Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kayseri
Dışişleri Bakanı Fidan Kayseri’de
27 Şubat 2026 Cuma - 17:40:12
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Kayseri Havaalanı’na iniş yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ilk olarak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret etti. Kayseri Valiliği’nin şeref defterini imzalayan Bakan Fidan, burada bir süre Vali Çiçek ile görüştü. Ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulunan Fidan’a Büyükkılıç tarafından belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Ziyaretlerde TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan ile ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.
27 Şubat 2026 Cuma - 17:30
Büyükşehir, 3’üncü gönül sofrasını Eskişehir Bağlarına kurdu
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini kentin üç ayrı noktasında kurduğu gönül sofralarıyla taçlandırdı. Hunat Camii çevresi ve Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinin ardından Eskişehir Bağları’nda hizmete açılan üçüncü iftar çadırı, birlik ve dayanışma ruhunu büyütüyor. Kayseri’de Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma iklimi, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan gönül sofralarıyla şehrin dört bir yanında hissediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen organizasyon kapsamında, Eskişehir Bağları’nda üçüncü iftar çadırı vatandaşların hizmetine sunuldu. Daha önce Hunat Camii çevresinde ve Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde kurulan iftar sofraları, her akşam yüzlerce vatandaşı aynı masa etrafında buluştururken, 27 Şubat 2026 Cuma günü itibarıyla Eskişehir Bağları’nda kurulan yeni çadır da hizmet verecek. On bir ayın sultanı Ramazan’da sosyal belediyecilik anlayışını güçlü şekilde ortaya koyan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere tüm vatandaşlara sıcak çorba ve yemek ikramında bulunuyor. Gönül sofralarında bir araya gelen Kayserililer, aynı lokmayı paylaşmanın huzurunu ve kardeşlik iklimini birlikte yaşıyor.
27 Şubat 2026 Cuma - 15:02
Develi’de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Kayseri Develi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Plakaları öğrenilemeyen 2 otomobil, ilçeye bağlı Şahmelik ile Hüseyinli mahalleleri arasında kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobillerde bulunan 2 kişi yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Bircan Kural, kaldırıldığı hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
27 Şubat 2026 Cuma - 14:23
Başkan Büyükkılıç, Yeşilay Kayseri Şubesi’nin yeni yönetimini ağırladı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilay Kayseri Şube Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Demir ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını önceleyen çalışmalar kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü iş birliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Yeşilay Kayseri Şube Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Demir ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede üstlendiği misyonun son derece kıymetli olduğunu belirterek, "Sağlıklı ve bilinçli bir toplum inşa etme hedefi doğrultusunda Yeşilay’ımızla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman bağımlılıkla mücadelenin ve gençlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Nazik ziyaretleri dolayısıyla Mustafa Demir ve yönetimine teşekkür eden Büyükkılıç, yeni görevlerinde başarılar diledi. Ziyaret kapsamında, Yeşilay danışanları tarafından hazırlanan özel bir tablo da Başkan Büyükkılıç’a takdim edildi.
23 Ekim 2025 Perşembe - 12:35
Başkan Büyükkılıç’tan davet: Kayseri’de ‘gastronomi’ zamanı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin zengin mutfak kültürünü Türkiye ile buluşturacak ve yarın kapılarını açacak olan 3. Kayseri Gastronomi Günleri’ne tüm lezzet tutkunlarını davet etti. Başkan Büyükkılıç, "Kayseri mutfağı sadece damak değil, gönül de fetheder" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde üçüncüsü bu yıl düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, 24 Ekim Cuma günü Saat 15.00’te protokol töreniyle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kapılarını açıyor. 26 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinlikte Kayseri’nin UNESCO tescilli mutfak kültürü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşacak. "Kayseri, yalnızca mantısı ve pastırmasıyla değil; tarihiyle, kültürüyle, hoşgörüsüyle de özel bir şehir" diyen Başkan Büyükkılıç, bu büyük organizasyonla Kayseri’yi gastronomi alanında marka şehir yapma vizyonunu bir kez daha vurguladı. Etkinliğin sadece gastronomiyle sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı: "Biz bu organizasyonu sadece yemek tanıtımı olarak görmüyoruz. Bu bir kültür buluşmasıdır. Kayseri’nin tarihinden süzülüp gelen eşsiz mutfağını tüm Türkiye ile paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi, gastronomi tutkunlarını ve aileleriyle güzel bir gün geçirmek isteyen herkesi 3 günlük bu lezzet şölenine davet ediyoruz." Ünlü Şefler, influencerlar, yarışmalar ve konserlerle dolu 3 gün Gastronomi Günleri boyunca Türkiye’nin ünlü şefleri atölyeler düzenleyecek, influencerlar dijital platformlarda canlı paylaşımlar yapacak. Genç yeteneklerden ev hanımlarına, minik şeflerden usta isimlere kadar herkesin sahne alacağı yarışmalarla renklenen etkinlikte, sevilen müzik grubu Karaf ve Turan Güneş sahne alacak. Çocuklara özel Kukuli ve Sevimli Dostlar programları ise miniklere unutulmaz anlar yaşatacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla hayata geçirilen 3. Gastronomi Günleri, gastronomi turizmi açısından kente büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Başkan Büyükkılıç, "Kayseri’ye gelin, soframıza oturun, misafirimiz olun" diyerek bu büyük buluşmaya herkesi davet etti.
23 Ekim 2025 Perşembe - 12:30
Başkan Çolakbayrakdar: "Kayseri’mizin kültür hafızasını yeniden canlandıracağız"
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın girişimleriyle özel mülkiyet statüsünden çıkarılarak yeniden millete kazandırılan, Kayseri’nin ilk medresesi olma özelliğini taşıyan 1193 tarihli Hoca Hasan Medresesi’nde kazı çalışmaları aralıksız sürüyor. Kazı alanını yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, "Hoca Hasan Medresesi’ni aslına uygun şekilde ayağa kaldırarak Kayseri’mizin kültür hafızasını yeniden canlandıracağız" dedi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne bağlı Müze Müdürlüğü denetiminde yürütülen kazı çalışmalarında önemli bir aşamaya gelinirken, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sahada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. "Tarihi sabırla kazıyor, geçmişi hassasiyetle gün yüzüne çıkarıyoruz" Hoca Hasan Medresesi’nin, Kayseri’nin kültür ve medeniyet tarihindeki müstesna yerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Hoca Hasan Medresesi’nde restorasyon çalışmalarına başlamadan önceki kazı çalışmaları, Müze Müdürlüğü’nün denetiminde devam ediyor. Bu çalışma neticesinde ortaya çıkacak alanın üzerinde yapılacak olan medresenin inşa sürecine başlamış olacağız. Restorasyon projesinin tamamlanmasıyla birlikte, Allah nasip ederse 2026 yılı programımız içerisinde buradaki medresenin yeniden ayağa kaldırılması ve yeniden yaşatılması hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tabii ki bu süreçler biraz zaman istiyor. Kazı çalışmalarında yapı izlerinin tespit edilmesi, bu izler neticesinde geçmişe dair notların çıkarılması ve bunların üzerine inşa edilmesi noktasındaki çalışmalarımızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü buradan çıkacak izler neticesinde tarihi takip ederek, bu tarihi yeniden burada canlandırmış olacağız. Emeği geçen arkadaşların ellerine sağlık. Kazma, kürek ve daha küçük el aletleriyle buradaki topraklar tek tek kazılıyor ki gözden kaçan herhangi bir şey olmasın. Tarihin izlerini doğru bir şekilde tespit edip, bunları bizden sonraki kuşaklara aynı hassasiyetle taşıyabilelim diye çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte şehrimiz yeni bir kültür hazinesi daha kazanmış olacak" İfadelerine yer verdi. "Kayseri’miz, Anadolu’nun ilim ve kültür merkezi kimliğini bir adım daha ileriye taşıyacak" Projeye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle tamamladı: "Kayseri, tarih boyunca ilim ve medeniyetin merkezi olmuş bir şehir. Hoca Hasan Medresesi de bu ruhun en eski şahitlerinden biri. Biz bu topraklarda sadece geçmişi korumuyor, geleceği de inşa ediyoruz. Şehrimizin kimliğini güçlendiren her eser, Kayseri’yi bir adım daha ileriye taşıyacak." Öte yandan Kocasinan Belediyesi, Hoca Hasan Medresesi’ni tarihî dokusuna sadık kalınarak restore etmeyi, aynı zamanda bölgeyi turizme ve kültürel yaşama kazandırmayı hedefliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte medrese, Kayseri’nin kadim geçmişini geleceğe taşıyan bir kültür durağı haline gelecek.
23 Ekim 2025 Perşembe - 11:15
Türk dünyasının yazar ve şairleri Kayseri’de buluşacak
Kayseri’nin Talas Belediyesi, Türk dünyasının kültürel bağlarını pekiştirecek özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ‘Türk Dünyası Yazar ve Şairleri Talas Buluşması’, 1-4 Kasım tarihleri arasında Talas Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliğiyle düzenlenecek Türk Dünyası Yazar ve Şairleri Talas Buluşması, 14 ülkeden 48 yazar ve şairi Kayseri’de bir araya getirecek. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın öncülüğünde hayata geçirilen etkinlik, şiir geceleri, paneller, konferanslar, yazar ve şairlerin öğrencilerle buluşmaları ile konserlerden oluşan zengin bir program sunacak. Başkan Yalçın, etkinliğin Türk dünyasının ortak dilini, duygusunu ve kültürel mirasını canlı tutmak açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Talas’ta sadece şehirleri değil, gönülleri de buluşturuyoruz. Bu buluşma, ortak tarihimizin ve kardeşliğimizin bir yansıması olacak" ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılması beklenen programın açılışı 1 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Erciyes Kültür Merkezi’nde yapılacak. Etkinlikte ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu, 3 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de Kayseri Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir gösteri sahneleyecek. Etkinliğe Türk dünyasından 14 ülke katılacak Bu yılki buluşmada Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan, Tataristan, Başkurdistan, Gagavuz Yeri, Kuzey Makedonya, Kosova, Kerkük, KKTC ve Türkiye’den yazar ve şairler yer alacak. Talas Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında imza attığı bu uluslararası organizasyon, Türk dünyasının ortak değerlerini geleceğe taşımayı hedefliyor. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi ve program takvimine Talas Belediyesi web sayfasından ulaşılabilecek.
23 Ekim 2025 Perşembe - 10:55
Büyükşehir, Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı’nı yeniliyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı’nda kapsamlı bir yenileme çalışması yürütüyor. Doğa dostu projelerle yeşil alanlar daha modern ve kullanışlı hale getirilirken, geçici süreyle hizmet vermeyen alanın yeni dönemde çok daha nitelikli bir mesire yeri olması hedefleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli yeşil alanlarından biri olan Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı’nda çevre düzenlemesi ve peyzaj yenileme çalışmalarına hız verdi. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla başlatılan bu çalışmalar kapsamında mesire alanı, daha modern, çevreci ve fonksiyonel bir yapıya kavuşturulacak. Yeni dönemde Sarımsaklı’yı doğayla iç içe, ailelerin keyifle vakit geçirebileceği, sosyal donatıları zenginleştirilmiş bir yaşam alanı haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yenileme, tadilat ve çevre düzenlemesi sonrası, Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı’nı yeni çehresine kavuşturarak, tekrardan Kayserililerin hizmetine sunacak. Yenilenerek Kayserililerin hizmetine sunulacak mesire alanı, çalışmaların sürdüğü söz konusu süreçte hizmete kapalı olacak. Çevre dostu ve yeşil odaklı hizmet anlayışıyla kent genelinde yeşil alanları çoğaltmaya devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mesire alanlarını daha düzenli ve işlevsel hale getirerek doğayla iç içe sosyal yaşam alanları oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
23 Ekim 2025 Perşembe - 10:37
Başkan Büyükkılıç’tan yeni balon tenis kortlarına inceleme
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yapımı tamamlanan modern balon tenis kortlarını yerinde inceledi. ‘Dünya Spor Başkenti’ hedefiyle yatırımların artarak süreceğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sporun, şehrin dört bir yanında yaşamın bir parçası haline geldiğini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kente kazandırılan yeni spor tesislerini yerinde incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde hizmete açılan balon tenis kortlarını ziyaret ederek spor yapan vatandaşlarla ve eğitmenlerle sohbet etti. Modern altyapısı, yılın her mevsiminde kullanılabilen yapısı ve geniş kullanım alanı ile dikkat çeken yeni tenis kortlarının Kayseri’nin spor vizyonuna güç kattığını belirten Başkan Büyükkılıç, sporun şehrin her kesimine ulaşması için yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Dünya Spor Başkenti hedefiyle çalışmaların sürdüğünü ifade eden Büyükkılıç, "Avrupa Spor Şehri olarak bilinen Kayseri’mizi ACES’ten aldığı Altın Bayrak ile sporun her alanında daha iyi bir noktaya taşımak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Dünya Spor Başkenti olmak için Tallin’de başvurumuzu yaptık, o süreci de takip ediyoruz, bu ünvanı da alacağımıza inanıyoruz, çünkü spor altyapısı çok müsait. Kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, tenisten söz ettiren bir şehir konumuna geldiklerinin altını çizerek, "Özellikle kamuoyunda beklenti haline dönüşen tenis sporu alanında yeni yapmış olduğumuz çalışmalarla kendisinden söz ettiren bir şehir olarak irade göstermeye başladık. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki 8 sahamızın 4’ünü kapalı hale getirdik, ayrıca daha önceden 2 kapalı vardı" dedi. Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nden Talas Yolu’na, Anadolu Harikalar Diyarı’ndan Erciyes ve Sümer Mahallesi’ne kadar şehrin dört bir yanında tenis kortlarıyla hizmet verdiklerini ve tenisten söz ettiren bir konuma geldiklerini belirtti. Şehir genelinde toplam 30 tenis kortunun Kayserililerin kullanımına sunulduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, sporu şehrin her köşesine taşıyacaklarını, sağlıklı ve aktif yaşam alanları kazandırdıklarını kaydederek, yeni tesislerin hayırlı olmasını temenni etti. Büyükkılıç’a inceleme esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ile Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan da eşlik etti.
23 Ekim 2025 Perşembe - 10:08
Başkan Akmermer: "Bölgesel asgari ücret Türkiye’nin bir gerçeği haline geliyor"
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, "Sıkı para politikasının üretim bacağı tarafındaki kredilerde biraz daha esnek bırakılması gerekiyor" dedi. MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, katıldığı bir televizyon programında ekonomiye ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akmermer, üretim sektöründe kredilerin biraz daha esnek bırakılması gerektiğini söyledi. Dünya ile kıyaslandığı zaman Türkiye’de işçilik giderlerinin çok yüksek olduğunu aktaran Ferhat Akmermer, "İş dünyası olarak çok da fazla haz etmediğimiz EYT gerçeği var. Sıkı para politikasının üretim bacağı tarafındaki kredilerde biraz daha esnek bırakılması gerekiyor. Özellikle bizim ithalatta yaşadığımız bu cari açık problemini bireysel tüketim daha da büyütmesin. Biz bunların hepsine hemfikiriz. Bizim en büyük sıkıntımız enflasyonun yükselmesi ve hayat pahalılığının beraberinde ‘asgari ücret çok yüksek’ diyemem. Dünya ile kıyasladığımızda bugün bizim işçilik giderlerimiz çok yüksek. Bazı noktalarda kolay iş yapamıyoruz. Ancak ümitliyiz" diye konuştu. Bölgesel asgari ücretin Türkiye’nin bir gerçeği haline geldiğini belirten Ferhat Akmermer, "İnsani gerekçeler ve gerçekler açısından gelecek asgari ücretinde yeterli olmayacağını söylerim. Ancak muhtemelen yüzde 30 civarında bir güncelleme bekliyorum. O da 27-28 bin TL bandına tekamül eder. 30 bin TL bandını aşacağını zannetmiyorum. Çünkü o zaman bu uygulanan politikayla biraz çelişir. Bölgesel asgari ücret git gide Türkiye’nin bir gerçeği haline geliyor. Artık dünyada küreselleşme dediğimiz tabir yenidünya düzeninde yeni yol haritaları belirlenmesine yol açıyor. Devletimiz her şeyin farkında. Bugün İstanbul’daki bir evin kirası ile Kayseri’deki aynı gerçekler değil. Bölgesel asgari ücreti biz talep etmişte olsak, Türkiye’nin bütününde uygulanabilecek şartlar açısından ciddi bir mesele. Bunu teknik olarak uygulamak çok zor. Türkiye bu işe karar verse belki de uygulanabilmesi için 5 yıl gerekiyor" ifadelerini kullandı. Kayseri’de vize merkezi kurulmasını dile getirdiklerini söyleyen Akmermer, "Yıllık 100 binin üzerinde hemşehrimiz özellikle schengen vizesi buradan çevre illere gidiyor. Adana’da, Gaziantep’te var. İhracatçılar birliğinde değişimiz gibi neden Kayseri’de olmasın? Bunun doğrudan ve dolaylı şehre yıllık en az 2-3 milyon dolar getirisi var. 100 binin üzerinde hemşehrimiz, Ankara’ya gidiyorlar. Sabah 5-6 gibi yola düşüyorlar ya da bir gün önceden giderek, otellerde konaklıyorlar. Bir gün sonrası için de kalma ihtiyacı duyup, yine otelde kalıyoruz. Yeme-içme bunların hepsi bir masraf. Bir de Kayseri’ye kurulduğu zaman çevre illerinde buraya geleceğini düşünürsek, bu söylemiş olduğumuz potansiyeli beraberinde getirir" dedi. Kayseri ve bütün iller için ihracatçılar birliğiyle alakalı güzel haberlerin gelmesini ümit ettiklerini aktaran Akmermer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İhracatçılar birliğiyle alakalı 6-8 Kasım’da Ankara’da bir ihracat zirvesi var. Bakanlığımız 3 gün sürecek bu büyük zirvede panelistlerden bir tanesini de bizi seçti. İhracatçılar birliğiyle alakalı bakanlıkta bir çalışma yapılıyor. inşallah Kayseri ve bütün şehirler için de güzel haber gelecek. Ümidimiz o yönde. Biz iş dünyası örgütüyüz. Sosyal demokratik verilerin kendi içerisinde analiz edilmesi de çok kıymetli. 31 Aralıktan önce inşallah ilk verileri açıklayacağız."
23 Ekim 2025 Perşembe - 09:25
29 Ekim Erciyes Dağı Cumhuriyet Tırmanışı’na 84 dağcı katılacak
Türkiye Dağcılık Federasyonu 2025 Yılı Faaliyet Programında bulunan 29 Ekim Erciyes Dağı Cumhuriyet Tırmanışı katılımcı listesi açıklandı. Tırmanışa 17 farklı ilden 84 dağcı katılacak. 29 Ekim Erciyes Dağı Cumhuriyet Tırmanışı 28-30 Ekim 2025 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilecek. Dağcılık Federasyonu tarafından yapılan duyuruda, tırmanış katılımcı listesi açıklandı. Tırmanışa Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Mersin, Muş ve Samsun illerinden toplamda 84 dağcı katılacak. Tırmanışta AhmetYılmaz Teknik Direktör olarak yer alırken, Ali Rıza Ceyhan ise antrenör olarak görev yapacak. Katılımcılar, 28 Ekim Salı günü saat 10.30’da Kayseri Gençlik ve Sporİl Müdürlüğü önünde toplanacak. Federasyondan yapılan uyarıda sporcuların kazma, kask ve çadırlarını yanlarında getirmeleri gerektiğinin altı çizildi.
23 Ekim 2025 Perşembe - 09:25
KılıçaslanYıldız B Grubu’nda yer alacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 2. Ligi Fikstür çekimi yapıldı. Kayseri’nin bu ligde tek temsilcisi olan KılıçaslanYıldızspor, B Grubu’nda yer aldı. Kura çekimi Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde kulüp temsilcilerinin online olarak katılımıyla gerçekleşti. Yapılan Kura çekimi sonrasında Kayseri’nin bu ligde yer alan tek temsilcisi KılıçaslanYıldızspor B Grubu’nda yer aldı. Bu grupta Kılıçaslan Yıldızspor’un yanı sıra Karabük Gençlerbirliği, Ankara Gençlerbirliği, Rusumat-4 Gençlik, Samsun Yabancılar Pazarı, Düzce Kadın Futbo, Yakacık Genç Erlerbirliği, Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü takımları yer alacak. Grupta ilk maçlar 9 Kasım’da oynanacak. KılıçaslanYıldızspor, ligin ilk maçında deplasmanda Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü’nün konuğu olacak.
23 Ekim 2025 Perşembe - 09:24
Sesi gören şampiyonlardan Kabakcı’ya ziyaret
Sesi Görenler 1. Ligi’ni şampiyon tamamlayan Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü, Kayseri Gençlik ve Spor İlMüdürü Ali İhsanKabakcı’yı ziyaret etti. Sesi Görenler 1. Lig’in bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ve ligin bitmesiyle şampiyonluk kupası kaldıran, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret etti. İl Müdürü Kabakcı,"Öncelikle Türkiye Şampiyonu olan takımımızı tebrik ediyorum. Yüksek disiplin ve mücadele isteyen bir branş ve neticesinde gelen namağlup şampiyonluk. Ligin başından beri her müsabakayı final havasında oynayan tüm takım arkadaşlarımı elde etmiş oldukları başarılardan dolayı tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
23 Ekim 2025 Perşembe - 09:24
ERÜ’de ‘Spor Dostu Evim Kampüs Günleri’ etkinliği düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından öğrenci kulüplerinin katılımları ile 3’üncüsü düzenlenen ‘Evim Kampüs’ etkinlikleri ‘Spor Dostu Evim Kampüs Günleri’ teması ile başladı. Marianne Molu Amfi’de gerçekleştirilen etkinliğin açılışına; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Afşın Alper Cerit ve Dr. Oktay Musa Kayırga, senato üyeleri ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte ilk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından konser ile Bilinçli Gençler Kulübü öğrencileri tarafından konser gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, düzenlenen etkinliğin öğrenci kulüplerinin bir araya gelmesi için önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Yeşil Kampüsümüzde her türlü sportif faaliyetleri artırmaya çalışıyoruz. Evim Kampüs etkinliği; tamamıyla öğrencilerimizin birbiriyle kaynaştığı, kendi yetenek ve özelliklerini dikkate alarak kulüpleri incelediği ve bu kulüplerle birlikte nasıl bir çalışma temposu içerisinde olabileceğine karar verdiği bir süreç oluyor. Sadece kulüp tanışmaları olarak bakmıyoruz. Bunun dışında sizlere yönelik çeşitli eğlenceler, özellikle yapılan projelerimiz, devam eden öğrenci projelerimiz var. Bu projelerden de çeşitli gösteri ve sunumlar da yapılıyor. Özellikle yeni gelen öğrencilerimizin üniversitemize, şehrimize alışmaları için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 2-3 haftaya kadar vize sınavlarınız başlayacak. Ama özellikle sizlerin bir dinlenme imkanı sunmanız, arkadaş çevrenizin sosyal faaliyet olarak kaynaşmanıza vesile olması için düzenlediğimiz bir program." Öğrencilere yemek ikramında bulunulduğu etkinlikte, 3 gün boyunca öğrenci kulüpleri tarafından bir dizi etkinlik ve yarışmalar düzenlenecek. Etkinlik kapsamında ilk gün spor dostu etkinlikleri, Kreşendo, Olay The Band ve Arçura öğrenci gruplarının sahne performansı ile öğrenciler gönüllerince eğlendiler.
23 Ekim 2025 Perşembe - 05:46
Önce darp, sonra gasp ettiler
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre 3 şahıs, trafikte tartıştıkları kişilerin önünü keserek, darp etti. Şahıslar kavga sonrası darp ettikleri kişilerin araba anahtarını, 3 bin 800 TL parasını ve cep telefonunu alarak, kaçtı.
23 Ekim 2025 Perşembe - 03:16
Gazeteciye tepki gösteren alkollü sürücüye baba azarı
Kayseri'de polis ekiplerinden kaçan alkollü aday sürücü kovalamaca sonucu yakalanırken, sürücünün alkol oranının 0,21 olması nedeniyle ehliyeti daimi olarak iptal edildi. Kendisini görüntüleyen gazeteciye tepki gösteren sürücü babası tarafından azarlandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder