Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Okul saldırısında hayatını kaybeden çocukların ziyaretçileri eksik olmuyor
05 Mayıs 2026 Salı - 11:40:30
Kahramanmaraş’ta okul saldırısında hayatını kaybeden çocukların mezarını ziyaret eden bir vatandaş, "Saldırganın bir mezarı dahi yok, varsa da nereye gömüldü bunları bizim milletimizin bilmesi hakkı. Bir namazı dahi kılınmadı" dedi. Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu’nda gerçekleşen silahlı saldırıda 9 öğrenci ve bir öğretmen hayatını kaybetti. Saldırganın da öldüğü olayda 4 öğrenci yan yana Şeyh Adil Mezarlığı’nda defnedilmişti. Aradan geçen iki haftanın ardından çocukların mezarlarına ziyaretler sürüyor. Türkiye’nin farklı illerinden gelen aileler çocukların mezarlarına çiçekler ekip Kur’an-ı Kerim okuyor. "Onlar şehitler kervanına katıldılar" Saldırganın mezarının dahi olmadığını söyleyen vatandaşlardan Mahmut Doğru, "Uzaktan da olsa dualarını yapanlar, Kur’an-ı okuyan vardır elbette, ancak bizler buralara gelip yavrularımızın kabirlerinde bir Fatiha okumak üzse de bir yandan da onur veriyor. Çünkü onlar şehitler kervanına katıldılar. Saldırganın bir mezarı dahi yok, varsa da nereye gömüldü bunları bizim milletimizin bilmesi hakkı. Bir namazı dahi kılınmadı. Oradaki imam abimize de teşekkür ederiz namazını kılmadığı için. Diyecek çok şey var. Ama dediğimiz gibi burada hüzün ve gözyaşı var" dedi. Trabzon’dan gelen Serpil Topal ise, "Bizler Trabzon’dan geliyoruz. Çocukları ziyaret etmek için geldik. Çok üzgünüz. Allah’ım annelerine babalarına sabırlar versin. İnşallah bir daha olmaz. Katil zanlısının en büyük suçu anne ve babasında. Çünkü evde o kadar silah hiç saklanır mı? Tabii ki de sen evde o kadar silah saklarsan o çocuk da onları alır, istediği gibi hareket eder. Bunları ailesinin düşünmesi lazımdı" diye konuştu.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 13:40
Kilo kaybıyla hastaneye başvuran hastanın böbreğinden 20 santimlik tümör çıkarıldı
Kahramanmaraş’ta kilo kaybı şikayetiyle hastaneye başvuran 62 yaşındaki hastanın sol böbreğinde yaklaşık 20 santimetrelik kitle tespit edildi. Sadece kilo kaybı şikayeti olan hasta, başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Kahramanmaraş’ta yaşayan Fatih Kırık, kilo kaybı şikayetiyle HG Hospital’da dahiliye polikliniğine başvurdu. Yapılan ultrason ve tomografi incelemelerinde sol böbrekte büyük bir kitle tespit edildi. Üroloji kliniğine yönlendirilen hastanın yapılan muayenesinde ele gelen kitle fark edildi. İleri tetkik amacıyla çekilen MR görüntülerinde tümörün yaklaşık 20 santim boyutunda olduğu tespit edildi. HG Hospital Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Orhan Sümbül tarafından yapılan başarılı ameliyatla hasta sağlığına kavuştu. Dr. Sümbül, hastanın hiçbir şikayeti yokken son dönemlerde başlayan kilo kaybı nedeniyle dahiliyeye başvurduğunu belirterek, "Dahiliye polikliniğinde yapılan ultrason ve tomografide sol böbrekte büyük bir kitle tespit edildi ve bize refere ediliyor. Hasta kliniğimize başvurduğunda muayenesini yaptık, ele gelen bir kitle vardı. Burada enteresan olan hastanın hiçbir ağrısının olmaması bu süreçte. Sadece hafif düzeyde bir kilo kaybı. Herhangi bir idrardan kanama, yanma, ağrı, yan ağrısı hiçbir şey yoktu. Biz hastaya MR çektirdik. Yaklaşık 20 santimlik dev bir tümöre rastladık. Bu tümör yukarıda pankreas ve dalağa yapışıktı. Aşağıda pelvik bölgeye kadar, idrar kesesine kadar inen bir tümördü. Genel cerrahinin de desteğiyle biz hastamızı ameliyata aldık iki gün önce. Ameliyatımız yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyatımız çok başarılı geçti. Dalağı ve kitlenin tamamını temizledik. Tabii çok büyük bir yer işgal ettiği için o bölgede belirgin bir boşluk kaldı. Hastamız şu anda iyi" diye konuştu. Hasta Fatih Kırık ise kilo kaybı olduğu için dahiliyeye başvurduğunu belirterek, "Kilo kaybımdan hiçbir şey çıkmadı. Ultrasondan kitle olduğu tespit edildi. İlk etapta 17 santimetreydi, ameliyata girdiğimizde 20 santimetreye çıktı bu kitle. Orhan hocam da başarı ile aldı sağlığıma kavuştum" dedi.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:23
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Kahramanmaraş’ta polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen iki ayrı çalışmada toplam 72,56 gram metamfetamin ve 2,05 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03 Mayıs 2026 Pazar - 17:00
Kahramanmaraş’ta gök gürültü sağanak yagış etkili oldu
Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kahramanmaraş’ta kent genelinde sağanak yağış etkili oldu. Yağışın etkili olduğu saatlerde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kırsal bölgelerde ise yağışla birlikte zeminin yumuşaması nedeniyle yer yer küçük çaplı toprak kaymaları yaşandı. Sağanak yağmurdan kaçmaya çalışan vatandaşlar saçak ve otobüs duraklarının altına sığındı. Şehir merkezinin bazı bölgelerinde taşkınlar oluştu. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur sonra etkisini yitirdi.
20 Mayıs 2022 Cuma - 18:11
1 aydır kayıptı, ağaçta asılı bulundu
Kahramanmaraş’ta evinden ayrıldıktan sonra kayıp olarak aranan bir kişi, 1 ay sonra ormanlık arazideki ağaçta asılı olarak bulundu.
20 Mayıs 2022 Cuma - 17:37
Türkiye’nin ilk arı evi Kahramanmaraş’ta açıldı
Kahramanmaraş’ın Afşin Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Afşin’de arı evi açıldı.
20 Mayıs 2022 Cuma - 14:50
Koruma altındaki Türk semenderi görüntülendi
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde koruma altında bulunan lekeli Türk semenderi görüntülendi.
20 Mayıs 2022 Cuma - 14:47
Şehir Müzesi’nde müzik ve şiir coşkusu
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Müzeler Günü çerçevesinden düzenlenen etkinlikte sahne alan Elbistan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) halk müziği korosu ile yöresel sanatçılar ile şairler, katılımcılara müzik ve şiir ziyafeti sundu.
20 Mayıs 2022 Cuma - 13:23
Bu karaçam 18 dünya olayına tanıklık etti
Kahramanmaraş’ta 18 dünya olayına tanıklık ettikten sonra kesilen 550 yaşındaki karaçam ağacının kütüğü, Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde sergileniyor.
20 Mayıs 2022 Cuma - 12:48
Kayıp çocuk bir evin balkonunda uyurken bulunurdu
Kahramanmaraş’ta kaybolan 10 yaşındaki çocuk, bir evin balkonunda uyurken bulundu.
20 Mayıs 2022 Cuma - 11:07
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Kahramanmaraş’ta özel harekat polisinin de destek verdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
19 Mayıs 2022 Perşembe - 15:44
Gençler 19 Mayıs’ı kutladı
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Heyecan Park’ta gençlik buluşması düzenlendi.
19 Mayıs 2022 Perşembe - 13:51
Tek ısırığı bile öldürmeye yetiyor, sürü halinde görüntülendiler
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Türkiye’nin en ölümcül yılanı olarak bilinen ve nesli tükenmekte olan koca engerek yılanı, sürü halinde görüntülendi.
19 Mayıs 2022 Perşembe - 09:59
Meşhur atasözünde geçen ifadenin bir yemek olduğu ortaya çıktı
Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, “Çoban İsterse Tekeden Teleme Çalar” atasözünün aslında bir yemek olduğunu gösterdi.
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 15:38
Kırılan leğen kemiğini 20 halkalık zincirle birleştirdiler
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, yüksekten düşmeye bağlı olarak leğen kemiğinde birden fazla ve parçalı kırıklar oluşan kadın hastanın kemikleri, biri 9 ve diğeri de 11 halkadan oluşan 2 ayrı zincirle birleştirildi.
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 15:17
Yaralı şah kartalına şefkat eli uzandı
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, çiftçilerin tarlada yaralı halde bulduğu şah kartalı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri tarafından tedavi edilip tekrar doğaya salınacak.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder