Yerel Haberler
Karaman
Karamanlı Sporculara Brandalı Sürpriz
07 Temmuz 2015 Salı - 09:24 Karamanlı Sporculara Brandalı Sürpriz Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren spor tesisleri, yenileme çalışmaları ile ilgi çekmeye devam ediyorHizmet binası alanın da yer alan spor tesislerinin çevrildiği alanlara farklı spor branşlarının ve Karamanlı sporcuların yer aldığı yaklaşık 150 metre uzunluğundaki vinil brandalar, tesis alanından geçen vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Yapılan brandalarda kendilerini gören Karamanlı sporcular ise şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, böyle bir uygulamadan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, yapılan uygulamanın sporcuları motive konusunda daha da hırslandırdığını belirtti.Başarılı bir sporcunun yetişmesinde o yerde yer alan tesislerin kalitesinin önemli bir faktör olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Kaliteli ve başarılı bir sporcunun yetişmesinde sabır ve emeğin yanında tesislerin yeterliliği ve kalitesi çok önemli. Karaman’da göreve başladığımız gün ilk işimiz il ve ilçede yer alan tüm spor tesisleri gezmek oldu. Ekibimiz ile tesislerimizdeki eksiklikleri detaylı bir şekilde analiz ederek buralardaki eksiklerin giderilmesi konusunda gereken çalışmaları başlattık. Amacımız tesislerimizi daha modern ve verimli hale getirerek bu tesislerden Karaman’ı ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmektir” dedi.Hizmet binasının yer aldığı tesis alanlarında spor branşlarının ve Karamanlı sporcuların da yer aldığı vinil brandalarla çevrilmesi konusunda da açıklamada bulunan Kısacık, "Tesis alanlarımızın çevre yoluna bakan konumunda yoğun bir trafik akışı mevcut. Bizlerde tesislerimizin çevrildiği alanlara oradan geçen vatandaşımızın ilgisini çekmek ve görsel anlamda daha modern bir görünüm kazandırmak için, Karamanlı sporcularımızın da içinde yer aldığı brandalarla bu bölgeleri çevirmek oldu. Bu çalışmalar neticesinde öğrenci velilerin ilgisini çeken brandalar sayesinde, il spor merkezlerine yapılan başvurularda ciddi oranda artış oldu” diye konuştu.
Çobanlıktan Avrupa Üçüncülüğüne
06 Temmuz 2015 Pazartesi - 10:13 Çobanlıktan Avrupa Üçüncülüğüne Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde geçimini çobanlık yaparak sağlayan Mustafa Göksel, Portekiz’de gerçekleştirilen 14. Avrupa Dağ Krosu Şampiyonasında Avrupa 3.’sü olma başarısı gösterdi.Yarış sonunda şampiyonayı değerlendiren Göksel, "Benim için rüya gibi bir yarıştı. Ülkemi ve Karaman’ı böyle bir şampiyonada temsil etmek ve derece almak gurur verici bir olay. Belki de en gurur verici yanı Ay Yıldızlı Türk bayrağımızı göklerde dalgalandırmak oldu. Büyük bir bölümünü önde götürdüğüm yarışta ise şampiyonluğa çok inanmıştım. Fakat antrenörümün şampiyonaya getirilmemesinden dolayı yanımda olamaması biraz motive eksikliğine sebep oldu. Belki son saniyelerde antrenörümden gelecek olan ’haydi Mustafa az kaldı’ sesi bana biraz daha güç ve kuvvet verebilirdi. Şu anda hedefimiz 19 Eylül’de gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonluğu ama hazırlık aşamasında maddi imkansızlık ve sponsor eksikliğimiz var. Ama yapılacak olan destekler sayesinde bu sorunların aşılacağına inanıyorum” diye konuştu.Elde edilen derecenin Karaman için gurur verici bir olay olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Öncelikle tüm zorluklara rağmen azmi ile bugünlere gelen ve bayrağımızın Avrupa’da dalgalanmasını sağlayan sporcumuza ve böylesine ahlaklı ve yetenekli bir sporcuyu bizlere kazandırdığı için antrenörümüz Abdulselam Karharman’ı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Sporcumuzun 19 Eylül’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında yapılacak destek ve sponsor yardımı ile daha başarılı sonuçlara imza atacağından eminim” şeklinde konuştu.
Ülkü Ocaklarından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepki
06 Temmuz 2015 Pazartesi - 09:21 Ülkü Ocaklarından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepki Karaman’da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanlara yönelik yapılan uygulamalar yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.Aktekke Kent Meydanı’nda toplanan Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanlığı üyeleri, Cumhuriyet Parkı’na kadar ellerindeki döviz ve pankartlarla Çin yönetimi aleyhine slogan atarak yürüdü. Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanı Latif Pulcu, burada yaptığı konuşmada, “Özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koyuyor” dedi.Pulcu, “Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ı demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti, reva gören zalim Çin bulunuyor" diye konuştu.Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edildiğini kaydeden Pulcu, “Söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri her hangi bir hüküm teşkil etmiyor. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türklerinin değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.Son ülkücü nefesini vermediği sürüce Doğu Türkistan sevdasından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Pulcu, Doğu Türkistan’da zulme maruz kalan Müslümanların çektiği acıları yüreklerinde hissedeceklerini ifade etti.Kalabalık yapılan basın açıklamasının ardından Doğu Türkistan’daki Müslümanların bir an önce Çin zulmünden kurtulması için dua etti.