Yerel Haberler
Kilis
Zehirlenme haberleri Kilis’te sokak lezzetlerini vurdu 18 Aralık 2025 Perşembe - 10:48:50 Kilis’te sokak lezzetlerine olan ilgide son dönemde düşüş yaşandığını belirten 23 yaşındaki genç kokoreç ustası, yaşanan durgunluğun ürünle değil, İstanbul’daki bazı olayların yanlış yansıtılmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Yaklaşık 8 yıldır kokoreç sektörünün içinde olduğunu ifade eden Kadir Uncuoğlu, mesleğin baba mesleği olduğunu belirterek, "Babam bu işi İstanbul Şirinevler Meydanı’nda yaptı. Biz de aynı mesleği Kilis’e taşıdık. Kilis’e ilk kokoreci getiren biziz" dedi. Son dönemde işlerde düşüş yaşandığını dile getiren Uncuoğlu, "İstanbul’da yaşanan bazı olaylar kokoreçle ilişkilendirildi ancak yapılan araştırmalarda olayın kokoreçle değil, bir otelle ilgili olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen sektörde genel bir tedirginlik oluştu" diye konuştu. Bugüne kadar hiçbir olumsuz vakayla karşılaşmadıklarını vurgulayan Uncuoğlu, "8 yıldır bu işin içindeyim. Şu ana kadar ne Kilis’te ne de kendi işletmemizde herhangi bir vaka yaşanmadı, hiçbir şikâyet almadık" ifadelerini kullandı. İşlerin eskisi gibi olmadığını belirten genç usta, "Bu lezzetin yeniden tercih edilmesi biraz zaman alacak. Biz işimizin başındayız. Ürünlerimiz denetime açık. Seyyar çalışıyoruz ama önemli olan işi temiz yapmak. Bir işi yapıyorsan, düzgün ve hijyenik yapacaksın" şeklinde konuştu. Müşterilerden Osman Zeytçioğlu, "Kalite hiçbir zaman değişmez. Ailece gittiğimiz bir mekan. Bazı yeni yerlerde şüphe duyabilirsiniz ama sürekli yemek yediğiniz yerlerde kalite değişmez" diye konuştu"
17 Aralık 2025 Çarşamba - 19:11 Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Zehirlenme haberleri Kilis’te sokak lezzetlerini vurdu
18 Aralık 2025 Perşembe - 10:48 Zehirlenme haberleri Kilis’te sokak lezzetlerini vurdu Kilis’te sokak lezzetlerine olan ilgide son dönemde düşüş yaşandığını belirten 23 yaşındaki genç kokoreç ustası, yaşanan durgunluğun ürünle değil, İstanbul’daki bazı olayların yanlış yansıtılmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Yaklaşık 8 yıldır kokoreç sektörünün içinde olduğunu ifade eden Kadir Uncuoğlu, mesleğin baba mesleği olduğunu belirterek, "Babam bu işi İstanbul Şirinevler Meydanı’nda yaptı. Biz de aynı mesleği Kilis’e taşıdık. Kilis’e ilk kokoreci getiren biziz" dedi. Son dönemde işlerde düşüş yaşandığını dile getiren Uncuoğlu, "İstanbul’da yaşanan bazı olaylar kokoreçle ilişkilendirildi ancak yapılan araştırmalarda olayın kokoreçle değil, bir otelle ilgili olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen sektörde genel bir tedirginlik oluştu" diye konuştu. Bugüne kadar hiçbir olumsuz vakayla karşılaşmadıklarını vurgulayan Uncuoğlu, "8 yıldır bu işin içindeyim. Şu ana kadar ne Kilis’te ne de kendi işletmemizde herhangi bir vaka yaşanmadı, hiçbir şikâyet almadık" ifadelerini kullandı. İşlerin eskisi gibi olmadığını belirten genç usta, "Bu lezzetin yeniden tercih edilmesi biraz zaman alacak. Biz işimizin başındayız. Ürünlerimiz denetime açık. Seyyar çalışıyoruz ama önemli olan işi temiz yapmak. Bir işi yapıyorsan, düzgün ve hijyenik yapacaksın" şeklinde konuştu. Müşterilerden Osman Zeytçioğlu, "Kalite hiçbir zaman değişmez. Ailece gittiğimiz bir mekan. Bazı yeni yerlerde şüphe duyabilirsiniz ama sürekli yemek yediğiniz yerlerde kalite değişmez" diye konuştu"
Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu
17 Aralık 2025 Çarşamba - 19:11 Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kilis’te kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor
14 Aralık 2025 Pazar - 12:54 Kilis’te kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten müşterilerden Mehmet Karaoğlan, "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin ise, "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Kilis’te sabah kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor
14 Aralık 2025 Pazar - 12:51 Kilis’te sabah kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten, Müşterilerden Mehmet Karaoğlan "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin , "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Kilis’te dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı
12 Aralık 2025 Cuma - 10:45 Kilis’te dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı Kilis’te dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı. Kentte son günlerde etkisini gösteren uygun fiyat trendine tatlıcı esnafı da baklava ve künefe fiyatlarında indirim yaparak destek verdi. Kentte uygun fiyat trendi büyüyor; baklava ve künefe fiyatlarında yapılan indirim vatandaşın yüzünü güldürdü. Tatlıcı esnafı, kaliteyi bozmadan neredeyse maliyetine satış yaptıklarını söyledi. 1996’dan beri bu mesleğin içinde olan ve şu anda Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet veren Yılmaz Ayoğlu, kaliteden ödün vermeden baklava ve künefede büyük indirim yaptıklarını belirtti. "Gaziantep’te 2 bin liradan başlayan özel kare baklava bende sadece 900 lira’’ Yılmaz Ayoğlu "Gaziantep’te 2 bin liradan başlayan özel kare baklava bende sadece 900 lira. Künefe normalde 400 lira, şu an 250 liraya veriyorum. İndirim yaparken maldan çalmak, peynirden veya fıstıktan kısmak yok. Aynı kaliteyle, neredeyse çok cüzi bir karla satış yapıyorum" ifadelerini kullandı. Vatandaş fiyatlardan ve lezzetten memnun Müşterilerden Murat Pekmezoğlu, tatlıların hem uygun hem de çok lezzetli olduğunu söylerken Mehmet Hırtlak ise, "Hem çok ucuz hem çok lezzetli" ifadelerini kullandı. Mehmet Ezer de fiyatlara şaşırdığını belirterek, "Yılmaz usta kaliteden asla ödün vermez. Tat çok iyi, fiyatlar daha da uygun" dedi. "Babamı batırmak için bu yola başvurdum" Yılmaz ustanın oğlu Mehmet Ali Ayoğlu ise durumu mizahi bir dille değerlendirerek, "Babamı batırmak için bu yola başvurdum, tabii bu işin şakası. Vatandaş yesin diye kaliteyi uygun veriyoruz. Neredeyse maliyetine satış yapıyoruz. Bugün biz yaparız, yarın başkası yapar, böylece akım devam eder" şeklinde konuştu.