Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırklareli
Kırklareli’nde seyir halindeyken yangın çıkan araç küle döndü
25 Nisan 2026 Cumartesi - 18:22:05
Kırklareli’de seyir halindeyken yangın çıkan otomobil kullanılamaz hale geldi.
25 Nisan 2026 Cumartesi - 14:09
Lüleburgaz’da canlı hayvan ve hayvansal ürün nakilleri denetlendi
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, canlı hayvan ve hayvansal ürün nakillerine yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğü bildirildi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, canlı hayvan ve hayvansal ürün taşımacılığının mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla teknik personeller tarafından denetimlerin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.Denetimler kapsamında nakil araçları durdurularak gerekli belgeler kontrol edilirken, taşınan ürünlerin hijyen ve uygunluk şartları da incelendi. Ekipler, özellikle hayvan sağlığı ve halk sağlığını tehdit edebilecek unsurların önüne geçilmesi için sahada aktif olarak görev yapıyor.Yetkililer, üretimden tüketime kadar olan süreçte güvenilir gıda arzının sağlanması adına bu tür kontrollerin düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.
25 Nisan 2026 Cumartesi - 12:07
Kırklareli’nde çevreci öğrenciler sahilde temizlik yaptı
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Erdemli Nesiller" projesi kapsamında, Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Su ve Okyanus Okuryazarlığı" konusunda detaylı bir çalışma gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde öğrenciler, bölgedeki su kaynakları, yeraltı suları ve deniz biyoçeşitliliği üzerine incelemelerde bulunarak, elde edilen verilerin yıllar içerisindeki değişimini raporlamayı hedefliyor. Bilimsel çalışmaların yanı sıra farkındalık oluşturmayı amaçlayan projede, öğrencilerin çevre bilinci kazanmaları da ön planda tutuluyor. Öğrenciler, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’na teknik gezi düzenledi. Milli parkta görevli orman mühendisleri tarafından öğrencilere, bölgenin ekosistemi, biyolojik çeşitliliği ve sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından öğrenciler, Mert Gölü Kuş Gözlem Kulesi’nde yetkililer eşliğinde doğa gözlemi yaptı. Etkinlik sonrası toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden öğrenciler, İğneada sahilinde çevre temizliği gerçekleştirdi. Toplanan atıklarla denizlerin ve kıyıların korunmasının önemine dikkat çeken öğrenciler, hem kendilerine hem de çevrelerine örnek olmayı amaçladı.Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin, doğaya karşı duyarlılıklarının artırılması ve sürdürülebilir çevre bilincinin yaygınlaştırılması hedeflenirken, program gün boyu süren faaliyetlerin ardından sona erdi.
25 Nisan 2026 Cumartesi - 11:54
Kırklareli’nde kanola tarlaları sarıya büründü
Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Kırklareli’nde, baharın gelişiyle birlikte çiçek açan kanola bitkisi tarlaları sarıya büründü. Geniş arazilerde açan kanola çiçekleri, hem üreticiye umut olurken hem de doğaseverlere görsel bir şölen sunuyor. Trakya’da son yıllarda üretimi giderek artan kanola, yüksek verimi ve ekonomik getirisiyle çiftçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bitkisel yağ üretiminde kullanılan kanola, alternatif ürün olarak ekildiği bölgede buğdaya güçlü bir seçenek olurken, ayçiçeğiyle de rekabet eder hale geldi. Sonbahar aylarında ekimi gerçekleştirilen kanola bitkisi, kış aylarında gelişimini sürdürdükten sonra baharın gelişiyle birlikte çiçek açarak tarlaları sarı renge bürüdü. Yaklaşık bir ay boyunca çiçekli kalan kanola, bu süreçte bölgeye kartpostallık manzaralar kazandırıyor. Ürünün hasadının ise haziran ayında yapılması planlanıyor. Sarı çiçeklerle kaplanan kanola tarlaları vatandaşların da ilgisini çekiyor. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler, bu eşsiz manzarada bol bol fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiriyor.
14 Ekim 2024 Pazartesi - 16:41
Kırklareli’nde balıkçılara denetim
Kırklareli’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından balıkçılar denetlendi. Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Kofçaz ilçesinde baraj gölünde denetim yaptı. Amatör balıkçıların evraklarını ve oltalara taktıkları yemleri kontrol eden ekipler uyarılarda bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre su kaynaklarını ve balık popülasyonunu korumak amacıyla denetimlerin devam edeceği bildirdi.
14 Ekim 2024 Pazartesi - 15:31
Kırklareli’de dron destekli trafik denetimi
Kırklareli’nde jandarma ekiplerince dron destekli trafik denetimi yapıldı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri Vize ilçesi Edirköy yol ayrımında dron destekli trafik denetimi yaptı. Denetimde ekipler Emniyet kemeri kontrolü yaptı. Ekipler sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyardı.
14 Ekim 2024 Pazartesi - 15:28
Kırklareli’de anız yangını
Kırklareli’de çıkan anız yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürdü. Alınan bilgiye göre, Pınarhisar yolu üzerinde bulunan bir Hasat edilen buğday tarlasında yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü yangında 1 dönüm alan zarar gördü.
13 Ekim 2024 Pazar - 15:04
Lüleburgaz’da silah ve uyuşturucu ele geçirildi
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Lüleburgaz’da polis ekipleri kentteki huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde; 4 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet şarjör, 53 adet tabanca fişeği, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet balistik yelek, 3.49 gram metamfetamin, 4.25 gram kubar esrar ele geçirildi. Uygulamada 5 şüpheliye adli işlem yapılırken, muhtelif suçlardan 3 aranan şahıs yakalanarak, işlemleri için adliyeye teslim edildi.
11 Ekim 2024 Cuma - 16:45
İğneada’da yaşanan sel ile ilgili işletme sahibi ile diğer sanıklar için "olası kast ile öldürme ile yaralama" cezası talep edildi
Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki İğneada’da 6 kişinin can verdiği sel felaketine ilişkin yargılama sürüyor. Davanın altıncı duruşmasında sanıkların; vefat edenler yönünden "olası kast ile öldürme", yaralananlar yönünden ise "olası kast ile yaralama" suçundan cezalandırılması talep edildi. Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül 2023’te kuvvetli yağış sebebiyle Sisli Vadi’deki turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Selde bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ile tesis müdürü Ümit Solmaz hayatını kaybetti. Tutuklanan işletme sahibi Bülent B.’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli için Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşma görüldü. Duruşmaya; “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bülent B., tutuksuz sanık Cenan A., tutuksuz sanık Sevcan U. Büsra G. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile müştekiler Hüseyin Duman, Merve Sude Yaşa, Kadir Yaşa, Safiye Yaşa, Mehmet Han Yaşa, Emine Solmaz ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkında mütalaa verdi. Mütalaada hayatını kaybedenler için ayrı ayrı “olası kast ile öldürme” suçundan müşteki Kerem Şimşek, Hüseyin Duman ve Mila Duman’a yönelik “olası kast ile yaralama” suçundan cezalandırılma talep edildi. Mütalaaya ilişkin sanık Bülent B. savunma yaptı. Savunmasında suçsuz olduğunu iddia eden sanık Bülent B., mütalaayı reddederek bilinçli ya da bilinçsiz kimsenin ölümüne veya yaralanmasına neden olmadığını ileri sürdü. Daha sonra diğer sanıklar ile müştekiler savunma yaptı. Daha sonra mahkeme heyeti sanık Bülent B.’nin tutuklu halinin devamına, diğer sanıklar B.G., C.A. ve S.U.’nun da adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.
11 Ekim 2024 Cuma - 16:40
Kırklareli’nde 336 kaçak göçmen yakalandı
Kırklareli’nde jandarma ekiplerince 336 kaçak göçmen yakalandı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri kaçak göçmenlere yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar neticesinde ekipler 336 kaçak göçmeni yakaladı. Yakalanan kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
11 Ekim 2024 Cuma - 10:49
Üç kişinin işine son veren CHP’li Büyükkarıştıran Belediyesi işçileri eylem yaptı
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi 3 işçiyi işten çıkardı. Haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden işçiler, belediye önünde eyleme başladı. Büyükkarıştıran Belediyesi önünde eyleme başlayan işçiler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Temsilcisi Caner Makasçı, "31 Mart 2024 genel seçimlerinin ardından 2 Haziran‘da tekrarlanan seçimler sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Ertuğrul Çamlıca, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı olarak yeniden seçilmiştir. Ancak seçimlerin yenilenmesinin ardından Büyükkarıştıran Belediyesi çalışan üyelerimiz çeşitli baskı ve mobbing uygulamalarıyla, farklı muamelelere tabi tutularak yıldırılmak istenmiştir. Bugün itibariyle ise 3 arkadaşımızın iş akitleri görülen lüzum üzerine ve performans düşüklüğü gerekçesiyle feshedilmiştir" dedi. "Keyfi olarak işten çıkarıldılar" Makasçı, "Seçim öncesinde ve sonrasında yaşananlarda belediyede çalışan bu emekçilerin hiçbir sorumluluğu yoktur. Bizleri siyasetin kısır çekişmeleri içine çekmeyiniz. Yaşanan siyasi çekişmelere işçileri kurban etmeyiniz. Emeğe saygı gösteriniz. CHP’li bir belediye başkanından beklediğimiz daha fazla demokrasi, işçilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve çalışma barışının sağlanmasıdır. Büyükkarıştıran’ın çöpünü toplayan, yolunu yapan, suyunu akıtan, kanalizasyonu temizleyen bu emekçiler doğumundan ölümüne kadar her an sizin hizmetinizde idiler. Hukuksuz bir şekilde iş akitleri fes edilen, işçilerin iş kanunu ve toplu iş sözleşmesi hükümleri çerçevesinde mahkemeler tarafından büyük tazminatlara hükme edileceği açıktır. Görülür lüzum üzerine bahanesiyle keyfi olarak yani hukuksuzca işten çıkarılan bu işçilerin tazminatlarının hesabını kim nasıl verecek. Büyükkarıştıran halkı sizi Büyükkarıştıran’a hizmet etmek için seçti. İşçilerin, ailelerinin ve çocuklarının geleceklerini karartmak için değil. Belediye yönetiminin bu haksızlıktan bir an evvel dönerek, işçilere işe iade etmesini, bu uygulamalarından vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu. "Oturma eylemine başlayacağız" Oturma eylemi başlatacaklarını dile getiren Makasçı, "Bu hukuksuzluğa karşı tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Bugünden itibaren mesai saatleri içerisinde çıkarılan işçiler olarak işimize dönene kadar ailelerimizle birlikte ve Büyükkarıştıran halkının desteğiyle oturma eylemine başlayacağız. Büyükkarıştıran halkını da bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında başlatmış olduğumuz süresiz oturma eylemine destek vermesini ve bizlerle dayanışma içerisinde olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. Yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi.
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:27
Kırklareli’nde gıda işletmeleri denetlendi
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda işletmeleri ile üretim alanları denetlendi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekiplerince, gıda işletmeleri ve üretim alanları denetlendi. Üretim, toplu tüketim ve satış işletmelerine yapılan denetimde, gıda ürünlerinin hijyen ve muhafaza şartları kontrol edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, gıda denetimlerinin devam ettiğini belirterek halk sağlığını korumaya çalıştıklarını söyledi.
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:22
Kırklareli’nde 11 kaçak büyükbaş hayvan yakalandı
Kırklareli’ne kaçak yollarla getirildiği belirlenen 11 kaçak büyükbaş hayvan ele geçirildi. Hastalıktan ari Kırklareli’ne kaçak yollarla hayvan getirildiği bilgisine ulaşan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Vize ilçesinde 11 kaçak büyükbaş hayvan tespit edildi. Ekipler, hayvan sahibi ile kamyon şoförüne 120 bin lira cezai işlem uygulandı. Kaçak hayvanlar ise mezbahada kesilerek sahibine teslim edildi.
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:12
Üniversitelerden Filistin’e destek: "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil"
Kırklareli’nde üniversite öğrencileri, Filistin’e destek olmak için basın açıklaması yaptı. Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, Filistin’e destek olmak için basın açıklaması yaptı. Kayalı Kampüsü’nde gerçekleşen basın açıklamasına öğrenci kulüpleri de katıldı. Protestoda öğrenciler, pankart ve dövizler açıp sloganlar atarak tekbir getirdi. Üniversitenin İlahiyat Kulübü Başkanı Eyüp Başaran topluluk adına basın açıklaması yaptı. Başaran, İsrail’in saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmadığını belirterek Lübnan ve Yemen’e sıçradığını söyledi. Başaran, Filistin halkına destek vermek ve soykırıma dur demek için toplandıklarını ifade ederek direnişlerle, boykotlara destek vererek katliama destek olan güçlere karşı durduklarını anlattı. İsrail’in bir terör devleti olduğunu aktaran Başaran, işgale karşı direnenlerin onuru olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından dualar edildi, sloganlar atıldı. Üniversitelilerin açtığı "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil" pankartı dikkat çekti. Topluluk daha sonra sorunsuz bir şekilde dağıldı.
10 Ekim 2024 Perşembe - 10:18
Okul servisi süsü verilen araçta kaçak göçmenler yakalandı
Kırklareli’nde okul servisi süsü verilen araç 15 kaçak göçmen yakalandı. Alınan bilgiye göre, Kofçaz yolu üzerinde denetim yapan polis ekipleri okul servisini durdurdu. Araçta yapılan aramada 15 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla sürücü C.K. gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan C.K. adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
09 Ekim 2024 Çarşamba - 14:30
Kırklareli’nde aranması olan 35 şüpheli yakalandı
Kırklareli’nde jandarma ekiplerince aranması olan 35 şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri aranması olan şüphelilere yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar neticesinde 35 şüpheli yakalandı. Haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 11 hükümlü adliyedeki işlemleri sonrası cezaevine teslim edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder