Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kars
Kars’a 4 alanda büyük destek: Yerel Kalkınma Hamlesi başvuruları sürüyor
07 Mayıs 2026 Perşembe - 14:19:22
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2026" kapsamında Kars için belirlenen öncelikli yatırım alanları açıklandı. Programla birlikte Kars’ta tarım, hayvancılık, turizm ve gıda sanayisinde üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Kars’ın ekonomik potansiyelini harekete geçirmeyi amaçlayan program kapsamında yatırımcılar için önemli destekler sunulurken, bölgesel kalkınmayı hızlandıracak dört stratejik alan ön plana çıkarıldı. "Entegre büyükbaş hayvancılık yatırımları desteklenecek" Program kapsamında Kars’ta entegre büyükbaş hayvancılık yatırımlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Modern tesislerin kurulmasıyla et ve süt üretiminde verimliliğin artırılması, üretim kapasitesinin büyütülmesi ve hayvancılık sektörünün daha rekabetçi hale getirilmesi amaçlanıyor. Kars’ın hayvancılık alanındaki güçlü potansiyelinin ekonomiye daha fazla katkı sunması hedeflenirken, üreticilerin modern teknolojiyle buluşturulması da programın öncelikleri arasında yer alıyor. "Turizmde konaklama altyapısı güçlenecek" Teşvik programı kapsamında Kars’ta konaklama tesislerine yönelik yatırımlar da desteklenecek. Özellikle kış turizmi, kültür turizmi ve doğa turizmi açısından önemli potansiyele sahip olan kentte, yeni konaklama alanlarının oluşturulmasıyla turizm altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Yapılacak yatırımlar sayesinde hem turist sayısının artırılması hem de bölge ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor. "Kaz ürünleri işlenerek katma değer sağlanacak" Kars’ın önemli yöresel değerlerinden biri olan kaz yetiştiriciliği de programın destek alanları arasında yer aldı. Kaz ürünlerinin işlenmesine yönelik yatırımlarla yerel üretimin katma değer kazanması, yeni istihdam alanlarının oluşması ve ürünlerin daha geniş pazarlara ulaştırılması amaçlanıyor. Bölgeye özgü üretim modelinin sanayiyle buluşturulması sayesinde kırsal kalkınmaya da önemli katkı sağlanması öngörülüyor. "Kavılca buğdayı ekonomiye kazandırılacak" Ata tohumu olarak bilinen Kavılca buğdayından üretilecek dondurulmuş unlu mamuller de destek kapsamına alındı. Geleneksel ürünlerin ekonomik değere dönüştürülmesini hedefleyen programla birlikte, Kars’ın coğrafi ve kültürel değerlerinin markalaşması amaçlanıyor. Bu yatırımlar sayesinde hem yerel üreticilerin desteklenmesi hem de Kars’a özgü ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha fazla yer bulması hedefleniyor. "Başvurular 15 Mayıs’a kadar sürecek" "Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2026" kapsamında yatırım yapmak isteyen girişimciler için başvurular 2 Mart 2026 tarihinde başladı. Başvuruların 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Programın, Kars’ın ekonomik gelişimine ivme kazandırması, üretim ve istihdamı artırması bekleniyor.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 14:06
Filede vali sürprizi; Ziya Polat genç sporcularla voleybol oynadı
Vali Ziya Polat, Kars’ta spora ve gençlere verdiği desteği bir kez daha sahada gösterdi. Halitpaşa Spor Salonu’nda düzenlenen "Fabrika Voleybol" kursunu ziyaret eden Vali Polat, antrenman yapan öğrencilerle bir araya gelerek onların heyecanına ortak oldu. Salonda coşkuyla karşılanan Vali Polat, genç sporcuların çalışmalarını tribünden izlemekle yetinmedi. File önüne geçerek öğrencilerle birlikte voleybol oynayan Polat’ın samimi tavırları, sporcular ve aileleri tarafından büyük beğeni topladı. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette öğrenciler, Vali Polat ile aynı sahayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Antrenman boyunca öğrencilerle yakından ilgilenen Polat, gençlerle sohbet ederek hedeflerini dinledi. Sporun sadece fiziksel gelişim değil; disiplin, arkadaşlık, dayanışma ve özgüven açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Polat, devletin tüm imkanlarının gençlerin daha iyi şartlarda yetişmesi için seferber edildiğini belirtti. Vali Polat yaptığı açıklamada, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Spor yapan, kendini geliştiren, hedefleri olan gençler görmek bizleri mutlu ediyor. Devletimizin tüm imkanları sizlerin hizmetinde. Sizlerin başarılı olması için her zaman yanınızdayız" dedi. "Fabrika Voleybol" kursunda eğitim alan öğrenciler ise kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, spor alanında daha büyük başarılara ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Kars’ta gençlerin sporla buluşmasına yönelik projelerin artarak devam edeceği öğrenildi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:45
Kars Barajı’nda doluluk yüzde 100’e ulaştı, kontrollü su tahliyesi başlıyor
Kars’ta etkili olan yoğun yağışlar ve yüksek kesimlerdeki kar erimeleri sonrası Kars Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, kontrollü su tahliyesine başlanacağı duyuruldu. Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede son günlerde etkili olan yağışlar ve kar sularının Kars Çayı’na karışmasıyla birlikte baraj rezervuarlarında yüksek debili su girişlerinin yaşandığı belirtildi. Su akışının güvenli şekilde yönetilebilmesi amacıyla Kars Barajı’nda kontrollü su bırakma işlemlerinin başlatılacağı ifade edildi. Açıklamada, tahliye sürecinde dere yataklarında su seviyesinin yükselebileceğine dikkat çekilerek, vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, resmi duyuruların takip edilmesi, baraj çevresi ile dere yataklarına yaklaşılmaması gerektiği vurgulandı. Öte yandan dere yataklarına yakın bölgelerde bulunan ulaşım yolları, tarım arazileri ve diğer alanlar için gerekli önlemlerin alınmasının önem taşıdığı kaydedildi. Ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunması istenirken, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli davranmaları çağrısında bulunuldu. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Kars Barajı’nın dron ile havadan çekilen görüntüler ise barajdaki su seviyesinin ulaştığı noktayı gözler önüne serdi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:22
Kars Barajı’nda kritik eşik aşıldı: Doluluk yüzde 100’e ulaştı, kontrollü su tahliyesi başlıyor
Kars’ta etkili olan yoğun yağışlar ve yüksek kesimlerdeki kar erimeleri sonrası Kars Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü, baraj rezervuarına gelen su miktarındaki artış nedeniyle kontrollü su tahliyesine başlanacağını duyurdu. Havadan görüntülenen barajdaki doluluk oranı dikkat çekti. DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede son günlerde etkili olan yağışlar ve kar sularının Kars Çayı’na karışmasıyla birlikte baraj rezervuarlarında yüksek debili su girişlerinin yaşandığı belirtildi. Su akışının güvenli şekilde yönetilebilmesi amacıyla Kars Barajı’nda kontrollü su bırakma işlemlerinin başlatılacağı ifade edildi. Açıklamada, tahliye sürecinde dere yataklarında su seviyesinin yükselebileceğine dikkat çekilerek, vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, resmi duyuruların takip edilmesi, baraj çevresi ile dere yataklarına yaklaşılmaması gerektiği vurgulandı. Öte yandan dere yataklarına yakın bölgelerde bulunan ulaşım yolları, tarım arazileri ve diğer alanlar için gerekli önlemlerin alınmasının önem taşıdığı kaydedildi. Ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunması istenirken, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli davranmaları çağrısında bulunuldu. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Kars Barajı’nın dron ile havadan görüntülenen manzarası ise barajdaki su seviyesinin ulaştığı noktayı gözler önüne serdi.
21 Ekim 2024 Pazartesi - 09:38
Akyaka’da pancar hasadı başladı
Akyaka’da pancar hasadı başladı. Akyaka’da bu yıl yaklaşık olarak 100 bin ton şeker pancarı ekimi gerçekleştirildi. Kars’ın en sıcak ilçelerinden birisi olan Akyaka’da pancar hasadı başladı. Hasat edilen pancarlar ise traktör ve tırlarla Şeker Fabrikası’na teslim ediliyor. Akyaka’ya bağlı Karahan köyünde pancar bahar ve yaz aylarında ekimi gerçekleştirilen şeker pancarları, Konya’dan gelen altılı honvet makinesi ile sökülüyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar ise akşam saatlerinde son buluyor. Pancar üretimin 2024 yılında çok iyi olduğunu ifade eden çiftçi Serkan Konca, “Pancar sökümüne başladık, Allah herkese hayırlı uğurlu etsin, şuanda Konya’dan gelen altılı honvet makinesi pancar sökümüne başlamıştır. Tırlara yüklenerek fabrikaya gidiyor. Söküm işlemine sabah 08.00’de başlıyor. Eğer Hava elverişli olursa ertesi güne kadar devam ediyoruz. Diğer yıllara nazaran bu yılki verim çok iyi” dedi. Akyaka’da yaklaşık 1 haftadır pancar sökümüne başladıklarını belirten Akyaka Ziraat Odası Başkanı Engin Yıldırım, “Bir haftadır söküm başladı, ortalama olarak 100 bin ton civarında şeker fabrikamıza pancar göndermeyi hedefliyoruz. Bunun yaklaşık olarak 23 bin tonunu teslim ettik, 5-6 bin tonda tarlada taşınmayı bekliyor, 70 bin tonunu da hasat etmeye devam ediyoruz. Bu seneki verimimiz ortalama olarak geçen yılki verimimiz yaklaşık olarak 5,5-6 ton bandındayken bu sene yaklaşık 7-8 ton bandına çıktı. Bunun için çok uğraştık sahaya ziraat mühendislerinizi getirdik, kontrol ettik ve çiftçimizde iyi çalıştı. Yaklaşık olarak 8 ton verim beklemekteyiz. Eskiden tekli sıralı Söküm makineleri ilçemizde mevcuttu biz Konya’dan 6 sıralı polmer makinemizi getirdik, günlük ortalama 150-200 dönüm arazimizi sorunsuz sıkıntısız tertemiz bir şekilde sökmeye devam ediyoruz. Dolayısı ile çiftçimizin iş yükünü azalttık, muhtemel bir polar kaybı, kilo kaybı ve fabrikamıza giderken kalite kaybını engelliyoruz. Bu da milli ekonomimize ilimizin ekonomisine bir katkı oluyor” diye konuştu. Öte yandan, Akyaka’da ekimi gerçekleştirilen yaklaşık 100 bin ton pancar, Kars Şeker Fabrikası’na işlem üzere teslim ediliyor. Pancar sökümünün hafta sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
20 Ekim 2024 Pazar - 10:49
Sarıkamış’ta yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Sarıkamış’ta etkisi sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kayak severleri ise sevindirdi. Vatandaşlardan Önder Yıldırım, kar yağışının bu yıl erken başladığını dile getirdi.
20 Ekim 2024 Pazar - 10:36
Arpaçay Kaymakamı Akköz, köylerde yapılan çalışmaları yerinde gördü
Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, köylerde yürütülen çalışmaları yerinde gördü. Çalışmaların biran evvel tamamlanmasını istedi. Kars’ın Arpaçay ilçesinde Özel İdare Genel Sekreterliği’nce yapılan, yol, köyiçi kilitli parke taş yol, menfez, su deposu çalışmalarında sona gelindi. Havaların soğumasıyla birlikte inşaat sezonun sonlandırmasına kısa süre kala Kaymakam Muhammed Burak Akköz, beraberindeki Özel İdare Arpaçay ilçe Şefliği yetkileriyle birlikte Gönülalan köyünde yapılan kilitli parke taşı yapımını, Taşköprü köyünde yapılan yol yapım çalışması, Bozyiğit köyünde yapılan içme suyu deposu ve yol çalışmasını, Gülyüzü köyünde yapılan yol iyileştirme çalışması, Taşlıağıl köyünde yapılan ek içme suyu yapımını ve Tomarlı köyünde yapılan ek içme suyu yapımı işlerini yerinde görerek incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yürütülen çalışmaların biran evvel toparlanarak tamamlanması talimatını veren Akköz, daha sonra köylülerle bir araya geldi. Köy muhtarları ve vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen Kaymakam Muhammed Burak Akköz, sorunların kısa sürede çözüleceğini kaydetti. Öte yandan köylerde yapılan yatırımlar vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor. Kaymakam Muhammed Burak Akköz, devletin bütün imkanlarının vatandaşlara hizmet vermek için seferber edildiğine dikkat çekti. Akköz, yapılan yatırımlara vatandaşlardan sahip çıkmalarını istedi. Akköz, daha sonra bölgeden ayrıldı.
19 Ekim 2024 Cumartesi - 14:35
Google Haber İnisiyatifi’nden Kars’taki gazetecilere eğitim
Google Haber İnisiyatifi tarafından “Dijital Habercilik” konulu eğitim düzenlendi. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Kentte görev yapan yerel ve ulusal gazetecilere yönelik olarak Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt tarafından eğitim verildi ve katılımcıların dijital dünyada etkili habercilik yapma becerileri kazanmaları amaçlandı. 3 oturumda gerçekleştirilen eğitimde, katılımcılara Google araçlarının tanıtımı yapıldı ve bu araçların nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceği konusunda bilgiler verildi. Özellikle, yanlış bilgiyle mücadele yöntemlerinde yeni yollar ve hikaye anlatıcılığı konuları üzerinde duruldu. Bu oturumlar sayesinde gazetecilere, dijital ortamda doğru ve güvenilir haber üretmenin yolları gösterildi. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi. Bu sertifika, gazetecilerin medyayı daha kapsamlı ve etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitimle ilgili açıklama yapan eğitmen Özgür Mehmet Kütküt, “Dijital dönüşüm, gazeteciliğin geleceğini şekillendiriyor. Yerel gazetecilerin bu değişime ayak uydurması, hem kariyerleri hem de toplum için son derece önemli. Amacımız, onların dijital araçları kullanarak daha etkili ve doğru haberler üretmelerini sağlamak” dedi. Bu tür eğitimlerin, yerel medya mensuplarının dijital becerilerini artırarak daha bilinçli ve etkili bir habercilik yapmalarına katkı sağlayacağı ifade ediliyor.
19 Ekim 2024 Cumartesi - 14:02
AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Kenan Doğan mazbatasını aldı
AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanlığında güven tazeleyen ve tekrar seçilen Av. Kenan Doğan, seçim müdürlüğünden mazbatasını aldı. 14 Ekim Pazartesi günü yapılan 8. Olağan Kongrede güven tazeleyen Ak Parti İlçe Başkanlığına seçilen Kenan Doğan, yönetim kurulu üyeleri ile gittiği ilçe seçim müdürlüğünden mazbatasını aldı. Doğan, mazbata töreninin ardından yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Doğan, “Beni bu göreve tekrardan layık gören başta Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’e, Kars Milletvekilimiz Adem Çalkın’a ve İl Başkanımız Muammer Sancar’a teşekkür ediyorum.” dedi.
19 Ekim 2024 Cumartesi - 11:06
Kars 36 Spor Ortahisar Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu
Kars 36 Spor Ortahisar Spor karşılaşmasının yönetecek hakemler belli oldu. Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi takımlarından Kars 36 Spor hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Trabzon Ortahisar Spor’u ağırlayacak. BAL Ligi 3’üncü haftasında Kars 36 Spor Ortahisar Spor ile karşılaşacak. Karşılaşmayı Van Bölgesi hakemlerinden Bülent Berkay yönetecek. Berkay’ın yardımcılıklarını Hamza İnal ve Saime Faruk yapacak. Kars Atletizm Çim Sahası (Şehir Stadyumu)’unda 20 Ekim 2024 günü oynanacak karşılaşma saat 13.00’de başlayacak. Kars 36 Spor Kulüp Başkanı Ali Uçum, karşılaşmaya tüm Karslıları davet etti. Başkan Uçum, “Hafta sonu zor bir maç oynayacağız. Rakibimizde alt sıralarda yer alıyor. Onlarda galip gelmek istiyor. Ama biz kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağız. Hedefimiz 3 puan, bu karşılaşmadan 3 puan alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.
19 Ekim 2024 Cumartesi - 09:14
Sarıkamış’ta kış yüzünü gösterdi
Sarıkamış’ta kış yüzünü gösterdi. Hava sıcaklığının eksi 7 derece ölçüldüğü ilçede, kayak merkezi ve sarıçam ormanları havadan görüntülendi. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışıyla birlikte soğuk hava da etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının hissedilir bir şekilde düştüğü Sarıkamış’ta sarıçam ormanları arasında bulunan Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Sarıkamış Kayak Merkezi tamamen beyaza büründü. Sarıçam ormanlarında bulunan çam ağaçlarının da tamamen beyaz örtüyle kaplandığı ilçede soğuk hava rağmen kartpostal görüntüler ortaya çıktı. Sarıkamış’a mevsimin ilk karının düştüğünü ifade eden vatandaşlar, “2 bin 300 rakımda bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeyim. Sarıkamış’a yılın ilk karı düştü. her yer beyaza büründü. İnşallah bol bereketli bir sezon geçirir Sarıkamış, bizlerde fotoğrafçılar olarak geldik kayak merkezine fotoğraf çekmeye sarıçam ağaçları tamamen beyaza bürünmüş. Çok güzel görüntüler çektik” dedi. Öte yandan, başta boz ayılar olmak üzere vaşak, kurt, domuz, ceylan, tilki ve tavşan gibi bir çok yaban hayvanının yaşam alanı olan Sarıçam ormanları ve Sarıkamış Kayak Merkezi havadan görüntülendi. Kartpostal görüntüleri görenleri büyüledi.
18 Ekim 2024 Cuma - 11:32
Kars’ta uyuşturucu operasyonu: 190 parça halinde eroin ele geçirildi
Kars’ta düzenlenen operasyonda 190 parça halinde yaklaşık 500 gram eroin ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce il merkezinde yapılan operasyon neticesinde bir otobüste narkotik dedektör köpeği Şila marifetiyle yapılan aramada; 190 parça halinde toplam 492,75 gram eroin ele geçirildi. Operasyon kapsamında “TCK-188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen İran uyruklu 2 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Kars Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, uyuşturucu madde suçlarına karşı mücadelenin etkin bir şekilde artarak devam edeceği belirtildi.
18 Ekim 2024 Cuma - 10:19
Sarıkamış’a mevsimin ilk karı yağdı
Kars’ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı yağdı, Sarıkamış Kayak Merkezi beyaza büründü. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gün boyu etkili olan soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürüdü. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar yağışının aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü.
18 Ekim 2024 Cuma - 09:54
Kars’ta yüksek kesimler beyaza büründü
Kars’ta soğuk ve yağışlı hava yerini kat yağışına bıraktı. Kentte etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürüdü. Kars’ta kış kendisini göstermeye başladı. Kar yağışının etkili olduğu kentte hava sıcaklığı eksi 5 dereceye düştü. Merkeze bağlı Boğatepe köyü ve hemen yanı başındaki Aygır Gölü ile birlikte dron ile görüntülendi. Kars’a mevsimin ilk karının düştüğünü ifade eden vatandaşlar, "Kars’a kış geldi. Hava sıcaklığı eksi 5 dereceye düştü. Kars beyaz gelinliğini giydi" dedi. Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Kars’ta hava sıcaklığı da eksi 5 dereceye düştü. Kar yağışının aralıklarla devam edeceği öğrenildi.
17 Ekim 2024 Perşembe - 18:36
Sarıkamış’a mevsimin ilk karı düştü
Kars’ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı yağdı, Sarıkamış Kayak Merkezi beyaza büründü. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gün boyu etkili olan soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürüdü. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar yağışının aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü.
17 Ekim 2024 Perşembe - 14:03
Kars’ta hava sıcaklığı düşüyor
Kars’ta hava sıcaklığında 6 ile 12 derece düşüş olacak. Meteorolojinin verilerine göre, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kars ve bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yer yer sağanak ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olması ve hava sıcaklığının mevsim normalleri altında seyredeceği bildirildi. Rüzgarın Kars’ta güneyli yönlerden, Ağrı’da batılı, Iğdır’da kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; yağış sırasında kuvvetli esmesi beklenmektedir. Meteoroloji, bölge genelinde Kars, Iğdır ve Ağrı’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-55 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. “Hava sıcaklığı bölge genelinde düşecek” Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmede, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde( Kars, Iğdır ve Ağrı’da hissedilir derecede, 6 ila 12 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği, bununla birlikte bölgede yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin edilmektedir.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder