Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırşehir
Yolcu otobüsünde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
22 Nisan 2026 Çarşamba - 12:49:54
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de polis yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirdi 2 kişi tutuklandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında yolcu otobüsünde bulunan kişilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde 84 blister halinde toplam 1.176 sentetik hap ele geçirildi. Hapların sahibi olduğu belirlenen M.E.G. ve Y.İ. isimli kişiler hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan adli işlem başlatıldı. Şüpheliler, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:23
Kırşehir’de kaçak kazı yapan 5 şüpheli suçüstü yakalandı
Kırşehir’de, kaçak kazı yaptıkları belirlenen 5 kişi "Anadolu Mirası" operasyonları kapsamında suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mucur İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda E.T., S.T., H.T., M.Ç. ve H.S. izinsiz kaçak kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Olay yerinde yapılan kontrolde kaçak kazıda kullanıldığı belirlenen 1 elektrikli taş kırıcı, 1 kazma, 2 kürek, 10 metre halat, 2 merdiven ve 7 taş kırıcı ucu ele geçirildi. Şüpheli 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
21 Nisan 2026 Salı - 15:51
Kırşehir’de gençler teknoloji yerine müze tercih ediyor
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de gençler, teknolojik cihazlar yerine müze ziyaretlerini tercih ederek hem tarih ve kültürle buluşuyor hem de sosyal iletişimlerini güçlendiriyor. Kırşehir kent merkezinde yer alan Ahi Müzesi, özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgisini çekiyor. Müze, kültürel mirasın aktarımında önemli bir rol üstlenirken ziyaretçilerine tarih ve gelenekleri yakından tanıma fırsatı sunuyor. Müzeyi ziyaret eden gençler, teknoloji bağımlılığından uzaklaşarak daha sosyal bir ortamda vakit geçirdiklerini ifade etti. Ziyaretçilerden Ayşegül Kurt, müze gezilerinin kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Tarihi ve kültürel alanları gezmek bana iyi geliyor. Bu sayede tablet ve telefon gibi cihazlardan uzak kalıyorum" dedi. Üniversite öğrencisi Sıla İlik ise teknoloji bağımlılığının iletişim sorunlarına neden olduğunu belirterek, "Okulda ve yurtta birçok kişi telefonlarına bağımlı. Biz ise gezerek, görerek ve tanıyarak iletişim kuruyoruz. Bu tür aktiviteler bizi daha sosyal yapıyor" şeklinde konuştu. Psikolojik Danışman İrem Dalgıç da çocukların ve gençlerin kültürel alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, müze ve kültürel alanların ziyaretlerinin çocukların iç dünyasını geliştirmede önemli katkıları olduğunu aktardı. Dalgıç, "Okul ve aile iş birliğiyle çocukların tarih ve kültürle buluşturulması gerekiyor. Müze gezileri çocukların iç dünyasını zenginleştirir ve gelişimlerine katkı sağlar" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Ahi Müzesi, 2026’nın ilk üç ayında 19 bin 158 ziyaretçiyi ağırlarken, 2025’te 73 bin 402 kişiyi misafir etti. Müze, 2024 yılında ise 120 bin ziyaretçiye ulaşarak kentin en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline geldi. Ahilik Müzesi 2023 yılının son ayında faaliyete geçmişti.
21 Nisan 2026 Salı - 15:49
Kırşehir’de gençler teknoloji yerine müze tercih ediyor
Kırşehir’de gençler, teknolojik cihazlar yerine müze ziyaretlerini tercih ederek hem tarih ve kültürle buluşuyor hem de sosyal iletişimlerini güçlendiriyor. Kırşehir kent merkezinde yer alan Ahi Müzesi, özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgisini çekiyor. Müze, kültürel mirasın aktarımında önemli bir rol üstlenirken ziyaretçilerine tarih ve gelenekleri yakından tanıma fırsatı sunuyor. Müzeyi ziyaret eden gençler, teknoloji bağımlılığından uzaklaşarak daha sosyal bir ortamda vakit geçirdiklerini ifade etti. Ziyaretçilerden Ayşegül Kurt, müze gezilerinin kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Tarihi ve kültürel alanları gezmek bana iyi geliyor. Bu sayede tablet ve telefon gibi cihazlardan uzak kalıyorum" dedi. Üniversite öğrencisi Sıla İlik ise teknoloji bağımlılığının iletişim sorunlarına neden olduğunu belirterek, "Okulda ve yurtta birçok kişi telefonlarına bağımlı. Biz ise gezerek, görerek ve tanıyarak iletişim kuruyoruz. Bu tür aktiviteler bizi daha sosyal yapıyor" şeklinde konuştu. Psikolojik Danışman İrem Dalgıç da çocukların ve gençlerin kültürel alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, müze ve kültürel alanların ziyaretlerinin çocukların iç dünyasını geliştirmede önemli katkıları olduğunu aktardı. Dalgıç, "Okul ve aile iş birliğiyle çocukların tarih ve kültürle buluşturulması gerekiyor. Müze gezileri çocukların iç dünyasını zenginleştirir ve gelişimlerine katkı sağlar" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ahi Müzesi, 2026 yılının ilk üç ayında 19 bin 158 ziyaretçiyi ağırlarken, 2025 yılında 73 bin 402 kişiyi misafir etti. Müze, 2024 yılında ise 120 bin ziyaretçiye ulaşarak Kırşehir’in en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline geldi. Ahilik Müzesi 2023 yılının son ayında faaliyete geçmişti.
18 Şubat 2020 Salı - 11:42
Rektör Karakaya, KAEÜ’si kalite yönetimi süreçlerini anlattı
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, kalite yönetim sistemini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine anlattı.
17 Şubat 2020 Pazartesi - 17:07
Kırşehir’de, ekmek fiyatları karmaşası
Kırşehir’de, fırıncılar ve marketler arasında haksız rekabet gerilimi sürüyor.
17 Şubat 2020 Pazartesi - 12:59
Yedi yaşında 6 aylık çalışma ile piyano çalıyor
KIRŞEHİR (İHA) – Bozlak diyarı Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan Yasemin Gürler (7), annesinin desteği ile altı aylık eğitimle piyano çalmaya başladı.
17 Şubat 2020 Pazartesi - 12:16
AK Parti milletvekili Kendirli:
KIRŞEHİR (İHA) – AK Parti Kırşehir milletvekili Mustafa Kendirli, Çiçekdağı ilçesine bağlı 8 köyün 59 kilometrelik terfi hat yapımı ile su sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi.
17 Şubat 2020 Pazartesi - 08:40
Kırşehir’de kaza: 1 ölü
Kırşehir’de yoldan çıkan otomobil şarampole devrildi otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
17 Şubat 2020 Pazartesi - 00:10
Kırşehir’de elektrik direğine çarpan sürücü yaşamını yitirdi
Kırşehir’de direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü elektrik direğine çarptı.
15 Şubat 2020 Cumartesi - 16:30
Kırşehir’de ’vinç’ üstünde intihar girişimi
Kırşehir’de iş merkezi inşaatındaki vince çıkarak intihara kalkışan şahıs, ikna edilerek indirildi.
15 Şubat 2020 Cumartesi - 10:45
KAEÜ Rektörü Vatan Karakaya: "KAEÜ’nde pilot projeler hızla ilerliyor"
KIRŞEHİR (İHA) – Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından 2016 yılında 41 üniversite arasından seçilen ilk beş pilot üniversiteden biri olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, tarım ve jeotermal alanında ürettiği projelerini hızla hayata geçirdi.
14 Şubat 2020 Cuma - 17:39
Park halinde yanan otomobile itfaiye müdahale etti
Kırşehir’in Kaman ilçesinde, park halindeki otomobilde yangın çıktı.
14 Şubat 2020 Cuma - 16:26
KIRKÖY Projesi ile dezavantajlı guruplara yeni umutlar
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Belediyesi ve TSO işbirliği ile Ahika’ya sunulan “Kırköy Kampüsü” projesi ile dezavantajlı guruplara yeni umutlar doğuyor.
14 Şubat 2020 Cuma - 16:26
Yolcu otobüsünde kaçak içki operasyonu
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yolcu otobüsünde kaçak içki ele geçirdi.
14 Şubat 2020 Cuma - 13:59
Başkan Ekicioğlu, temizlik görevlileri ile çorba içip vatandaşla görüntülü konuştu
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, şehrin temizliği ve karla mücadelede etkin çalışan personelle çorba içip vatandaşla görüntülü konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder