Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş’ta ev yangını: Mahsur kalan 3 kişiyi itfaiye kurtardı
20 Mayıs 2026 Çarşamba - 19:54:02
Kahramanmaraş’ta bir evde çıkan yangın mahsur kalan 1’i engelli 3 kişiyi itfaiye erleri kurtardı. Edinilen bilgiye göre, Maarif Mahallesi’nde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin sardığı evde mahsur kalan engelli vatandaşı güvenli şekilde dışarı çıkardı. Ekipler ayrıca binada yoğun dumandan etkilenen 2 vatandaşı da merdiven yardımıyla tahliye etti. Yangından etkilenenlere ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yangın kontrol altına alınırken, çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.
20 Mayıs 2026 Çarşamba - 12:53
Beşiktaşlılardan saldırıda yaralanan öğrenci Mustafa Aslan’a anlamlı ziyaret
Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda çıkan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve 35 gündür KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 11 yaşındaki Mustafa Aslan’ın babasına Beşiktaş taraftarlarından moral ziyareti gerçekleştirildi. Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri Dostluk Grubu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelerek küçük taraftar Mustafa Aslan’ın ailesiyle bir araya geldi. Ziyarette, Mustafa Aslan’ın babası Hasan Aslan’a Beşiktaş forması hediye edilirken, siyah-beyazlı taraftarlar küçük çocuğun bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu. "İstanbul’da stadyumumuzda ağırlayıp müzemizi gezdireceğiz" Beşiktaş Dostluk Grubu Başkanı Hacı Demir, "Bugün Mustafa kardeşimize manen yanında olduğumuzu ve dualarımızla da kendisinin yanında olduğumuzu iletmek adına Hasan kardeşimizin yanına geldik ve dualarımızı ilettik. Sağlığına kavuşacak inşallah biz onu İstanbul’da stadyumumuzda ağırlayıp müzemizi gezdireceğiz" dedi. "Çocuğum inşallah iyileşecek, Beşiktaş’ın maçına gideceğiz" Mustafa Aslan’ın babası Hasan Aslan ise, "Dua eden herkesten Allah razı olsun, herkesten dua bekliyoruz. Çocuğum Beşiktaşlı. İnşallah iyileşecek Beşiktaş’ın maçına gideceğiz" diye konuştu. Beşiktaşlılar Kahramanmaraş Dernek Başkanı Murat Çavuşoğlu da "En kısa zamanda inşallah Mustafa iyileşecek, Allah’ım şifa versin" dedi.
20 Mayıs 2026 Çarşamba - 12:22
Depremzede Kahramanmaraş ilk spor vadisine kavuştu
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ilk spor vadisi olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Spor Vadisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 6 Şubat depremleri sonrası vatandaşlara geçici konaklama alanı olarak hizmet veren millet bahçesi, hayata geçirilen büyük dönüşümle spor vadisi oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle şehre kazandırılan 15 Temmuz Spor Vadisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirilen açılış programındaki yoğun katılım dikkat çekti. Şehrin ilk spor vadisi olma özelliği taşıyan 15 Temmuz Spor Vadisi, açılış töreninde gençler başta olmak üzere 7’den 70’e yüzlerce vatandaşı ağırladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle böylesine anlamlı bir açılışta hemşehrilerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün Kahramanmaraş’ımızın benliğinde var olan, dönemimizle birlikte daha da yükselen ’Spor Şehri’ kimliğine önemli katkı sağlayacak 15 Temmuz Spor Vadimizi gençlerimizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yaşadığımız asrın felaketiyle yeşil alanlarımız barınma ve lojistik merkez olarak hizmet vermişti. Çadırlardan konteynırlara ardından da kalıcı konutlara evrilen süreçte boşaltılan millet bahçelerimize yeni fonksiyonlar yükleyerek, cazibelerini artırarak hizmete alıyoruz. İşte burada da 100 dönümlük millet bahçemizin geçici barınma kaynaklı hasarlarını gidermekle kalmadık içerisine şehrimizin ilk spor vadisini de inşa ettik" ifadelerini kullandı. Spor Vadisi’nin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Görgel, "Yaklaşık 25 dönüm alanda, Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz yatırımla, şehrimiz tenisten basketbol ve voleybola, 24 farklı branşa ait uluslararası standartlarda spor alanlarına kavuşmuş oldu" diye konuştu. 15 Temmuz Spor Vadisi’nin güvenlik altyapısına da değinen Görgel, "15 Temmuz Spor Vadimiz, bir süredir üzerinde çalıştığımız ‘Güvenli Park’ modelinin de şehrimizdeki önemli örneklerinden olacak. Emniyet Müdürlüğümüz iş birliğiyle yüz okumalı güvenlik sistemleriyle donatılan Spor Vadimiz, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir alan olarak tasarlandı" dedi. Konuşmaların ardından şehir protokolü tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Açılış töreniyle birlikte 15 Temmuz Spor Vadisi resmen hizmete alınırken, şehir protokolü ve vatandaşlar tesisi gezerek spor alanlarını inceleme fırsatı buldu. Kahramanmaraş’ın spor altyapısına güç katacak 15 Temmuz Spor Vadisi, tenisten basketbola, bocceden masa tenisine onlarca branşta yeni sporcuların, şampiyonların yetişmesine katkı sağlayacak. Ayrıca yeni spor vadisinde düzenlenecek ulusal ve uluslararası organizasyonlar sayesinde Kahramanmaraş, adını geniş kitlelere duyurmaya devam edecek.
20 Mayıs 2026 Çarşamba - 11:57
Camı çatlatarak sanata uzanan yolculuk
Kahramanmaraş’ta bir oto lastik tamircisi, sosyal medyadan izlediği videolardan etkilenerek cam kırma sanatında kendini geliştirip, birbirinden farklı eserler yapıyor. Kahramanmaraş’ta yaşayan 28 yaşındaki oto lastik tamircisi Ersel Darıcı, sosyal medyadan izlediği videolardan etkilenerek cam kırma sanatına yöneldi. Darıcı, çekiçle cam üzerine oluşturduğu kırıklarla portre ve çeşitli figürler meydana getirmeye başladı. Kendini geliştiren Darıcı, milim milim işleyerek camlarda oluşan çatlakları adeta bir fırça darbesine dönüştürürken, uzun süren titiz çalışmalar sonucu eserlerini ortaya çıkarıyor. Cam kırarak yapılan çalışmalardaki en küçük hata ise tüm camın dağılmasına neden olabiliyor. "Özel bir camı çekiçle kırarak darbelerle oluşturulan bir sanat" Dünyada bu sanatı yapan nadir isimler olduğunu söyleyen Darıcı, "Bu sanat özel bir camı çekiçle kırarak darbelerle oluşturulan bir sanat. Aynı anda hem cam kırma hem de gölgelendirme sanatı yapıyorum. 2020 yılında sosyal medyada gördüm. Merak uyandırdı ve İsviçreli bir adam bu sanatı yapıyordu. Ülkemizde bu sanatla ilgilenen yok diye biliyorum. Çalışmalarımda silüetler, hayvan figürlerinin yüz açıları, çiçekler ve buna benzer üç boyutlu formatlarını da yapabiliyorum. Atatürk, Kemal Sunal gibi isimleri de sanata dönüştürdüm. Spontane çalışmalarım da var örneğin at figürü uzaktan daha çok belirgin oluyor. Bu çalışmayı ileri boyutlara taşımak istiyorum" diye konuştu.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 17:07
Tarihi eserlere müşteri ararken yakalandı
Kahramanmaraş’ta elindeki tarihi eserlere müşteri arayan bir kişi Ortaçağ dönemine ait sikke ve objelerla yakalandı.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 14:14
2 metrelik dev balık görenleri şaşırttı
Kahramanmaraş’ta baraj göletinde yakalanan insan boyundaki dev yayın balığı görenleri şaşırttı.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 14:06
BM ortaklığı ile yenilenen iki park hizmete açıldı
Kahramanmaraş’ta Birleşmiş Milletler (BM) ortaklığı ile onarımı yapılıp yenilenen iki park hizmete açıldı.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 14:03
Germanicia ve Dulkadirli motifleri ilmek ilmek işleniyor
Kahramanmaraş’ta Roma mezarının bulunduğu tarihi konakta, el emeği göz nuru el dokuma halılar Germanicia ve Dulkadirli motifleriyle ilmek ilmek işleniyor.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 14:01
Yol ortasındaki kaplumbağaya jandarmadan yardım eli
Kahramanmaraş’ta yolun karşısına geçmek isteyen kaplumbağaya jandarma ekipleri yardım etti.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 10:57
Hüzün çiçeği karlar altında kaldı
Kahramanmaraş’ta çiçek açan ters laleler, yağan karın altında kaldı.
18 Nisan 2021 Pazar - 15:21
Komşularıyla mantı yapan koronalı kadın apartmanı karantinaya aldırdı
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde mantı yapan kadınlardan birinde mutasyonlu virüs çıkması nedeniyle bir apartman karantina alındı.
18 Nisan 2021 Pazar - 14:04
Başkan Güngör: "Kahramanmaraş’ı projelerimizle kalkındıracağız"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehrimizi turizm, tarım, ticaret projelerimizle kalkındıracağız ve bu yıl 600 milyon lira yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
18 Nisan 2021 Pazar - 12:05
Mini LPG istasyonuyla para havaya gitmiyor
LPG’li araçlardaki kullanım ömrünü tamamlamış yakıt tanklarının değişimi sırasında içindeki gazın güvenli boşaltılması için bir esnaf tarafından mini LPG istasyonu tasarlandı.
18 Nisan 2021 Pazar - 00:52
Kanala uçan cipin sürücüsü hayatını kaybetti
Elbistan’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği cipin kanala uçması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.
17 Nisan 2021 Cumartesi - 13:53
Kaçak göçmenleri İstanbul diye Kahramanmaraş’a bırakmışlar
Kahramanmaraş’ta yakalanan 13 göçmen kaçağının İstanbul diye Kahramanmaraş’a bırakıldığı öğrenildi.
17 Nisan 2021 Cumartesi - 13:46
Yavru kuşları şırınga ile besliyor
Kahramanmaraş’ta kuş tutkunu 68 yaşındaki Nusret Sapsız, yavru kuşlarını içerisine mama bıraktığı şırınga ile besliyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder