Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kilis
Kilis Valisi Kalaylı’dan örnek davranış
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:18:52
Kilis’te orman yangınlarının önlenmesine yönelik "Orman Benim" programı kapsamında düzenlenen etkinlikte, Kilis Valisi Ömer Kalaylı öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte ormanlık alanda çöp topladı. Etkinlikte konuşan Kalaylı, çevreyi korumanın ve gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin çevre bilincinin güçlenmesine ve toplumsal farkındalığın artmasına önemli katkı sağladığını ifade eden Kalaylı, doğanın korunması, orman varlığının güçlendirilmesi ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Kalaylı, Türkiye’nin güçlü hava ve kara filoları, modern ekipmanları, teknolojik altyapısı ve eğitimli personeliyle yangınlara karşı daha hazırlıklı bir konumda bulunduğunu belirterek, Kilis’te de ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde gerekli hazırlıkların tamamlandığını kaydetti. Orman yangınlarına karşı ekiplerin teyakkuz halinde görev yaptığını ifade eden Kalaylı, önleyici tedbirler, denetimler ve farkındalık çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getirdi. Doğayı korumanın en önemli yolunun toplumsal bilinç ve ortak sorumluluk anlayışı olduğunu vurgulayan Kalaylı, öğrenciler, gençler ve gönüllülerin gösterdiği duyarlılığın umut verici olduğunu söyledi. Programa, Kilis Vali Yardımcısı Okan Dağlı, Orman İşletme Müdürü Cem Mete Yılmaz ve diğer protokol üyeleri katıldı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:17
Kilis’te tır ile çarpışan motosikletteki 2 kişi ağır yaralandı
Kilis’te tır ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Öncüpınar Mahallesi Özel İdare Kavşağı’nda meydana geldi. H.Y. idaresindeki 27 BDR 090 plakalı tır, N.K. yönetimindeki 79 ABB 145 plakalı motosikletle çarpıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada motosiklet sürücüsü N.K. ile yanındaki L.K. ağır yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 00:05
Kilis’te feci kaza: Tır ile çarpışan motosikletteki 2 kişi ağır yaralandı
Kilis’te tır ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre, H.A. idaresindeki 33 CUL 11 plakalı tır, Ekrem Çetin Mahallesi’nde M.Z. yönetimindeki 54 ACD 798 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada motosiklet sürücüsü M.Z. ile motosiklette bulunan M.A.S. ağır yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 10:31
Kilis’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kilis’te bıçak bileme yoğunluğu başladı. Vatandaşlar kurban kesiminde kullanacakları bıçakları bilemek için bıçakçıların yolunu tutuyor. Yaklaşık 6 yıldır bıçak bileme işi yaptığını belirten Eyüp Kamil Kıdeyş, bayram öncesi yoğunluğun her geçen gün arttığını söyledi. Vatandaşların genellikle son günü beklediğini ifade eden Kıdeyş, "Şu an yoğunluk başladı, günden güne daha da artıyor. En son gün adeta patlama oluyor. İnsanlarımız nedense son günleri bekliyor. Biz istiyoruz ki herkesin işini zamanında yapalım fakat bazı vatandaşlarımız son günü tercih ediyor. Biz de sabrediyoruz, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Son gün gece yarısına kadar bıçak bileme yapıyoruz" dedi. Kullandıkları makinelerin özel olduğunu belirten Kıdeyş, "Bu iş doğrudan dededen miras değil ama dedem de bıçakçıydı. Biz biraz daha teknolojiyi takip ediyoruz ve teknolojiyle çalışıyoruz. Dede mesleğini sürdürüyoruz" diye konuştu. İşin zorluklarına da değinen Kıdeyş, "En ufak bir dalgınlıkta bıçak yüzümüze savrulabilir. Elimizden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş kolay bir iş değil" ifadelerini kullandı. Öte yandan Eyüp Kamil Kıdeyş, bıçakların keskinliğini göstermek için kağıt ve içi su dolu şişeler üzerinde test yaptı. Bıçağın temas etmesiyle şişelerin kolaylıkla kesildiği görüldü. Aynı zamanda dükkana gelen bir müşteri de her sene bıçak bileme işlemi için geldiğini ve memnun kaldığını ifade etti.
26 Aralık 2017 Salı - 11:47
7 Aralık Üniversitesinde “Gelenekten Gelecek Kurmak” söyleşisi
Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından organize edilen ve Kilis Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü, Eğitimci Yazar Ali Genç’in konuşmacı olarak katıldığı “ Gelenekten Gelecek Kurmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.
25 Aralık 2017 Pazartesi - 16:13
İtfaiyenin yangın eğitimleri sürüyor
Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangında yapılması gerekenler konusundaki eğitimlerini sürdürüyor.
25 Aralık 2017 Pazartesi - 15:05
Kilis’te "Neden Hedeflerimiz Olmalı" konferansı
Kilis’te, öğrencilere "Neden Hedeflerimiz Olmalı" konulu konferans verildi.
25 Aralık 2017 Pazartesi - 15:03
Yoksullarla Dayanışma Haftası kutlamalarına Rektör Karacoşkun da katıldı
Ankara’da düzenlenen 25.
25 Aralık 2017 Pazartesi - 14:58
7 Aralık Üniversitesi “Suriye’nin Geleceği Çalıştayı”na katıldı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlediği “Suriye’nin Geleceği” konulu çalıştayına katıldı.
25 Aralık 2017 Pazartesi - 12:23
Başbakan Yıldırım’ın müjdesinin ardından gümrük kapılarında çalışmalar başladı
Başbakan Binali Yıldırım’ın Çobanbey ve Öncüpınar gümrük kapılarının yenileneceğini müjdelemesinin ardından çalışmalar başladı.
25 Aralık 2017 Pazartesi - 12:13
MHP Genişletilmiş il İstişare toplantısını Polateli İlçesinde yaptı
MHP Genişletilmiş il istişare toplantısını Kilis’in Polateli ilçesinde İl Başkanı Hasan Mısırlıgil başkanlığında yaptı.
24 Aralık 2017 Pazar - 20:44
Başbakan Yıldırım, Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti
Başbakan Binali Yıldırım, Kilis’te Valilik ile Belediyeyi ziyaret etti.
24 Aralık 2017 Pazar - 20:38
AK Parti Kilis İl Başkanı Toprak güven tazeledi
AK Parti Kilis İl Başkanlığı’na yeniden İzzet Toprak seçildi.
24 Aralık 2017 Pazar - 20:16
Başbakan Binali Yıldırım:
Başbakan Binali Yıldırım, bugün yayımlanan KHK ile taşeron çalışanların devlette daimi işçi kadrosuna alındığını belirterek, "Yaklaşık olarak 900 bin çalışanımızın bu sorununu çözmüş olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.
24 Aralık 2017 Pazar - 19:58
Başbakan Yıldırım’dan kamuya personel müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılında kamuya toplamda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirileceğini söyledi.
24 Aralık 2017 Pazar - 19:10
Başbakan Yıldırım’dan Suriye değerlendirmesi
Başbakan Binali Yıldırım, Suriye sorununda Türkiye’nin ağırlığını koyduğunu belirterek, “Suriye’deki sorunu çözmekte sonunda iş başa düştü” dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder