Yerel Haberler
Karaman
Atatürk'ü Anma Masa Tenisi Müsabakaları Sona Erdi
16 Kasım 2015 Pazartesi - 12:30 Atatürk'ü Anma Masa Tenisi Müsabakaları Sona Erdi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası sebebiyle Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen yıldızlar, gençler ve büyükler masa tenisi müsabakaları sona erdi.14-15 Kasım tarihleri arasında Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Masa Tenisi müsabakalarına yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde toplam 60 sporcu mücadele etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın da yerinde izlediği müsabakalarda sporcular tüm hünerlerini sergilerken, ortaya çıkan mücadele renkli görüntülere sahne oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuva sonunda Yıldız Erkekler kategorisinde Mustafa Özcan, Yıldız Kızlar kategorisinde Merve Erbay, Genç Erkekler kategorisinde İsmail Hakkı Demir, Genç Kızlar kategorisinde Melike Ataseven, Büyük Erkekler kategorisinde Kutsi Canevi ve Büyük Bayanlar da ise Nurcan Taşkuyu kategorilerinde birinci olan sporcular oldular. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve Masa Tenisi İl Temsilcisi Nilgün Çetiner tarafından verildi.10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası sebebiyle masa tenisi branşında yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Katılımın yoğun olduğu müsabakalarımız tam anlamıyla heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Göze hitap eden ve seyir zevki yüksek müsabakalarda mücadele eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Necmettin Erbakan Parkı Büyük İlgi Görüyor
16 Kasım 2015 Pazartesi - 12:08 Necmettin Erbakan Parkı Büyük İlgi Görüyor Karaman Belediyesi tarafından otogar yanına yapılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, 7’den 70’e vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ile birlikte parkı ziyaret ederek vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. Başkan Çalışkan, park hakkında ve belediyenin hizmetleri konusunda vatandaşların görüş ve düşüncelerini dinledi. Vatandaşlar belediyenin hizmetlerinden son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Karaman’ın ihtiyacı olan büyük sosyal yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Necmettin Erbakan Parkı’nın beş katı büyüklüğündeki Türk Dünyası Kültür Parkı’nı 2016 yılında tamamlayacağız" dedi.Çalışkan, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, şehir girişine kazandırdığı prestijin yanı sıra vatandaşlarımızın şehrin stresinden uzak ailecek ziyaret edip keyif alacakları huzurlu bir sosyal yaşam alanı haline geldi. Bu yıl içerisinde Piri Reis Parkı ve Necmettin Erbakan parkını hizmete sunduk. Görüyoruz ki Karaman’ımızın bu gibi hizmetlere ihtiyacı var ve vatandaşlarımız bu hizmetlerden oldukça memnun. Vatandaşlarımızı mutlu görmek bizleri hizmete verme noktasında son derece motive ediyor. Şimdi sırada Türk Dünyası Kültür Parkı var. Belediyemize devredilen Hakkı Teke Ormanının bulunduğu, 550 bin metrekarelik dev bir alana sahip olan bu parkta çalışmalarımız devam ediyor. Türk Dünyası Kültür Parkı’nda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayarak 2016 yılı içerisinde parkı hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
Genel Sekreter Erenoğlu "Acil Bizim Gülen Yüzümüz Olmalı"
13 Kasım 2015 Cuma - 15:59 Genel Sekreter Erenoğlu "Acil Bizim Gülen Yüzümüz Olmalı" Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, sağlık tesislerinin acil servislerinde pozitif, güler yüzlü hatta mümkünse sempatik kişilerin çalışması gerektiğini söyledi.Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin Ekim ayına ait verimlilik değerlendirme toplantısında konuşan Genel Sekreter Erenoğlu, "Acil bizim gülen yüzümüz olmalı. Acil servisler kritik, adrenalinin dorukta olduğu, her daim hareketli sağlık birimlerdir. Hem hastanın hem de hasta yakınlarının stresli ve acılı oldukları unutulmaması gerekir ve memnuniyetin en üst düzeyde tutulması acil servislerde çalışan personelin biraz daha özellikli kişilerden oluşmalıdır" diye konuştu.Erenoğlu, Karaman’da sağlık alanında planlanan yatırımların ve hizmetlerin sonuna gelindiğini ve en kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek, “Önümüzde Ağız Diş Sağlığı Merkezinin yeni binası ve yeri konusu var. Ermenek Devlet Hastanesi ek bina inşaatı yüzde 92 oranda tamamlanmış durumda. Karaman’ı ülke genelinde üst sıralara çıkmaması için önümüzde hiçbir engelimiz ya da bahanemiz kalmadı. Verilen hizmetlerin kalitesini arttırmak zorundayız. Ben buradan hepinizi kutluyorum. Elinize yüreğinize sağlık. Ama durmak yok çalışmaya devam” dedi.Ekim ayına ait verilerin değerlendirildiği toplantıda kurum yöneticileri sırayla sunumlarını yaptılar.