Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kayseri
Başkan Büyükkılıç, ilkokul öğrencilerinin isteğine kayıtsız kalmadı
05 Mart 2026 Perşembe - 19:46:19
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilkokul öğrencilerinin Nevruz Bayramında mehteran takımı istedikleri videoyu kayıtsız kalmayarak taleplerini yerine getireceklerini söyledi. Sarıoğlan ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, bir video çekerek Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a seslendi ve, "Kayseri’nin gururu, çocukların Memduh amcası, Sarıoğlan Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri olarak sizden bir isteğimiz var. Nevruz Bayramı ilçe programını bizler yapacağız. Bu mutlu günümüzde sizlerinde programımıza katılmanızı, mehteran takımını okulumuza göndermenizi rica ediyoruz" dedi. Öğrencilerin videoyu sosyal medya da paylaşmaları üzerine talebe kayıtsız kalmayan Başkan Büyükkılıç da, çocukların taleplerini yerine getireceklerini söyleyerek, "Ülkemizin gururu, geleceği, pırıl pırıl gençlerimiz mesajınızı dinledim. Duygulandım. Sizleri çok seviyorum. Sizler istersiniz, biz yapmaz mıyız. Nevruz bayramımızı gümbür gümbür en iyi şekilde mehteranımızla, fırsat bulursam bende katılmak üzere Sarıoğlan’ımızın Cumhuriyet İlkokulu’nda kutlamayı hasretle ve özlemle bekliyorum. Bayramı hep beraber kutlayacağız" diye konuştu.
05 Mart 2026 Perşembe - 17:21
Kayseri’de evinde uyuşturucu yetiştiren şüpheli gözaltına alındı
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda evinde uyuşturucu madde üretimi yapan şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramada 2 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında evinde uyuşturucu madde yetiştirdiği tespit edilen T.U.’nun evine operasyon düzenleyen ekipler, 2 kilo 470 gram uyuşturucu madde, 10 kök kenevir bitkisi, 1 adet iklimlendirme çadırı, 1 adet aydınlatma sistemi, 1 adet oda nemlendiricisi, 1 adet soğutucu ve iklimlendirme sistemine ait muhtelif malzemelerle ele geçirildi. ’Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan gözaltına alınan şüpheli karakola götürüldü.
05 Mart 2026 Perşembe - 17:16
Uyuşturucu ticaretinden yargılanan sanığa 15 yıl hapis cezası
Kayseri’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan sanığa mahkeme heyeti 15 yıl hapis ve 150 bin lira adli para cezası verdi. Kayseri’de emniyet güçlerinin 23 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonun ardından uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan Ş.K., Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Ş.K. ve avukatının katıldığı duruşmada olay sırasında Ş.K.’dan uyuşturucu aldığını belirten şahıslarla aynı araçta olduğu belirtilen E.E. tanık olarak dinlendi. E.E. aynı otomobil içinde bulundukları ikili ile para koyarak, Y.’nin uyuşturucu almaya gittiğini ancak kimden aldığını bilmediğini belirterek, sanık Ş.K.’yı tanımadığını söyledi. Duruşmada son sözleri sorulan Ş.K., tanıklardan bir tek Y.’yi tanıdığını, kendisinin uyuşturucu kullanıcısı olduğunu ancak hiçbir şekilde ticaretini yapmadığını belirterek, suçsuz olduğunu söyledi. Uyuşturucu kullandığı için pişman olduğunu ifade eden Ş.K. mahkeme heyetinden beraatını talep etti. Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti Ş.K.’yi uyuşturucu ticaretinden 15 yıl hapis ve 150 bin lira para cezası ile cezalandırdı.
05 Mart 2026 Perşembe - 17:13
Büyükkılıç ve Okandan’dan Tomarza’ya ziyaret
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan Tomarza ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlk olarak AK Parti Tomarza İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Büyükkılıç ve Okandan, İlçe Başkanı Turgut Koç ve ilçe parti yönetimi ve bazı mahalle muhtarları tarafından karşılandı. Partililerle bir araya gelen heyet bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Ardından Tomarza Belediyesi’ne geçen heyet, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç tarafından karşılandı. Koç burada Büyükkılıç ve Okandan’da belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. AK Parti heyeti daha sonra Tomarza Kaymakamı Selim Eser’i makamında ziyaret etti.
03 Ekim 2025 Cuma - 12:16
FETÖ üyesi yakalandı
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı. Edinilen bilgiye göre İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik saklandıkları adreslere gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde; hakkında ’FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.Ö. yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.Ö.; tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Terör örgütlerine karşı sürdürdüğümüz mücadele aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir" denildi.
03 Ekim 2025 Cuma - 11:55
Grip ve nezleyi karıştırmayın
Kayseri Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Selma Erşangur, grip ve nezlenin halk arasında çok karıştırıldığını söyleyerek, "Nezle daha hafif semptomlarla giderken, gripte bütün vücutta kırgınlık hissedilebilir" dedi. Özellikle toplu alanlarda kalabalıktan kaynaklı olarak bulaş riskinin arttığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Selma Erşangur, "Tabi ki kışın soğukların artmasıyla solunum yolları enfeksiyonları artmaktadır. Solunum yolu enfeksiyonlarını da üst solunum ve alt solunum enfeksiyonları olarak ikiye ayırabiliriz. Üst solunum yolu enfeksiyonları en sık dünyada doktora başvuru nedenleridir. Nezle, grip, alt solunum yolu enfeksiyonunda da pnömoni yani zatürre olarak bilmekteyiz. Nezle ile grip hep halkımız tarafından karıştırılmaktadır. Nezle daha hafif semptomlarla gider. Sadece kulak çınlaması, hafif bir burun akıntısı, hafif bir boğaz ağrısı ile hafif baş ağrısıyla gitmektedir. Grip ise bütün vücutta kırgınlık, kemik-kas ağrıları, gözlerde kızarma, derinden gelen bir öksürük, kulaklarda ağrı, dolgunluk hissiyatı yapar ve ateş çıkartır. Bunların mevsimsel olmasının başlıca nedeni soğuk havalarda insanların bağışıklık sistemlerinin düşmesidir. Bunun nedeni de solunum yolları florasında mukozanın aşırı kuru havalarda çatlaklık oluşur ve mikroorganizmalar, virüsler daha kolay olarak içeriye girerler. Ayrıca soğuğa çok dayanıklıdır virüsler. Çoğalmaları artmaktadır. Aynı zamanda kış aylarında toplu yaşanan mekanlarda insanların işte gerek mescitlerde gerek AVM’lerde gerek çay ocaklarında çocuklar açısından da kreş ve okullarda kalabalık arttığı için birbirlerine bulaş çok daha fazla olmaktadır" dedi. Selma Erşangur, ilaç kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Güneş ışınlarının azalması D vitamini düşüklüğüne neden olduğu için özellikle D vitamini, çinko, demir, C vitamini eksikliği yine bu hastalıkların daha fazla artmasına neden olur. Bu çok önemli ki özellikle kreş yaşındaki çocukların birbirleriyle oyuncak alışverişi yapmaları, oyuncakları ağıza götürmeleri nedeniyle ve servisler de toplu taşıma araçları olduğu için çocuklara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bütün insanlar etkilenir ama 65 yaş üstü, gebeler, kronik hastalığı olan özellikle diyabet, astım, KOAH, bronşit, immün sistemi düşürecek olan düşüren romatizmal hastalıklar ve işte malinite ve bunlar için kullanılan immün sistemi düşüren ilaçları kullanan insanlar daha fazla etkilenmektedir. Hamilelerin özellikle ilk 3 ayda çok dikkat etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.
03 Ekim 2025 Cuma - 11:52
Kocasinan’da ’küçük dostlar’ için Türkiye’ye örnek projeler
Kocasinan Belediyesi; sokak hayvanlarının yaşam kalitesini en üst seviyeye taşımak için Türkiye’ye örnek projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Kayseri’de ilk olma özelliği taşıyan ’Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ ile yapımı süren 25 bin metrekarelik Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Tüm canlıların Kocasinan’da değerli ve önemli olduğuna dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; "Kocasinan Belediyesi olarak sıra dışı farklı projeler yapıyoruz. Belediyecilik faaliyetlerinin her alanında en iyisini yapıyor ve gayret ediyoruz. Her bir mahallemizde örnek işler gerçekleştiriyoruz. Yakut Mahalle’mize kazandırdığımız 10 bin metrekarelik yaşam alanı içerisinde yer alan ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’nda 15 farklı çeşit kedi bulunuyor. Çocuklar ve gençler buraya geldiği zaman kedilerle vakit geçirecekleri bir ortam buluyor. Özellikle insana hizmet ediyoruz ama bununla birlikte çevremizi paylaştığımız Allah’ın can vermiş olduğu bütün mahlûkatı, Allah’ın şefkat nazarıyla onlara bakabilmenin yaklaşımı içerisindeyiz. Dokuz yıl önce hayata geçirdiğimiz Küçük Dostlar Ambulansı, tüm Türkiye’ye örnek oldu. Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) sahiplenmiş olduğu ‘Müezza’ isimli kedisi var. Peygamberimizin ümmeti olarak bu yaptığımız hizmet, şefkat göstermek adına örnek bir çalışmadır. Özellikle doğal yaşam alanıyla birlikte Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde en iyisini biz yapıyoruz. Sokak hayvanları için inşa ettiğimiz merkezde; rehabilitasyon, kısırlaştırma, tedavi ve sahiplendirme gibi tüm süreçler profesyonel bir şekilde yürütülecek. 25 bin metrekarelik alanın 1.500 metrekaresi doğal yaşam alanı olacak. İnşallah en kısa zamanda modern tesisi şehrimize kazandıracağız. Bu vesileyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tüm canlılara karşı sorumluluklarımızın olduğunu unutmamalıyız" diye konuştu. Öte yandan Kocasinan Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, yaklaşık 500 metrekarelik alana kurulan ’Küçük Dostlar Kedi Kasabası’nda kedilere 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuyor. Kedilerin tedavi, beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı bu merkezde, alanında uzman veteriner hekimler gözetiminde tüm bakım hizmetleri sağlanıyor. Kasaba içerisinde steril kum havuzu, kedi oyun alanı, bungalov evler, kedi köprüsü, yapay çim, tünel, tırmanma parkuru, tırmalama ağacı, beslenme üniteleri ve toplu yaşam alanları gibi birçok donatı bulunuyor. Ayrıca ’Küçük Dostlar Mahallesi’ ve ’Tekir Parkı’ gibi renkli mekânlar da yer alıyor. Kedi Kasabası’nda British Shorthair, Exotic Shorthair, Scottish Fold, Ankara ve Van kedisi, tekir, Bombay, Norveç orman kedisi, Mavi Rus kedisi, İran kedisi, Siyam, Chinchilla ve Bengal kedisi gibi 15 farklı tür olmak üzere toplam 30 kediye ev sahipliği yapılıyor.
03 Ekim 2025 Cuma - 11:48
Zabıta, Eylül ayında 383 denetim gerçekleştirdi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı; Eylül ayında 383 denetim gerçekleştirerek şehrin huzur ve güvenliğine katkı sağladı. 2025 yılı Eylül ayında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri şehrin dört bir yanındaki denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürdü. Seyyar satıcılardan ticari araçlara, çevre kirliliğinden dilencilere kadar geniş bir yelpazede yapılan denetimler, şehirdeki düzenin sağlanmasına büyük katkı sundu. Eylül ayında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, 52 seyyar satıcı, 37 ticari araç, 5 market ve 136 işgal denetimi yapıldı. Ayrıca, 33 dilenciye yönelik işlem yapılırken, çevre kirliliği ile ilgili olarak 9 denetim gerçekleştirildi. Toplamda, 383 yasal işlem uygulandı. 7 karakol, 9 araç ve 74 personel ile hizmet veren Zabıta Daire Başkanlığı’nın bu faaliyetleri Kayseri’nin genel güvenliği, temizliği ve düzeni için kritik önem taşıyor.
03 Ekim 2025 Cuma - 11:46
Başkan Büyükkılıç: "İnancımız ve kültürümüzün canlılara karşı öncelediği saygı, en güzel değerlerimizden biri"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç mesajında, "İnancımız ve kültürümüzün canlılara karşı öncelediği saygı, merhamet ve gerekli durumlarda yardım etme erdemi en güzel değerlerimizden biri" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında hayvanların ve yaşam alanlarını korunması ve hayat haklarına karşı duyarlılık oluşturulmasına vurgu yaptı. Başkan Büyükkılıç, "Dünyamızda sadece insanlar değil hayvanlar ve çeşit çeşit canlılar yaşamakta. İnsanların olduğu gibi hayvanların ve diğer canlıların da yaşama hakkı ilk sırada geliyor. İnancımız ve kültürümüzün canlılara karşı öncelediği saygı, merhamet ve gerekli durumlarda yardım etme erdemi en güzel değerlerimizden biri. Yeryüzünde farklı coğrafyalarda yaşayan ve gündelik şartlarda görme şansımız olmayan çeşitli hayvanları büyükşehir belediyemizin hayvanat bahçesinde misafir ediyoruz ve sokak hayvanlarına yönelik de barınaklarımızda gerekli rehabilitasyon çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz. Hemşehrilerimizi hayvanat bahçemizdeki özel misafirlerimizle tanışmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. Büyükkılıç, tüm hayvanlara karşı duyarlı olduklarını kaydederek; "Sokak hayvanları, yabani hayvanlar, üreticilerimizin hayvanları da dâhil tüm hayvanların ihtiyaçlarını karşılama ve olağanüstü durumlarda oluşan hayati tehlike anında yardımlarına koşma noktasına itfaiye teşkilatımız başta olmak üzere ilgili birimlerimizle daima hazırız" dedi. Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınma Evi’nde, bakım, aşılama ve sahiplendirme gibi hizmetlerin sağlandığını belirterek, yazlık ve kışlık iki bölümden oluşan köpek barınma evinde hayvanların kontrolleri ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sokak kedilerinin barınma ve yiyecek ihtiyacını karşılamak amacıyla kedi barınma evinin ise Beştepeler’de hizmet verdiğini ifade eden Büyükkılıç, ’Kedi Barınma Evi’nin 100 metrekare kapalı ve 400 metrekare açık alanı bulunduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 2025 yazında yaşanan ve Türk milletini derinden yaralayan orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlar için derin bir üzüntü duyduklarını ve aynı duyguları yangınlardan etkilenen hayvanlar içinde yaşadıklarının altını çizdi. Başkan Büyükkılıç, "Başta üzücü orman yangınlarının bir daha yaşanmamasını temenni ederek, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulması ve hiçbir canlının afetlerin, şiddetin kurbanı olmamasını diliyorum. Tüm canlıları sevelim ve hepsine sahip çıkalım. Hayvanlar da dâhil tüm canlılara uygulanan şiddetin son bulması temennisiyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum" dedi.
03 Ekim 2025 Cuma - 11:07
Büyükşehir Zabıta, eylül ayında 383 denetim gerçekleştirdi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Eylül ayında 383 denetim gerçekleştirerek şehrin huzur ve güvenliğine katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, şehir yaşamının huzurunu sağlamak adına denetim faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın "kentin vitrini" olarak tanımladığı zabıta ekipleri, şehirdeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik gerçekleştirdiği denetimlerle dikkat çekiyor. 2025 yılı Eylül ayında, zabıta ekipleri şehrin dört bir yanındaki denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürdü. Seyyar satıcılardan ticari araçlara, çevre kirliliğinden dilencilere kadar geniş bir yelpazede yapılan denetimler, şehirdeki düzenin sağlanmasına büyük katkı sundu. Eylül ayında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, 52 seyyar satıcı, 37 ticari araç, 5 market ve 136 işgal denetimi yapıldı. Ayrıca, 33 dilenciye yönelik işlem yapılırken, çevre kirliliği ile ilgili olarak 9 denetim gerçekleştirildi. Toplamda, 383 yasal işlem uygulandı. 7 karakol, 9 araç ve 74 personel ile hizmet veren Zabıta Daire Başkanlığı’nın bu faaliyetleri Kayseri’nin genel güvenliği, temizliği ve düzeni için kritik önem taşıyor.
03 Ekim 2025 Cuma - 10:45
İncesu Rasim Ünal Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı
İncesu Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliğiyle İncesu Saraycık Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Rasim Ünal Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa İncesu Kaymakamı Ömer Said Karakaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, hayırsever Rasim Ünal, ilçe protokolü, sağlık çalışanları ve mahalle sakinleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; "Aile Sağlığı Merkezlerimiz 1. basamak sağlık hizmetlerinde en önemli alanlarımızdır. Vatandaşlarımızın ilk başvuru noktası olan bu merkezler, sağlık hizmetlerinin temel yapı taşıdır. İncesu Rasim Ünal Aile Sağlığı Merkezi, 2 birim olarak planlandı. Merkezimizde koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, kanser taramaları, kronik hastalık takipleri, gebe ve bebek izlemi gibi birçok farklı hizmet sunulmakta" dedi. Hayırsever Rasim Ünal ise, merkezin Saraycık Mahallesi’ne hayırlı olmasını temenni ederken, İncesu Kaymakamı Ömer Said Karakaş da; "Kayseri gerçekten hayırseverler şehri. Yeter ki ihtiyaç olsun, mutlaka bir hayırseverimiz devreye giriyor. Rasim Amcamız da burada güzel bir eser bıraktı. Allah ondan razı olsun. İnşallah ilçemize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Merkezin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Rasim Ünal Aile Sağlığı Merkezi dualar eşliğinde hizmete açıldı.
03 Ekim 2025 Cuma - 10:08
Kayseri merkezli 4 ilde silah kaçakçılığı operasyonu: 9 gözaltı
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirilirken 9 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre KOM Şube Müdürlüğünce silah ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin Kayseri, İstanbul, Düzce ve Sivas’ta tespit edilen adreslerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda; Ö.Y., O.K., H.G., A.S., Ş.Y., M.F.Y., B.D., M.Y.Ö. ve A.D. yakalandı. Şahısların ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise; 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 9 adet silah parçası, 15 adet şarjör, bin 315 adet fişek ve çeşitli miktarlarda narkotik madde ele geçirildi. 9 şüpheli hakkında adli işlemler başlatıldı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada; "Halkımızın huzurunu bozmaya çalışanlar ile mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
03 Ekim 2025 Cuma - 09:54
Talas’ta Finlandiya heyetine tarihi gezi
Finlandiya’nın Türkiye Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hmlinen, Kim Teknoloji Genel Müdürü ve aynı zamanda Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosu Murat Sert ile beraberindeki heyet, Talas Belediyesi ev sahipliğinde ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıdı. Program kapsamında misafirlere ilçenin farklı bölgelerini görmek amacıyla üstü açık gezi otobüsüyle Talas turu yaptırıldı. Gezi sırasında Osmanlı döneminden izler taşıyan Osmanlı Kültür Sokağı, su medeniyetlerinin izlerini barındıran Su Medeniyetleri Galerisi, geçmişten günümüze Talas’ın kültürel değerlerini yansıtan Yaman Dede Kültür Konağı ve Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi ziyaret edildi. Talas’ın eşsiz tarihi dokusunu yakından görme fırsatı bulan heyet, ilçenin kültürel mirasına hayran kaldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, programla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; "Misafirlerimize Talas’ın güzelliklerini ve tarihimizin köklü izlerini tanıtmak bizim için büyük mutluluk. Talas, tarihiyle, kültürüyle ve geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle hem Kayseri’nin hem de ülkemizin gururudur. Bu mirası uluslararası dostlarımızla paylaşmak da bize ayrı bir kıvanç veriyor."
03 Ekim 2025 Cuma - 09:51
Talas’ta bu Pazar ’Maharetli Eller’ günü
Talas Belediyesi’nin kadın girişimcilere destek amacıyla Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ’Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’, Ekim ayının ilk hafta sonunda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Tarihi güzelliğiyle dikkat çeken Harman Mahallesi Meydanında her ayın birinci ve üçüncü pazar günü gerçekleştirilen organizasyon, 5 Ekim Pazar günü yine tezgâh açıyor. Gerek el işi gerek ahşap ürünleri gibi pek çok el emeği ürünün satışa sunulduğu pazarda ev yemeklerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün de alıcı bekliyor. Birbirinden kıymetli el emeği ürünlerin vatandaşlarla buluştuğu ve kurulduğundan beri yoğun ilgiyle karşılaşan pazara, meraklılarının yine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
03 Ekim 2025 Cuma - 09:49
Kayseri Süper Amatör Küme’de 3. hafta heyecanı
Kayseri Şeker Mustafa Kılınç Süper Amatör Küme’de 3. hafta heyecanı yaşanıyor. İlk 2 haftası geride kalan Süper Amatör Küme’de pazar günü oynanacak olan karşılaşmalar ile heyecan devam edecek. 3. haftanın ilk maçı Gaziosmanpaşaspor ile Erciyes Esen Makina FK arasında saat 12.00’de oynanacak. Hacılar Erciyesspor ise 3. haftayı hükmen galibiyetle kapatacak. Kayseri Şeker Mustafa Kılıç Süper Amatör Küme’de 3. haftanın maç programı şu şekilde; 5 Ekim 2025 Pazar Saat: 12.00 / G.O.Paşaspor-Erciyes Esen Makina FK Saat: 14.00 Esen Metal SK-EMT Döğergücü FK Saat: 14.00 / Kayseri Şekerspor-Argıncıkspor Saat: 14.00 /Kayseri Atletikspor-Başakpınarspor Saat: 16.00 Talas Anayurtspor-Döğerspor Saat: 16.00 / Özvatanspor-Amaratspor
03 Ekim 2025 Cuma - 09:48
Erciyes 38 FK - Ağrı 1970 SK maçını Hikmet Ayberk Han Tiryaki yönetecek
3. Lig 2. Grup’ta oynanacak 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Erciyes 38 FK-Ağrı 1970 SK maçını Tekirdağ Bölgesi hakemlerinden Hikmet Ayberk Han Tiryaki yönetecek. Merkez Hakem Kurulu, Nesine 3. Lig 2. Grup’ta oynanacak 8 müsabakada düdük çalacak ve bu hakemlere yardımcılık yapacak isimleri belirledi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Erciyes 38 FK - Ağrı 1970 SK maçını Tekirdağ Bölgesi hakemlerinden Hikmet Ayberk Han Tiryaki yönetecek. Bu maçta yardımcı hakem olarak Sabri Üstünel ve Mertcan Tezcan görev yapacak. Maçın 4. hakemi ise Tolga Gökgöz olacak. 3. Lig 2. Grup’ta oynanacak 5. hafta maçları ve bu maçlarda düdük çalacak isimler ise şu şekilde: Erciyes 38 FK-Ağrı 1970 SK: Hikmet Ayberk Han Tiryaki 12 Bingölspor-Kırıkkale FK: Hasan Kaçar Mazıdağı Fosfatspor-Malatya Yeşilyurt SK: Talha Öztürk Niğde Belediyespor-Osmaniyespor: Tolga Akbaba Diyarbekirspor-Karaköprü Belediyespor: Sercan Karaca Kahramanmaraşspor-Silifke Belediyespor: Berkay Yavuz Türk Metal 1963 SK-Kilis 1984 A.Ş: Muhammed Seyda Demirel Kırşehir FK-Suvermez Kapadokyaspor: Süleyman Soyutürk
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder