Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırıkkale
Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
24 Nisan 2026 Cuma - 02:04:52
Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 18:27
Kırıkkale’de Çocuk Meclisi kuruldu
Kırıkkale’de çocukların düşüncelerini, isteklerini ve hayallerini özgürce ifade edebilmesi amacıyla belediye tarafından Çocuk Meclisi kuruldu. Kırıkkale Belediyesi tarafından çocukların düşüncelerini, isteklerini ve hayallerini özgürce ifade edebilmesi amacıyla Çocuk Meclisi kuruldu. 9-14 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan meclisin ilk toplantısı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapıldı. Toplantıya, Çocuk Meclis Başkanı Berat Kayra Şane başkanlık etti. İlk oturumla birlikte, çocukların şehirle ilgili düşüncelerini dile getirebileceği yeni sürecin ilk adımı atıldı. Mecliste çocukların taleplerini doğrudan iletebileceği belirtildi. Programda, İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan ortaokul öğrencisi Begüm Tuzoğlu da yer aldı. Tuzoğlu, İstiklal Marşı’nı okumanın kendisi için tarifsiz bir gurur olduğunu belirterek marşı seslendirdi. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ise çocuk meclisi üyelerine mazbatalarını verdi. Oturumun ardından açılan "Benim Hayalimdeki Kırıkkale" resim sergisinde öğrenciler, hayallerindeki şehri çizimleriyle anlattı. Başkan Önal da öğrencilerle yakından ilgilenerek eserleri inceledi. Yapılan görev dağılımında başkan yardımcılıklarına ortaokul öğrencileri Eren Batit ile Zehra Muktazade getirildi. Katip üyeliklerine ise Zeynep Bingöl ve Buğra Alkaç seçildi. Çocuk Meclis Başkanı Berat Kayra Şane, bu göreve seçilmenin kendisi için çok güzel bir his olduğunu söyledi. Çocuk Meclisi’nin sadece bir meclis olmadığını belirten Şane, buranın çocukların gördüğü eksikleri dile getirdiği ve şehri daha iyi hale getirmek için fikir ürettiği bir yer olduğunu ifade etti. Çocuk meclislerinin çocukların fark edilebilirliğini artırdığını da kaydetti. Ortaokul öğrencisi Begüm Tuzoğlu ise İstiklal Marşı’nı okurken duygularını daha iyi ifade ettiğini düşündüğünü belirterek, marşın vatanın kazanımlarını anlattığını söyledi. Belediye Başkanı Ahmet Önal da Kırıkkale’de ilk kez bir Çocuk Meclisi kurulduğunu ifade etti. Çocukların olduğu her yerde hayal gücü ve güzellik olduğunu vurgulayan Önal, kentte daha yaşanabilir bir gelecek için çocukların düşüncelerinden yola çıkmak istediklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını ve ortak bir çalışma yürüttüklerini belirten Önal, birkaç gün önce seçimlerin yapıldığını, bugün de yeni başkanın ilk oturumu gerçekleştirdiğini dile getirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günde bu ilk oturumun yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Önal, çocuk meclisinden gelecek talepleri dikkate alacaklarını ve daha güzel bir Kırıkkale için birlikte çalışacaklarını kaydetti. Başkan Önal, programa ailelerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 13:12
Kırıkkale’de 23 Nisan etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Kırıkkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kırıkkale’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Yeni Merkez Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Etkinlik kapsamında öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Programda, ront gösterisi, jimnastik gösterisi, halk oyunları, müzikli oyun, ritim grubu gösterisi ve karma gösteri yer aldı. Gösterilerin ardından, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Ahmet Önal, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:39
Belediye personeli cinayetinde zanlıdan dikkat çeken çıkış: "Ben belediye başkanvekilliği yaptım"
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde garajda nöbet tutan belediye personelini av tüfeğiyle öldüren zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlısı, adliyeye çıkarılırken, "Pişmanım. Ben Karakeçili Belediye Başkanvekilliği yaptım, onurum, şerefim, namusum için yaptım" dedi. Olay, 19 Nisan’da Karakeçili ilçesindeki belediye garajında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İ.A. (49), husumetlisi olduğu iddia edilen belediye personeli Celil Yazıcı’ya (42) nöbet tuttuğu sırada pompalı av tüfeğiyle ateş etti. Ağır yaralanan Yazıcı, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Cinayetin ardından kaçan şüphelinin yakalanması için Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teknik ve fiziki çalışma başlatıldı. Çevik Kuvvet ekipleri dron desteğiyle ilçenin giriş ve çıkışlarını havadan takip ederken, şüpheli araçlar da durdurularak kontrol edildi. Ekipler ayrıca ilçe genelindeki yaklaşık 100 metruk binada arama yaptı. Yürütülen çalışmalar sonucunda zanlının, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan metruk bir ikamette gizlendiği belirlendi. İstihbarat ekiplerinin yer tespitine destek verdiği operasyonda, şüpheli Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı. Cinayette kullanıldığı değerlendirilen av tüfeği de ele geçirilirken, zanlının ikameti ve müştemilatında yapılan aramalarda 2 tüfek daha bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlısı adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilere, öldürdüğü kişinin kendisine iftira attığını öne sürerek, "Pişmanım. Ben Karakeçili Belediye Başkanvekilliği yaptım. Onurum, şerefim ve namusum için yaptım" dedi. Öte yandan zanlı İ.A.’nın, 2009-2014 yılları arasında Karakeçili Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığı öğrenildi.
25 Ocak 2021 Pazartesi - 13:45
Kırıkkale’de kendisini tabancayla vuran kişiyi meydanda kurşunladı
Kırıkkale’de bir şahıs, 15 gün önce kendisini tabancayla vuran kişiyi şehrin meydanında kurşunladı.
25 Ocak 2021 Pazartesi - 12:18
Ankara-Sivas arasını 2 saate düşürecek YHT projesi test sürüşü başladı
Ankara-Sivas ulaşım mesafesini 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) test sürüşleri başladı.
25 Ocak 2021 Pazartesi - 09:03
Yaban hayatının gün yüzüne çıkan görüntüleri fotokapanda
Kırıkkale’de ormanlık alana kurulan fotokapanlara vaşak, yaban kedisi, karaca, porsuk ve yaban domuzu görüntüleri yansıdı.
24 Ocak 2021 Pazar - 19:46
Jandarma sokak hayvanlarını elleriyle besledi
Kırıkkale’de jandarma ekipleri, korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını besledi.
24 Ocak 2021 Pazar - 08:41
Bozkırın yaban hayatı korunuyor
Kırıkkale’de yaban hayatını koruma altına almak ve çetin kış aylarında doğada açlık tehlikesiyle karşı karşıya gelen hayvanlar için mücadele veriliyor.
23 Ocak 2021 Cumartesi - 12:11
Kırıkkale’de 56 litre sahte etil alkol ele geçirildi
Kırıkkale’de düzenlenen operasyonda 56 litre sahte etil alkol ele geçirildi.
23 Ocak 2021 Cumartesi - 12:03
Kırıkkale’de ’huzur ve güven’ uygulaması
Kırıkkale’de 153 personelin katılımıyla ’Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması’ gerçekleştirildi.
22 Ocak 2021 Cuma - 16:15
Ticari araçla otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 4 yaralı
Kırıkkale’de ticari araç ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1’i çocuk 4 kişi yaralandı.
22 Ocak 2021 Cuma - 15:44
Vali Sezer, "İçme suyu olmayan köyümüz kalmasın istiyoruz"
Kırıkkale İl Özel İdaresince 2021 yılı içerisinde köylerde yürütülecek yatırım ve hizmetlerin değerlendirildiği toplantı Vali Yunus Sezer başkanlığında yapıldı.
22 Ocak 2021 Cuma - 14:57
Kaygan yol kazaya neden oldu, 2 yaralı
Kırıkkale’de kaygan yol nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22 Ocak 2021 Cuma - 09:18
Kırıkkale’de 160 milyon cerrahi maske üretildi
Kırıkkale’de korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde kurumlar arası koordinasyonla 160 milyon adet cerrahi maske üretimi gerçekleştirildi.
21 Ocak 2021 Perşembe - 17:03
Kırıkkale’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı
Kırıkkale’de çeşitli hırsızlık suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder