Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Kilo kaybıyla hastaneye başvuran hastanın böbreğinden 20 santimlik tümör çıkarıldı
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 13:40:11
Kahramanmaraş’ta kilo kaybı şikayetiyle hastaneye başvuran 62 yaşındaki hastanın sol böbreğinde yaklaşık 20 santimetrelik kitle tespit edildi. Sadece kilo kaybı şikayeti olan hasta, başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Kahramanmaraş’ta yaşayan Fatih Kırık, kilo kaybı şikayetiyle HG Hospital’da dahiliye polikliniğine başvurdu. Yapılan ultrason ve tomografi incelemelerinde sol böbrekte büyük bir kitle tespit edildi. Üroloji kliniğine yönlendirilen hastanın yapılan muayenesinde ele gelen kitle fark edildi. İleri tetkik amacıyla çekilen MR görüntülerinde tümörün yaklaşık 20 santim boyutunda olduğu tespit edildi. HG Hospital Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Orhan Sümbül tarafından yapılan başarılı ameliyatla hasta sağlığına kavuştu. Dr. Sümbül, hastanın hiçbir şikayeti yokken son dönemlerde başlayan kilo kaybı nedeniyle dahiliyeye başvurduğunu belirterek, "Dahiliye polikliniğinde yapılan ultrason ve tomografide sol böbrekte büyük bir kitle tespit edildi ve bize refere ediliyor. Hasta kliniğimize başvurduğunda muayenesini yaptık, ele gelen bir kitle vardı. Burada enteresan olan hastanın hiçbir ağrısının olmaması bu süreçte. Sadece hafif düzeyde bir kilo kaybı. Herhangi bir idrardan kanama, yanma, ağrı, yan ağrısı hiçbir şey yoktu. Biz hastaya MR çektirdik. Yaklaşık 20 santimlik dev bir tümöre rastladık. Bu tümör yukarıda pankreas ve dalağa yapışıktı. Aşağıda pelvik bölgeye kadar, idrar kesesine kadar inen bir tümördü. Genel cerrahinin de desteğiyle biz hastamızı ameliyata aldık iki gün önce. Ameliyatımız yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyatımız çok başarılı geçti. Dalağı ve kitlenin tamamını temizledik. Tabii çok büyük bir yer işgal ettiği için o bölgede belirgin bir boşluk kaldı. Hastamız şu anda iyi" diye konuştu. Hasta Fatih Kırık ise kilo kaybı olduğu için dahiliyeye başvurduğunu belirterek, "Kilo kaybımdan hiçbir şey çıkmadı. Ultrasondan kitle olduğu tespit edildi. İlk etapta 17 santimetreydi, ameliyata girdiğimizde 20 santimetreye çıktı bu kitle. Orhan hocam da başarı ile aldı sağlığıma kavuştum" dedi.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:23
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Kahramanmaraş’ta polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen iki ayrı çalışmada toplam 72,56 gram metamfetamin ve 2,05 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03 Mayıs 2026 Pazar - 17:00
Kahramanmaraş’ta gök gürültü sağanak yagış etkili oldu
Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kahramanmaraş’ta kent genelinde sağanak yağış etkili oldu. Yağışın etkili olduğu saatlerde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kırsal bölgelerde ise yağışla birlikte zeminin yumuşaması nedeniyle yer yer küçük çaplı toprak kaymaları yaşandı. Sağanak yağmurdan kaçmaya çalışan vatandaşlar saçak ve otobüs duraklarının altına sığındı. Şehir merkezinin bazı bölgelerinde taşkınlar oluştu. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur sonra etkisini yitirdi.
03 Mayıs 2026 Pazar - 13:09
11 yaşındaki Almina’nın son yolculuğunda annenin ağıtları yürek yaktı
Kahramanmaraş’ta okula düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Almina Ağaoğlu, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Almina’nın annesinin cenaze töreninde "Çok güzel anne kız olmuştuk. Cennette seninle yine kavuşacağız aşkım" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.
30 Mayıs 2022 Pazartesi - 16:26
Kahramanmaraş’ta doğa yürüyüşleri
Kahramanmaraş’ta düzenlenen Doğa Yürüyüşleri’nin bu haftaki rotası Döngel Mağarası ile Yeşilgöz Mesire Alanı arasındaki yaklaşık 8 kilometrelik güzergâh oldu.
30 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:30
İnşaatta tehlikeli çalışma
Kahramanmaraş’ta inşaat halindeki bir binada önlem almadan sulama yapan çalışan kazaya davetiye çıkardı.
30 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:57
Germenicia mozaikleri halılara işleniyor
Kahramanmaraş’ta, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursta Germenicia mozaikleri halılara işleniyor.
29 Mayıs 2022 Pazar - 16:41
Türkiye TURGED Cup Goalball Turnuvası’nda şampiyon Boğaziçi ESK
Türkiye Görme Engelliler Derneği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Türkiye TURGED Cup Goalball Turnuvası’nda Boğaziçi ESK şampiyon oldu.
29 Mayıs 2022 Pazar - 08:35
Güngör: "Genç ve tecrübeli işadamlarıyla iş birliğini önemsiyoruz"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehrimizde genç ve tecrübeli iş adamlarının karşılıklı fikir alışverişi içerisinde olmasını, istişareler neticesinde ilerlemelerini çok önemsiyoruz” dedi.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 15:19
Kahramanmaraş’ta okul sayısı arttı, eğitim konforu arttı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılında başbakanlığı döneminde başlattığı ’Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’ sonrasında Kahramanmaraş’ta yapılan, yaptırılan okul sayısı hızla artarak eğitim konforlu hale geldi.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 15:18
Akdeniz bölgesinin en soğuk ilçesi Göksun oldu
Akdeniz Bölgesinin en soğuk ilçesi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi oldu.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 14:36
MHP MYK üyesi Abdullah Bahadır Alperen: “Böyle iki yüzlü siyaset olmaz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Adım Adım 2023, ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma toplantısı” Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 11:53
Kıbrıs gazileri: "48 yıl önce buradaydık"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Kıbrıs Hatıraları Yerinde Canlanıyor’ proje çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Kıbrıs gazileri, yavru vatanda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 11:40
Dulkadiroğlu Mutfak Müzesi’nde deneyim atölyesi başladı
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde Kahramanmaraş Mutfağı Deneyim Atölyesi etkinliği başladı.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 11:32
Onikişubat Belediyesi’nden ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliği
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’ nedeniyle, Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde EXPO 2023 Alanı’nda bir etkinlik düzenlendi.
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 00:18
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu hükümlüsü yakalandı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticareti suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder