Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Kilis’te Filistinlilere yönelik idam kararına tepki
05 Nisan 2026 Pazar - 22:00:39
Kilis’te bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Filistinli esirlere yönelik idam kararına tepki gösterilerek uluslararası toplumun acil ve etkili adımlar atması çağrısında bulunuldu. Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda bir sivil toplum kuruluşu adına açıklamalarda bulunan Rıdvan Özcan, Filistin’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, 1967 yılından bu yana 1 milyondan fazla Filistinlinin İsrail hapishanelerinde tutulduğunu ve ağır işkencelere maruz kaldığını ifade etti. İsrail’in Filistinli esirlere yönelik idam kararını eleştiren Özcan, bu kararın "gayrimeşru" olduğunu belirterek uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşananlara da değinen Özcan, 28 Şubat 2026’dan itibaren Müslümanların Mescid-i Aksa’da ibadet etmesinin engellendiğini, Ramazan ayı boyunca kısıtlamaların sürdüğünü dile getirdi. Özcan, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Uluslararası kurumlara çağrıda bulunan Özcan, Filistinli esirlere yönelik uygulamalara karşı caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında aldığı kararların uygulanması gerektiğini belirten Özcan, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Özcan ayrıca, Gazze’de suç işlediği iddia edilen çifte vatandaşlara yönelik yasal düzenlemelerin Türkiye’de bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 18:44
Kilis’te "Kim Var?" sanat etkinliğine yoğun ilgi
Kilis’te, "Kim Var?" sanat etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen program, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen etkinlik, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kilis Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi tarafından organize edildi. Programa Kilis Valisi Ömer Kalaylı, İstanbul Milletvekili ve sanatçı Yücel Arzen Hacıoğulları, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Sanatçı Yücel Arzen Hacıoğulları’nın sahne performansı ve özenle seçilen repertuvarı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilirken, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sahne performansları da programa renk kattı. Orkestra ve koro eşliğinde icra edilen eserler izleyicilerden beğeni topladı.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 18:35
Kilis’te "Kim Var" sanat etkinliği yoğun ilgi gördü
Kilis’te, "Kim Var?" sanat etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen program, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen etkinlik, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kilis Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi tarafından organize edildi. Programa Kilis Valisi Ömer Kalaylı, İstanbul Milletvekili ve sanatçı Yücel Arzen Hacıoğulları, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Sanatçı Yücel Arzen Hacıoğulları’nın sahne performansı ve özenle seçilen repertuvarı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilirken, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sahne performansları da programa renk kattı. Orkestra ve koro eşliğinde icra edilen eserler izleyicilerden beğeni topladı.
03 Nisan 2026 Cuma - 17:56
Kilis’te toz taşınımı hayatı olumsuz etkiliyor
Kilis’te Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, güneyden esen rüzgarın etkisiyle kent merkezinde yoğun şekilde etkili oluyor. Kentte yoğun toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler araçlarını farları yakarak kontrollü şekilde ilerliyor. Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımının yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi.
28 Kasım 2020 Cumartesi - 10:13
Kilis’te korona virüs denetimleri
Kilis’te korona virüs ile mücadele kapsamında il ve ilçelerde ’’Sağlık için hepimiz için’’ sloganıyla denetimleri sürüyor.
27 Kasım 2020 Cuma - 12:58
Yasadışı yollarla ülkeye giren 3 kişi sınır dışı edildi
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye illegal yollarla giriş yapan 3 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.
27 Kasım 2020 Cuma - 10:38
Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın evi müzeye oluyor
Kilisli Devlet Sanatçısı Prof.
27 Kasım 2020 Cuma - 10:37
İlkokul öğrencilerine yardımcı kitap dağıtımı yapıldı
Kilis’te, İlkokul 1, 2, 3 ve 4.
26 Kasım 2020 Perşembe - 14:18
Merhum Başkan Bulut’un anısına sergi
Kilis Belediyesi tarafından Merhum Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut anısına Kadın Mesleki Zenginleştirme Merkezlerinde yapılan dekoratif el sanatları sergisi açıldı.
26 Kasım 2020 Perşembe - 13:46
Suriye sınırında duvar yapımı tamamlandı
Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin ve Şırnak illerinin Suriye sınırında duvar yapımı tamamlandı.
26 Kasım 2020 Perşembe - 10:50
Yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü
Kilis’te sabah saatlerinde yağan yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü.
25 Kasım 2020 Çarşamba - 16:37
İşadamı Şekeroğlu’nun acı günü
Şekeroğlu Baharatçılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Vizyon Havadis Gazetesi sahibi Necmettin Şekeroğlu’nun babası Abdullah Şekeroğlu defnedildi.
25 Kasım 2020 Çarşamba - 14:10
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü etkinliği
Kilis’te, jandarma ile polis tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
25 Kasım 2020 Çarşamba - 14:01
Kilis’te trafik kazası: 1 ölü
Kilis’te, balık yüklü tırın devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.
25 Kasım 2020 Çarşamba - 12:54
AK Partili kadınlardan şiddete karşı açıklama
Kilis’te, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
25 Kasım 2020 Çarşamba - 10:47
Belediyeye borcu olanlar için yapılandırma başladı
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Belediyeye su, emlak, ilan, reklam, çevre temizlik, kira ve idari borçlarını yapılandırabileceklerini söyledi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder