Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kars
Kars’ta kırk kapılı şehir Ani’ye yoğun ilgi: 4 ayda 50 bin ziyaretçi
29 Nisan 2026 Çarşamba - 12:45:36
Kars’ta UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve "medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ile "40 kapılı şehir" olarak anılan Ani Ören Yeri, bu yılın ilk 4 ayında yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırlayarak bölge turizmine önemli katkı sağladı. Tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde stratejik bir konuma sahip olan Ani, geçmişte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle Orta Çağ’da önemli bir ticaret ve kültür merkezi olan kent, bugün de ziyaretçilerini adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, bölgeye gelen turistler, görkemli surları, katedralleri ve tarihi yapıları yakından inceleme fırsatı buluyor. Özellikle Ani Katedrali ve Tigran Honents Kilisesi gibi yapılar, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği noktalar arasında yer alıyor. "Çok sevdik, çok etkileyici" Ani Ören Yeri’ni çok beğendiğini ifade eden Buse Genel, "Bugün Ani Ören Yeri’ne bir gezi düzenlendi. Bizde buraya geldik. Rehber eşliğinde bize tarihi yerleri anlattılar. Çok sevdik burayı, çok etkileyiciydi" dedi. Öte yandan Ani’ye olan ilgi her geçen yıl artıyor. 2026 sonuna kadar ziyaretçi sayısının daha da yükselmesi bekleniyor. Turizm hareketliliği Kars ekonomisine de canlılık katıyor. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Kars, Ani Ören Yeri sayesinde kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ani’yi ziyaret eden turistler, geçmişin izlerini taşıyan eşsiz kentte farklı medeniyetlerin mirasını bir arada görmenin etkileyici deneyimini yaşıyor.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 12:41
’40 kapılı şehir’ Ani’ye yoğun ilgi: 4 ayda 50 bin ziyaretçi
Ani Ören Yeri, 2026 yılının ilk dört ayında yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırlayarak bölge turizmine önemli katkı sağladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve "medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ile "40 kapılı şehir" olarak anılan tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde stratejik bir konuma sahip olan Ani, geçmişte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle Orta Çağ’da önemli bir ticaret ve kültür merkezi olan kent, bugün de ziyaretçilerini adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, bölgeye gelen turistler, görkemli surları, katedralleri ve tarihi yapıları yakından inceleme fırsatı buluyor. Özellikle Ani Katedrali ve Tigran Honents Kilisesi gibi yapılar, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği noktalar arasında yer alıyor. "Çok sevdik, çok etkileyici" Ani Ören Yeri’ni çok beğendiğini ifade eden Buse Genel, "Bugün Ani Ören Yeri’ne bir gezi düzenlendi. Bizde buraya geldik. Rehber eşliğinde bize tarihi yerleri anlattılar. Çok sevdik burayı, çok etkileyiciydi" dedi. Öte yandan Ani’ye olan ilgi her geçen yıl artıyor. 2026 yılı sonuna kadar ziyaretçi sayısının daha da yükselmesinin bekleniyor. Turizm hareketliliğinin Kars ekonomisine de canlılık katıyor. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Kars, Ani Ören Yeri sayesinde kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ani’yi ziyaret eden turistler, geçmişin izlerini taşıyan eşsiz kentte farklı medeniyetlerin mirasını bir arada görmenin etkileyici deneyimini yaşıyor.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 12:26
Kars-Gümrü demiryolu hattında çalışmalar başladı
Türkiye ile Ermenistan arasındaki Kars-Gümrü demiryolunun rehabilitasyonu ve yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında oluşturulan Türkiye-Ermenistan Ortak Çalışma Grubu, Kars’ta saha incelemeleri gerçekleştirdi. Türkiye-Ermenistan Ortak Çalışma Grubu, Kars’ın Akyaka ilçesinde yer alan Doğu Kapı demiryolu hattında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Teknik ekiplerin katılımıyla yapılan incelemelerde, hattın mevcut durumu, altyapı iyileştirme çalışmaları ve yeniden işletmeye açılmasına yönelik planlamalar ele alındı. Kars-Gümrü demiryolu hattındaki çalışmaların Kars için çok önemli olduğunu ifade eden Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kadir Bozan, "Geçen yıl Ankara’da ocak ayında Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi olan Serdar Kılıç ile Hasan Kanpolat vasıtasıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Burada yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte Doğu Kapı’daki gelişmelerle ilgili bilgi aldık. Sağ olsunlar kendileri bize çok üst düzeyde bilgilendirme yaptı. Bunun akabinde Türkiye tarafında yapılan demiryolu ile ilgili çalışmaların duyumunu aldık. Ermenistan-Türkiye arasında heyetler arasında bir çalışma, bir ortak toplantı yapıldı. Toplantının Dışişleri Bakanlığı’nda yayımlanan kısmı ile ilgili Gümrü ve Kars tarafında tren yolunda çalışmaların başlatıldığı, bu çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesi için kararlar alındığı kulağımıza geldi. Bunun bizim şehrimiz, ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğuracağına, şehirdeki tacir, tüccarımız için, bölgemiz için çok iyi fırsatlar sunacağına inanıyoruz" dedi. Akyaka’da yürütülen çalışmaların kendilerini sevindirdiğini belirten Belediye Başkanı Ergüder Toptaş ise, Doğu Kapı ile ilgili temaslarda bulunduğunu söyledi. Toptaş, TCDD’nin hat ile ilgili ihaleye çıktığını ve ihaleyi alan firmanın çalışmalara başladığını kaydetti. Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, söz konusu toplantının Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında daha önce varılan mutabakat doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, iki ülke arasında ulaşım altyapısının geliştirilmesinin bölgesel iş birliği ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı. Demiryolu hattının yeniden faaliyete geçirilmesinin hem ticaretin canlanmasına hem de bölgedeki ulaşım ağlarının çeşitlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 11:41
Kars’ta kayıp 15 yaşındaki çoban dere yatağında ölü bulundu
Kars’ın Arpaçay ilçesi Akçakale köyünde kaybolan 15 yaşındaki çobandan acı haber geldi. Gün boyu süren arama çalışmalarının ardından genç çobanın cansız bedeni dere yatağında bulundu. 28 Nisan sabah saat 08.00’den itibaren kendisinden haber alınamayan Afgan uyruklu Kudret Ahmedi için saat 14.35’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbarı yapan A.Ö., gencin dereye düşmüş olabileceğini belirtti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Toplamda 5 araç ve 20 personelin katıldığı çalışmalarda ekipler saat 15.00 itibarıyla arama faaliyetlerine başladı. Zorlu arazi şartlarına rağmen hem karadan tarama yapıldı hem de dron desteğiyle geniş alanlar kontrol edildi. Gece arama çalışmalarına ara verildi. Bu sabah itibariyle başlatılan çalışmaların yoğunlaştığı dere çevresinde yapılan incelemelerde, kayıp çobanın cansız bedeni su içerisinde bulundu. Ekiplerin dikkatli çalışması sonucu sudan çıkarılan Ahmedi’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Jandarma ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Cumhuriyet savcısının talimatıyla inceleme başlatıldı. İlk değerlendirmelere göre gencin dereye düşerek hayatını kaybetmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
08 Mayıs 2025 Perşembe - 11:10
Kars’ta 5 yıl hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı
Kars’ta hırsızlık suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı. Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalarda hakkında "Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığının İhlali" suçlarından 5 yıl, 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi saklandığı Digor’daki evinde yakalanarak gözaltına alındı. Digor’da yakalanarak İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
08 Mayıs 2025 Perşembe - 07:40
Kars’ta 2 hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
Kars’ta 2 hafif ticari aracın çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kaza gece geç saatlerde Kars’ın Akyaka ilçesinde meydana geldi. M. B. idaresindeki 07 BFB 406 plakalı hafif ticari araç, Esenyayla köyü girişinde M.T. yönetimindeki 36 AAT 399 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle M.B’nin kullandığı araç, yoldan çıkarak sulama kanalına uçtu. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan K.A., S.B. ve E. T. yaralandı. Kaza 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Akyaka ve Arpaçay ve Kars’taki hastanelere sevk edildi. Akyaka Entegre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan K. A. doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 16:27
"Vagon Sahne" Projesi Kars ve Akyaka Turnesine çıktı
Antalya Devlet Tiyatrosu, yenilikçi projeleriyle tiyatro severlere farklı bir deneyim sunmaya devam ediyor. "Vagon Sahne" projesi, sahne sanatlarını ulaşılması zor noktalara taşıyarak, tiyatroya erişimi daha geniş bir kitleye sağlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede, Antalya Devlet Tiyatrosu, "Vagon Sahne"yi Kars ve Akyaka’ya götürmek için hazırlıklarını tamamladı. Proje, klasik sahne anlayışının dışına çıkarak, bir demir yolu vagonunun içindeki alanda tiyatro performansları sergilemeyi hedefliyor. Bu yenilikçi yaklaşım, hem izleyicilerin hem de sanatçıların alışık olmadığı bir atmosferde, daha yakın bir deneyim yaşamasını sağlıyor. "Kars ve Akyaka’da unutulmaz performanslar" Kars ve Akyaka’da sergilenecek olan "Vagon Sahne" performansları, bölgenin kültürel dokusuna uygun olarak özel olarak seçilen eserlerle tiyatro severlerle buluşacak. Proje, bölge halkına tiyatroyu ulaşılabilir kılmayı ve sanatı daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyor. Turne kapsamında, Kars ve Akyaka halkı, tiyatroya olan ilgilerini artırmak, sahne sanatlarını daha yakından tanımak ve farklı bir kültürel deneyim yaşamak fırsatı bulacak. Hem bölgedeki tiyatroseverler hem de sanatçılar için unutulmaz bir etkinlik olacağına kesin gözüyle bakılıyor. "Tiyatronun gücüyle kültürel etkileşim" "Vagon Sahne" projesi, tiyatro sanatının gücünü kullanarak kültürel etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Farklı şehirlerde sahne alarak sanatı daha ulaşılabilir kılmayı ve bölgesel kültürel değerleri birleştirmeyi hedefleyen Antalya Devlet Tiyatrosu, bu projeyle hem sanata olan ilgiyi artıracak hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki tiyatro severlerle birleşecek. Tiyatroseverler, projenin farklı sahnelerinde yer alan birbirinden özel performansları kaçırmamak için sabırsızlanıyor. Bu eşsiz deneyime katılmak isteyen tüm sanatseverler, Kars ve Akyaka’daki performanslar için tarihleri not almayı unutmasın! Masal Treni Çocuk Oyunu 15 Mayıs Perşembe Akyaka Garı Saat 13.00, 16 Mayıs Cuma Kars Garı Saat 13.00 "Misafir Yetişkin Oyunu" 15 Mayıs Perşembe Akyaka Garı Saat 19.00 16 Mayıs Cuma Kars Garı Saat 19.00
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 16:27
Kars’ta hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı
Kars’ta hakkında 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sürüyor. Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmlarda hakkında "Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak 191/1" suçundan 3 yıl, 20 ay, 49 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişiyi Susuz ilçesinde yakaladı. , Gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen şüpheli işlemlerinin ardındandan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 16:27
Kars’ta yağlık ayçiçeği üretimi artıyor
Kars’ta tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve çiftçilere yeni gelir kapıları açmak amacıyla hayata geçirilen "Kars’ta Yağlık Ayçiçeği Ekiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nca finanse edilen ve Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülen "Yağlık Ayçiçeği Ekiminin Yaygınlaştırılması Projesi" çerçevesinde çiftçiler tohumlarını alırken, İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, çiftçilerle birlikte tarlaya inerek tohum ekim çalışmalarına katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde, yağlık ayçiçeği tarımına uygun alanlarda ekim yapılmasını teşvik etmek amacıyla, kent genelinde çok sayıda çiftçiye ücretsiz tohum desteği sağlandı. Projenin temel hedefi, Kars’ta alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması ve ayçiçeği yağı üretimiyle hem bölge ekonomisine katkı sağlamak hem de çiftçilerin gelir düzeyini artırmak. Yetkililer, iklim ve toprak yapısı bakımından ayçiçeği tarımı için uygun alanların değerlendirilmesiyle önemli bir üretim potansiyelinin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Tohum dağıtımının ardından çiftçilere ekim, bakım ve hasat süreçleri hakkında teknik bilgiler de verildi. Yetkililer, sezon boyunca üreticilere gerekli danışmanlık ve destek hizmetlerinin sunulacağını kaydetti.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 12:46
DSİ Kars Bölge Müdürü Kotan, Atıksı Arırtma Tesislerini inceledi
Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri İkmali" inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Sayın Serdar Kotan, 241. Şube MüdürüSefa Doğrukan, Sulama Şube Müdürü Arif Yanık ve ilgili teknik heyet, Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan "Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri İkmali" inşaat alanında incelemelerde geldi. Burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan Kotan, daha sonra inşaat alanı gezdi. Kotan, yürütülen çalışmaların biran evvel tamamlanması dileklerinde bulundu. "Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri" tamamlandığında kentin evsel atık sularının Belediye kanalizasyon hattı son noktalarından 17 bin 500 metre uzunluğundaki kollektör hatları ile ileri düzey biyolojik arıtma tesisine iletilmesi ve yapılacak olan tesiste arıtılarak evsel kaynaklı kirliliğin giderilip, arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına deşarj edilmesi sağlanacak.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 12:45
Kars’ta 2024 yılında 468 ölümlü ve yaralamalı kaza meydana geldi
Kars’ta 2024 yılında 468 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, Türkiye’de ise 266 bin 855 ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kars Bölge Müdürlüğü 2024kaza verilerini açıkladı. Buna göre TUİK Kars Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerden Kars’ta 468, Ağrı’da 806, Iğdır’da 466 ve Ardahan’da 172 ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Türkiye’de 266 bin 855 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Türkiye karayolu ağında 2024 yılında toplam 1 milyon 444 bin 27 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1 milyon 177 bin 172 maddi hasarlı, 266 bin 855 ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır. Yıl içinde meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 85,5’i yerleşim yeri içinde yüzde 14,5’i ise yerleşim yeri dışında meydana geldi. "Ölümlerin yüzde 51,9’u tek araçlı kazalarda oluştu" Kazaya karışan taşıt sayısına göre kazaların sonuçları değerlendirildiğinde, kaza sonucundaki ölümlerin yüzde 51,9’u tek araçlı, yüzde 41,9’u iki araçlı ve yüzde 6,2’si çok araçlı kazalarda meydana geldi. Yaralanmaların ise yüzde 53,9’u iki araçlı, yüzde 38,6’sı tek araçlı ve yüzde 7,5’i çok araçlı kazalarda oluştu. Ölümlü yaralanmalı kazaların yüzde 52,8’i iki araçlı, yüzde 41,1’i tek araçlı ve yüzde 6,1’i ise çok araçlı kazalardan oluştu. Kazaya neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları yüzde 90,1 pay ile ilk sıradadır. Türkiye’de 2024 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 318 bin 926 kusura bakıldığında kusurların yüzde 90,1’inin sürücü, yüzde 8,2’sinin yaya, yüzde 0,8’inin taşıt, yüzde 0,5’inin yolcu ve yüzde 0,3’ünün yol kaynaklı olduğu görüldü. Kusurlar alt başlıklara göre incelendiğinde "Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak" kusuru toplam 318 bin 926 kusurun 105 bin 802 adedini oluşturdu ve en sık görülen kusur oldu. "Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak" kusuru 46 bin 458 ile en sık görülen ikinci kusur olurken, "Manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak" 26 bin 487 kusur ile 2024 yılında en sık görülen üçüncü kusur oldu. Ölümler kazanın oluş şekline göre incelendiğinde, ilk üç sırada bin 295 ölüm ile yayaya çarpma, bin 281 ölüm ile yoldan çıkma ve bin 141 ölüm ile yandan çarpma şeklindeki kazaların olduğu görüldü.
06 Mayıs 2025 Salı - 12:23
Kars’ta kamyonet dereye uçtu
Kars’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet köprüden dereye uçtu. Kazada herhangi bir can kaybı olmazken, kamyonette maddi hasar oluştu. Kaza; Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Duraklı köyünde meydana geldi. Duraklı köyünden Akyaka’ya seyir halindeki Ö.M. yönetimindeki kamyonet, havanın yağışlı, yolun da kaygan olmasından dolayı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yoldan çıkarak, köprüden dereye uçtu. Kazada sürücü Ö.M. yaralanmazken, kamyonette maddi hasar meydana geldi. Sürücü durumu köydeki yakınlarına iletti. Bölgeye köylüler getirdiği traktörler kamyoneti düştüğü dereden çıkardı. Kamyonet daha sonra çekilerek Ö.M.’nin evinin bahçesine getirildi.
06 Mayıs 2025 Salı - 12:18
Kars’ta yılın şoförlerine plaket verildi
Kars’ta yılın şoförlerine plaket verildi. Kars Şoförler Odası Başkanı Okay Ulakcı, Karayolları Trafik Haftası etkinlileri çerçevesinde kentte yılın sürücülerine makamında ağırladı. Bir süre şoförlerle sohbet eden Ulakcı, şoförlere trafik kurallarına uymalarından dolayı teşekkür etti. Trafiğin bir yaşam kültürü olduğunu ifade eden Kars Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Okay Ulakcı, "Trafik güvenliği, sadece bir kural meselesi değil, aynı zamanda bir yaşam kültürüdür. Yaşadığımız zorlu süreçlerin etkisiyle dikkat dağınıklığı, acelecilik ya da dalgınlık gibi durumlar artış gösterebilir. Bu nedenle özellikle bu dönemde vatandaşlarımızın trafik kurallarına daha fazla özen göstermesi, hem kendi can güvenliği hem de sevdiklerinin hayatı açısından hayati önemdedir" dedi. 3-9 Mayıs Karayolları Trafik Haftası vesilesiyle; tüm sürücüleri ve yayaları trafik kurallarına uymaya, sabırlı ve dikkatli olmaya davet eden Ulakcı, "Hız limitlerine uymak, emniyet kemeri takmak, yayalara öncelik vermek ve kesinlikle alkollü araç kullanmamak, sadece bir kural değil, insanlık ve vicdan borcudur. Trafikte görev yapan başta emniyet ve jandarma personelimiz olmak üzere, tüm ilgili kurumlara gayretlerinden ötürü teşekkür ediyor; bu haftanın, ilimizde trafik bilincinin güçlenmesine katkı sunmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Başkan Okay Ulakcı, daha sonra yılın şoförlerine plaketlerini vererek teşekkür etti. Program daha sonra sona erdi.
06 Mayıs 2025 Salı - 12:18
Kars’ta BAL Ligi baraj maçı 10 Mayıs’ta oynanacak
Kars’ta 2025-2026 sezonunda Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi’nde yer alacak takım 10 Mayıs 2025 tarihinde oynanacak. Kars, 2025-2026 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) için kritik bir karşılaşmaya sahne olmaya hazırlanıyor. Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tuncay Altunterim, Kars’ı BAL Ligi’nde temsil edecek takımın belirleneceği baraj müsabakasının 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü oynanacağını açıkladı. Kars 36 Spor ile Kars Gücü Spor arasında oynanacak olan önemli mücadele, saat 13.00’te Kars Sentetik Atletizm Sahası’nda (Şehir Stadyumu) başlayacak. Karşılaşmanın galibi, 2025-2026 sezonunda Kars’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etme hakkı kazanacak. Altunterim, müsabakanın fair-play ruhu içinde geçmesini dileyerek, her 2 kulübe de başarılar diledi. Sporseverleri bu heyecan dolu karşılaşmayı tribünlerden izlemeye davet eden Altunterim, "Tüm halkımızı takımlarımıza destek olmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
06 Mayıs 2025 Salı - 09:06
Sarıkamış’ta KÖYDES toplantısı düzenlendi
Sarıkamış’ta Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Mayıs ayı olağan meclis toplantısına Kaymakam Enis Aslantatar başkanlığında yapıldı. Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Enis Aslantatar, Sarıkamış’ta hayata geçirilecek projeleri anlattı. Ayrıca köylerde yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi vererek, değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarının şikayetleri dinlendi. Çözüm önerileri tartışıldı. Kaymakam Aslantatar, toplantıya katılım sağlayan muhtarlara teşekkür etti. Muhtarlardan mahalle ve köylerinde yapılan yatırımlara sahip çıkmalarını istedi. Toplantı daha sonra muhtarların taleplerinin dinlenmesinin ardından sona erdi. Sarıkamış’ta KÖYDES toplantılarının aralıklarla yapılacağı öğrenildi.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 14:48
Dolu yağışı Kars’ı beyaza bürüdü
Kars’ta aniden bastıran dolu yağışı, hayatı kısa süreli de olsa olumsuz etkiledi. Kent merkezine bağlı Bozkale, Güdeli ve Söğütlü köylerinde etkili olan dolu, yağmurun ardından kısa sürede tarım arazilerini ve çevreyi beyaza bürüdü. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı, yoğunluğuna rağmen tanelerinin küçük olması nedeniyle tarım arazilerinde ciddi bir zarara yol açmadı. Ancak arazilerin ve köy yollarının beyaza bürünmesi, Karslılara henüz geride bırakılan kış mevsimini yeniden hatırlattı. Bölgede dolunun ardından hava yeniden normale dönerken, vatandaşlar kısa süreli sürpriz yağışın etkisinden görsel olarak etkilendiklerini ifade etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder