Yerel Haberler
Karaman
Karaman'da Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Başladı
24 Haziran 2015 Çarşamba - 15:27 Karaman'da Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Başladı Karaman’da gerçekleştirilen Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası, ilk gün yapılan saate karşı yarışları ile start aldı.Katılımın yoğun olduğu yarışlara Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 134 sporcu katılırken, Türkiye Şampiyonluğu için ter döken sporcular Büyük Erkek, Master Erkek A, Master Erkek B, Yıldız Bayan, Genç Bayan ve Büyük Bayanlar olmak üzere toplam 6 kategoride mücadele edecek. Karaman’da büyük ilgi gören Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonasına Karaman ekibi, Gençlik ve Spor Kulübü 28, Performans Spor Kulübü 4 sporcu olmak üzere toplamda 32 sporcu ile katıldı.Saate karşı yol yarışları ile başlayan şampiyona, 26 Haziran Cuma günü kategorilerinde dereceye giren sporcuların belirlenmesinin ardından sona erecek. Karaman’da gerçekleşen şampiyonanın güzel bir atmosferde başladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Öncelikle Türk Dili’nin Başkenti Karaman’da gerçekleştirilen spor müsabakalarına Karaman halkının yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Karaman’ın tanıtımı açısından önemli bir şampiyona olan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası, ilimizde 3 gün boyunca devam edecek. Bu önemli organizasyonda Karaman’ı, Gençlik ve Spor Kulübü ile Performans Spor Kulüplerinden toplam 32 sporcumuz temsil ediyor. Amacımız, çekişmeli başlayan şampiyonada en az 2 yada 3 tane Türkiye Şampiyonu çıkarmaktır. Şampiyonada tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.
Sarıveliler Belediyesi'nden Yaşlı Ve Kimsesizlere Sıcak Yemek
24 Haziran 2015 Çarşamba - 09:07 Sarıveliler Belediyesi'nden Yaşlı Ve Kimsesizlere Sıcak Yemek Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da ilçede bulunan yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek dağıtıyor.Ramazan ayının rahmet, merhamet, bereket ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Belediye Başkanı Hayri Samur, "Ramazan ayı çerçevesinde ilçemizde yapılabilecek en önemli hizmetlerden biri yaşlı, kendi ihtiyaçlarını karşılama zorluğu çeken insanlarımıza yardım eli uzatmaktır. Sarıveliler Belediyesi bu ihtiyacı görerek Ramazan ayının ruhuna uygun olarak, dört yıldır yaşlı ve ihtiyaçlarını karşılama zorluğu çeken kişi ve ailelere iftar ve sahur için 3 çeşit sıcak yemek ile meyve dağıtımı yapmaktadır. Öncelikle ilçe genelindeki bu kişi ve aileler mahalle muhtarlarımız aracılığı ile tespit ettirilmiş olup, belediyemizce tesis edilen aşevinde, belediye personelince hijyenik şartlarda pişirilen yemekler, sefer taslarında dolusu verilip boşu alınacak şekilde belediyemiz araçları ile evlere iftar öncesi sıcak bir şekilde servis edilmektedir. Ramazan ayı boyunca halkımızın rahat ve huzuru için belediyemiz sosyal yardım ve dayanışma faaliyetlerini, başta Kaymakamlık olmak üzere kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın yardım ve destekleriyle, personelimizin özverili çalışmalarıyla devam ettirecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Karaman'da İşçi Konutlarında Çalışmalar Başladı
23 Haziran 2015 Salı - 11:49 Karaman'da İşçi Konutlarında Çalışmalar Başladı Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile hayata geçirilen işçi konutlarında çalışmalar başladı.Organize Sanayi’de çalışan işçileri yakından ilgilendiren konut projesinde, yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının hemen ardından çalışmalar başladı. Projenin ilk etabında 428 konut yapılacak.Konut projesinde ikinci etap çalışmaların başladığını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Yüklenici firma TOKİ konutlarında ilk etap çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, konutlar için gerekli olan içme suyu şebekesi çalışmalarına başlamışlardır. İlk etapta 428 konut yapılacak. Ayrıca 32 derslikli ilköğretim okulu 300 kişi kapasiteli camii, Spor sahaları, fitness alanları, yeşil alan ve parklar, çocuk oyun alanları bulunacak. Bu bölgede 5 bin konutluk bir alan ayırdık. Bir kaç etapla 5 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutları sadece OSB çalışanları ile sınırlı tutmayacağız. Karaman’da en az 1 yıldır sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız bu imkandan faydalanabilecekler" dedi.TOKİ konutlarına, yeni müracaat alınıp alınmayacağı konusunda vatandaşların sıklıkla soru yönelttiğini söyleyen Başkan Çalışkan, "Şu aşamada yeni talepler alınmamaktadır. Yeni talepler alınacağında vatandaşlarımıza geniş kapsamlı duyurularımızı yapacağız" diye konuştu.