Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri hızlandı
07 Mayıs 2026 Perşembe - 11:19:01
Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki gönüllü geri dönüş süreci hız kazandı. Kilis’teki Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki Gönüllü Geri Dönüş Merkezi’nde hareketlilik devam ederken, ülkelerine dönen Suriyeliler Türkiye’de geçirdikleri yılları unutamayacaklarını söyledi. ‘’Vatanım gibi çok seviyorum’’ Türkiye’de yaklaşık 14 yıl yaşadığını belirten Suriyeli Ula Hamido, Gaziantep ve Ordu’da kaldığını söyledi. Ordu’da bir pastanede tezgahtarlık yaptığını ifade eden Hamido, "Zamanım burada çok güzel geçti. En güzel yıllarım diyebilirim. Türkiye’yi memleketim gibi, vatanım gibi çok seviyorum. Bir yerden sonra kendi memleketimize de dönmemiz gerekiyor. Çok Türk arkadaşım oldu. Ordu’da Arap sayısı az olduğu için bütün çevrem Türklerden oluşuyordu" dedi. "Türk milletine çok teşekkür ediyorum’’ Arkadaşlarının ayrılığı nedeniyle üzüldüğünü belirten Hamido, Halep’e geçeceğini ve dedesinden kalan evde yaşamayı düşündüklerini anlatarak, "Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel ağırladılar. Bize hiç ırkçılık yapmadılar. Ben Türkleri çok seviyorum" diye konuştu. ‘’Türkiye’yi ve arkadaşlarımı çok özleyeceğim" İbrahim Süleyman ise Konya’da 4 yıl yaşadığını belirterek, "Burada kaportacıda çalıştım. Ülkeme döneceğim için mutluyum ama Türkiye’yi ve arkadaşlarımı çok özleyeceğim" dedi. Öte yandan sınır kapısındaki minik bir Suriyelinin "Türkiye nasılsın Türkiye" sözleri renkli görüntülere sahne oldu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 11:15
Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri hızlandı
Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin gönüllü geri dönüş süreci hız kazanırken, Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki Gönüllü Geri Dönüş Merkezi’nde hareketlilik sürüyor. Kilis’te bulunan Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki Gönüllü Geri Dönüş Merkezi’nde hareketlilik devam ederken, ülkelerine dönen Suriyeliler Türkiye’de geçirdikleri yılları unutamayacaklarını söyledi. ‘’Vatanım gibi çok seviyorum’’ Türkiye’de yaklaşık 14 yıl yaşadığını belirten Suriyeli Ula Hamido, Gaziantep ve Ordu’da kaldığını söyledi. Ordu’da bir pastanede tezgahtarlık yaptığını ifade eden Hamido, "Zamanım burada çok güzel geçti. En güzel yıllarım diyebilirim. Türkiye’yi memleketim gibi, vatanım gibi çok seviyorum. Bir yerden sonra kendi memleketimize de dönmemiz gerekiyor. Çok Türk arkadaşım oldu. Ordu’da Arap sayısı az olduğu için bütün çevrem Türklerden oluşuyordu" dedi. "Türk milletine çok teşekkür ediyorum’’ Arkadaşlarının ayrılığı nedeniyle üzüldüğünü belirten Hamido, Halep’e geçeceğini ve dedesinden kalan evde yaşamayı düşündüklerini anlatarak, "Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel ağırladılar. Bize hiç ırkçılık yapmadılar. Ben Türkleri çok seviyorum" diye konuştu. ‘’Türkiye’yi ve arkadaşlarımı çok özleyeceğim" Bir diğer Suriyeli İbrahim Süleyman ise Konya’da 4 yıl yaşadığını belirterek, "Burada kaportacıda çalıştım. Ülkeme döneceğim için mutluyum ama Türkiye’yi ve arkadaşlarımı çok özleyeceğim" diye konuştu. Öte yandan sınır kapısında bulunan minik bir Suriyelinin "Türkiye nasılsın Türkiye" sözleri renkli görüntülere sahne oldu.
05 Mayıs 2026 Salı - 12:52
17 yıl önceki cinayetle ilgili kritik gelişme
Kilis’te 17 yıl önce Mehmet Erdoğan’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 5 sanık hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
05 Mayıs 2026 Salı - 00:47
Kilis-Öncüpınar yolunda tıra çarpan otomobilde 2 kişi yaralandı
Kilis’te park halindeki tıra arkadan çarpan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İ.K. idaresindeki 79 ACA 436 plakalı otomobil, Kilis-Öncüpınar kara yolunun 4’üncü kilometresinde yol kenarında park halinde bulunan 79 ABV 297 plakalı tıra çarptı. Kazada sürücü İ.K. ile araçta bulunan V.K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
07 Kasım 2018 Çarşamba - 11:07
Kent Konseyi toplantısı yapıldı
Kilis Kent Konseri Başkanı Mehmet Uğur Tırnaksız başkanlığında yönetim kurulu toplantısı yapıldı.
07 Kasım 2018 Çarşamba - 10:44
Çobanbey Sınır Kapısı’nın kapatılmasından sonra tırlar Öncüpınar’dan geçmeye başladı
Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan Çobanbey Sınır Kapısı’nın teknik sebeplerden dolayı geçişlere kapatılmasından sonra tırlar Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçmeye başladı.
06 Kasım 2018 Salı - 16:31
Abdurrahman İyigün Ortaokulundan LÖSEV Farkındalığı
Kilis’te, Abdurrahman İyigün Ortaokulu idareci ve öğretmenleri tarafından anlamlı bir etkinlik yapıldı.
06 Kasım 2018 Salı - 16:30
Genç çiftçilere 310 adet büyükbaş hayvan dağıtıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, genç çiftçi projesi kapsamında 62 çiftçiye 360 adet büyükbaş hayvan dağıtıldığını söyledi.
06 Kasım 2018 Salı - 15:20
Bilim İnsanlarını Kapadokya’da buluşacak
Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği (ATABDER) Başkanı ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.
06 Kasım 2018 Salı - 15:14
Suriye sınırında fidanlar toprakla buluşturuldu
Kilis’te, “Daha Yeşil bir Türkiye için” Fidan dikme etkinliği düzenlendi.
06 Kasım 2018 Salı - 11:53
Kent Konseyi Başkanı Tırnaksız’dan ziyaretler
Kilis Kent Konseyi Başkanı Mehmet Uğur Tırnaksız ile yönetim kurulu üyeleri ziyaretlerini sürdürüyor.
06 Kasım 2018 Salı - 11:10
Belediye tesislerine vatandaş ziyareti sürüyor
Kilis Belediyesinin tesisleri vatandaşlar tarafından gezdirilmeye devam ediyor.
06 Kasım 2018 Salı - 10:21
Kilis’te belediye meclisi toplandı
Kilis Belediyesi Meclis Salonunda Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
05 Kasım 2018 Pazartesi - 16:58
Kilis Valiliğinden dolandırıcıları karşı uyarı
Kilis Valiliği, Vali Recep Soytürk’ün adı kullanılarak, dolandırıcıların hayırsever iş adamlarını arayarak, çeşitli gerekçelerle para yardımı isteyenlere itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.
05 Kasım 2018 Pazartesi - 16:18
Vali Soytürk görevine başladı
Kilis Valisi Recep Soytürk, kente gelerek görevine başladı.
05 Kasım 2018 Pazartesi - 15:49
Çobanbey Sınır Kapısı’nın kapatılması sürücüleri zor durumda bıraktı
Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan Çobanbey Sınır Kapısı’nın teknik sebeplerden dolayı geçişlere kapatılması, sürücüleri zor durumda bıraktı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder