Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Kilis’te öğrenciler trafik parkında direksiyon başına geçti
27 Mart 2026 Cuma - 14:55:12
Kilis’te Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim alan öğrenciler, teorik bilgilerin ardından direksiyon başına geçerek uygulamalı eğitim aldı. Kilis Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından kente kazandırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler başladı. Kilis Valisi Ömer Kalaylı, ilgili kurumlarla iş birliği protokolünün imzalandığını ve öğrenciler için eğitim sürecinin başlatıldığını belirtti. Kent genelinde temel eğitim gören yaklaşık 14 bin öğrenciye trafik eğitimi verilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Kalaylı, "Amacımız çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren trafik kurallarını öğretmek, trafik bilincini kazandırmak ve gelecekte iyi bir yaya ve sürücü olarak topluma kazandırmaktır" dedi. Eğitimlerin Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve AFAD başta olmak üzere birçok kurumun iş birliğiyle yürütüldüğünü ifade eden Kalaylı, sadece trafik eğitimi değil, aynı zamanda ilk yardım ve afet farkındalık eğitimlerinin de verildiğini söyledi. Program kapsamında öğrenciler önce teorik eğitim alıyor, ardından trafik polisleri eşliğinde parkurda uygulamalı eğitimden geçiriliyor. Eğitimi tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri takdim ediliyor. Öğrencilerin servislerle okullarından alınarak eğitim parkına getirildiğini ve eğitim sonrası tekrar okullarına bırakıldığını belirten Kalaylı, kazaları en aza indirmeyi amaçladıklarını ve vatandaşların can ve mal güvenliği için farkındalık çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti.
26 Mart 2026 Perşembe - 23:11
Vali Kalaylı’dan İHA’ya ziyaret
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, İhlas Haber Ajansı (İHA) Kilis Bürosu’na iadeyi ziyarette bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kilis Valisi Ömer Kalaylı, İHA Kilis Bürosu’nu ziyaret etti. İadeyi ziyaret kapsamında gerçekleşen buluşmada Vali Kalaylı, İHA Kilis Muhabiri Muhammed Yasin Paşa ile bir araya geldi. Ziyarette ajansın çalışmaları hakkında bilgi alan Kalaylı, İHA çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi. Paşa, ajansın kurulduğu günden bu yana önemli haberlere imza attığını ifade ederek, sahada aktif şekilde görev yapmaya devam ettiklerini kaydetti.
26 Mart 2026 Perşembe - 12:31
Kilis’te "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çalıştayı düzenlendi
Kilis’te "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında eğitime bütüncül bakış" çalıştayı gerçekleştirildi. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında Kilis eğitimine bütüncül bakış" çalıştayı, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bilgiyi değerle buluşturan ve şahsiyet gelişimini esas alan güçlü bir eğitim yaklaşımı olduğunu belirtti. Açıkgöz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin öncülüğünde temelleri atılan bu modelin, nesiller boyu gelişerek eğitim sistemimize yön vereceğine inanıyoruz. Bu yaklaşım; düşünen, üreten, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir" dedi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zekeriya Akman ise eğitimin geleceğin inşasında kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Eğitim; günümüzü, geleceğimizi ve hedeflerimizi şekillendiren önemli bir kavramdır. Eğitime dair söylenen her söz, ortaya konulan her fikir ve yapılan her çalışma, aslında bir gelecek inşasıdır" diye konuştu. Programa Kilis Vali Yardımcısı Yusuf Durani Dinç’in yanı sıra öğrenciler ve diğer protokol üyeleri katıldı.
24 Mart 2026 Salı - 10:07
Kilis’te yağış etkili oluyor
Kilis’te sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve zaman zaman oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Sürücüler, farlarını yakarak kontrollü şekilde ilerledi. Kilis’te sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kent genelinde etkisini gösterdi. Yağışla birlikte zaman zaman sis de etkili olurken görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sürücüler araçlarının farlarını yakarak trafikte kontrollü şekilde ilerledi. Yağışın etkili olduğu saatlerde ana arter ve kavşaklarda trafik akışı dikkatli şekilde sağlanırken, yayalar da yağıştan korunmak için tedbirli davrandı.
09 Haziran 2021 Çarşamba - 14:27
Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, "Pandemide maskeye rağmen burun estetiği arttı"
Korona virüs pandemisi nedeniyle maske kullanımı zorunlu hale gelmesine rağmen burun estetiklerine olan talep yüzde 15 talep arttı.
09 Haziran 2021 Çarşamba - 12:00
Faili meçhul hırsızlık olaylarını JASAT aydınlattı
Kilis Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, il merkezinde meydana gelen bir çok faili meçhul hırsızlık olayını aydınlatarak 2 şüpheli şahsı yakaladı.
09 Haziran 2021 Çarşamba - 10:14
Kilis’te kırsal kalkınma yatırımları sürüyor
Kilis Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, 2020 yılı itibari ile tamamlanan ve toplam maliyeti 52.
09 Haziran 2021 Çarşamba - 09:54
Kilis heyeti bakanlarla görüştü
Kilis heyeti, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya gelerek Kilis’e yapılacak yatırımları görüştü.
09 Haziran 2021 Çarşamba - 09:52
“Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bağımlılığı” başlıklı e-söyleşi yapıldı
Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bağımlılığı” başlıklı e-söyleşi gerçekleştirildi.
08 Haziran 2021 Salı - 17:12
Elbeyli Ovası’nın tamamı suya kavuşacak
AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Doğanpınar ve Kayacık Barajları ile Elbeyli Ovası’nın tamamının sulanmasına yönelik projenin 2.
08 Haziran 2021 Salı - 15:42
7 Aralık Üniversitesi’ne yeni doçent ve profesör ataması yapıldı
Kilis 7 Aralık Üniversitesinde yeni doçent ve profesörler ataması yapıldı.
08 Haziran 2021 Salı - 10:48
Suriye sınırında acı hasat
Suriye sınırında bulunan Kilis’te acı biber hasadına başlandı.
08 Haziran 2021 Salı - 10:44
7 Aralık Üniversitesi’nde "Yunus Emre” konulu söyleyişi yapıldı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde “Her Dem Yeniden Doğarız Yunus Emre” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.
08 Haziran 2021 Salı - 10:34
Tırın çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Kilis’te tırın çarpıttığı 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
07 Haziran 2021 Pazartesi - 16:59
“Doğu Anadolu’da Ermeni Mezalimi” başlıklı e-konferans gerçekleştirildi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde “Doğu Anadolu’da Ermeni Mezalimi” başlıklı e-konferans gerçekleştirildi.
07 Haziran 2021 Pazartesi - 13:11
Kilis’te her mahalleye taziye evi projesi devam ediyor
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, her mahalleye taziye evi projesi kapsamında bir taziye evinin daha tamamlandığını açıkladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder