Yerel Haberler
Kırşehir
Fotoğraf sanatçısı 100 yıllık makinesiyle tarihe tanıklık etti
20 Temmuz 2024 Cumartesi - 15:45 Fotoğraf sanatçısı 100 yıllık makinesiyle tarihe tanıklık etti Kırşehir’de çalışmalarıyla sevilen fotoğraf sanatçısı Arif Çoban, 100 yıllık fotoğraf makinasıyla şehrin ve ülkenin kültürel tarihine ışık tuttu. Antika makineyle çektiği siyah beyaz fotoğraflarla aralarında merhum bozlak ustası Neşet Ertaş’ın da ilk yurt dışına çıkarken pasaportu için kullandığı vesikalık fotoğrafta yer alıyor. Yıllar boyunca oluşturduğu fotoğraf arşivi, şehrin en önemli ve değerli koleksiyonlarından bir tanesi haline geldi. Kırşehir’in kollektif hafızasına etki sunan Çoban’ın objektiflerinden çıkan her kare geçmişe dair anıları ve duyguları yeniden canlandırıyor. 100 yıllık makinesini satma kararı alan Çoban, "Kırşehir tarihine damga vurmuş bir makineye sahibim. Yeni projelerim nedeniyle makinemi canımı acıtıyor da ola satmak istiyorum. Hatıraların gömüldüğü nadide parçadan ayrılıyor olmak benim için de çok zor" dedi. 4 daire teklifi almıştı satmadı 100 yıllık antika siyah beyaz fotoğraf makinesine geçmiş dönemlerde 4 daire teklifi alan ve satma kararından vazgeçen Çoban, "Makinenin tarihi değeri çok yüksek, teknoloji de hızlı gelişmeler oluşturuyor. Benim de ihtiyaçlarım ve bazı projelerim nedeniyle makinemi satışa çıkarmam doğru değil ama talebim yerine gelirse vermeyi düşünüyorum. Bu tarihi makineyle çekmediğim ünlü kalmadı diyebilirim. Şehirde görev yapan eski doktorlar, bakanlar, milletvekilleri, cumhurbaşkanları, belki de benim için en önemlisi Neşet Ertaş’ın Almanya’ya giderken kullandığı pasaport resmi de bana ait" diye konuştu. Orijinalliğini koruyor ve fotoğraf makinesi çalışıyor Kırşehir’de, işlettiği fotoğraf stüdyosunda tarihi fotoğraf makinelerini tutan Çoban’ın yüzyıl önce kullanılmış makinesinin bakımlarını düzenli yaparak çalışıyor halde tutması da tutkunları için büyük bir değere sahip. Çoban, fotoğraf makinesinin hak ettiği değeri bulması ve yeni nesillere de ışık olmasını istiyor. Kırşehirli sanatçı Arif Çoban geçtiğimiz yıl şehir ahisi olarak seçilmişti.
Baza cinayetinde cesedin midesinden kapsül halinde 1 milyon TL değerinde 1 kilo uyuşturucu çıktı
19 Temmuz 2024 Cuma - 10:49 Baza cinayetinde cesedin midesinden kapsül halinde 1 milyon TL değerinde 1 kilo uyuşturucu çıktı Kırşehir’de iki gün önce Bahçelievler Mahallesi’nde bazanın içerisinde battaniyeye sarılı halde bulunan erkek cesedinin midesinden 50 kapsül içerisinde ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan 1 kilo uyuşturucu madde çıktı. İran uyruklu uyuşturucu kuryesinin ölüm nedeninin ise midesindeki uyuşturucu maddeyi çıkarması için verilen sıvı olduğu belirlendi. Bahçelievler Mahallesi’nde dere kenarına bir bazanın içerisinde battaniyeye sarılarak atılan cesedin yapılan incelemede İran uyruklu M.A.’ya ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Afganistan uyruklu G.M., F.N., S.Z.Z. ve M.N. isimli şahıslar gözaltına alındı. 4 şüpheli, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra adli mercilere sevk edildi. İfadelerinde suçunu kabul eden S.Z.Z., M.A.’ya midesindeki uyuşturucuyu çıkarmak için ilaçlı su içirdiklerini ve sonrasında ağzının köpürmeye başlamasıyla panik olup M.A.’nın üzerini soyduklarını, çevre temizliği yaptıklarını anlattı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Z.Z., tutuklanarak Kırşehir E Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Polis 200 saatlik kamera görüntüsü izledi Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri; cesedin bulunmasının ardından şüphelilere ulaşmak için 200 saatlik kamera kaydı izledi. Kırşehir’e misafir olarak geldiği belirlenen maktul M.A.’nın kaldığı evde içirilen sıvı nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi. Olaydan sonra çevredeki kameralara yansıyan görüntülerde M.A.’dan kurtulmak isteyen şüphelilerin ticari bir araçla cesedi taşıdıkları ve kıyafetlerini farklı bölgelerde çöp konteynerlerine attıkları görüldü. Soruşturmayı derinleştiren polis, Ahi Evran ve Bahçelievler mahallelerinde kapı kapı gezerek cesedin taşındığı hafif ticari aracı aradı. Kırşehir polisi, araştırmalar sonucu kısa sürede cinayeti çözerek, şüphelileri yakaladı. Şüphelilerin M.A.’nın öldükten sonra kanıt bırakmamak için kıyafetlerini çıkardıkları, çevre temizliği yaptıkları ve bazanın içerisine battaniye ile sararak sakladıkları ve bazayı hurdacılık yapan bir kişiye taşıttıkları tespit edildi. Midesinden uyuşturucu çıktı Öte yandan, çıplak halde battaniyeye sarılı olarak bazanın içerisine saklanan M.A.’nın cesedinde yapılan incelemede 50 kapsül içerisinde ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan 1 kilo uyuşturucu madde olduğu tespit edildi. M.A’nın cesedi incelenmek üzere adli tıp kurumuna gönderildi.
Bazada bulunan cesedin sırrı çözüldü
18 Temmuz 2024 Perşembe - 16:02 Bazada bulunan cesedin sırrı çözüldü Kırşehir’de iki gün önce baza içerisinde battaniyeye sarılı bulunan erkek cesedi ile ilgili yürütülen soruşturmada yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Kırşehir polisinin dedektif gibi iz sürerek aydınlattığı olayda, şahsın ilaçlı su içirilerek öldürüldüğü ve bazanın içerisine konulan cesedin hurdacıya taşıtıldığı belirlendi. Bahçelievler Mahallesi’nde dere kenarına bir bazanın içerisinde battaniyeye sarılarak atılan cesedin yapılan incelemede İran uyruklu M.A.’ya ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Afganistan uyruklu G.M., F.N., S.Z.Z. ve M.N. isimli şahıslar gözaltına alındı. 4 şüpheli, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra adli mercilere sevk edildi. İfadelerinde suçunu kabul eden S.Z.Z., M.A.’ya ilaçlı su içirdiklerini ve ağzının köpürmeye başlamasıyla panik olup M.A.’nın üzerini soyduklarını, çevre temizliği yaptıklarını anlattı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Z.Z., tutuklanarak Kırşehir E Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Polis 200 saatlik kamera görüntüsü izledi Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunmasının ardından şüphelilere ulaşmak için 200 saatlik kamera kaydı izledi. Kırşehir’e misafir olarak geldiği belirlenen maktul M.A.’nın kaldığı evde içirilen sıvı nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi. Olaydan sonra çevredeki kameralara yansıyan görüntülerde M.A.’dan kurtulmak isteyen şüphelilerin ticari bir araçla cesedi taşıdıkları ve kıyafetlerini farklı bölgelerde çöp konteynerlerine attıkları görüldü. Soruşturmayı derinleştiren polis, Ahi Evran ve Bahçelievler mahallelerinde kapı kapı gezerek cesedin taşındığı hafif ticari aracı aradı. İz bırakmamak için temizlik yapmış, cesedi hurdacıya taşıtmışlar Kırşehir polisi, araştırmalar sonucu kısa sürede cinayeti çözerek, şüphelileri yakaladı. Şüphelilerin M.A.’nın öldükten sonra kanıt bırakmamak için kıyafetlerini çıkardıkları, çevre temizliği yaptıkları ve bazanın içerisine battaniye ile sararak sakladıkları ve bazayı hurdacılık yapan bir kişiye taşıttıkları tespit edildi.