Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Kilis’te engelli gençler temsili askerlik yaptı
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:51:12
Kilis’te engelli gençler, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın gururunu yaşadı. Kilis İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen programa aileleriyle birlikte katılan engelli bireyler, askeri üniformalarını giyerek eğitim alanına çıktı. Törende askerlik yemini eden gençlere temsili terhis belgeleri, Kilis Valisi Ömer Kalaylı ve protokol üyeleri tarafından verildi. Programda konuşan Vali Kalaylı, "Bugün burada çok anlamlı ve kıymetli bir tabloya hep birlikte tanıklık ediyoruz. Aziz milletimizin özel olan kardeşlerimizin yaşadığı heyecan, ailelerinin gözlerindeki gururla daha da değer kazanmaktadır" dedi. Askerlik vazifesinin millet için her zaman vatan sevgisinin, bayrağa bağlılığın ve birlik ruhunun güçlü bir simgesi olduğunu ifade eden Kalaylı, gençlerin yaşadığı heyecanın kendilerini duygulandırdığını belirtti. Öte yandan, program kapsamında jandarma köpeğinin yaptığı gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, geçit töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 15:00
Kilis’te ’Aile Günü’ yürüyüşü düzenlendi
Kilis’te 15 Mayıs Aile Günü kapsamında vatandaşların katılımıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Kilis’te düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Kilis Vali Yardımcısı Okan Dağlı ile protokol üyeleri katıldı. Ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirten Kilis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çetin Tutaş, "15 Mayıs Aile Günü vesilesiyle aile kavramına dikkat çekmek için toplanmış bulunmaktayız. Aile, toplumun en küçük temel taşıdır. Aile ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Toplum ne kadar güçlü olursa Türkiye’miz de o kadar güçlü olur. Biz de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ailenin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm ailelerimizin 15 Mayıs Aile Günü kutlu olsun’’ diye konuştu.
15 Mayıs 2026 Cuma - 08:49
Alzheimer hastası kayıp şahıs jandarma ekiplerince bulundu
Kilis’te Alzheimer hastası bir şahıs, jandarma ekiplerinin çalışması sonucu bulunarak ailesine teslim edildi. Edinilen bilgiye göre, Kilis Merkez Mehmet Sanlı Mahallesi TOKİ Konutları’nda yaşayan C.M., Alzheimer hastası oğlu H.M.’nin kaybolduğunu bildirerek yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölgede çalışma başlatıldı. Yapılan arama çalışmaları neticesinde kayıp şahıs kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi. Yetkililer, özellikle hasta, yaşlı ve çocukların kaybolması durumunda vatandaşların zaman kaybetmeden çevrede ilk araştırmayı yaptıktan sonra ellerindeki bilgi, belge ve fotoğraflarla kolluk kuvvetlerine başvurmalarının büyük önem taşıdığını ifade etti.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 18:41
Kilis’te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis’te düzenlenen 3. Uluslararası Mercidabık Kongresi’nde konuşan Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Mercidabık Zaferi’nin tarihsel önemine dikkat çekti. Vali Kalaylı, geçmişten bugüne tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Mercidabık Zaferi’nin farklı yönleriyle ele alındığı kongrenin, tarihi hafızaya ve kültürel birikime önemli katkılar sunacağına inandığını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirilen kongrenin bugün de aynı heyecan ve coşkuyla devam etmesinin kendilerine mutluluk verdiğini ifade eden Kalaylı, "Mercidabık Zaferi ile Balkanlar’dan Orta Doğu’ya, Afrika’ya uzanan geniş coğrafyada farklı millet ve inançların huzur içerisinde yaşaması sağlanmış, adalet, güven ve hoşgörü ortamı tesis edilmiştir" dedi. Osmanlı Devleti’nin ardından Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaklaşık bir asırdır kan ve gözyaşının dinmediğini belirten Kalaylı, bu nedenle Mercidabık Zaferi’nin tarihi öneminin bugün daha iyi anlaşıldığını kaydetti. Kalaylı, özellikle son dönemde bölgede yaşanan gelişmeler dikkate alındığında Osmanlı döneminde sağlanan huzur, adalet ve istikrarın değerinin daha belirgin hale geldiğini ifade etti. Kilis’in tarih boyunca farklı kültür ve medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu dile getiren Kalaylı, kentin kadim şehirlerden biri olduğunu söyledi. Programa, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, İl Jandarma Komutanı Halil Coşkun ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Öte yandan kongrede Kilis’e özgü yöresel ezgiler de seslendirildi
02 Mart 2018 Cuma - 11:53
Osmanlı’nın sefer yemeği İskilip dolması Mehmetçik için hazırlanıyor
Kilis’te hazırlatılan 41 kazan İskilip dolması, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe ikram edilecek.
02 Mart 2018 Cuma - 09:47
Askerlerin şehit olduğu Raco’ya askeri sevkıyat
Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alacak olan Jandarma Özel Hareket birlikleri, Gülbaba Hudut Taburundan önceki gece şehit ve yararlıların olduğu Raco bölgesine uğurlandı.
01 Mart 2018 Perşembe - 18:18
Özel Hareketçiler Afrin’e uğurlandı
Kilis’te, Polis Özel Hareket ile Jandarma Özel Hareket birlikleri Suriye’ye sevgi gösterileri ile uğurlandı.
01 Mart 2018 Perşembe - 16:30
Bülbül ve Darmık kırsalı vuruluyor
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tank ve obüsler Afrin’in kuzeyindeki Bülbül ve Darmık dağları çevresinde bulunan YPG mevzilerini tek tek vuruyor.
01 Mart 2018 Perşembe - 13:52
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kilis Yatırımlarına Devam Ediyor
Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kilis’te özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.
01 Mart 2018 Perşembe - 13:51
Kilis Belediyesi ile Medicalpark Hastanesi arasında protokol imzalandı
Kilis Belediyesi ile Gaziantep Medicalpark Hastanesi arasında protokol imzalandıİmzalanan protokol kapsamında sağlık ve hastane hizmetlerinde indirim uygulanacak.
01 Mart 2018 Perşembe - 13:09
Ünlü sanatçılar ve sporcular harekata destek için Kilis’e geldi
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek ve Kilislilerin yanında olmak için ünlü sanatçılar ve sporcular Kilis’e geldi.
01 Mart 2018 Perşembe - 10:50
Kilis’te Tarım Sigortası çağrısı
Kilis Ziraat Odası Başkanı Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, Kış aylarında aşırı yağış, don, dolu, sel gibi afetlerin daha sık ve üretim dönemlerinde gerçekleştiği için üreticilerin zararlarının daha fazla olduğunu söyledi.
28 Şubat 2018 Çarşamba - 22:13
Bölge Müdürü Altındaş Yangın Ekip Binasında incelemelerde bulundu
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş Martavan Yangın İlk Müdahale Ekip binasında incelemelerde bulundu.
28 Şubat 2018 Çarşamba - 20:17
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Kilis’te
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Kilis’te AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti.
28 Şubat 2018 Çarşamba - 17:08
İmam Hatip Lisesinden Mehmetçiğe destek
Kilis Ekrem Çetin İmam Hatip Lisesi okulu tarafından Mehmetçik yararına kermes düzenlendi.
28 Şubat 2018 Çarşamba - 16:43
Liseli gençlerden askerlere yoğun ilgi
Kilis 15 Temmuz Lisesi öğrencileri, askeri araçların geçişi sırasında sevgi gösterisinde bulundular.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder