Yerel Haberler
Kırşehir
En güzel halk oyununu oynamak için ter döktüler 11 Mart 2026 Çarşamba - 15:37:19 Kırşehir’de düzenlenen Halk Oyunları İl Temsilciliği yarışmaları ilgiyle izlendi. Kırşehir’deki Kındam Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalarda farklı kategorilerde toplam 8 ekip yarıştı. Yarışmalarda 4 okul minikler, 1 okul yıldızlar, 2 okul gençler kategorisinde sahne alırken, 1 ekip ise kulüpler kategorisinde mücadele etti. Halk oyunları müsabakalarına ilk kez katılan okulların öğrenci ve öğretmenleri büyük heyecan yaşadı. Yarışmalar öncesinde konuşan Halk Oyunları İl Temsilcisi Fazıl Batı, öğrenciler kadar kendisinin de heyecanlı olduğunu belirtti. Batı, en az iki aylık çalışma sonucunda hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Döne Benzer ise ekip olarak ilk kez il yarışmalarında yer aldıklarını söyleyerek, "Öğrencilerimiz mutlu ve isteyerek yarışmalara katıldılar. Bizler de uzun bir aradan sonra ilk kez resmi bir müsabaka heyecanı duyduk." dedi. Yarışmalarda ilk kez yöresel kıyafet giyerek seyirci karşısına çıkan öğrenci Vahide Aydoğmuş, Kırşehir’de kültürün çok güzel olduğunu ve bu nedenle mutlu olduğunu ifade ederken, öğrencilerden Evin Arman ise iki aydır aralıksız çalıştıklarını ve güzel bir sonuç elde etmek istediklerini söyledi. Açılış seremonisinin ardından ekipler birincilik için sahnede performans sergiledi.
Küçük Mustafa’dan büyük hareket: Engellilere akülü araba desteği için 7 bin mavi kapak topladı
27 Ekim 2023 Cuma - 12:14 Küçük Mustafa’dan büyük hareket: Engellilere akülü araba desteği için 7 bin mavi kapak topladı Kırşehir’de yaşayan ortaokul öğrencisi Mustafa Ferah, 7 yaşından itibaren engellilere akülü araba desteği sağlamak amacıyla mavi kapak topladı. 6 yılda yaklaşık 7 bin adet mavi kapak toplayan Mustafa, kapakları vakıf yöneticilerine teslim etti. Mustafa Ferah; engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve hareket özgürlüklerini artırmak için harekete geçti. Engelliler için akülü araba temin etmek amacıyla başlatılan kampanyada, mavi kapakları toplayarak bir engelliye umut olmak için yola çıktı. 6 yılda yaklaşık olarak 7 bin mavi kapak toplayan Ferah; "İlkokulda arkadaşlarım ve öğretmenlerimden gördüğüm destekle engellilere ışık olmak için mavi kapak toplamaya başladım. Anne ve babam işlerinden geldiklerinde onların da cep ve çantaları mavi kapak dolu oluyordu. 7 bin üzerinde mavi kapak topladım" dedi. Toplanan mavi kapaklar, geri dönüşüm sürecinden geçirilerek engellilere akülü araba sağlamak için kullanılacak. Mustafa Ferah’ın davranışının duygu dolu anların yaşanmasına vesile olduğunu söyleyen Kırşehirliler Vakfı Yöneticisi Yasin Yavuz yaptığı açıklamada; "Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Mavi kapakları toplayarak bu kampanyaya katkıda bulunmak, bizleri duygulandırdı. Umarım bu küçük adım, engelli bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız olmalarına yardımcı olur" şeklinde konuştu. Mustafa Ferah’ın yaptığı örnek davranış, dernek yönetimi tarafından hazırlanan plaket ile de ödüllendirildi.
Kırşehirli çocuklar, okul harçlıklarıyla savaş mağduru çocuklara destek oluyor
24 Ekim 2023 Salı - 14:06 Kırşehirli çocuklar, okul harçlıklarıyla savaş mağduru çocuklara destek oluyor Kırşehir’de Filistin’e destek için oluşturulan ve savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlatan fotoğraf sergisi, çocukların bağışları ile ayakta duruyor. Ailelerinden aldıkları harçlıkları Cacabey Meydanı’nda açılan fotoğraf sergisi alanına getiren çocuklar, yaptıkları bağışlarla duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ortaokul öğrencisi Yasin Özalp, "Cacabey Meydanı’ndaki fotoğrafları görünce içim yanıyor. Ailemden aldığım harçlıkları çocuklar ölmesin diye gelip bağışlıyorum" dedi. Berra Ergül adlı öğrenci ise; kendisi yemek yerken lokmaların boğazına takıldığını belirtti. Ergül, "Savaşın çocuklarına üzülüyorum. Bazı insanlar ise fotoğraflara bakıp sadece geçiyor. İnsanlar bazen çok acımasız olabiliyor" diye konuştu. 5 yaşında savaşın çocukları için ağladı Kırşehir’de bir yandan fotoğraf sergisine çocuklar harçlıklarını bağışlarken diğer yandan da 5 yaşındaki Ahmet Ersan’ın annesiyle izlediği savaş videosuna verdiği tepki sosyal medyada gündem oldu. Ersan, annesiyle yaptığı sohbette ’Çocuklar ölmesin, biz ölmeyelim’ diye ağladı. Savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini anlatmak amacıyla düzenlenen fotoğraf sergisinde savaşın yol açtığı yıkım, göçler ve çocukların yaşadığı zorluklar yer alıyor. Yetişkinler, çocuklar kadar duyarlı değil Filistin’e Destek Platformu Sorumlusu Hikmet Kılıç, çocukların savaşa karşı daha duyarlı olduğunu açıkladı. Kılıç, "Bizi en çok çocukların davranışları duygulandırıyor. Çocuklar yetişkinlerden daha duyarlı. Yetişkinlerin çoğu açılan savaş fotoğraflarıma dahi bakmıyor" ifadelerini kullandı.