Yerel Haberler
Kilis
14 Aralık 2025 Pazar - 12:54 Kilis’te kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten müşterilerden Mehmet Karaoğlan, "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin ise, "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
14 Aralık 2025 Pazar - 12:51 Kilis’te sabah kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten, Müşterilerden Mehmet Karaoğlan "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin , "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Kilis’te üniversite öğrencilerinden Filistin’e destek yürüyüşü
01 Ekim 2025 Çarşamba - 17:34 Kilis’te üniversite öğrencilerinden Filistin’e destek yürüyüşü Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, kampüs içerisinde yürüyüş düzenleyerek Gazze’de yaşanan saldırıları kınadı, Filistin halkına destek verdi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, kampüs içerisinde yürüyüş düzenleyerek Gazze’de yaşanan saldırıları kınadı. Filistin halkının yanında olduklarını belirten öğrenciler, aynı zamanda uluslararası alanda zulme karşı direnişin sembolü haline gelen Küresel SUMUD Filosu’na destek verdiklerini söyledi. Üniversite içerisinde sloganlar eşliğinde yürüyen öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini dile getirdi. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gençler, tekbirler getirerek "Katil İsrail hesap verecek, "Filistin özgür olacak", "Rotamız Gazze, yükümüz özgürlük" ve "Tek çare İslam birliği" sloganları attı. Öğrenciler adına açıklama yapan KİYÜ öğrencisi Abdulgaffur Bilir, Filistin topraklarının yıllardır işgal, zulüm ve zorla yerinden etmelerin gölgesinde olduğunu ifade ederek, "Gazze’de büyük bir soykırım yaşanmaktadır. Siyonist işgalciler; çocuk, kadın, yaşlı demeden saldırmaktadır. Ama bizler buradan sesleniyoruz; yanınızdayız, dualarımızla ve meydanlardaki haykırışlarımızla sizinleyiz. Bugün zulme karşı tek ses, tek yürek olma günüdür" diye konuştu.
Kilis’te 35 TL’ye döner
29 Eylül 2025 Pazartesi - 09:47 Kilis’te 35 TL’ye döner Kilis’te döner ustası Ali Karabalık, fiyat artışlarına rağmen 35 liradan satışa devam ederek önceliğinin halka hizmet olduğunu belirtti. Kilis’in Deveciler Mahallesi Murtaza Caddesi’nde 35 liraya döner satan Ali Karabalık, fiyat artışlarına rağmen uygun fiyatla halka hizmet etmeye devam ettiğini söyledi. ‘’35 liraya devam edeceğiz" 30 yıldır döner ustalığı yapan Ali Karabalık, Kilis’in ekonomik yapısına dikkat çekerek, "Kilis’in bütçesi bellidir. Örneğin Gaziantep ile Kilis bir olamaz. Ben bu yola ‘Kilis dönere çıkacak’ sloganıyla çıktım. Gerçekten de Kilis’i dönere doyuruyoruz. Burada en büyük önceliğim halka hizmet. 35 liraya devam edeceğiz" dedi. ‘’Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz" Dönerin maliyet hesabını paylaşan Karabalık, "Tavuğun kilosu 120 lira. 100 gram tavuk koysanız 12 lira, ekmeği 5 lira, salatası 3 lira, kira masrafı 5 lira Toplam 25 lira yapıyor. 10 lira da kar kalıyor. Sürüm yaptığınızda bu büyük bir kazanca dönüşüyor. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz" ifadelerini kullandı. ‘’100 binler kazanacağına 2 bin kazansın’’ Fiyatların 2021 seviyesinde olduğunu söyleyen Karabalık, esnafa da çağrıda bulunarak, "Zamların biz yapıyoruz aslında. Herkes elini vicdanına koysa bu enflasyon bu kadar olmaz. Tüm esnaflar el ele verirse bu ülke ayağa kalkar. 100 binler kazanacağına 2 bin kazansın. Yeter ki halk yesin" şeklinde konuştu. "Çok lezzetli" Dönercinin müşterilerinden Elmas Civelek, her gün dükkana geldiğini belirterek, "Çok lezzetli" dedi. ‘’Biz bunun reklamını yapmıyoruz ama Kilis çok güzel’’ Tatlıcı esnafı Mesut Öztaş ise dışarıdan gelenlerin Kilis’in pahalı olduğuna dair algısına katılmadığını ifade ederek, "Kilis’te 100 liraya 35 liraya tavuk döner yersin, 30 liraya taş kadayıf üstüne de bir çay içersin, cebinde de 10 lira kalır. Biz bunun reklamını yapmıyoruz ama Kilis çok güzel, her zaman misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız" diye konuştu.