Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş’ta trafik kazaları: 2 yaralı
29 Mart 2026 Pazar - 14:04:24
Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre ilk kaza, Onikişubat ilçesi Necip Fazıl Tüneli Edebiyat Yolunda meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen otomobil seyir halindeyken kaza yaptı. Kazada yaralanma olmazken otomobilde maddi hasar meydana geldi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Diğer kaza ise, Andırın ilçesinde meydana geldi. Çift taraflı meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar itfaiye ekiplerince araçtan alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
29 Mart 2026 Pazar - 11:33
Yaşlı kadın kurslarda üreterek huzur buldu
Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi kadın katıldığı kurslar sayesinde hem üretmenin hem de iç huzurun kapılarını araladığını söyledi. Türkoğlu ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki 2 çocuk annesi Sibel Akkaya, uzun yıllar boyunca ailesine ve sorumluluklarına öncelik verdiğini, son dönemde kendine zaman ayırarak rölyef ve çini gibi el sanatlarına yöneldiğini ifade etti. Her bir eserin sabır ve emeğin izlerini taşıdığını ve üretim sürecinin kendisine iyi geldiğini anlatan Akkaya, "Burada kendimi buldum. Kurs ortamı hem sosyal hem de psikolojik açıdan bana büyük katkı sağladı. Günlük hayatın stresinden uzaklaştım. Tepsi boyama, çini, rölyef gibi ürünlerle uğraşıyorum. Bana burası huzur veriyor. Boyama yaptıkça mutluluk duyuyorum, huzur buluyorum. Evde oturan kadınlara tavsiyem bu tür kurslara gelebilirler. Kendilerine katkı sağlayan şeyler üretebilirler. Boş durmasınlar. Bu tür kurslar hem stres dağıtıyor hem huzur veriyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ben burada yaptığım ürünleri arkadaşlarıma hediyeler ediyorum. Onlar da çok mutlu oluyor" dedi.
28 Mart 2026 Cumartesi - 20:23
Poligondan silah çalan 16 yaşındaki çocuğa 5 yıl 10 ay hapis ve 30 bin lira para cezası
Kahramanmaraş’ta bir atış poligonundan silah ve mühimmat çalan 16 yaşındaki çocuk, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 30 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. 10 Eylül 2025’te Dulkadiroğlu ilçesinde H.E. (16), arka kapıyı levye ile kırarak bir atış poligonuna girdi. Cam bölmede bulunan 2 tabanca ile yaklaşık 300 mermiyi alan H.E., olay yerinden uzaklaştı. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonla dron destekli ve iz takip köpeklerinin kullanıldığı aramalar sonucunda H.E., çaldığı silah ve mühimmatla birlikte 3 gün sonra yakalandı. Şüpheli, savcılık ifadesinde ailesiyle sorun yaşadığını, babasının yanına gitmek istediğini ve kendisini korumak amacıyla silah aldığını öne sürdü. Poligonun kapısının kolay açıldığını ve içeride silah bulunduğunu bildiğini söyleyen H.E., çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.E. hakkında açılan dava, Kahramanmaraş Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Karar duruşmasında pişman olduğunu belirten sanık, beraatını talep etti. Mahkeme, "hırsızlık" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına, ’iş yeri dokunulmazlığını ihlal’ suçundan ise 30 bin TL adli para cezasına çarptırdığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
28 Mart 2026 Cumartesi - 17:04
Kahramanmaraş’ta bilinci kapanan futbolcu dakikalarca sedye ve ambulans bekledi
Kahramanmaraş’ta Onikişubat Spor Kulübü ile Siverek Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada bilinci kapanan futbolcu Muhammed Aybar, dakikalarca sedye ardından da ambulans bekledi. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Onikişubat Spor Kulübü ile Siverek Belediyespor, Batıpark Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi. Maçın 50. dakikasında kırmızı-beyazlı ekibin yarı alanında yaşanan hava topu mücadelesinde futbolcular Muhammed Aybar ile Sefa Turan kafa kafaya çarpıştı. Pozisyon sonrası maçın orta hakemi Onur Bingöl oyunu hemen durdurarak sağlık görevlilerini sahaya davet etti. Çarpışmanın ardından bilincini kaybettiği öğrenilen Muhammed Aybar, dakikalarca yerde hareketsiz şekilde sedye bekledi. Sedye bulunamaması üzerine hakem Onur Bingöl, saha kenarında hazır bekleyen ambulansı oyun alanına çağırdı. Ancak ambulans şoförünün araç başında bulunmaması nedeniyle bu kez de ambulansın sahaya girmesi gecikti. Dakikalarca bilinci kapalı şekilde sahada bekleyen futbolcu, ambulansın sahaya girmesinin ardından sedyeyle alınarak hastaneye kaldırıldı. Aybar’ın Yörük Selim Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Karşılaşma, yaşanan talihsiz olaya rağmen devam etti ve mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.
24 Aralık 2023 Pazar - 13:19
Gürbüz, "Tekstil fabrikamız 50 bin ürün ihracatı için sipariş aldı"
Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın tekstil sektöründeki potansiyelini artırmak ve istihdam alanlarını genişletmek adına ilk ihracat siparişini aldıklarını söyledi. Başkan Mehmet Gürbüz, fabrikanın kapasite artışı ve yeni ekipmanlarının ihalesinin sonuçlandığını belirterek, "Yakın zamanda yeni istihdam alanları açarak, Elbistan’ı tekstil sektöründeki önemli bir üretim merkezi haline getireceğiz" dedi. Elbistan’da bir tekstil fabrikasının açılmasının hayal olduğunu ancak belediyenin asrın felaketinden sonra girişimde bulunarak, irade gösterdiğini ifade eden Gürbüz, şu anda 47 Elbistanlı kadının çalıştığını ve bu sayıyı devletin desteğiyle 220’ye kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bu fabrika Elbistan’ın azmi ve mücadelesinin bir göstergesi. Asıl hedefimiz, Elbistan’ı organize sanayi ve tekstil sektöründe güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak" dedi. Başkan Gürbüz, “Tekstil fabrikamız kapasitesini arttırdı, yeni ekipmanlarının ihalesi sonuçlandı. İnşallah yakın zamanda yeni istihdam alanlarını da burada açacağız. İlk ihracat paketimizi Lee Cooper’dan aldık. Yaklaşık 50 bin ürün üreteceğiz ve ihracat yapacağız. Elbistan’da gerçekten fabrikanın olması bir hayaldi, ihracat hiç konuşulabilen şey değildi. Asrın felaketi 6 Şubat depreminden 5 ay sonra bu fabrikanın açılması noktasında irade koyduk ve bu fabrikayı açtık. Şu anda 47 çalışan hanım kardeşim var. Devletimizin desteği ve yeni makinalarımızın kurulumuyla beraber biz bu kapasiteyi 220’ye kadar çıkaracağız. Birçok firma ile görüşüyoruz, yeni ihracat kapıları açılacak. Ayrıca birçok büyük firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yine bu firmalara da ihracatlarımız olacak. Bundan sonra hem Elbistan’ın kendi markası ElvisBlue’nun yurtiçi pazara ve yurt dışı pazara satışı hem de büyük firmaların Elbistan’da üretim yapma taleplerini karşılamış olacağız. Buradaki temel olgu tamamen istihdam. Özellikle Hanım kardeşlerimizin istihdamı. Elbistan’ı devletimiz, özel sektör ve milletimizin güçlü desteğiyle beraber ayağa kaldıracağız. Burada dokuma atölyelerinin kurulması, tekstil fabrikalarının kurulması beraberinde yan sanayiyi de güçlendirecek. Burada özellikle Sanayi bakanlığımız aracılığıyla ciddi bir hibe aldık. Sayın cumhurbaşkanımıza ve sanayi bakanımıza, bizlere her fırsatta destekleyen hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Kendi markasıyla, ihracat ürünleriyle, Elbistan’dan yurt dışına pazara açılan satış yapabilen bir fabrikayı, Elbistan’a kazandırdığımız için çok mutluyum. Buradaki genç kardeşlerimin özellikle hepsinin yüzünün gülüyor olması inanın istihdam sağlanması ile eşdeğer. Bütün çabamızla gençlerimizin mutlu olduğu bir Elbistan istiyoruz. Bunun hayaliyle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
24 Aralık 2023 Pazar - 12:07
Kahramanmaraş’ta kayıp kız çocuğu bulundu
Kahramanmaraş’ta kaybolan kız çocuğu, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu bulundu. Edinilen bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesinde ikamet eden baba F.Ö., jandarma ekiplerine otizmli 13 yaşındaki kızı E.Ö.’nün kaybolduğunu bildirdi. İhbar sonrası harekete geçen ekipler 3 saatlik çalışma sonrası kayıp kızı bularak ailesine teslim etti. Kayıp kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
24 Aralık 2023 Pazar - 11:54
Kahramanmaraş’ta aranan hükümlü yakalandı
Kahramanmaraş’ta 8 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı. Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, A.G. (48) isimli şahsın kimlik sorgusunu yaptı. Şahsın Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesince, “Silahla birden fazla kişi ile birlikte, konutta geceleyin yağma” suçundan 8 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Hükümlü işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.
24 Aralık 2023 Pazar - 11:46
Yedikuyular Kayak Merkezi beyaza büründü
Kahramanmaraş ve bölgenin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi, kar yağışı sonrası beyaza büründü. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağmur, şehrin yüksek yerlerine kar şeklinde düştü. Şehir merkezine 20 kilometrede bulunan Yedikuyular Kayak Merkezi ise beyaz gelinliğini giydi. Kar yağışı sonrası soluğu kayak merkezinde alan vatandaşlar kar topu oynayıp mangal ateşi yaktı. Burak Uzun, “Şehrin stresinden ve kalabalığından uzaklaşmak için güzel bir ortam var. Arkadaşlarımız ile toplanıp geldik. Mangal yapıp kayak hizmetlerinden faydalanabiliyoruz. Belediyenin güzel imkanları var aile olarak çok güzel bungalov evler de bulunuyor” dedi. Serdar Yücel ise, “Son dönemde yaşanan pandemi ve deprem sonrasında oluşan stresleri atmak için burası gerçekten mükemmel bir yer. Belediyenin sağladığı imkanlar çok güzel piknik alanları mevcut. Hafta sonları ve hafta içi değerlendirilecek bir alan” diye konuştu.
24 Aralık 2023 Pazar - 11:40
Yedikuyular Kayak Merkezi beyaza büründü
Kahramanmaraş ve bölgenin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi kar yağışı sonrası beyaza büründü. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağmur, şehrin yüksek yerlerine kar şeklinde düşerek beyaza bürüdü. Şehir merkezine 20 kilometrede bulunan Yedikuyular Kayak Merkezi ise beyaz gelinliğini giydi. Kar yağışı sonrası soluğu kayak merkezinde alan vatandaşlar kar topu oynayıp mangal ateşi yaktı. Burak Uzun, “Şehrin stresinden ve kalabalığından uzaklaşmak için güzel bir ortam var. Arkadaşlarımız ile toplanıp geldik. Mangal yapıp kayak hizmetlerinden faydalanabiliyoruz. Belediyenin güzel imkanları var aile olarak çok güzel bungalov evler de bulunuyor” dedi. Serdar Yücel ise, “Son dönemde yaşanan pandemi ve deprem sonrasında oluşan stresleri atmak için burası gerçekten mükemmel bir yer. Belediyenin sağladığı imkanlar çok güzel piknik alanları mevcut. Hafta sonları ve hafta içi değerlendirilecek bir alan” diye konuştu.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 21:04
İzinsiz kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yabancı uyruklu 2 kişi, define ararken jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Yantepe Mahallesi’nde izinsiz kazı yapılacağı ihbarı aldı. Akşam saatlerinde Yantepe Mahallesi’nde kazı çalışması yapan yabancı uyruklu A.S. (37) ve İ.H. (21) Göksun Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Yakalananların üzerinden kürek, kazma, balyoz, keser, büyük boy elektronik dedektör, küçük boy elektronik dedektör, el feneri, dedektöre ait batarya ve el çantası malzemeler ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 2 kişi hakkında "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet (İzinsiz Kazı Yapmak)" suçundan adli tahkikat başlatıldı.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 16:24
Kahramanmaraş’ta eve sıçrayan yangın korkuttu
Kahramanmaraş’ta üç evi saran yangın korku dolu anlara yaşanmasına neden oldu. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:34
Kahramanmaraş kırsalına kar düştü ekipler müdahale etti
Kahramanmaraş’ın, yüksek kesimlerinde ve kırsal mahallelerde etkili olan kar yağışı sonrası arterleri ulaşıma açık tutmak için kar küreme çalışmaları yapıldı. Kar yağışıyla birlikte araç trafiğinde oluşabilecek aksamaların önüne geçmek için kar küreme çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arterleri ulaşıma açık tutuyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca çalışma gerçekleştirilen adresler arasında, Yedikuyular Kayak Merkezi yolu, Çağlayancerit ilçesinde Soğukpınar - Kaleköy yolu ile Onikişubat’ta Kümperli - Çağırkan Grup Yolu yer aldı. Yapılan açıklamada, “Kar yağışıyla birlikte meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmek için tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız kış şartlarıyla mücadele kapsamında taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezi ve Alo 153 üzerinden Afet Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırabilirler” ifadelerine yer verildi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:31
Kahramanmaraş’ta hafriyat atıkları temizleniyor
Kahramanmaraş’ta çevreye rastgele bırakılan ve kent estetiğini bozan hafriyat atıklarını bulundukları alandan kaldırarak döküm sahasına naklediyor. Şehir genelinde alt ve üstyapı imalatlarını hummalı bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da ev ve iş yerlerinin tadilatı esnasında oluşan ve çevreye rastgele bırakılan inşaat atıklarının temizlenmesi noktasında çalışmalarına devam ediyor. Mahalle, cadde ve sokaklarda detaylı bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalarla, çevreye bırakılan hafriyat atıkları iş makineleriyle bulundukları alanlardan kaldırılarak hafriyat döküm sahasına nakleden ekipler, Odun Ambarları ve Küçük Sanayi Sitesi’nde de hafriyat temizliğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; kent estetiğinin sağlanması, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi noktasında çalışmaların kesintisiz sürdüğü belirtildi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:30
Rota ishallerine karşı uyarı
Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uz. Dr. Zekeriya Büyükdereli, “Rota ishalinden aşı ile korunmanın mümkün olduğunu tüm hastalarımıza hatırlatmak isterim” dedi. Dr. Büyükdereli, son yıllarda etkili özellikle çocuklarda etkili olan rota ishali hastalığı ile ilgili konuştu. Hastalığa kapılan bireylerin bir hafta gibi hastanede tedaviye alındığını ifade eden Dr. Büyükdereli, “Kış mevsiminin gelişiyle beraber çeşitli hastalıklarda artış bulunuyor. Özellikle ülkenin güneyi ve bizim bulunduğumuz bölgelerde. Rota ishalleri sık ve çoklukta hastalarımızı oldukça yoğun üzmektedir. Bir hafta gibi yatışla sonuçlanan ishallere neden olmaktadır. Rota ishalinden aşı ile korunmanın mümkün olduğunu tüm hastalarımıza hatırlatmak isterim” dedi. Rota ishalinin aşıları hakkında da bilgiler veren Dr. Büyükdereli, “İki tip aşısı var bu hastalığın birisi iki ve dördüncü ayda. Diğeri iki dört ve altıncı aylarda yapılmaktadır. İlk doz ikinci ayda yapılmak kaydıyla herhangi bir yan etki beklenmemektedir. Rota aşısı insan konforunu ve hayatını kaliteleştirir ve konforu artırır. Hastanede yatan hastalarımız bilir bu ara oldukça sık hasta yatırdık ve başından geçenler bilir lütfen rota ishalinin sıkıntılı oldukça yorucu ve üzüntülü bir durum olduğunu yaşamayan arkadaşlarına anlatsınlar” diye konuştu.
22 Aralık 2023 Cuma - 22:26
Kahramanmaraş’ta aranan hükümlü yakalandı
Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonda, hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Onikişubat ilçesi Hacımustafa Mahallesi bölgesinde aranan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Ekipler, ‘binanın eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.G. (29) isimli şahsı yakaladı. Tutuklanan hükümlü Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
22 Aralık 2023 Cuma - 16:50
Mahsur kalan öğretmenleri jandarma kurtardı
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçları ile yolda kalan öğretmenlerin imdadına jandarma ekipleri yetişti. Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Türkoğlu İlçesi Doluca Mahallesi Çataloluk mevkiinde öğretmenlerin içerisinde bulunduğu otomobil, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan öğretmenlerin imdadına ise jandarma ekipleri yetişti. 3 öğretmeni mahsur kaldıkları alandan kurtarılarak görevli oldukları okula götürüldü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder