceği yerine doğal meyve suları, bitki çayları ve su tüketimini artırmanın daha sağlıklı bir alternatif olduğunu söylüyor. Günlük enerjiyi doğal yollarla artırmak için dengeli beslenme, düzenli uyku ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çeken Demirciler, bilinçsiz enerji içeceği tüketiminin uzun vadede birçok sağlık sorununa neden olabileceğini belirtti. Demirciler, "Enerji içeceklerinin içeriğinde yüksek miktarda kafein ve şeker bulunduğundan dolayı vücuda bazı zararlı etkileri vardır. Kafein yüksekliğinden dolayı uyku problemleri, anksiyete, mide rahatsızlıkları oluşabiliyor. Yüksek şekerden dolayı da obezite, diyabet ve gereksiz kalori alımından dolayı kilo artışlarına neden olabiliyor. Kafein ve şekerin yüksek miktarda bulunmasından dolayı mide rahatsızlıklarını tetikleyip, gastrit ve ülsere neden oluyor. Hastalarımıza genel de kafein ve şeker içecekleri yüksek olduğundan önermiyoruz kalp sağlığını da etkiliyor bu içecekler kalp krizi riskini oluşturabiliyor. Bunun dışında diş çürüklerine sebep olabiliyor birçok hastalıkları tetikliyor. Özellikle 18 yaş altına kesinlikle önermiyoruz. İçeriğindeki fazla enerji şekerden dolayı birçok ciddi hastalıklara yol açabiliyor" diye konuştu. (HLL-FKE-
16 Şubat 2025 Pazar - 14:57
Akdeniz’in Sibirya’sı Göksun’da değirmendere göleti dondu
Kahramanmaraş’ta Akdeniz’in Sibirya’sı olarak bilinen ve ülkenin en soğuk bölgelerinden olan Göksun’da değirmendere göleti dondu. Göksun ilçesindeki Değirmendere Göleti soğuk havanın etkisiyle dondu ve ortaya karpostalık görüntüler çıktı. Doğaseverlerin uğrak mekanı haline gelen Değirmendere Göleti görsel şölen sunuyor.
16 Şubat 2025 Pazar - 13:07
Kadın doğum hastanesini pompalı ile basan kadına 10 yıl hapis
Kahramanmaraş’ta kadın doğum hastanesini pompalı tüfekle basıp çalışanlarını rehin alan kadına 10 yıl hapis cezası verildi. Olay, Kahramanmaraş’ta 5 Ekim 2024’te Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binasında meydana gelmişti. Korku dolu anların yaşandığı olayda, pompalı tüfekle hastaneye gelen ve çantasında bomba olduğunu söyleyerek paniğe neden olan B.G.(46), güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip yakalanmıştı. Olay sonrası tutuklanan kadın hakkında soruşturma başlatıldı. ‘Silahla tehdit’ suçundan dava açılan kadına, ‘Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.
16 Şubat 2025 Pazar - 13:05
Kadın doğum hastanesini pompalı tüfekle basan kadına 10 yıl hapis cezası
Kahramanmaraş’ta kadın doğum hastanesi çalışanlarını pompalı tüfekle rehin alarak basan kadına 10 yıl hapis cezası verildi.
16 Şubat 2025 Pazar - 10:42
Karayolu işaret levhasını otomobil ile taşıdı
Kahramanmaraş’ta seyir halindeki bir otomobilin bagaj kısmında taşınan karayolu işaret levhası cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Edinilen bilgiye göre olay, Kahramanmaraş Batı Çevre Yolunda meydana geldi. Trafikte seyir halindeki bir otomobilin bagajındaki trafik işaret ve yön levhası dikkat çekti. Levhanın nereden alındığı ve nereye götürüldüğü bilinmezken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Trafikte seyreden otomobil bir müddet sonra gözden kayboldu.
16 Şubat 2025 Pazar - 10:39
Karayolu işaret levhasını otomobil ile taşıdı
Kahramanmaraş’ta seyir halindeki bir otomobilin bagaj kısmında taşınan karayolu işaret levhası cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Edinilen bilgiye göre olay, Kahramanmaraş Batı Çevre Yolunda meydana geldi. Trafikte seyir halindeki bir otomobilin bagajındaki trafik işaret ve yön levhası dikkat çekti. Levhanın nereden alındığı ve nereye götürüldüğü bilinmezken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Trafikte seyreden otomobil bir müddet sonra gözden kayboldu.
16 Şubat 2025 Pazar - 10:34
Kahramanmaraş’ta özel şefler bu kurslarda yetişecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere yönelik pastacılık kursu düzenleyecek. 12-17 yaş aralığındaki vatandaşlara yönelik gerçekleştirilecek kursa büyükşehirin internet adresinden çevrimiçi başvuru yapılabiliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata aktif katılımını desteklemek ve onların yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, 12 - 17 yaş aralığındaki özel gereksinimli bireylere yönelik pastacılık kursu düzenlenecek. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek olan kursta, katılımcılar hem pastacılığın inceliklerini öğrenme fırsatı bulacak hem de el becerilerini geliştirerek üretmenin keyfini yaşayacak. Aynı zamanda kurs, özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmelerini teşvik edecek ve toplumsal hayata daha aktif katılmalarına katkı sağlayacak. Kursa katılmak isteyenler, https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2025/02/14/ozel-gereksinimli-vatandaslar-icin-pastacilik-kursu-basvuru-formu internet adresinden çevrimiçi başvuruda bulunabilecek. Başvurular, 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek.
15 Şubat 2025 Cumartesi - 18:47
AFAD Başkanı duyurdu!
AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, devletin deprem sonrası yaraları sarmak için büyük bir gayret gösterdiğini belirterek, "AFAD Başkanlığımız ve bütün kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hummalı bir çalışma yürütüyor" dedi.
15 Şubat 2025 Cumartesi - 11:12
Özel Sular Akademi Hastanesi’nde lipödem tedavisi başladı
Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Bingöl öncülüğünde lipödem tedavisine başladı. Halk arasında "ağrılı yağ birikmesi" olarak da bilinen ve genellikle kilo almakla karıştırılan bu hastalık, artık Sular Akademi’de multidisipliner bir yaklaşımla tedavi edilebilecek. Diyet ve sporla düzelmeyen, zamanla ağrı ve hareket kısıtlılığına neden olabilen lipödem, artık Kahramanmaraş’ta Özel Sular Akademi Hastanesi bünyesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Hakan Bingöl tarafından tedavi edilebilecek. Lipödem hastalığının toplumda giderek daha fazla konuşulmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Bingöl, bu rahatsızlığın yanlış değerlendirildiğini ve doğru tanı konulmadığında hastaların yanlış tedavilere yönlendirildiğini söyledi. Dr. Bingöl, "Lipödem, genellikle basen, bacak ve bazen kollarda görülen, yağ hücrelerinin hem sayıca hem de yoğunluk açısından artışıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle kadınlarda görülür ve hormonal faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir. Ancak bu durum sıradan bir kilo alımı değildir. Lipödem, lenfödem veya varisle karıştırılabildiği gibi, diyet ve egzersizle de düzelmeyen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden hastalar çoğu zaman yanlış yönlendirilmekte ve tedaviden fayda görememektedir" dedi. Lipödem tanısı konulduğunda, hastanın ihtiyacına göre farklı branşların bir araya geldiği bir tedavi süreci gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Bingöl, "Özel Sular Akademi Hastanesi olarak, lipödem tedavisini multidisipliner bir yaklaşımla ele alıyoruz. Kalp ve damar cerrahisi, plastik cerrahi, diyetisyen ve fizik tedavi uzmanlarının birlikte çalıştığı bir tedavi planı oluşturuyoruz. Bu sayede hastalarımıza etkili ve kalıcı çözümler sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder