Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Kilis’te toz taşınımı hayatı olumsuz etkiliyor
03 Nisan 2026 Cuma - 17:56:52
Kilis’te Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, güneyden esen rüzgarın etkisiyle kent merkezinde yoğun şekilde etkili oluyor. Kentte yoğun toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler araçlarını farları yakarak kontrollü şekilde ilerliyor. Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımının yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi.
03 Nisan 2026 Cuma - 17:46
Kilis’te Suriye’den gelen toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor
Kilis’te Suriye üzerinden gelen toz bulutu, güneyden esen rüzgarın etkisiyle kent merkezinde yoğun şekilde etkili oluyor. Kentte yoğun toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler araçlarını farları yakarak kontrollü şekilde ilerliyor. Meteoroloji yetkilileri, toz bulutunun yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi. (MYP-LO-Y
03 Nisan 2026 Cuma - 17:09
Vali Kalaylı: "Suriyelilerin gönüllü geri dönüş süreci kesintisiz sürüyor"
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Suriyelilerin gönüllü geri dönüş süreçlerinin Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarında kesintisiz devam ettiğini söyledi. Vali Kalaylı, ildeki Suriyelilerin ülkelerine gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş süreçlerine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kalaylı, Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarında oluşturulan Gönüllü Geri Dönüş Merkezleri’nde süreçlerin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Geri dönüşlerin düzenli ve insan onuruna yakışır şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Kalaylı, sürecin titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
03 Nisan 2026 Cuma - 16:33
Kilis’te 3 ayda 122 operasyon
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, 2026’nın ilk 3 ayında terörle mücadele kapsamında 122 operasyon düzenlendiğini, 7 eylemin engellendiğini ve asayiş olaylarında azalma yaşandığını ifade etti. Vali Kalaylı, 2026 yılı Ocak-Şubat-Mart dönemine ilişkin güvenlik verilerini açıkladı. Kalaylı, kolluk kuvvetlerince terörle mücadele kapsamında toplam 122 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Kalaylı, operasyonlar neticesinde 1 kişinin tutuklandığını, 3 kişinin gözaltına alındığını ve 3 teröristin sağ olarak yakalanarak adli birimlere teslim edildiğini belirtti. DEAŞ terör örgütüne yönelik 10 operasyon gerçekleştirildiğini kaydeden Kalaylı, bu operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığını, 5 kişinin tutuklandığını ve 4 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığını ifade etti. FETÖ terör örgütüne yönelik 2 operasyonda ise 2 kişinin gözaltına alındığını, önleyici çalışmalar kapsamında toplam 7 eylemin engellendiğini bildirdi. Asayiş olaylarına ilişkin de bilgi veren Kalaylı, kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yılın aynı döneminde 355 olay meydana geldiğini, bu yıl ise bu sayının 269’a düştüğünü ve olayların tamamının aydınlatıldığını ifade etti. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda da azalma yaşandığını belirten Kalaylı, geçen yıl 110 olan olay sayısının bu yıl 77’ye gerilediğini ve yüzde 30 azalma sağlandığını, bu olayların tamamının da aydınlatıldığını vurguladı. Aranan şahıslara yönelik çalışmalara da değinen Kalaylı, hapis cezasıyla aranan 204 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini, ifade için aranan bin 19 kişi hakkında işlem yapıldığını ifade etti. Asayiş uygulamalarında 38 av tüfeği, 30 kurusıkı tabanca ve 15 tabanca olmak üzere toplam 83 silah ele geçirildiğini belirten Kalaylı, 98 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını söyledi. Organize suçlarla mücadele kapsamında 8 operasyon gerçekleştirildiğini kaydeden Kalaylı, bu operasyonlarda 18 kişinin gözaltına alındığını ve 4 kişinin tutuklandığını ifade etti. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 31 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Kalaylı, 45 kişinin gözaltına alındığını, 31 kişinin tutuklandığını ve 12 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığını kaydetti. Operasyonlarda 18 kilo 989 gram esrar, bin 262 gram metamfetamin, 104 gram diğer narkotik maddeler olmak üzere toplam 20 kilo 355 gram uyuşturucu ile 11 bin 26 sentetik hap ele geçirildiğini ifade etti. Siber suçlara yönelik çalışmalarda 274 kişi ve hesapta suç unsuru tespit edildiğini belirten Kalaylı, düzenlenen 26 operasyonda 26 kişinin gözaltına alındığını ve 14 kişinin tutuklandığını kaydetti. Trafik denetimlerine de değinen Kalaylı, geçen yılın aynı dönemine göre denetlenen araç sayısının yüzde 7 artarak 134 bin 108’e yükseldiğini, çakar denetimlerinin ise 1012’ye çıktığını ifade etti. Kalaylı, vatandaşlara IBAN üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.
22 Ocak 2021 Cuma - 10:37
Kıraathane Söyleşilerinin 19’uncusu yapıldı
Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Kıraathane Söyleşileri’nin 19’uncusu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof.
21 Ocak 2021 Perşembe - 17:17
Kesilen ağacın yerine yenisi dikildi
Kilis’te, semaverde çay içmek için fidan halindeki kesilen ağacın yerine belediye tarafından yeni ağaç dikildi.
21 Ocak 2021 Perşembe - 15:10
“Sokak Sağlıklaştırma Projesi” devam ediyor
Kilis Belediyesi tarafından Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında restorasyon çalışmalarına hız kesmeden sürüyor.
21 Ocak 2021 Perşembe - 14:33
İlk acil çağrıya Vali Soytürk cevap verdi
Kilis’te, tüm acil çağrıların toplandığı 112 hattı devreye girdi.
21 Ocak 2021 Perşembe - 12:59
Kilis’te 81 adet kaçak cep telefonu yakalandı
Kilis’te, iki araçta yapılan 81 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.
21 Ocak 2021 Perşembe - 12:37
Semaverde çay için ağaç kesti
Kilis’te, semaverde çay içmek için fidan halindeki ağacı kesen işçiye Belediye Başkanı Servet Ramazan’ın talimatıyla 825 TL para cezası kesildi.
20 Ocak 2021 Çarşamba - 14:32
Sınır kapılarında kaçakçılara darbe
GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 sınır kapısında 2020 yılında 82 milyon 345 bin TL değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi.
20 Ocak 2021 Çarşamba - 10:57
AK Parti’nin yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı
Kilis’te Yeni seçilen AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, bir araya gelerek, tanışma toplantısını yaptı.
19 Ocak 2021 Salı - 16:04
Kar nedeniyle kapanan 12 köy yolu ulaşıma açıldı
Kilis’in Musabeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 12 köyün yolu İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açıldı.
19 Ocak 2021 Salı - 15:09
2 kişiyi yaralayan şahıs güvercin kümesinde yakalandı
Kilis’te 2 kişiyi av tüfeği ile vurarak kaçan şahıs, jandarma tarafından güvercin kümesinde yakalandı.
19 Ocak 2021 Salı - 14:41
Özel Kalem Müdürü Aray’ın acı günü
Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürü İhsan Aray’ın annesi Kifayet Aray (88) son yolculuğuna uğurlandı.
19 Ocak 2021 Salı - 10:29
Karataş güven tazeledi
AK Parti Kilis il Başkanlığına yeniden Mehmet Murat Karataş seçilerek güven tazeledi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder