Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kayseri
Kız arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık beraat etti
24 Şubat 2026 Salı - 16:59:59
Kayseri’de kız arkadaşı olduğu iddia edilen G.A.’nın ölümüne neden olduğu gerekçesi ile yargılanan sanık hakkında karar çıktı. Kayseri’de 30 Kasım 2024 tarihinde Kocasinan İlçesi Yeni Mahalle’de ikamet eden G.A.’nın evinde ölü bulunmasının ardından, G.A.’nın ölümüne neden olmakla suçlanan E.H.’nin yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya tutuksuz sanık E.H. ile avukatı ve hayatını kaybeden G.A.’nın annesi ile avukatı katıldı. Duruşmada savunmasını yapan E.H. suçsuz olduğunu belirterek; "İlk ifademle her ne kadar G.A. ile buluşmamız Salı olacak desem de Çarşamba olmuştu. Daha sonraki günler de kontrol için evine gittim. Evine en son olay günü gittim. Benim annemin babaannesi epilepsi hastasıymış. Dili boğazına kaçmış. O nedenle haberi aldığımda ‘boğulmuş mu?’ diye sormamın sebebi budur" dedi. Sanık avukatı da savunmasında G.A.’nın ölümünün epilepsi sonucu düşme nedeniyle meydana geldiğinin Adli Tıp Kurumu raporunda da belirtildiğini belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti. İddia makamı sanığın ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçundan cezalandırılmasını talep ederken, mahkeme heyeti sanık yönünden yeterli bulgu olmaması nedeniyle sanığın beraatine karar verdi.
24 Şubat 2026 Salı - 16:55
Erling Moe’nin ikinci Türkiye macerası
Kayserispor ile anlaşan Teknik Direktör Erling Moe, ikinci kez Türkiye’de görev yapacak. Kayserispor’da Djalovic’in yerine göreve başlayacak olan Erling Moe, sarı kırmızılı takımı kümede tutmak için çalışacak. Daha önce Beşiktaş’ta yardımcı antrenör olarak çalışan Moe ile ilgili bilgiler şöyle; Tam adı Erling Hagset Moe olan Norveçli futbol antrenörü ve teknik direktör, 22 Temmuz 1970’de Norveç’in Molde kentinde dünyaya geldi. Uzun süre futbolculuk yaptıktan sonra antrenörlüğe geçti ve kariyerini teknik direktör olarak geliştirdi. Kısa sürelerle Trff gibi takımlarda antrenörlük yaptıktan sonra Molde FK’da çalışmaya başladı. 2015-2018 arasında Molde’de yardımcı antrenör, daha sonra 2019-2024 arası Molde’nin teknik direktörü olarak görev yaptı. Molde ile iki Norveç Ligi (Eliteserien) şampiyonluğu (2019, 2022) ve iki Norveç Kupası (2021, 2023) kazanan ekipte oldu. 56 yaşındaki teknik adam, 2025 sezonu başında Ole Gunnar Solskjr’in teknik ekibine yardımcı antrenör olarak katılarak, kısa süre için Beşiktaş’ta görev yaptı.
24 Şubat 2026 Salı - 14:45
Başkan Özdoğan’dan Hacılar’da Ramazan dayanışması
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik destek çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı hassasiyetle hareket ettiklerini ifade etti. Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayan Başkan Özdoğan, belediye olarak sosyal destek faaliyetlerini planlı ve sistemli bir şekilde yürüttüklerini kaydetti. Başkan Özdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ramazan bereketiyle geldi, güzelliğiyle geldi. İki ayrı araçla 12 mahallemizde büyüklerimize ulaşıyoruz. Ramazan ayında her gün 200 vatandaşımıza iftar yemeği ikramında bulunuyoruz. 200 haneye düzenli destek sağlıyoruz. Yemekleri ihtiyaç sahiplerimize ve desteklenmesi gereken büyüklerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Huzur ve sağlık içinde bayrama ulaşmayı nasip etsin." Hacılar Belediyesi ekipleri tarafından iki ayrı araçla yürütülen organizasyon kapsamında, ilçedeki 12 mahallede yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara her gün düzenli olarak sıcak yemek ulaştırılıyor. Her gün 200 kişilik iftar yemeği hazırlanarak vatandaşlara ulaştırılırken, 200 haneye de düzenli sosyal destek sağlanıyor. Çalışmalar, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, insan onurunu esas alan bir yaklaşımla sürdürülüyor. Başkan Özdoğan, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, dayanışma kültürünün Hacılar’da güçlü bir şekilde yaşatıldığını ifade etti. Başkan Bilal Özdoğan ayrıca belediyenin imkânları ve hayırseverlerin katkılarıyla yürütülen desteklerin, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı.
24 Şubat 2026 Salı - 14:37
İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda başvurular başlıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, ’İstikbal, İstiklâl’e Ses Veriyor’ İstiklâl Marşı Okuma Yarışması ile çocuk ve gençleri milli ruh etrafında buluşturuyor. Başvurular 1 Mart 2026 Pazar günü saat 23.59’a kadar sürecek. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesimine hitap eden kültürel ve sosyal faaliyetlerle, Türk milleti için özel anlam taşıyan günlerde Kayserilileri bir araya getiren etkinlikler gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Kayseri’de mesleki eğitim ve kültür alanında binlerce insana dokunan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen "İstikbal, İstiklâl’e Ses Veriyor" İstiklâl Marşı Okuma Yarışması ile 4-6 yaş, 7-12 yaş ve 13-18 yaş kategorilerinde çocuk ve gençler, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklâl Marşı’nı yürekten seslendirecek. Yarışma kapsamında katılımcılar, isimlerini ifade ettikten sonra İstiklâl Marşı’nı fon müziği ve ritim olmaksızın, yalnızca şiir diliyle okuyarak milli mücadele ruhuna duydukları saygıyı ortaya koyacak. Video kayıtları profesyonel cihaz kullanılmadan MP4 veya MOV formatında hazırlanarak www.kaymekyarisma.com adresi üzerinden sisteme yüklenecek. Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin simgesi olan İstiklâl Marşı’nı nesilden nesile aktarmayı amaçlayan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 6 bin TL, ayrıca 3 adet 3 bin TL mansiyon ödülü takdim edilecek. Yarışmaya başvurular, 1 Mart 2026 Pazar günü saat 23.59’a kadar sürecek. Yarışma hakkında detaylı bilgiye 0352 320 54 45 telefon numarasından ulaşılabilecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tüm öğrencileri ve ailelerini, bu anlamlı organizasyona katılarak, milli birlik ve beraberlik ruhuna ses vermeye davet etti.
06 Kasım 2025 Perşembe - 15:09
7/24 Kütüphane 1 milyonu aştı
Kayseri’nin ilk, Türkiye’nin sayılı ‘Uyumayan Kütüphaneleri’nden’ birisi olan Talas 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezinden geride kalan 5 yılda 1 milyondan fazla kişi yararlandı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın üstün gayretleriyle 31 Ekim 2020’de düzenlenen törenle hizmete giren ve o tarihten bu yana başta üniversite öğrencileri ve araştırmacılar olmak üzere her yaştan öğrenciye nezih bir ortamda çalışma imkanı sağlayan 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’nde 34 bin 650 kitap ve 8 bin süreli yayın bulunuyor. Başta LGS ve YKS hazırlıklarını yürütün öğrencilerin ilk tercihi olan kütüphane, uzmanlık sınavına hazırlanan öğrenciler ile araştırma yürüten bilim insanlarının da vazgeçilmez mekanı olarak dikkat çekiyor. Öğrenci yurtlarının tam ortasındaki konumu ile ulaşım kolaylığı da bulunan kütüphanede 24 saat hizmet veren kafe, kitap kafe, sesli kütüphane, sessiz kütüphane, akademik sessiz kütüphane, çocuk bölümü, yabancı dil kursu sınıfları, konferans salonu ve fuaye alanı yer alıyor. Kayseri’nin kalbi konumundaki kütüphanede eğitim ve öğretim hizmetlerinin yanı sıra sosyal faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Kitap sohbetleri, müzik konserleri, resim ve fotoğraf sergileri, tiyatro oyunları gibi etkinliklere ev sahipliği yapan 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi, eğitimin olduğu kadar kültür sanatın da çekim noktası oluyor. Semt kütüphaneleri dolup taşıyor 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’nin yanı sıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan diğer 5 kütüphane de büyük ilgi görüyor. Her eğitim-öğretim yılıyla birlikte öğrencilerin, gençlerin ve araştırmacıların buluşma noktası olmaya devam eden eğitim yuvalarından birisi olan Mehmet Karamercan Semt Kütüphanesi de kısa sürede yoğun ilgi görerek günlük ortalama 350 kişiye ev sahipliği yapıyor. 02 Şubat 2024’te hizmete giren ve Çocuk Kütüphanesi bölümü ile de büyük ilgi gören bu kütüphaneden şu ana kadar 65 binden fazla okur yararlandı. 8 bin 850 kitap bulunan Mehmet Karamercan Kütüphanesi, 09:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bunun yanında, Kiçiköy Mahallesi’ndeki Altıntepe Semt Kütüphanesi, Mevlana Mahallesi’ndeki Abdülhamidhan Semt Kütüphanesi ve jandarma karşısındaki Hafize-Ahmet Güldal Semt Kütüphanesi de günlük 100-150 öğrenci tarafından aktif olarak kullanılıyor. 100 apartmana 100 kütüphane Öte yandan Başkan Yalçın tarafından hayata geçirilen bir büyük önemli eğitim hamlesi de apartmanların kazan daireleri ve sığınaklarına yaptırılan kütüphaneler oldu. Doğalgaza geçilmesiyle birlikte atıl kalan alanları değerlendiren Talas Belediyesi, binada oturan çocukların nezih ve sağlıklı bir ortamda ders çalışmalarına imkan sağlıyor. "Kütüphanelerimiz eğitimin can damarı" Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçedeki kütüphane yatırımlarının gençlere ve araştırmacılara önemli bir destek olduğunu belirterek, "Kütüphanelerimiz bilgiye ulaşmanın, nezih bir ortamda çalışmanın ve araştırma yapmanın en güvenilir ve en kolay adresi. Özellikle gençlerimizin ders çalışırken, araştırma yaparken huzurlu ve güvenli bir ortam bulması bizim için büyük önem taşıyor" dedi.
06 Kasım 2025 Perşembe - 14:33
Başkan Çolakbayrakdar: "Eğitim için ne gerekiyorsa her zaman hazırız"
Kocasinan Belediyesi’nin hayırsever iş birliğiyle Kayseri’ye kazandırdığı İzzet Altun İlkokulu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Okul açılışında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Eğitim için ne gerekiyorsa her zaman hazırız" dedi. Başkan Çolakbayrakdar’ın ev sahipliğinde Mithatpaşa Mahallesi’nde düzenlenen İzzet Altun İlkokulu’nun açılış törenine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Melekoğlu, hayırsever Mehmet Altun ve ailesi, hayırsever Osman Ulubaş, sivil toplum kuruluşları, il müdürleri, oda başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı. Kayseri’nin hayırseverlerle özdeşleştiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Mehmet amcamızın Türkiye genelinde yaptığı 15 okulun 3’ü Kocasinan bölgemizdedir. Mithatpaşa Mahallemizde bulunan İzzet Altun İlkokulu’nun resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl hizmete giren bu okulun önemi ve kıymeti farklıdır; çünkü burası açılmasaydı çocuklarımızın gidebileceği başka bir okul yoktu. Küçücük yavrularımız burada sağlıkla büyüyecek, eğitim alacak ve büyüdüklerinde İzzet Altun ile Mehmet Altun amcalarını hayırla yâd edecekler. Binlerce çocuğumuz burada eğitim görecek ve dua edecek. Bu eserin hayata geçmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim yapılan bu hayırları kabul eylesin. Kamunun ihtiyaç duyduğu her noktada yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Özellikle millî eğitim konusunda daha hassas davranıyoruz. Eğitim için yapılması gereken ne varsa ben ve ekibim her zaman hazırız" ifadelerini kullandı. Kayseri İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise okulun yapılmasında hayırsever Mehmet Altun’a ve Kocasinan Belediyesi’ne teşekkür ederek şunları kaydetti: "Hayırsever Avukat Mehmet Altun ve Kocasinan Belediyemiz tarafından İzzet Altun İlkokulu ilçemize ve ilimize hayırlı olsun. Hayırseverlerimiz, şehrimiz için büyük bir avantaj sağlıyor." Hayırsever Mehmet Altun da, "Kendimi eğitime adadım ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde okullar yaptırdım. Allah uzun ömür verirse okullar yapmaya devam edeceğim" dedi. Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, "En değerli varlık insandır. İnsanın da iki gayesi vardır: Hem bu dünyada hem de ahirette mutlu olmak. Mehmet Altun amcamızda bunu görüyorum. Yaptığı eserlerle, hayatıyla ve çalışkanlığıyla örnek alınacak bir insandır. Yaptığı eserlerle her geçen gün gençleşiyor. İyilik yapmak ve faydalı olmak. En büyük hayır da eğitime yapılan hayırdır diye düşünüyorum" diye konuştu. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kayseri’nin birçok alanda olduğu gibi hayırseverlik konusunda da önde gelen bir şehir olduğunun altını çizerek, "Hayırsever Mehmet Altun amca ile yine bir açılışta, yine birlikteyiz. 325 bin öğrenci ve 23 bin öğretmen. Bu sayı birçok ilin toplam nüfusundan daha fazla. Kayseri, eğitimde muhteşem işler yapıyor. Şehirde güzel şeyler oluyor. Hem devletimizin hem belediyemizin yaptığı yatırımlar hem de Mehmet Altun amcamız gibi hayırseverlerimiz sayesinde bu başarılar gerçekleşiyor. Yaptığı okullardaki bütün öğrenciler ayrı ayrı dua ediyor. Ömrünü ve malını memleketine adayan Mehmet Altun amcamı tebrik ediyorum. Bu çocuklar seni mahcup etmeyecek. Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kürsüde dualarla okulun resmi açılışı gerçekleştirdi. Sonrasında Başkan Çolakbayrakdar, protokole okulu detaylı bir şekilde gezdirmesiyle tören sona erdi.
06 Kasım 2025 Perşembe - 13:10
Erciyes Üniversitesi araştırmacılarının ’Nötrino Çalışması’, en prestijli bilim dergilerinde
Erciyes Üniversitesi (ERÜ); yüksek enerji ve nötrino fiziği alanında dünya çapında yankı uyandıran bir bilimsel çalışmaya imza atarak uluslararası başarısını perçinledi. ERÜ’nün Erciyes Nötrino Araştırma Grubu (ENRG) üyeleri, ABD’nin önde gelen parçacık fiziği merkezi Fermi National Accelerator Laboratory (Fermilab) iş birliğiyle gerçekleştirilen NOvA deneyi kapsamında, bilim dünyasının en prestijli yayınlarından biri olan Nature dergisinde makale yayımladı. Söz konusu çalışma; ’Joint Neutrino Oscillation Analysis from the T2K and NOvA Experiments (T2K ve NOvA Deneylerinden Ortak Nötrino Salınım Analizi)’ başlığını taşıyor. Japonya’daki T2K ve ABD’deki NOvA olmak üzere iki büyük uluslararası nötrino deneyinin verilerini birleştiren bu makale, nötrino salınım parametreleri üzerine bugüne kadar yayımlanmış en keskin sonuçlardan bazılarını ortaya koyuyor. Nötrinolar, ’hayalet parçacıklar’ olarak da bilinen, maddeden neredeyse etkilenmeden geçen kütleli temel parçacıklar olarak tanımlanıyor. Bu çalışma, nötrinoların yolculuk sırasında nasıl kimlik değiştirdiğini (bir türden diğerine dönüştüğünü) inceleyerek bu parçacıkların özelliklerini yüksek doğrulukla ortaya koyuyor. Bu kritik veriler, evrenin neden madde ağırlıklı olduğu sorusuna yanıt arayan, madde-anti madde asimetrisinin kökenini araştırmayı hedefleyen bilim insanları için büyük önem taşıyor. Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emrah Tıraş, Dr. Saleh Abubakar ve Burcu Kirezli Özdemir’in yer aldığı bu başarı tesadüf değil. Bu çalışma, ERÜ’nün ABD’deki Fermilab ile yıllardır yürüttüğü ve 2022 yılında YÖK (Yükseköğretim Kurumu) tarafından "Uluslararası İş Birliği Ödülü"ne layık görülen projenin en somut ve en yüksek bilimsel çıktısı konumunda. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun bu büyük başarılarından dolayı Erciyes Nötrino Araştırma Grubu üyelerini tebrik ederek, Üniversite, bilimsel araştırmalarda uluslararası düzeydeki etkinliği artıracak projelere destek vermeye kararlılığını sürdüreceğini vurguladı.
06 Kasım 2025 Perşembe - 12:11
Zabıta; Ekim ayında 225 denetim yaptı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı; 2025 yılı Ekim ayında gerçekleştirdiği 225 denetimle şehir genelinde huzur, güvenlik ve düzenin sağlanmasına önemli katkı sundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönetiminde şehirde yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Ekim ayında kent genelinde yoğun bir denetim seferberliği yürüttü. Zabıta ekipleri, şehir düzenini ve vatandaşların huzurunu korumak amacıyla seyyar satıcılardan ticari araçlara, çevre kirliliğinden dilencilere kadar geniş bir alanda denetim gerçekleştirdi. Ekim ayı boyunca yürütülen çalışmalar kapsamında, 44 seyyar satıcı, 21 servis ve ticari araç, 15 market ve 91 işgal olayı denetlendi. Ayrıca, 38 dilenciye yönelik işlem yapılırken, çevre kirliliği ile ilgili 16 denetim gerçekleştirildi. Toplamda 225 yasal işlem uygulanarak şehirde düzenin sağlanmasına katkı sunuldu. Zabıta Daire Başkanlığı, 7 karakol, 9 araç ve 75 personel ile 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç’ın "kentin vitrini" olarak nitelendirdiği zabıta ekipleri, kent sakinlerinin güvenli, temiz ve huzurlu bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla denetimlerini titizlikle yürütüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sadece altyapı ve hizmet yatırımlarıyla değil, aynı zamanda şehir güvenliği ve düzeniyle de örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaya devam ediyor.
06 Kasım 2025 Perşembe - 12:09
Başkan Büyükkılıç: "Kartal Kavşağı’na alternatif yolları açıyoruz"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kartal Kavşağı projesi öncesinde alternatif güzergâh oluşturma çalışmaları kapsamında Tapu Kadastro Müdürlüğü ile cezaevi arasında devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Kayseri’de ulaşımı daha kolay, düzenli, güvenli ve konforlu hale getirmek için projeler üreten, dokunuşlar yapan ve büyük yatırımlar gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, vizyon projelerinden Kartal Kavşağı öncesinde alternatif yolları hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürlüğü ile cezaevi arasında devam eden yol yapım çalışmalarını inceledi. Çalışmaların son durumu hakkında bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, personele kolaylıklar diledi. Bu çerçevede Kartal Kavşağı proje çalışmaları için süren alternatif güzergâh çalışmalarına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç; "Tapu Kadastro Müdürlüğümüz ile cezaevi arasındaki kısmı ıslah ederek o bölgede yolumuzu düzenlemek suretiyle bir bakıma da Kartal Kavşağı’mızın alternatif yollarını açmış oluyoruz kapanma sürecinde bir mağduriyet oluşmaması için. Talas tarafından gelenlerin şehrimizin içerisine girerken buralardan geçmeleri, yine Talas tarafından gelen vatandaşlarımızın üniversitemizin önünden yeni açmış olduğumuz ana arterimiz Davud-el Kayseri ismini verdiğimiz arterden 29 Ekim Kavşağı’ndan geçmek suretiyle organize sanayiye gitmeleri sağlanmış olacak" diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, kent genelinde yürütülen altyapı ve ulaşım yatırımlarının aralıksız devam edeceğini belirtti. Büyükkılıç’a inceleme sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Ufuk Sekmen ile daire başkanları eşlik etti. Büyükşehir belediyesinin ulaşım alanındaki vizyon projeleriyle Kayseri’de trafik akışının rahatlaması, şehir içi ulaşımın konfor ve güvenliğinin arttırılması hedefleniyor.
06 Kasım 2025 Perşembe - 11:07
ORAN desteğiyle Kayseri’de kurulan yatak üretim hattı eğitimden dayanışmaya dönüştü
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) koordinasyonunda yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (TTSİS MTAL) bünyesinde kurulan yatak üretim hattı; hem mesleki eğitime hem de toplumsal dayanışmaya örnek bir başarı hikâyesine dönüştü. Proje; Kayseri sanayisinin nitelikli ara eleman ihtiyacına kalıcı çözüm üretmeyi, gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı ve mesleki eğitimi gerçek üretim ortamıyla bütünleştirmeyi amaçlıyor. ORAN desteğiyle oluşturulan yatak imalat hattı ve kapitone üretim hattı, öğrencilerin üretim, bakım ve işletme süreçlerine aktif katılımını sağlıyor. Böylece öğrenciler hem eğitim alıyor hem de sanayiye hazır birer nitelikli iş gücü olarak yetişiyor. Proje, 18 Ağustos 2022 tarihinde ORAN ile Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan hibe protokolüyle başladı. 14 Kasım 2022 itibarıyla hattın kurulum ve devreye alma süreci tamamlandı. Güncel rakamla 8 milyon 148 bin 445 TL bütçeli projenin yüzde 69,8’i ORAN hibe desteği, yüzde 30,2’si Millî Eğitim Bakanlığı eş finansmanı ile karşılandı. Kurulan hat, mesleki eğitim-üretim bütünleşmesini güçlendirecek şekilde günlük 80-100, aylık 2 bin 400-3 bin adet üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. Afet döneminde üretimle dayanışma 6 Şubat depremleri sonrasında, proje kapsamında kurulan üretim hattı hızla devreye alınarak Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’taki afetzedeler için 862 adet yaylı yatak üretildi. Bu yönüyle proje, kriz dönemlerinde hızlı üretim ve tedarik kapasitesiyle sosyal dayanıklılığa doğrudan katkı sağladı. TTSİS MTAL öğrencileri; bu kez Filistin halkına destek olmak amacıyla harekete geçti. ORAN desteğiyle kurulan üretim hattında öğrenciler, 60 yatak, yorgan, yastık, nevresim ve uyku tulumu üreterek Türk Kızılay’ı aracılığıyla Filistin’e gönderilmek üzere ürün üretimlerini gerçekleştirdi. Kayseri İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, projenin hem eğitim hem de insani boyutuna dikkat çekerek şunları söyledi; "Meslek liselerimiz, üretimleriyle öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlarken, zor zamanlarda da inisiyatif alarak toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyor. Gazze’de yaşanan insani dram karşısında öğrencilerimizin duyarlılığı hepimizi gururlandırıyor." ORAN’dan İnsan Odaklı Kalkınmaya Somut Katkı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, projenin SOGEP’in temel hedefleriyle tam uyum içinde olduğunu belirterek; "Bu proje, kalkınmanın yalnızca ekonomik değil, sosyal bir süreç olduğunu gösteriyor. ORAN olarak gençlerin mesleki becerilerini geliştirmeyi, üretim kapasitesini artırmayı ve kriz zamanlarında dahi toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi önceliklendiriyoruz. TTSİS Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu anlamda örnek bir uygulama haline geldi" dedi.
06 Kasım 2025 Perşembe - 10:48
Erciyes Üniversitesi; 2025 CWTS Leiden dünya sıralamasında yükselişini sürdürüyor
Hollanda’nın Leiden Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren CWTS (Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi) Leiden Sıralama Sistemi 2025 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Erciyes Üniversitesi CWTS Leiden dünya sıralamasında bir önceki yıla göre on sekiz sıra birden yükselerek toplam yayın sayısı bakımından dünyada 810. sırada, Avrupa Üniversiteleri arasında bir önceki yıla göre on üç sıra birden yükselerek 251. sırada ve Türkiye Üniversiteleri arasında ise bir önceki yıla göre iki sıra yükselerek 12. sırada yer aldı. Ayrıca, devlet üniversiteleri değerlendirildiğinde yüzde 1’lik yayın sayısında 4. sırada, yüzde 1’lik yayın oranında 3. sırada, yüzde 5’lik yayın sayısında 5. sırada, yüzde 5’lik yayın oranında 4. sırada, yüzde 10’luk yayın sayısında 5. sırada, yüzde 10’luk yayın oranında 4. sırada, yüzde 50’lik yayın sayısında 10. sırada ve yüzde 50’lik yayın oranında ise 4. sırada yer aldı. CWTS Leiden Üniversite Sıralama Sistemi genel sıralamaya ek olarak Biyomedikal ve Sağlık Bilimleri, Yaşam ve Yer Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri, ile Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere beş alt kategoride de sıralamaları açıklamıştır. Alt kategoriler devlet üniversiteleri bakımından incelendiğinde; Biyomedikal ve Sağlık Bilimlerinde yüzde 1’lik yayın sayısında 6. sırada, yüzde 1’lik yayın oranında 5. sırada, yüzde 5’lik yayın sayısında 9. sırada, yüzde 5’lik yayın oranında 10. sırada, sanayi işbirlikli yayın sayısında 10. sırada. Yaşam ve Yer Bilimlerinde yüzde 1’lik yayın sayısında 6. sırada, yüzde 1’lik yayın oranında 6. sırada, yüzde 5’lik yayın sayısında 7. sırada, yüzde 5’lik yayın oranında 9. sırada, yüzde 10’luk yayın sayısında 5. sırada, yüzde 10’luk yayın oranında 6. sırada, yüzde 50’lik yayın oranında 7. sırada, işbirlikli yayın sayısında 10. sırada, sanayi işbirlikli yayın sayısında 7. sırada, sanayi işbirlikli yayın oranında 8. sırada. Matematik ve Bilgisayar Bilimlerinde yüzde 5’lik yayın oranında 8. sırada, yüzde 10’luk yayın sayısında 9. sırada, yüzde 10’luk yayın oranında 5. sırada, yüzde 50’lik yayın oranında 5. sırada. Fen ve Mühendislik Bilimlerinde toplam yayın sayısında 8. sırada, yüzde 1’lik yayın sayısında 2. sırada, yüzde 1’lik yayın oranında 4. sırada, yüzde 5’lik yayın sayısında 3 sırada, yüzde 5’lik yayın oranında 5. sırada, yüzde 10’luk yayın sayısında 3. sırada, yüzde 10’luk yayın oranında 4. sırada, yüzde 50’lik yayın sayısında 5. sırada, yüzde 50’lik yayın oranında 1. sırada, işbirlikli yayın sayısında 8. sırada, işbirlikli yayın oranında 8. sırada, uluslararası işbirlikli yayın sayısında 10. sırada. Sosyal ve Beşeri Bilimlerde yüzde 5’lik yayın sayısında 8. sırada, yüzde 10’luk yayın sayısında 9. sırada, yüzde 10’luk yayın oranında 10. sırada, yüzde 50’lik yayın sayısında 10. sırada, yüzde 50’lik yayın oranında 3. sırada yer aldı. Erciyes Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren her zaman kendinden söz ettiren ve her zaman üst derecelerde yer alan bir Üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, bu önemli başarıya katkı sağlayan tüm ERÜ mensuplarına teşekkür etti.
06 Kasım 2025 Perşembe - 10:44
Çocuklarda gribin neden olduğu 4 sağlık sorununa dikkat
Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Samet Özer, çocuklarda grip ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi. Sonbahar aylarında çocuklar arasında yaygın olarak görülen grip doğru tedavi edilmediğinde önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuklarda genellikle hafif seyreden viral bir hastalık olan grip; aniden ortaya çıkan ateş, burun akıntısı, boğaz ve kas ağrısı gibi şikayetlerle kendini belli ediyor. Bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda ise hastalık daha ağır seyredebiliyor. Bu nedenle çocuklardan hastalığın neden olabileceği sorunların oluşmasını engellemek için grip aşısı öneriliyor. Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Samet Özer, çocuklarda grip ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi. "Bulaşıcılık seviyesi yüksek" Özer, "Viral bir enfeksiyon olan grip (influenza), akciğerdeki hava yollarını olumsuz yönde etkileyebilen ve bulaşıcılığı yüksek bir hastalıktır. Mevsim geçişlerinde öksürük ile başlar ve yüksek ateş, kırgınlık, eklem ağrıları gibi belirtilerle ortaya çıkar. Havaların soğumasıyla yaygınlaşan grip çocuklarda çoğu zaman bir haftadan kısa bir süre devam eder. Bağışıklığı düşük olan çocuklarda ise tablo daha ağır seyredebilir ve hastaneye yatış gerekebilir. Grip bu çocuklarda akciğer enfeksiyonuna yani zatürreye yol açabilir" diye konuştu. "A ve B tipi ağır seyrediyor" Doç. Dr. Özer, "A ve B tipi grip virüsleri sonbahar aylarında yaygın hastalıkların nedenidir. Bu iki virüs daha çok insanları etkilemekte ve özellikle kronik hastalığı olan çocukların tedavisinin hastanede yürütülmesi gerekebilmektedir. Grip virüsünün hala günümüzde etkili olmasının en önemli nedeni ise virüslerin sık sık mutasyona uğraması yani değişmesidir. Bu da insanların her yıl yeni bir virüs türü nedeniyle hastalanması anlamına gelir" dedi. "Yakın temas bulaş nedeni" Yakın temasın bulaşın nedeni olduğunu kaydeden Özer, "Çocuklara grip virüsü, hapşırma veya öksürme sonucu solunum yoluyla bir başkasına geçmektedir. Genellikle virüsün yakın temas nedeniyle okul ve kreş gibi kapalı ortamlarda bulaşıcılığı yüksektir. Çocuktan çocuğa geçen virüs ayrıca kapı kolları, oyuncaklar ve kalem gibi eşyaların yüzeylerinde bulunabilir. Çocuklar enfekte bir kişinin dokunduğu yüzeye temas edip ardından ağzına, burnuna veya gözlerine dokunarak grip virüsünü vücuduna alabilir. Başkalarını enfekte etme riski genellikle hastalığın 5 ya da 7. günü gerçekleşir. Bulaşıcılığın en üst seviyede olduğu dönem belirtiler başlamadan önceki ilk 24 saattir" ifadelerini kullandı. "Solunum yolu hastalığı gibi başlıyor" Gribin solunum yolu hastalığı gibi başladığını kaydeden Doç. Dr. Samet Özer, "Çocuklarda grip bir solunum yolu hastalığı olarak başlar. Zamanla tüm vücudu etkileyen virüs, "39 ile 40 derece arasındaki seyreden yüksek ateş, şiddeti yüksek vücut ağrısı, baş ve boğaz ağrısı ile beraber yorgunluk, burun akıntısı ve burun tıkanıklığıyla beraber başlayan öksürük, bulantı, kusma ve artan ishal seviyesi" gibi belirtilerle ortaya çıkar. Özellikle 5 yaşından küçük, kronik sağlık sorunları olan çocuklarda grip ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu çocuklar yüksek risk altında olduğundan, gribi önlemeye yardımcı olmak, gribin beraberinde gelebilecek rahatsızlıklardan onları korumak ve hayati riski azaltmak için mevsimsel grip aşısı uygulanması önemlidir. Bu yaş grubundaki çocuklarda grip kaynaklı komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Zatürre: Akciğerlerin enfeksiyondan etkilenmesi sonucunda tehlikeli bir durum ortaya çıkar. Dehidratasyon: Vücudun hastalık nedeniyle çok fazla sıvı ve tuz kaybetmesi tabloyu ağırlaştırabilir. Kalp hastalığı veya astım gibi uzun vadeli sorunların devam etmesi tehlikelidir. Sinüs sorunları ve kulak enfeksiyonları gibi başka sorunların başlamasına neden olabilmektedir" şeklinde konuştu. "En iyi korunma yöntemi aşı" Gripte aşının önemine değinen Özer, "Gribin neden olduğu sağlık sorunlarını engellemek için çocukların aşılanması gerekebilir. Çocuklarda gribe karşı en iyi korumayı sağlamak için aşılanma önemlidir. Sonbahar ayları genellikle aşı olmak için uygun zamandır. Aşıyı ilk defa yaptıracak 9 yaş altındaki çocukların iki doz grip aşısına ihtiyacı olabilir. Bu çocuklar için, ikinci dozun ilk dozdan en az dört hafta sonra uygulanması gerekir. Vücudun gribe karşı antikor geliştirmesi aşı uygulandıktan sonra yaklaşık iki hafta olacağından, grip yayılmaya başlamadan önce aşı yaptırmak uygundur" dedi.
06 Kasım 2025 Perşembe - 10:31
Yeniköy Mahallesi’nde Kuran Kursu açılıyor
Her hafta okul, cami, Kur’an Kursu, Akıl Küpü Kütüphanesi, aile sağlık merkezi gibi birbirinden farklı yatırımların açılış ve temel atma programlarını gerçekleştiren Melikgazi Belediyesi, Yeniköy Mahallesi’nde Kur’an Kursu açıyor. Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever iş birliği ile Yeniköy Mahallesi’nde hayata geçen ’Ahmet-İrfan-Penbe-İlmiye Pirdede Kur’an Kursu’ 07 Kasım Cuma günü saat 13:00’te açılıyor. Yeni açılışlar, yeni hizmetlerle Melikgazi’yi geliştiren, güzelleştiren, vatandaşlara nitelikli hizmet sağlayan vizyonuyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Melikgazi’mizde yeni açılışlarla, farklı ve yenilikçi yatırımlarla günden güne büyüyor; güçleniyoruz. Hemen her alanda ilçemiz için en iyi hizmeti sağlamayı amaçlıyor; çalışmalarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Her mahallemizin kendine has ihtiyaçları söz konusu. Gerekli ihtiyaç tespitlerini sağladıktan sonra hemen işe koyuluyoruz. Hayırseverlerimizin destekleri de çalışmalarımızı bir adım daha ileriye taşımamıza yardımcı oluyor. Bu kapsamda Yeniköy Mahallemizde hayata geçirdiğimiz "Melikgazi Belediyesi Ahmet-İrfan-Penbe-İlmiye Pirdede Kur’an Kursu"muzun açılışını gerçekleştireceğiz. 07 Kasım Cuma günü saat 13:00’te, Yeniköy Mahallesi Zeren Sokak’ta gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz, açılış heyecanımızı paylaşarak daha da büyüteceğiz inşallah. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
06 Kasım 2025 Perşembe - 10:13
Hırvatistan’dan Kayseri’ye 2 bronz madalya
Kayserili sporcular; Balkan Cimnastik Şampiyonası’nda imza attıkları dereceler ile milli takımın ikincilik kürsüsüne çıkmasında önemli bir rol oynadı. Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda Kayserili sporcular büyük bir başarıya imza attı. Mustafa Yiğit Dur; küçükler kategorisinde bireysel 6 alet toplamında Balkan üçüncüsü olurken, Hüseyin Emir Cünedioğlu ise Yıldızlar Kategorisinde bireysel 6 alet toplamında Balkan üçüncülüğünü elde ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Öte yandan; takım halinde yarışan Türk Milli Takımı, genel sıralamada Balkan 2.’si olarak önemli bir başarıya ulaştı. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Sporcularımız ve antrenörlerimiz Baran Atay ile Mehmet Bilgin’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
06 Kasım 2025 Perşembe - 10:12
Kayseri Kadın FK’dan Nijeryalı tranfser
TFF Kadınlar 1. Ligi A Grubu’nda oynadığı ilk iki maçı kazanarak liderlik koltuğuna oturan Kayseri Kadın FK; kadrosunu Nijeryalı orta saha oyuncusu Ogundeko Oluwatosin Sharon ile güçlendirdi. Kadınlar 1. Futbol Ligi A Grubu ekiplerinden Kayseri Kadın FK, üçüncü yabancı transferini yaptı. Daha önce kadrosunu Juliet Chika ve Kafayat Atoke ile takviye eden sarı kırmızılılar, son olarak Nijeryalı orta saha oyuncusu Ogundeko Oluwatosin Sharon’ı kadrosuna kattı. Kulüpten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Kulübümüz, Kayseri Kadın Futbol Takımı’na yeni bir transfer gerçekleştirmiştir. Nijeryalı orta saha oyuncusu 2002 doğumlu Ogundeko Oluwatosin Sharon, kadromuza katılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Ligde oynadığı ilk iki maçı kazanarak liderlik koltuğuna oturan Kayseri Kadın FK, ligin üçüncü haftasında kendi evinde 9 Kasım Pazar günü Şırnak Kadın FK ekibini konuk edecek.
06 Kasım 2025 Perşembe - 10:11
Görevden dönen ticaret müşavirleri sanayicilerle tecrübelerini paylaştı
Yurt dışı görev sürelerini tamamlayarak Ticaret Bakanlığı merkez teşkilatında göreve başlayan Ticaret Müşavirleri ve Ticaret Ataşelerinin edindikleri bilgi ve tecrübeleri firmalarla paylaşmaları amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) organizasyonuyla ‘Görevden Dönen Ticaret Müşavirleri ile Birebir Görüşme Etkinliği’ düzenlendi. Kayseri Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Güney Kore, Almanya, Polonya, Fas, Cezayir, Slovakya, Mısır, Uganda, Rusya ve Hırvatistan’da görev yapmış bakanlık personeli katıldı. Program kapsamında, farklı coğrafyalarda görev alan ticaret temsilcileri ile Kayserili sanayiciler arasında bilgi paylaşımı, pazar değerlendirmesi ve ihracat fırsatlarına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. Etkinlikten önce Ticaret Müşavirleri ile bir araya gelen KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Nebi Doğan, Kayseri sanayisinin üretim ve ihracattaki konumuna vurgu yaparak şehrin Türkiye ekonomisine katkılarını anlattı. Doğan, Kayseri’nin girişimci ruhu, güçlü üretim altyapısı ve ihracat kültürüyle uluslararası pazarlarda daha fazla pay alma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. Ticaret müşavirlerinin tecrübelerini paylaşmasının firmalar için önemli bir kazanım olduğunu belirten Doğan, etkinliğin şehrin ihracat vizyonuna değer kattığını ifade etti. Doğan; programa katılarak bilgi ve deneyimlerini Kayserili sanayicilerle paylaşan Ticaret Bakanlığı heyetine teşekkür etti. Kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Doğan, ihracatçıların uluslararası pazarlarda daha güçlü yer almalarını destekleyen bu tür etkinliklerin artarak devam etmesinin önemini vurguladı. Ardından KAYSO Genel Sekreteri İsmail Tartuk, Kayseri ekonomisi, üretim kapasitesi, ihracat yapısı ve öne çıkan sektörlere ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Sunum ve değerlendirmelerin ardından ticaret müşavirleri ile Kayserili firmalar birebir görüşmelere geçti. İş dünyası temsilcileri, hedef pazarlara yönelik güncel bilgiler ve saha tecrübeleri ışığında ülkelerdeki ticaret fırsatları, pazar dinamikleri ve ihracat süreçlerine ilişkin doğrudan bilgi edinme fırsatı buldu. 60’dan fazla sanayicinin katılımı ile gerçekleşen bire bir görüşmeler, Türkiye genelinde yapılan organizasyonlar içinde en yüksek katılımla gerçekleştirilen program olma özelliğini taşıyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder