Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırklareli
Babaeski’de Hıdırellez coşkusu: ATV yarışları renkli görüntülere sahne oldu
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:34:20
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez Şenlikleri’nde özellikle ATV yarışları izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Babaeski ilçesine bağlı Çavuşköy’de düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri, vatandaşların yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklerde köy halkı ve çevreden gelen vatandaşlar, hem geleneksel Hıdırellez kutlamalarına katıldı hem de yarışları ilgiyle takip etti. Zorlu parkurda mücadele eden sürücüler, kıyasıya rekabet ederek izleyenlerden büyük alkış aldı. Yarışlar sonunda dereceye giren katılımcılara ödülleri, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan tarafından verildi. Kaymakam Orhan organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ifade etti. Çavuşköy Muhtarı Mehmet Genç ise şenliğe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla birlikte vatandaşlar geleneksel ritüelleri yerine getirirken, dilekler tutuldu ve müzik eşliğinde eğlence devam etti.
03 Mayıs 2026 Pazar - 15:37
Yaya geçidinde otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Kırklareli’nde yaya geçidinde otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 20:01
Kırklareli’nde fırtına ve kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgar 80 km hıza çıkacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Kırklareli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Kırklareli genelinde ve özellikle Karadeniz’e kıyısı bulunan Demirköy ile Vize ilçelerinin sahil kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde, 50 ila 75 kilometre/saat hızla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Söz konusu fırtınanın 3 Mayıs 2026 Pazar günü saat 00.00’da başlayarak 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 09.00’a kadar denizlerde ve kıyı kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji tarafından yapılan ikinci uyarıda ise Kırklareli il genelinde kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına beklendiği bildirildi. Buna göre rüzgarın 3 Mayıs 2026 Pazar günü saat 12.00 ile 23.59 arasında, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 50 ila 70 kilometre/saat, yer yer ise 80 kilometre/saat hızlara ulaşabileceği öngörülüyor. Yetkililer, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve elektrik direklerinin devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda özellikle sahil kesimlerinde yaşayan vatandaşlar, balıkçılar ve denize açılmayı planlayanların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca vatandaşların güncel meteorolojik uyarıları takip ederek oluşabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri almaları istendi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 10:33
Kırklareli’de yaralı leyleğe şefkat eli
Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde bitkin ve yaralı halde bulunan leylek, belediye ekiplerinin müdahalesiyle koruma altına alındı. Pehlivanköy Belediyesi ekipleri tarafından ilçede yaralı halde bulunan leylek, yapılan ilk müdahalenin ardından muhafaza altına alındı. Yaralı leylek, gerekli tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başlatılması için Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yetkililer, doğada yaşayan tüm canlıların korunmasının önemine dikkat çekerek, yaralı halde bulunan hayvanların ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini belirtti. Tedavi altına alınan leyleğin kısa sürede sağlığına kavuşarak yeniden doğal ortama bırakılacağı bildirildi.
02 Kasım 2023 Perşembe - 11:30
Meteoroloji uyarmıştı, Kırklareli’nde sağanak etkili oluyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Kırklareli’nde sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Kırklareli’nde sağanak yağış etkili odu. Aniden bastıran yağış sebebiyle vatandaşlar bazı vatandaşlar şemsiyeleriyle korunmaya çalışırken bazıları da otobüs durakları, dükkanların tenteleri altında korunmaya çalıştı. Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü kentte yağışların akşam saat 21.00’e kadar devem etmesi bekleniliyor.
01 Kasım 2023 Çarşamba - 17:28
Kırklareli’nde 50 kaçak göçmen yakalandı
Kırklareli’nde polis ekiplerince yapılan uygulamada şüphe üzerine durdurulan 2 araçta 50 kaçak göçmen yakalandı.
01 Kasım 2023 Çarşamba - 17:24
Ziraat Türkiye Kupası: Kırklarelispor: 1 - Karaköprü Belediyespor: 0
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda Kırklarelispor, Karaköprü Bekediyespor’u konuk etti. Mücadelenin 90 dakikalık bölümünde gol olmadı. Uzatmalara giden müsabakayı 102. dakikada Okan Derici’nin golü ile kazanan ev sahibi ekip, bir üst tura yükseldi. Hakemler: Ertuğrul Kösterelioğlu, Enes Berk Güçlü, Mustafa Cem Büyük Kırklarelispor: Mızhat Burak Sarı, Atakan Gündüz (Sırat Yeşilördek dk. 79), Taşkın Kartal (Kadircan Bilikli dk. 105) Efe Geçim (Semih Üstün dk. 61), Muharrem Doğan, Muammer Denizhan Taşkan (Hüseyin Eray Karataş dk. 61), Bilal Musa Şentürk (Ömer Faruk Ermeç dk. 46), Erdinç Pekgöz, Erkam Kömür, Okan Derici, Kemal Bayrak (Hüseyin Altuğ Taş dk 46) Yedekler: Buğra Özçoban, Berke Can Özsoy, Recep Can Altınorak, Bilal Ayaz İnel Teknik Direktör: Taner Araz Karaköprü Belediyespor: Berat Çelebi, Oruç Yılmaz, Burak Büyükkaya (Berkcan Aytaç dk. 105), Eyyüp Rızvanoğlu (Metin Yüksel dk. 72), Mustafa Yılmaz (Muhammet Pehlivan dk. 83), Halil Köçer, Cemal Emir Dede (Yavuz Koç dk. 61), Safa Ali Memnun (Mücahit Çakır dk. 61), İbrahim Halil Talay, Abdülkadir Aydın (Emre Yıldırım dk. 61), Mustafa Berk Özköroğlu Yedekler: Seyhan Karadaş, Ali Sinan Gayla, Umut Dilek, Emre Fırtına Teknik Direktör: Besim Durmuş Gol: Okan Derici (dk. 102) (Kırklarelispor) Sarı kartlar: Ömer Faruk Ermeç, Hüseyin Eray Karataş (Kırklarelispor), Burak Büyükkaya (Karaköprü Belediyespor)
01 Kasım 2023 Çarşamba - 10:13
3 aylık bebeğin karnında uyuşturucu çıktı
Kırklareli’nde polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobildeki 3 aylık bebeğin karnında ilaç kutusuna gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi.
31 Ekim 2023 Salı - 17:01
Kırklareli’nde 6 kişiye mezar olan işletme ile ilgili aileler soruşturmanın genişlemesi için dilekçe verdi
Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde selde yıkılan ve ruhsatsız olan işletmede hayatını kaybeden 6 kişinin ailesi soruşturmanın genişletilmesi için savcılığa dilekçe verdi. 5 Eylül 2023 tarihinde Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yakınlarında bulunan Sisli Vadi Bungalov tesislerinde yaşanan sel nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetmişti, 3 kişi yaralanmıştı. Ruhsatsız olan ve yıkım kararı bulunan işletme ile ilgili 3 kişi tutuklanmıştı. Tesiste hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları Kırklareli Barosunda basın açıklaması yaptı. Kızı Mihriban Yaşa Bağışlar ile damadı Selman Bağışlar ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği işletme ile alakalı savcılığa dilekçe verdiklerini ifade eden Safiye Yaşa, “5 Eylül 2023 günü Kırklareli Demirköy İğneada mevkiindeki Sisli Vadi Bungalov tesislerinde kızım Mihriban Yaşa ile beraber Suna Duman, Rahile Şimşek, kızımın eşi damadım Selman Bağışlar, Ahmet Baki Şimşek ve Ümit Solmaz ismindeki evladımla beraber 6 vatandaşı kaybetmiş bulunmaktayız. Maalesef bu kayıp dere yatağının değiştirilmesi ile birlikte yani geceleri oraya iş makinası getirerek Bülent Bayrak isimli şahıs ağaçların dibini kazmak suretiyle ağaçların devrilmesini sağlamıştır. Daha sonra sabahı da Orman Müdürlüğünü arayıp kendinden devrilmiş gibi gösterilen ağaçların alınmasını istemiştir, bu suretle derenin yatağını değiştirmiştir. Biz savcılığa vermiş olduğumuz dilekçede buranın dere yatağı olduğunu tespit edilmesini istedik. Yani bilinçli olarak dere yatağına yapıldığı için bu yapıda biz evlatlarımızı, yakınlarımızı aileler olarak burada kaybettik. Yani biz selden kaybettiğimize inanmıyoruz yakınlarımızı. Çünkü sel orada sadece Sisli Vadi değil onun yakınında bulunan bir sürü bungalov gibi tesisler var hepsine sel vurdu ama hiçbirine ama hiçbirinde can kaybı olmadı. Sadece Sisli Vadide can kaybı oldu. Çünkü Sisli Vadi dere yatağına yapıldığı için can kaybı oldu” dedi. Tesiste komşuları, karısı ve kızıyla bulunan Hüseyin Duman olay anını anlattı. Duman, “Biz bungalovun içindeydik. Yani bungalovda Safiye hanımın kızı ve damadı vardı, sabah kalktığımızda felaketi gördük. Sonra ben Safiye hanımın kızı ve damadını uyandırmak için gittim yatıyorlardı. Sonra uyandılar ve onlara söyledim sel oldu dikkat edin. Sakın dışarı çıkmayın dedik. Su arabaların boyundaydı. Su kendine kanal açmıştı orman ve yol tarafına kaçma şansımız yoktu. Arkadaşlara gitmeyin bizi kurtaracaklar dedikten sonra ben kendi bungalovuma gitmeden dışarı kaçmaya çalıştılar arabalarına. Onlar orada şehit oldular büyük ihtimalle evleri parçalandı ve o anı gördüm yıkıldığını. Daha sonra bizim ev su dolmaya başladı, 3 dakikada ev su doldu. Ben burada 3 yakınımı kaybettim” dedi. Duman, kendi imkanları ile yüzerek kurtulduğunu aktardı.
30 Ekim 2023 Pazartesi - 17:46
Togg gelin arabası oldu
Kırklareli’nde bir çiftin talebi üzerine Valiliğe ait olan Togg gelin arabası oldu. Kırklareli’nde evlenen bir çift Vali Birol Ekici’den Togg’u gelin arabası yapmak için talep etti. Talebin üzerine Vali Ekici Şüheda ve Şevket Çınar çiftine TOGG’u tahsis etti. Süslenen TOGG ile çift şehir merkezi ile Kula köyünde tur attı. Ekici sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Valiliğimiz hizmet aracı Togg’u gelin arabası olarak tahsis ederek, çiftimizin mutluluklarına mutluluk kattık” dedi.
30 Ekim 2023 Pazartesi - 17:28
Kırklareli’nde bin 61 kaçak göçmen yakalandı
Kırklareli’nde yurda yasadışı yollarla girdiği belirlenen bin 61 kaçak göçmen yakalandı, 6 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında 20-26 Ekim’de çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde bin 61 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaylarda kullanılan 5 araca el konuldu.
30 Ekim 2023 Pazartesi - 17:11
Kırklareli’nde sınırdan kaçmaya çalışan PKK/KCK-PYD/YPG ve FETÖ üyesi 8 kişi yakalandı
Kırklareli’nde Bulgaristan’a kaçmaya çalışan PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü üyesi 7 kişi ve FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 1 kişi yakalandı. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, terör suçlarından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Yürütülen koordineli faaliyetlerde yasadışı yollardan Bulgaristan’a geçmeye çalışan PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü üyesi 7 kişi ve FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 1 kişi yakalandı. Yakalanan 8 şüpheli şahıstan 4’ü tutuklanırken 3’ü ise sınır dışı edildi. Şüphelilerden 1’i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
30 Ekim 2023 Pazartesi - 16:54
Geleneksel yöntemlerle pul biber üretimi
Kırklareli’nin Vize ilçesinde Güneydoğu Asya’dan Akdeniz’e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor. Güneydoğu Asya’dan Akdeniz’e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor. Bu geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan pul biberin, tadını özel kılıyor. Geleneksel üretim; biber hasadı, kurutma, öğütme ve eleme gibi birçok aşamadan oluşuyor. Vize Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli, ilçenin Doğanca köyünde geleneksel yöntemlerle pul biber yapmakta olan Şengül Varol’u ziyaret etti. Ziyarette üretim aşamaları incelenerek, kadın elinin değdiği her şey gibi kültürlerin özünden gelen bu lezzetin de yine kadın elinde geleneksel yöntemle tatlandığına değinildi. İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, Cumhuriyet’in 100. yıl sevincini yaşamakta olan üretici Şengül Varol’a ve diğer üretici kadınlara ithafen, “Geçmişten günümüze çalışan üreten tüm kadınlar Cumhuriyet’in temel taşlarından biri olmuş ve bundan sonra da Cumhuriyetimizin daha ileri taşınmasında büyük katkıda bulunacaktır” dedi.
29 Ekim 2023 Pazar - 21:59
Cumhuriyet yürüyüşünde metrelerce bayrak açıldı
Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kırklareli’nde düzenlenen yürüyüşte metrelerce bayrak açıldı. Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Kırklareli’nde Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni gerçekleşti. Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen kabul töreninde Vali Birol Ekici ve beraberindekiler kapıda misafirleri karşıladı. Törende konuşan Vali Ekici, 2. yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını ifade ederek Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı. Konuşmanın ardından 100. yıl pastası kesildi. Etkinlikler Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam etti. Vatandaşlar Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlenen yürüyüşte 100 metre bayrak açıldı. Marşlar eşliğinde sokaklarda yürüyen vatandaşlar bayramı büyük coşkuyla kutladı. Yürüyüşe Vali Birol Ekici, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
29 Ekim 2023 Pazar - 16:54
100 yıllık sağlık tarihini anlatan ‘Sağlık Tarihi Evi’ açıldı
Kırklareli’nde Cumhuriyetin 100. yılında 100 yıllık sağlık tarihini anlatan ‘Sağlık Tarihi Evi’ açıldı. Açılışa Vali Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı. Açılışta konuşan Vali Ekici, Gazze’de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, İsrail’i kınadı. Sağlık Tarihi Evi’nin Kırklareli’ne değer kattığını anlatan Ekici, sağlık çalışanlarını özverili çalışmasından dolayı tebrik etti. Daha sonra AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam bir konuşma yaptı. Sarıçam, kentin gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, Sağlık Tarihi Evi’nin Kırklareli’ne değer kattığını söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.
29 Ekim 2023 Pazar - 16:53
100 yıllık sağlık tarihini anlatan ‘Sağlık Tarihi Evi’ açıldı
Kırklareli’nde Cumhuriyetin 100. Yılında 100 yıllık sağlık tarihini anlatan ‘Sağlık Tarihi Evi’ açıldı. Cumhuriyetin 100. Yılında Kırklareli’nde 100 yıllık sağlık tarihini anlatan ‘Sağlık Tarihi Evi’ açıldı. Açılışa Vali Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı. Açılış konuşan Vali Ekici Gazze’de hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek İsrail’i kınadı. Sağlık Tarihi Evinin Kırklareli’nde değer kattığını anlatan Ekici, sağlık çalışanlarını özverili çalışmasından dolayı tebrik etti. Daha sonra AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konuşma yaptı. Sarıçam, kendin gelişmesi için çalıştıklarını belirterek Sağlık Tarihi Evinin Kırklareli’ne değer kattığını söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. (HÇ-
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder