Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırklareli
Lüleburgaz’da trafik kazası: 1 yaralı
09 Mart 2026 Pazartesi - 06:49:07
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı. Edinilen bilgilere göre, önceki gün akşam saatlerinde Murat Hüdavendigar Caddesi üst geçit ışıklar mevkiinde seyir halindeki bir otomobil ile motosiklet henüz belirlenemeyen bir sebeple çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrularak yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazanın ardından bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09 Mart 2026 Pazartesi - 03:29
Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı
Kırklareli’nijn Lüleburgaz ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kaza, dün öğle saatlerinde Eski Müsellim Caddesi ile Şehit Recep Güngör Caddesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
07 Mart 2026 Cumartesi - 22:35
Bakan Yumaklı: "Savaşın hiçbir türünü tasvip etmiyoruz"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Savaşın hiçbir türünü tasvip etmiyoruz. Masum insanların, çocukların, kadınların ve yaşlıların en fazla etkilendiği bu tür belalardan dünyanın en kısa zamanda kurtulmasını diliyoruz. Çünkü biz, bir insanın ölümünü insanlığın ölümü olarak gören bir dinin mensuplarıyız" dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Kırklareli Kadın Kolları Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Yumaklı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınların toplumdaki rolünün önemine dikkat çekti. Vatandaşların ramazan ayını da tebrik eden Yumaklı, konuşmasında bölgedeki gelişmelere de değindi. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına değinen Yumaklı, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 70 binin üzerine çıktığını ifade eden Yumaklı, birçoğunun kadın ve çocukların oluşturduğunu belirtti. Konuşmasında aile kurumunun önemine de değinen Yumaklı, aile yapısının korunmasının toplum açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. "Savaşın hiçbir türünü tasvip etmiyoruz" Bakan Yumaklı, "Ramazan ayında idrak etmeye çalıştığımız bugünlerde bölgemizde bir savaş var malumunuz. Hepimiz Gazze ile ilgili o masum insanların, masum çocukları ki 70 binin üzerine çıkan, birçoğunun kadın ve çocuk olan katledilmesiyle ilgili üzülürken, bütün dünyada sadece Türkiye’den ses çıkarken, yanı başımızda komşumuz olan ve 900 kilometrenin üzerinde sınırımız bulunan bir ülkede kendisini savaşın içinde buldu. Maalesef katiller sürüsü İsrail başta olmak üzere böyle bir saldırıyla karşılaştılar. Bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini konusunu Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Biz de buradan tekrar dile getirmiş olalım. Savaşın hiçbir türünü tasvip etmiyoruz. Masum insanların, çocukların, kadınların ve yaşlıların en fazla etkilendiği bu tür belalardan dünyanın en kısa zamanda kurtulmasını diliyoruz. Çünkü biz, bir insanın ölümünü insanlığın ölümü olarak gören bir dinin mensuplarıyız" dedi. "Aile bizim kırmızı çizgimizdir" Ailenin toplumun temel unsuru olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Bütün çabaları, ülkemizin çok daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak; vatandaşlarımızın huzurunu ve refahını en üst düzeye çıkarmaktır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz milletimize hizmetkar olma aşkıyla çalışıyoruz. Yine aşk ile koşan yorulmaz diyerek gece gündüz gayret ediyoruz. Bizler gücümüzü sizlerden alıyoruz. Aileyi sanki bir suçmuş ya da utanç vesilesiymiş gibi göstermeye çalışan anlayışlarla karşılaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere parti olarak aile bizim kırmızı çizgimizdir. Ailenin toplumun temel unsuru olduğunu her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
07 Mart 2026 Cumartesi - 15:48
Bakan Yumaklı Kırklareli Valiliği bahçesine fidan dikti
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Kırklareli’nde valilik bahçesine fidan dikti. Kırklareli Valiliği binası önünde çiçeklerle karşılanan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, protokol ile görüştü. Bakan Yumaklı, karşılama programının ardından Valilik bahçesinde hatıra fidanı dikti. Daha sonra Valilik şeref defterini imzalayan Yumaklı, il yöneticileriyle bir araya gelerek Kırklareli’nde yürütülen tarım ve ormancılık yatırımları ile devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
11 Ekim 2024 Cuma - 16:45
İğneada’da yaşanan sel ile ilgili işletme sahibi ile diğer sanıklar için "olası kast ile öldürme ile yaralama" cezası talep edildi
Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki İğneada’da 6 kişinin can verdiği sel felaketine ilişkin yargılama sürüyor. Davanın altıncı duruşmasında sanıkların; vefat edenler yönünden "olası kast ile öldürme", yaralananlar yönünden ise "olası kast ile yaralama" suçundan cezalandırılması talep edildi. Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül 2023’te kuvvetli yağış sebebiyle Sisli Vadi’deki turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Selde bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ile tesis müdürü Ümit Solmaz hayatını kaybetti. Tutuklanan işletme sahibi Bülent B.’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli için Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşma görüldü. Duruşmaya; “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bülent B., tutuksuz sanık Cenan A., tutuksuz sanık Sevcan U. Büsra G. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile müştekiler Hüseyin Duman, Merve Sude Yaşa, Kadir Yaşa, Safiye Yaşa, Mehmet Han Yaşa, Emine Solmaz ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkında mütalaa verdi. Mütalaada hayatını kaybedenler için ayrı ayrı “olası kast ile öldürme” suçundan müşteki Kerem Şimşek, Hüseyin Duman ve Mila Duman’a yönelik “olası kast ile yaralama” suçundan cezalandırılma talep edildi. Mütalaaya ilişkin sanık Bülent B. savunma yaptı. Savunmasında suçsuz olduğunu iddia eden sanık Bülent B., mütalaayı reddederek bilinçli ya da bilinçsiz kimsenin ölümüne veya yaralanmasına neden olmadığını ileri sürdü. Daha sonra diğer sanıklar ile müştekiler savunma yaptı. Daha sonra mahkeme heyeti sanık Bülent B.’nin tutuklu halinin devamına, diğer sanıklar B.G., C.A. ve S.U.’nun da adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.
11 Ekim 2024 Cuma - 16:40
Kırklareli’nde 336 kaçak göçmen yakalandı
Kırklareli’nde jandarma ekiplerince 336 kaçak göçmen yakalandı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri kaçak göçmenlere yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar neticesinde ekipler 336 kaçak göçmeni yakaladı. Yakalanan kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
11 Ekim 2024 Cuma - 10:49
Üç kişinin işine son veren CHP’li Büyükkarıştıran Belediyesi işçileri eylem yaptı
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi 3 işçiyi işten çıkardı. Haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden işçiler, belediye önünde eyleme başladı. Büyükkarıştıran Belediyesi önünde eyleme başlayan işçiler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Temsilcisi Caner Makasçı, "31 Mart 2024 genel seçimlerinin ardından 2 Haziran‘da tekrarlanan seçimler sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Ertuğrul Çamlıca, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı olarak yeniden seçilmiştir. Ancak seçimlerin yenilenmesinin ardından Büyükkarıştıran Belediyesi çalışan üyelerimiz çeşitli baskı ve mobbing uygulamalarıyla, farklı muamelelere tabi tutularak yıldırılmak istenmiştir. Bugün itibariyle ise 3 arkadaşımızın iş akitleri görülen lüzum üzerine ve performans düşüklüğü gerekçesiyle feshedilmiştir" dedi. "Keyfi olarak işten çıkarıldılar" Makasçı, "Seçim öncesinde ve sonrasında yaşananlarda belediyede çalışan bu emekçilerin hiçbir sorumluluğu yoktur. Bizleri siyasetin kısır çekişmeleri içine çekmeyiniz. Yaşanan siyasi çekişmelere işçileri kurban etmeyiniz. Emeğe saygı gösteriniz. CHP’li bir belediye başkanından beklediğimiz daha fazla demokrasi, işçilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve çalışma barışının sağlanmasıdır. Büyükkarıştıran’ın çöpünü toplayan, yolunu yapan, suyunu akıtan, kanalizasyonu temizleyen bu emekçiler doğumundan ölümüne kadar her an sizin hizmetinizde idiler. Hukuksuz bir şekilde iş akitleri fes edilen, işçilerin iş kanunu ve toplu iş sözleşmesi hükümleri çerçevesinde mahkemeler tarafından büyük tazminatlara hükme edileceği açıktır. Görülür lüzum üzerine bahanesiyle keyfi olarak yani hukuksuzca işten çıkarılan bu işçilerin tazminatlarının hesabını kim nasıl verecek. Büyükkarıştıran halkı sizi Büyükkarıştıran’a hizmet etmek için seçti. İşçilerin, ailelerinin ve çocuklarının geleceklerini karartmak için değil. Belediye yönetiminin bu haksızlıktan bir an evvel dönerek, işçilere işe iade etmesini, bu uygulamalarından vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu. "Oturma eylemine başlayacağız" Oturma eylemi başlatacaklarını dile getiren Makasçı, "Bu hukuksuzluğa karşı tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Bugünden itibaren mesai saatleri içerisinde çıkarılan işçiler olarak işimize dönene kadar ailelerimizle birlikte ve Büyükkarıştıran halkının desteğiyle oturma eylemine başlayacağız. Büyükkarıştıran halkını da bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında başlatmış olduğumuz süresiz oturma eylemine destek vermesini ve bizlerle dayanışma içerisinde olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. Yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi.
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:27
Kırklareli’nde gıda işletmeleri denetlendi
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda işletmeleri ile üretim alanları denetlendi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekiplerince, gıda işletmeleri ve üretim alanları denetlendi. Üretim, toplu tüketim ve satış işletmelerine yapılan denetimde, gıda ürünlerinin hijyen ve muhafaza şartları kontrol edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, gıda denetimlerinin devam ettiğini belirterek halk sağlığını korumaya çalıştıklarını söyledi.
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:22
Kırklareli’nde 11 kaçak büyükbaş hayvan yakalandı
Kırklareli’ne kaçak yollarla getirildiği belirlenen 11 kaçak büyükbaş hayvan ele geçirildi. Hastalıktan ari Kırklareli’ne kaçak yollarla hayvan getirildiği bilgisine ulaşan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Vize ilçesinde 11 kaçak büyükbaş hayvan tespit edildi. Ekipler, hayvan sahibi ile kamyon şoförüne 120 bin lira cezai işlem uygulandı. Kaçak hayvanlar ise mezbahada kesilerek sahibine teslim edildi.
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:12
Üniversitelerden Filistin’e destek: "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil"
Kırklareli’nde üniversite öğrencileri, Filistin’e destek olmak için basın açıklaması yaptı. Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, Filistin’e destek olmak için basın açıklaması yaptı. Kayalı Kampüsü’nde gerçekleşen basın açıklamasına öğrenci kulüpleri de katıldı. Protestoda öğrenciler, pankart ve dövizler açıp sloganlar atarak tekbir getirdi. Üniversitenin İlahiyat Kulübü Başkanı Eyüp Başaran topluluk adına basın açıklaması yaptı. Başaran, İsrail’in saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmadığını belirterek Lübnan ve Yemen’e sıçradığını söyledi. Başaran, Filistin halkına destek vermek ve soykırıma dur demek için toplandıklarını ifade ederek direnişlerle, boykotlara destek vererek katliama destek olan güçlere karşı durduklarını anlattı. İsrail’in bir terör devleti olduğunu aktaran Başaran, işgale karşı direnenlerin onuru olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından dualar edildi, sloganlar atıldı. Üniversitelilerin açtığı "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil" pankartı dikkat çekti. Topluluk daha sonra sorunsuz bir şekilde dağıldı.
10 Ekim 2024 Perşembe - 10:18
Okul servisi süsü verilen araçta kaçak göçmenler yakalandı
Kırklareli’nde okul servisi süsü verilen araç 15 kaçak göçmen yakalandı. Alınan bilgiye göre, Kofçaz yolu üzerinde denetim yapan polis ekipleri okul servisini durdurdu. Araçta yapılan aramada 15 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla sürücü C.K. gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan C.K. adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
09 Ekim 2024 Çarşamba - 14:30
Kırklareli’nde aranması olan 35 şüpheli yakalandı
Kırklareli’nde jandarma ekiplerince aranması olan 35 şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri aranması olan şüphelilere yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar neticesinde 35 şüpheli yakalandı. Haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 11 hükümlü adliyedeki işlemleri sonrası cezaevine teslim edildi.
09 Ekim 2024 Çarşamba - 13:51
Kırklareli’nde çevreyi kirleten 4 kişiye ceza
Kırklareli’nde çevreyi kirlettiği tespit edilen 4 kişiye cezai işlem uygulandı. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde çeşitli bölgelerden çevreyi kirletme ihbarı üzerine zabıta ekipler harekete geçti. Ekipler, Eski İstasyon Caddesi’nde bir işletme sahibince balık atıklarının çöp konteynerinin dışına atıldığını tespit ederek 10 bin 515 lira ceza uyguladı. Ekipler daha sonra Büklüm Caddesi’nde konteynerin yanına atık döken kişi ile Eczacıbaşı Caddesi’nde yola beton döken kişiye 3’er bin lira, Özgürlük Caddesi’nde de boş konteynerin yanına çöp atan bir kişiye 313 lira ceza uygulandı.
08 Ekim 2024 Salı - 16:29
Kırklareli’nde filim sahnelerini aratmayan tatbikat
Kırklareli’nde gerçekleşen Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Tatbikatı filim sahnelerini aratmadı. Kırklareli’nde Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Tatbikatı gerçekleşti. Adeta gerçeği ve filim sahnelerini aratmayan tatbikatta senaryo gereği Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen bir mücadelede patlama meydana geldi. Patlamanın ardından stadyumda görevli 112 Acil Sağlık Ekipleri durumu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, UMKE, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yaralılara müdahale etti. Daha sonra bölgeye Sahra hastanesi kuruldu. Ekipler yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. İtfaiye ekipleri de patlama sonrası tribünde oluşan yangını söndürdü. Tatbikatta konuşan İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, olağanüstü bir olay sonrası Sağlık ekiplerini ve hazırlıkları gözden geçirdiklerini ifade ederek tatbikata katılan paydaşlara teşekkür etti.
08 Ekim 2024 Salı - 13:49
Uyuşturucu kullanan oğlunu kendi elleriyle polise teslim etti
Kırklareli merkezli Edirne ve Tekirdağ’ da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda bir evde yapılan baskında anne oğlunu telefonla çağırarak polise teslim etti. Alınan bilgiye göre, Kırklareli merkezli Edirne ve Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu düzenledi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 10 adres ve 2 araca yönelik gerçekleşen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda baskın yapılan evde bulunan anne oğlunu telefonla çağırarak polise teslim etti. Yapılan aramalarda 2 kilo 400 gram uyuşturucu, 3 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet tabanca fişeği, 11 bin 120 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
08 Ekim 2024 Salı - 10:30
Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı
Kırklareli merkezli Edirne ve Tekirdağ’ da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Kırklareli merkezli Edirne ve Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu düzenledi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 10 adres ve 2 araca yönelik gerçekleşen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 kilo 400 gram uyuşturucu madde, 3 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet tabanca fişeği, 11 bin 120 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder