Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Kilis’te "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çalıştayı düzenlendi
26 Mart 2026 Perşembe - 12:31:22
Kilis’te "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında eğitime bütüncül bakış" çalıştayı gerçekleştirildi. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında Kilis eğitimine bütüncül bakış" çalıştayı, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bilgiyi değerle buluşturan ve şahsiyet gelişimini esas alan güçlü bir eğitim yaklaşımı olduğunu belirtti. Açıkgöz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin öncülüğünde temelleri atılan bu modelin, nesiller boyu gelişerek eğitim sistemimize yön vereceğine inanıyoruz. Bu yaklaşım; düşünen, üreten, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir" dedi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zekeriya Akman ise eğitimin geleceğin inşasında kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Eğitim; günümüzü, geleceğimizi ve hedeflerimizi şekillendiren önemli bir kavramdır. Eğitime dair söylenen her söz, ortaya konulan her fikir ve yapılan her çalışma, aslında bir gelecek inşasıdır" diye konuştu. Programa Kilis Vali Yardımcısı Yusuf Durani Dinç’in yanı sıra öğrenciler ve diğer protokol üyeleri katıldı.
24 Mart 2026 Salı - 10:07
Kilis’te yağış etkili oluyor
Kilis’te sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve zaman zaman oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Sürücüler, farlarını yakarak kontrollü şekilde ilerledi. Kilis’te sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kent genelinde etkisini gösterdi. Yağışla birlikte zaman zaman sis de etkili olurken görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sürücüler araçlarının farlarını yakarak trafikte kontrollü şekilde ilerledi. Yağışın etkili olduğu saatlerde ana arter ve kavşaklarda trafik akışı dikkatli şekilde sağlanırken, yayalar da yağıştan korunmak için tedbirli davrandı.
22 Mart 2026 Pazar - 22:42
Afrin Çayı’nda mahsur kalan kişi kurtarıldı
Kilis’in Musabeyli ilçesinde Afrin Çayı’ndan traktörle geçmeye çalışırken mahsur kalan bir kişi, AFAD ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Kilis Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gündeğer ile Yastıca köyleri arasında bulunan Afrin Çayı’ndan traktörle geçmeye çalışan bir kişi, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu mahsur kalan kişi ile traktörü bulunduğu yerden güvenli şekilde çıkarıldı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.
22 Mart 2026 Pazar - 12:17
Kilis’te taş oymacılığının son ustası bayramda da tezgah başında
Kilis’te taş oymacılığı yapan tek usta olan Ökkeş Diyarbakırlı, 25 yıldır sürdürdüğü mesleğini bayramda da bırakmadı. Geleneksel yöntemlerle el emeği üretim yapan Diyarbakırlı, küçük bir taş müzesi kurmak istediğini belirtti. Kilis’te yaşayan taş ustası Ökkeş Diyarbakırlı, yaklaşık 25 yıldır sürdürdüğü taş işlemeciliğini bayramda da devam ettiriyor. El işine meraklı olduğunu belirten Diyarbakırlı, özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait geleneksel taş oymacılığına odaklandığını söyledi. Taş işlemeciliğini daha çok hobi olarak yaptığını ifade eden Diyarbakırlı, "Genelde Osmanlı dönemine ait dibek ve havan gibi ürünler yapıyoruz. Bu işi sürekli yapmasam da severek sürdürüyorum. Çünkü bu sanat bizim tarihimizin bir yansıması. Taşlara baktığımda Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar birçok şey gözümün önüne geliyor" dedi. "Hiçbir zaman teknolojiden faydalanmıyoruz" İlerleyen süreçte küçük bir taş müzesi kurma hedefi olduğunu da dile getiren Diyarbakırlı, tamamen geleneksel yöntemlerle çalıştığını vurgulayarak, "Hiçbir zaman teknolojiden faydalanmıyoruz. Eski usullerle, tamamen el emeğiyle çalışıyoruz. Şu anda yaptığımız ürün bir taş dibek, son aşamada düzeltmelerini yapacağız" diye konuştu. "Bu işi yapmak ciddi sabır ister" Kullandıkları aletlerin oldukça ağır olduğunu belirten Diyarbakırlı, "150 gramdan 1,5 kiloya kadar çekiçlerimiz var. Sabah akşam bu işi yapmak ciddi sabır ister. Günümüz teknolojisiyle bu işler kolaylaşabilir ama biz geleneksel yöntemi yaşatıyoruz" ifadelerini kullandı. "Türkiye’deki müzelerde bile olmadığını düşünüyorum" İşlediği taşların volkanik oluşumlu ve yüksek basınca dayanıklı olduğunu söyleyen Diyarbakırlı, "Farklı modeller yapıyorum. Hatta yaptığım bazı ürünlerin Türkiye’deki müzelerde bile olmadığını düşünüyorum. Dünyada bu işi tamamen el emeğiyle yapan nadir kişilerden biri olduğumu düşünüyorum" dedi. "Mesleğin yeni nesillere öğretilmesini isteriz" Taş ustasını uzun yıllardır tanıdığını belirten İbrahim Özkan ise, "Ökkeş amcayı yaklaşık 10 yıldır tanıyorum. Çok güzel işlemeleri var. Kilis’te bu işi yapan tek kişi diyebiliriz. Her zaman ziyaretine geliyoruz. Bu mesleğin yeni nesillere öğretilmesini isteriz" şeklinde konuştu.
22 Haziran 2021 Salı - 14:22
Yeni doçentler cübbe giydi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde, doçentlik kadrosuna atanan Mehmet Akif Karaman ve Halil İbrahim Sarı’ya cübbeleri törenle giydirildi.
22 Haziran 2021 Salı - 10:08
TÜRES Kilis Şube Başkanı Aktaş, Rektör Karacoşkun’la bir araya geldi
7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof.
22 Haziran 2021 Salı - 10:08
Rektör Karacoşkun akademisyenlerle bir araya geldi
Prof.
22 Haziran 2021 Salı - 10:06
Kilis ÖSYM İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı
Kilis’te, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
21 Haziran 2021 Pazartesi - 16:27
Kilis Kızılay Toplum Merkezi’nin açılışı yapıldı
Kilis’te, Türk Kızılay Toplum Merkezi’nin açılışı yapıldı.
21 Haziran 2021 Pazartesi - 14:10
Kilis’te faili meçhul hırsızlık olaylarını JASAT aydınlattı
Kilis Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, il merkezinde meydana gelen bir çok faili meçhul hırsızlık olayını aydınlatarak 2 şüpheli şahsı yakaladı.
21 Haziran 2021 Pazartesi - 14:07
Kilis cezaevinin su problemi çözülüyor
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, L Tipi Kapalı ve Açık cezaevinin su sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışacaklarını söyledi.
21 Haziran 2021 Pazartesi - 13:52
Kilis’te 6 bin menengiç ağacı Antep fıstığına aşılanıyor
Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 6 bin menengiç ağacının Antep fıstığına aşılanma çalışmaları sürüyor.
20 Haziran 2021 Pazar - 12:02
Kilis’te toplam 53 bin aşı yapıldı
Kilis’te 24 aşı istasyonunda bugüne kadar 53 bin korona virüs aşısı yapıldı.
19 Haziran 2021 Cumartesi - 15:58
ASKON Başkanı Aydın’dan büyüme vurgusu
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 2020 yılında tüm dünya ekonomisinde daralma yaşarken, Türkiye, Çin’den sonra büyüyen 2’inci ekonomi olduğunu söyledi.
19 Haziran 2021 Cumartesi - 11:24
Ramazan’ın Babalar günü mesajı
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Babalar günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
19 Haziran 2021 Cumartesi - 10:27
Cumhuriyet Caddesi cephe sağlıklaştırma projesi
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Caddesi’nde uygulanan cephe sağlıklaştırma projesi kapsamında 170 dükkanda ve 60 binanın cephe giydirmesinin yapıldığını söyledi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder