Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Sahte bungalov ilanıyla 3 milyar liralık vurgun: 21 gözaltı
03 Nisan 2026 Cuma - 21:23:36
Kahramanmaraş merkezli düzenlenen operasyonda sahte bungalov ilanı ile 3 milyar liralık vurgun yapan şebeke çökertildi, 21 kişi gözaltına alındı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bilişim sistemleri kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık şebekesine yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Başsavcılık koordinesinde, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden sahte bungalov ilanları oluşturarak vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Yapılan incelemelerde, şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 3 milyar TL işlem hacmi bulunduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Antalya, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mersin, Şanlıurfa ve Şırnak’ta toplam 28 şüpheliye ait 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda; 29 cep telefonu, 21 SIM kart, 1 flash bellek, 1 SSD depolama cihazı ele geçirildi. Gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 17’si Kahramanmaraş’a getirilirken, gözaltında olan diğer 4 şüpheli ile cezaevinde bulunan 5 şüphelinin işlemlerinin SEGBİS üzerinden yapılacağı öğrenildi. Öte yandan, firari durumda olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
03 Nisan 2026 Cuma - 15:53
Kahramanmaraş’ta 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle tamamlandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 62. Kütüphane Haftası etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen final programıyla noktalandı. Türkiye’nin kültürel kimliğiyle öne çıkan şehirlerinin başında gelen Kahramanmaraş, 62. Kütüphane Haftası’nı kapsamlı ve yoğun katılımlı etkinliklerle tamamladı. Hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinlikler, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen final programıyla taçlandırıldı. Final etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans, şiir ve sergi programı, bilgiye erişimin önemi ve okuma kültürünün yaygınlaştırılması açısından güçlü mesajlar verdi. Programın ilk bölümünde akademik içerikli konferanslar gerçekleştirildi. Prof. Dr. Nurcan Meral Özel ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Umut’un konuşmacı olarak yer aldığı oturum, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Konferanslarda hem bilimsel verilerin toplumsal etkileri hem de tarihi süreçte bilimin gelişimi kapsamlı şekilde ele alındı. Prof. Dr. Özel, "Kandilli Rasathanesi Yüz Yıllık Deprem Verilerinin Toplumsal Etkisi" başlıklı sunumunda, Türkiye’nin deprem gerçeğine bilimsel veriler ışığında dikkat çekti. Kandilli Rasathanesi’nin arşivinde yer alan yüzyıllık verilerin yalnızca akademik bir kaynak olmadığını vurgulayan Özel, bu verilerin toplumun afetlere karşı bilinçlenmesi ve hazırlıklı hale gelmesi açısından kritik bir rol üstlendiğini ifade etti. Deprem verilerinin doğru analiz edilmesinin, risk yönetimi ve şehir planlamasında hayati önem taşıdığına değinen Özel, bilimsel bilginin toplumsal farkındalıkla buluşmasının gerekliliğine dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Umut, ise "İslam Medeniyetinde Bilim ve Eğitim" konulu konuşmasında, İslam dünyasının tarih boyunca bilimsel gelişime sunduğu katkıları kapsamlı bir perspektifle ele aldı. Özellikle Orta Çağ’da İslam coğrafyasında kurulan eğitim kurumları, yetişen bilim insanları ve ortaya konan eserlerin, modern bilimin temellerinin atılmasında önemli rol oynadığını belirten Umut, geçmişteki bu birikimin günümüz eğitim anlayışına da ilham verebileceğini ifade etti. Konferansın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, yıl boyunca kütüphanelerden en fazla faydalanan okurlar ödüllendirildi. Çocuk, genç, yetişkin ve 60 yaş üstü kategorilerinde dereceye giren kitapseverler, şehir protokolünün elinden ödüllerini aldı. Programın finalinde ise "İslam Bilim Adamları ve Faaliyetleri" temalı resim sergisi ziyaretçilere açıldı. Katılımcılar, sergide yer alan eserler aracılığıyla İslam medeniyetinin bilimsel mirasına dair görsel ve bilgilendirici içeriklerle buluştu.
03 Nisan 2026 Cuma - 15:48
Başkan Görgel: "Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek için tüm paydaşlarımızla uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ı her alanda daha güçlü, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleştirilen İl İdare Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesini, deprem sonrası şehrin yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar oluşturdu. Altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan sosyal donatılara kadar pek çok başlıkta gelinen son durum detaylı şekilde masaya yatırıldı. Kurum temsilcileri, kendi sorumluluk alanlarına ilişkin yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verirken, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri de karşılıklı istişareyle değerlendirildi. Toplantıda ayrıca kamu hizmetlerinin daha verimli sunulması için atılması gereken adımlar da gündeme geldi. Vatandaş odaklı hizmet anlayışının güçlendirilmesi, bürokratik süreçlerin hızlandırılması ve sahadaki uygulamaların etkinliğinin artırılması yönünde değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya dair değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Şehrimizin yeniden inşa ve ihya sürecini tüm kurumlarımızla birlikte büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Bugün Valimiz Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantısı hem mevcut çalışmalarımızı değerlendirmek hem de haritamızı netleştirmek açısından son derece verimli geçti. Kahramanmaraş’ımızın ihtiyaçlarını en doğru şekilde tespit ederek, kaynaklarımızı etkin ve planlı bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Bu noktada kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon en büyük gücümüz. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek için tüm paydaşlarımızla uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ı her alanda daha güçlü, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
03 Nisan 2026 Cuma - 15:12
Kahramanmaraş’ta 2,1 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtarak vatandaşı dolandıran 2 şahsın, 2,1 milyon TL’lik vurgunu polis operasyonuyla ortaya çıkarıldı. 2 şüpheli dolandırdıkları altınlar ile birlikte yakalandı.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 09:13
Depremde muhtarını kaybetti, yeni görevinde aza bulamadı
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası, ikinci aza olarak görev yapan bir kişi, muhtarı ve birinci azasını kaybeden mahalleye muhtar oldu. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde, on binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi de depremde yıkımın en çok olduğu mahallelerden birisiydi. Enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkımı tamamlandıktan sonra mahalle yerini sessizliğe bıraktı. Edinilen bilgiye göre, Hayrullah Mahallesi’nde 3 bin vatandaş depremlerde hayatını kaybetti. Mahalle, hem muhtarını hem de 1’inci azasını toprağa verdi. Yaşanan acı olayın ardından telefonu çalan Ali Karatosun’a kaymakamlık tarafından mahallesinin muhtarlığını devralması söylendi. Depremde muhtarlarını ve birinci azalarını kaybettiğini ve duyduğu üzüntüyü dile getiren muhtar Ali Karatosun, “Depremden sonra muhtar oldum. Kaymakam bey aradı gel muhtarlığını al dedi. Muhtarımız İbrahim Ayna’yı ve birinci azamız Ali Köksöken’i kaybettik. İkisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Muhtarımız çok iyi bir insandı. Cömertti, herkese yardımcı olmaya çalışırdı. Ali Köksöken rahmetli o keza öyleydi. Her gün üçümüz burada birlikteydik. Muhtar olmasa aynı muhtarın yaptığı işleri Ali Köksöken ile ikimiz yapıyorduk. Ben ikinci azaydım. Benden sonra iki tane aza vardı. Başka azalardan yedek alayım dedim araştırdım maalesef depremde onları da kaybetmişiz. Yedekten dahi aza alamadım. Mahallemizde her yer enkaz ama yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar dediği her şeyi yaptı. Bunu da yapacağından eminim. Tabi çok can kayıplarımız var. En azından 3 binin üzerinde mahallemde can kaybı var. Mahallede oturacak yer kalmadı. İnşallah mahallemi, Azerbaycan devleti yaptıracak” ifadelerini kullandı.
01 Ekim 2023 Pazar - 16:11
Hasarlı binanın yıkım sırasında çöktüğü anlar kamerada
Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, kontrollü yıkımı süren apartman olduğu gibi öne doğru çöktü.
01 Ekim 2023 Pazar - 16:00
Kontrollü yıkımı süren bina böyle çöktü
Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, kontrollü yıkımı süren apartman olduğu gibi öne doğru çöktü. O anlar vatandaş kamerasına yansıdı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde ağır hasar alan binaların yıkımı devam ediyor. Merkez Onikişubat ilçesi Üngüt Mahallesi’nde bulunan ve depremlerde ağır hasar alan 15 katlı Batı Şehir Park Sitesi’nin yıkımı gerçekleştirilirken, bina alışılmışın aksine olduğu gibi öne yıkıldı. Çalışmayı takip eden vatandaşlar binanın yıkımı esnasında kısa süreli panik yaşarken, binanın yıkılışı vatandaş kamerasına yansıdı.
01 Ekim 2023 Pazar - 12:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması galericileri sevindirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan sitelerindeki sahte ve aldatıcı ilanlar ile ilgili açıklaması, galerici esnafını sevindirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ilan sitelerinin 1 Kasım tarihi itibarıyla sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından mesul tutulacağını açıklamıştı. Buna göre yanıltıcı ilan verilmesi veya bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacağı açıklamasına Kahramanmaraş’taki galerici esnafları oldukça sevindi. Otomobil piyasasında yaşanan durumun sahte ve aldatıcı ilanlarla şiştiğini belirten galericiler, bu olumlu adımın hem galericilere nefes olacağını hem de otomobil piyasasındaki fiyatları düşüreceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahte ilanlarla ilgili sözlerini olumlu karşıladıklarını söyleyen galerici esnafı Adem Parlak, “İşimize yaradı. Vergi veriyoruz, kira veriyoruz, tabela parası veriyoruz. Adam mesela fabrikada çalışıyor, 2 tane, 3 tane yatırımlık araba almış. Biz 300 bin TL yazmışız arabaya, adam 400 bin TL yazmış. Yani adam 3 ay bekletiyor, 300 bin TL’ye alıyor ve 600 bin TL’ye satıyor bu arabayı. Vergi vermiyor ama ben araba başı yüzde 20 vergi veriyorum. Cumhurbaşkanımızın konuşması işe yaradı” dedi. Galerici esnafı Mustafa Başkonuş ise, “Galerici esnaflarımız biraz rahatlamış durumda. 1 Kasım tarihinden itibaren ilan sitelerine sahte hesapla araç koyanlar, sahte isimle ilan koyanlara 100 bin TL ceza kesileceği söyleniyor. Bu da galerici esnaflarını bir nebze de olsun rahatlattı ve prosedürler uygun bir şekilde devam ediyor. Yetki belgesi, yeterlilik belgesi olmayanlara ilan sitelerinden ilan koyulmayacağı da söyleniyor. Biz bu kararı çok olumlu karşıladık. Piyasalarda bir sürü bu işi yapan, bizim işimizi yapan bir sürü ayaklı galerici diye tabir ettiğimiz insanlar var. Örneğin berberi, bakkalı bu işi yapıyor ve insanlar maalesef dolandırılmayla karşı karşıya kalıyor. Bu da insanların canını yakıyor. Tabii Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasıyla ilan koyulmayacağını söylemesi, 1 Kasım tarihi ile maddi para cezası kesileceğini söylemesi ile bir nebze olsun piyasalarda rahatlama söz konusu oldu” diye konuştu.
01 Ekim 2023 Pazar - 09:34
Kahramanmaraş’ın tek kadın ayakkabı boyacısı
Kahramanmaraş’ın tek kadın ayakkabı boyacısı iki çocuk annesi Özlem Günden, ekmek mücadelesi veriyor. Kahramanmaraş’ta yaşayan 37 yaşındaki Özlem Günden, iş arayışı içinde olduğu dönemde sosyal medyada ayakkabı boyacılığı işini gördü. Kendisinin de yapabileceğini söyleyen Günden, küçük boya sandığını alarak çalışmaya başladı. Ulu Cami Meydanı’nda bir yıldır ayakkabı boyayarak ekmek parası kazandığını ifade eden Günden, "Ben iki çocuk annesiyim. Ekmeğimi boyacılık yaparak kazanıyorum. Ben sosyal medyada gezerken orada bir fotoğraf gördüm ve o fotoğrafta ayakkabı boyacılığı yapan kadınlar gördüm ve sonra harekete geçtim. Ben de yapmak istedim. Tabii bir de çaresizlik, parasızlık var. Geçinemiyordum, çok zor geçiniyordum. Çok şükür bu iş sayesinde geçimimi sağlıyorum" ifadesini kullandı. "İnsanlar beni görünce garipsiyor" Günden, "İlk defa bir bayan boyacı gördükleri için tuhaf bakıyorlar. Ama bu benim hoşuma gidiyor. İlk defa bayan boyacı gördükleri için şaşırıyorlar. Bu durum dikkat çektiği için müşterilerim de oluyor. Ben şu ana kadar ekmeğimi boyacılıktan kazanıyorum. Buraya geldiğimde taburemi koyuyorum ve müşterilerimi bekliyorum. Bayan olduğum için ve çocuğum da olduğu için bana destek çıkıyorlar. Bayan olarak bayanlara tavsiyem şudur; bir insan istediği zaman ekmeğini taştan çıkartabiliyor. Şu an bu işi yaptığım için birçok insan beni takdir ediyor" dedi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 17:08
Kahramanmaraş’taki otobüs kazası güvenlik kamerasında
Kahramanmaraş’ta özel halk otobüsü ile belediye otobüsünün çarpışması sonucu 9 kişinin yaralandığı trafik kazası otobüs içindeki güvenlik yansıdı. Kaza, Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Karşıyaka Mahallesinde meydana gelmiş, M.D. idaresindeki 46 BH 351 plakalı belediye otobüsü ile B.B. idaresindeki 46 H 0177 plakalı özel halk otobüsü kafa kafaya çarpışmıştı. 9 kişinin yaralandığı trafik kazası belediye otobüsünün içindeki güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde seyir halindeki otobüsün çarpışma anı görünüyor. Bir diğer görüntüde ise yolcuların kaza anında panikle bağırdığı ve çarpışma sonrası etrafa saçıldığı görünüyor. Otobüs kazasında yaralanan 9 kişinin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 16:05
Kahramanmaraş’ta belediye otobüsü ile halk otobüsü çarpıştı: 9 yaralı
Kahramanmaraş’ta şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsü ile belediye otobüsünün çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre kaza, Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Karşıyaka Mahallesinde meydana geldi. M.D. idaresindeki 46 BH 351 plakalı belediye otobüsü ile B.B. idaresindeki 46 H 0177 plakalı özel halk otobüsü kafa kafaya çarpıştı.İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada belediye otobüs sürücüsü ile otobüslerdeki yolcu konumunda bulunan 9 kişi yaralandı.Yaralı 9 kişinin sağlık durumlarını iyi olduğu öğrenilirken, kaza sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 15:54
Kahramanmaraş’ta belediye otobüsü ile halk otobüsü çarpıştı: 9 yaralı
Kahramanmaraş’ta şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsü ile belediye otobüsünün çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 12:25
Hayrettin Güngör: Milli teknolojimiz gençlerimize ilham olacak
İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak üzere yola çıkacak olan gençlerle bir araya gelen Başkan Hayrettin Güngör, “Genç kardeşlerimiz, TEKNOFEST’te bizim mühendislerimizin ürettiği milli araçlarımızı inceleme fırsatı bulacak. Milli teknolojimiz gençlerimize ilham olacak ve inşallah ilerde bu bayrağı teslim alarak daha da ileri taşıyacaklar” dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılmak üzere yola çıkacak olan gençlerle Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Gençlerle sohbet eden ve hayırlı yolculuklar dileklerini ileten Başkan Hayrettin Güngör, “Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak üzere 160 gencimizi yolcu etmiştik. Bugün de İzmir’de düzenlenen festivale gençlerimizi gönderiyoruz. Genç kardeşlerimiz, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te bizim mühendislerimizin ürettiği milli araçlarımızı inceleme fırsatı bulacak. Milli teknolojimiz gençlerimize ilham olacak ve inşallah ilerde bu bayrağı teslim alarak daha da ileri taşıyacaklar” dedi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 09:13
Depremzedelerin konutları tamamlanmak üzere
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Dulkadiroğlu ilçesinde depremzede vatandaşlar için yapımı devam toplu konutlarda sona gelindi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 09:04
Depremzedelerin konutları Ekim ayında teslim edilecek
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Dulkadiroğlu ilçesinde depremzede vatandaşlar için yapımı devam toplu konutlarda sona gelindi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde en çok yıkımın yaşandığı ilçelerden biri olan Dulkadiroğlu’nda yaralar sarılmaya devam ediliyor. Depremzede vatandaşlar için yapımı süren toplu konutlarda ise hummalı çalışmalar sürüyor. İlçede yapımı başlanan 4 bin 200 toplu konutta sona gelindi. Akyar ve Ferhuş mevkiinde devam eden konutlarda neredeyse tamamlanmak üzere. Konutların birçoğunun boyası yapılırken, örnek dairelerde ortaya çıkıyor. İnşaat alanında bir yandan yeni konutların temelleri atılırken, bir yandan ise tamamlanan binaların çatıları dahi yapıldı. Bölgede inceleme yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Kahramanmaraş’ımız asrın felaketi ile karşı karşıya fakat depremden sonra yoğun çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızı kıştan önce sıcak yuvalarımıza kavuşturma adına Dulkadiroğlu ilçemizdeki Akyar ve Ferhuş Karataş bölgemizde toplu konut inşaatları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde toplu konutlarımızın teslimatları başlayacak. Binalarımızın standartları çok çok güzel ve birçok blok bitmiş vaziyette” diye konuştu. ’4 bin 200 konut Mart sonu bitmiş olacak’ Önümüzdeki yılı Mart ayında 4 bin 200 toplu konutun depremzedelere teslim edileceğini de ifade eden Başkan Okay, “İnşallah kısa zaman içerisinde konteyner kentlerdeki depremzede vatandaşlarımızı bu konutlara almaya başlayacağız. Önümüzdeki aydan itibaren başlayan konut teslimatları Mart sonuna kadar devam edecek. Dulkadiroğlu ilçemizde şuanda faaliyeti devam eden 4 bin 200 konut Mart sonuna kadar bitirilmiş olacak. Yerleştirmeler yapıldıktan sonra yeni toplu konut alanlarında da yeni konutların inşaatına başlanarak belirli bir periyotta tüm depremzede kardeşlerimizin tamamının depremde görmüş oldukları zararlarını telafi ederek yeni yuvalarına kavuşturmak için bütün gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Hummalı çalışmalar neticesinde inşallah Kahramanmaraş ve Dulkadiroğlu’muz depremden önceki günlerine tekrar kavuşacak. Bundan dolayı da cumhurbaşkanımıza deprem sürecinde vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
29 Eylül 2023 Cuma - 22:31
Polisten kaçan sürücüye 30 bin 870 lira ceza
Kahramanmaraş’ta polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan, 25 kilometre sonra yakalanan sürücüye 30 bin 870 lira cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre olay, Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Bölgede devriye görevi yapan polis ekiplerinin ’dur’ ihtarı yaptığı D.M. idaresindeki 46 KF 417 plakalı otomobil, uzaklaşmaya başladı. Bir müddet kovalamaca sonucu gözden kaybolan otomobil, 25 kilometrede yer alan Onikişubat ilçesinin kırsal Dadağlı Mahallesi’nde görüldü. İlçe jandarma ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu kaçan otomobil yakalandı. Sürücüsü gözaltına alınırken, birçok suç kaydının olduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 30 bin 870 lira idari para cezası kesildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder