Yerel Haberler
Kırıkkale
Ara tatil bayramla birleşti, sürücüler erken yola çıktı: 43 ilin geçiş noktasında denetimler artırıldı 15 Mart 2026 Pazar - 15:36:50 Ara tatilin Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle bazı vatandaşlar yoğunluğa kalmamak için günler öncesinden yola çıktı. Bu kapsamda ulaşımda 43 ilin geçiş noktası olan kilit kavşak Kırıkkale’de trafik denetimleri artırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre ikinci dönemin ara tatili 16 Mart’ta başlıyor. Ramazan Bayramı’nın da aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle bazı vatandaşlar yoğunluğa kalmamak için günler öncesinden yola çıktı. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, Kırıkkale Valiliği koordinesinde polis ve jandarma ekipleri denetimleri artırdı. Şehirlerarası yollarda oluşturulan uygulama noktalarında araçlar durduruldu. Sürücülerin GBT sorguları yapılırken, ehliyet ve ruhsat kontrolleri gerçekleştirildi. Ticari araçlarda ise takograf denetimi yapıldı. Ekipler, sürücülere hız kuralları ve emniyet kemeri kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Ankara-Samsun D200 kara yolu ile Kırıkkale-Kayseri D765 ve Kırıkkale-Konya D753 kara yollarında trafik akışının normal seyrinde ilerlediği gözlendi. Tokat’ın Reşadiye ilçesine gitmek üzere yola çıkan Ramazan Yılmaz ise yolculuğunun iyi geçtiğini ve ailesini görmek için memleketine gittiğini söyledi. Bazı sürücüler ise yollarda şu an için ciddi bir yoğunluk yaşanmadığını ve denetimlerin sıkı şekilde sürdüğünü ifade etti.
15 Mart 2026 Pazar - 15:31 Ara tatil bayram tatiliyle birleşti, sürücüler erken yola çıktı: 43 ilin geçiş noktasında denetimler artırıldı Ara tatilin Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle bazı vatandaşlar yoğunluğa kalmamak için günler öncesinden yola çıktı. Bu kapsamda ulaşımda 43 ilin geçiş noktası olan kilit kavşak Kırıkkale’de trafik denetimleri artırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre ikinci dönemin ara tatili 16 Mart’ta başlıyor. Ramazan Bayramı’nın da aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle bazı vatandaşlar yoğunluğa kalmamak için günler öncesinden yola çıktı. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, Kırıkkale Valiliği koordinesinde polis ve jandarma ekipleri denetimleri artırdı. Şehirlerarası yollarda oluşturulan uygulama noktalarında araçlar durduruldu. Sürücülerin GBT sorguları yapılırken, ehliyet ve ruhsat kontrolleri gerçekleştirildi. Ticari araçlarda ise takograf denetimi yapıldı. Ekipler, sürücülere hız kuralları ve emniyet kemeri kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Ankara-Samsun D200 kara yolu ile Kırıkkale-Kayseri D765 ve Kırıkkale-Konya D753 kara yollarında trafik akışının normal seyrinde ilerlediği gözlendi. Tokat’ın Reşadiye ilçesine gitmek üzere yola çıkan Ramazan Yılmaz ise yolculuğunun iyi geçtiğini ve ailesini görmek için memleketine gittiğini söyledi. Bazı sürücüler ise yollarda şu an için ciddi bir yoğunluk yaşanmadığını ve denetimlerin sıkı şekilde sürdüğünü ifade etti.
Asırlardır oynanıyor: Kadın ve erkek sporcuların at üzerindeki gösterisi dikkat çekti
25 Mayıs 2024 Cumartesi - 18:13 Asırlardır oynanıyor: Kadın ve erkek sporcuların at üzerindeki gösterisi dikkat çekti Kırıkkale’de renkli görüntülerin yaşandığı KALEFEST etkinliklerinde yöresel kıyafetleriyle at üzerinde kılıç kullanıp attıkları oklarla hedefleri vuran kadın ve erkek sporcular, vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Kırıkkale Valiliği himayelerinde kurumlar arası koordinasyonla kamu harcaması yapılmadan düzenlenen KALEFEST etkinlileri devam ediyor. Tanıtım etkinliklerinin 4’üncü gününde Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı’nın çeşitli marşlar seslendirmesinin ardından at üzerinde cirit atma gösterisi yapıldı. Orta Asya ve Anadolu’da asırlardır oynanan ve rakibin affedildiği tek spor olan "at sırtında savaş oyunu" olarak adlandırılan cirit atma gösterisi, vatandaşların beğenisini topladı. Üzerlerinde yöresel kıyafetle at üzerinde oklarla hedefleri vuran kadın sporcular da vatandaşların ilgisini çekti. Etkinlikte, tarihte yaşanan Köroğlu ile Kiziroğlu Mustafa’nın kılıçla dövüşü canlandırıldı. Vali Mehmet Makas, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve İl Spor Müdürü Hamza Güneş, vatandaşlarla birlikte etkinliklerdeki gösterileri izledi. Yaklaşık 10 yıldır atlı okçuluk gösterisi yapan İngilizce öğretmeni Sevilay Çakır, eski tarihi kıyafetlerin ilgi gördüğünü belirtti. Atlı okçu sporcusu Gizem Kara, güzel bir gün olduğunu belirterek, çocukların ve gençlerin ata sporunu tanımasının çok önemli olduğunu söyledi. Çocuğuyla birlikte gösteriyi izleme için geldiğini ifade eden Mehmet Karaduman, gösterinin harika olduğunu ve eğlendiklerini kaydetti. İki tarafı da eğitimli gördüğünü anlatan Ahmet Meydaneli, müsabakayı tertip edenlere teşekkürlerini iletti. Cengiz Erkoç ise, "Kırıkkale’mize böyle kültürel organizasyonları tertip ettiği için Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Memurlardan oluşan koro, usta ses sanatçılarını aratmadı
25 Mayıs 2024 Cumartesi - 03:25 Memurlardan oluşan koro, usta ses sanatçılarını aratmadı Kırıkkale’de Valilik bünyesindeki bazı kurumların müdür ve memurlarından oluşan koro, KALEFEST etkinliklerinde Türk Sanat Müziği konseri verdi. 25 kişilik koro, gösterdiği sahne performansıyla usta ses sanatçılarını aratmadı. Kırıkkale Valiliği tarafından kurumlar arası koordinasyonla kamu kaynağı kullanılmadan düzenlenen KALEFEST etkinlikleri devam ediyor. Valilik bünyesindeki bazı kurumların müdür ve memurlarından oluşan koro, şef Şeref Can Gizlenci yönetiminde, Cumhuriyet Meydanı’nda konser verdi. 25 kişilik koro, Türk Sanat Müziği ve nostalji şarkıları seslendirdi. Bazı vatandaşlar da zaman zaman koroya eşlik etti. Sahne alan Vali Yardımcısı Mustafa Erkıran, eşi Neslihan Erkıran ile birlikte hem çaldı hem de "Yıldızların altında" şarkısını seslendirdi. "Kanun" ve "ut" çalan Erkıran çifti, sahnedeki performansıyla vatandaşların beğenisini topladı. Koroda bulunan Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da "Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun" eserini seslendirdi. "Devlet milleti için vardır" Vali Mehmet Makas, konser öncesinde yaptığı konuşmada, "Gayemiz ne? Tek gayemiz; Kırıkkale’mizde var olan birlik ve beraberliği daha üst düzeye taşımak, Kırıkkale’mizin tanıtımını sağlamak ve insanımızı mutlu etmek. Bizim devlet geleneğinin kökünde ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ var. Bu ne demek? Devlet milleti için vardır. Dolayısıyla bizler sizlerin emrinizdeyiz. Daha güzel festivallere sizlerle beraber yapacağız" dedi. AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan ise iş adamlarının desteğiyle kamu kaynağı kullanılmadan Kırıkkale’nin tarihini, kültürünü ve turizmi tanıtmak için güzel bir organizasyon yapıldığını söyledi.