Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırşehir
Kırşehir’de flamingolar fotoğraf tutkunlarının objektifine yansıdı
14 Mart 2026 Cumartesi - 16:26:04
Kırşehir’de fotoğraf tutkunları Seyfe Gölü’nde bir araya gelerek flamingoları görüntüledi. Kırşehir Kent Konseyi Tarih ve Kültür Grubu organizasyonunda gerçekleşen buluşmada, yağışların ardından su tutan gölde flamingolar görüntülendi. Rüzgarlı havaya rağmen göle gelen fotoğraf tutkunları, flamingoları görüntüleyerek heyecan dolu anlar yaşadı. Fotoğraf sever Hakan Bayrak, fırsatı değerlendirerek flamingoları görmek için göle geldiğini ifade etti. İrem Yakar ise hayatında ilk kez flamingo gördüğünü söyleyerek, mutlu olduğunu belirtti. Etkinlikte, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kırşehir Şube Müdürü Hasan Tezer de bölge hakkında katılımcılara bilgi verdi. Öte yandan Kırşehir’de bulunan Seyfe Gölü, Orta Anadolu’nun önemli sulak alanları arasında yer alıyor. Tuzlu ve sığ yapıya sahip olan göl, özellikle göçmen kuşlar için önemli bir konaklama ve üreme alanı olarak biliniyor. Kırşehir il merkezinin yaklaşık 16 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Seyfe Gölü’nün yüzey alanı, yıl içinde yağış miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Kurak dönemlerde su seviyesi düşerken, yağışlı dönemlerde göl yeniden su tutabiliyor. Doğal yaşam açısından önemli bir ekosisteme sahip olan göl ve çevresi, çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor.
14 Mart 2026 Cumartesi - 10:54
Beyazay ailesi iftarda bir araya geldi
KIRŞEHİR (İHA) – Beyazay Derneği Kırşehir Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen "Beyazay Ailesi İftar Programı", dernek üyeleri ve şehir bürokratlarını bir araya getirdi. Kırşehir’de Garnizon Komutanlığı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda konuşan Beyazay Kırşehir Şube Başkanı Adnan Göçmen, Beyazay ailesinin büyük bir aile olduğunu belirterek Ramazan ayının manevi ruhuna uygun şekilde bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Göçmen, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Ramazan ayı için hazırladığımız yardım kolileri ve hediye çeklerini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun gayret gösterdik. Ailelerimizi ziyaret ederek onların manevi coşkusuna ortak olduk. Birlikte yaşama ve paylaşma duygusunu yaşarken aynı zamanda istişare etme fırsatı da yakaladık" dedi. İftar programı, dernek üyeleri ve şehir bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından sona erdi.
13 Mart 2026 Cuma - 15:40
Petlas sloganlı pazarlık
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de faaliyet gösteren Petlas’ta yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında işçi temsilcileri ile fabrika yönetimi arasındaki zam pazarlığı devam ediyor. Süreç kapsamında taraflar üçüncü kez bir araya gelirken, görüşmelerde ücret artışı konusunda henüz anlaşma sağlanamadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 4 bin kişinin çalıştığı Petlas’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri çerçevesinde sendika temsilcileri ile fabrika yönetimi arasında müzakereler sürüyor. İşveren tarafından çalışanlara enflasyon oranı doğrultusunda yüzde 30 oranında zam teklifi sunuldu. Ancak sendika temsilcileri, açıklanan enflasyon verilerinin çalışanların günlük yaşamında karşılaştığı ekonomik şartları tam olarak yansıtmadığını belirterek ücretlere yüzde 55 oranında zam talep ettiği öğrenildi.
13 Mart 2026 Cuma - 15:39
Engelli vatandaşlara bayram tıraşı ücretsiz
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de berber Hayri Arslan, bayramlar öncesinde geleneksel hale getirdiği uygulamayla engelli vatandaşların tıraşlarını bu yıl da ücretsiz yaparken, artan berber fiyatlarına rağmen tüm müşterilerine yüzde 30 indirim uygulama kararı aldı. İndirimlerin bayram süresine kadar devam edeceği bildirildi. Kırşehir’de erkek berberliği yapan Hayri Arslan, her bayram öncesi sürdürdüğü sosyal sorumluluk uygulamasını bu yıl da devam ettirdi. Arslan, engelli vatandaşların tıraşlarını ücretsiz yaparken, ekonomik şartları göz önünde bulundurarak diğer müşterilerine de yüzde 30 indirim uyguladığını söyledi. Uygulamadan memnuniyet duyduğunu ifade eden vatandaş Alperen Işık, berberin yaptığı indirimi yerinde bulduğunu belirtti. Berber Hayri Arslan ise yaptığı açıklamada, bayram öncesi vatandaşlara destek olmak istediğini aktararak, "Engelli vatandaşlarımızın tıraşlarını ücretsiz yapıyorum. Normal vatandaşlara da yüzde 30 indirim uyguluyorum. Ekonomiden kaynaklı vatandaşımızı düşünerek böyle bir karar aldım" diye konuştu. Bayram öncesinde başlatılan indirim uygulamasının bayram süresince devam edeceği öğrenildi.
18 Nisan 2023 Salı - 17:11
KAEÜ, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri ’Çelik Köprü Tasarım’ yarışmasında finale kaldı
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileri 16.
18 Nisan 2023 Salı - 13:54
Memleket Partisi İl Başkanı Suat Yiğit, " Seçmenin derdi seçim değil ekonomi"
Memleket Partisi Kırşehir il başkanı Suat Yiğit, şehirde yaptıkları seçim analizini kamuoyuna açtı.
17 Nisan 2023 Pazartesi - 18:18
Eski TBMM Başkanı Yılmaz: "Milletin duasını almak için çalışanların yanında olun"
AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı seçim ofisi açılışında konuşan 26.
16 Nisan 2023 Pazar - 16:14
Çiçekdağı Belediyesi ’Gönlümüz bir, Soframız bir İftarı düzenledi’
Çiçekdağı Belediyesi ilçe meydanında ’Gönlümüz bir, Soframız bir’ adı altında meydan iftarı verdi.
15 Nisan 2023 Cumartesi - 10:50
Rektör Karakaya, merkez kütüphane binasında inceleme yaptı
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, inşaatı yüzde seksen tamamlanan merkez kütüphane binasında inceleme yaptı.
15 Nisan 2023 Cumartesi - 10:09
Kırşehir’de şehit aileleri depremzedelerle bir araya geldi
Kırşehir’de, şehit aileleri ve depremzedeler düzenlenen program ile bir araya geldi.
14 Nisan 2023 Cuma - 16:56
Kırşehir’de 46 bin 476 öğrenci ara tatile giriyor
Kırşehir’de 219 okulda eğitimlerini sürdüren 46 bin 476 öğrenci ara tatile giriyor.
14 Nisan 2023 Cuma - 15:11
Kırşehir Ziraat Odası tarlalarda yüksek verim beklentisinde
Kırşehir Ziraat Odası; tarlalardaki mahsulden yüksek verim beklentisi içeresinde hasat zamanını bekliyor.
14 Nisan 2023 Cuma - 10:30
Geleneği bozmadı ekmeği 8-12 saatlerinde ücretsiz verdi
Kırşehir’in Mucur ilçesinde bir fırıncı; kendi başlattığı Ramazan ayı geleneğini bozmadı.
13 Nisan 2023 Perşembe - 22:51
AK Parti İl Başkanı Ünsal: "Vekil adayları ile akitleştik"
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir’in büyük aşiretlerinden birisi olan Yabanlı köyleri derneğini ziyaret etti.
13 Nisan 2023 Perşembe - 18:37
AK Parti’de, milletvekili adayları teşkilat ile bir araya geldi
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal tarafından düzenlenen programda milletvekili adayları, parti teşkilatı ile bir araya geldi.
12 Nisan 2023 Çarşamba - 12:11
Çiçekdağı Belediyesi ’Hayır Evi’ ile ihtiyaç sahipleri için köprü görevi görüyor
Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde belediye tarafından kurulan hayır eve ihtiyaç sahipleri için köprü görevi görüyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder