Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırşehir
El arabasından eğlence merkezine: Çocuklara bayram hediyesi
22 Nisan 2026 Çarşamba - 16:47:18
KIRŞEHİR (İHA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Kırşehir’de anlamlı ve duygu dolu bir etkinliğe imza atıldı. Kırşehir Koruma Platformu pazar yerinde el arabasıyla yük taşıyarak aile bütçesine katkı sağlayan çocukları unutmadı. Vakıf Başkanı Mustafa Düger, pazar yerinde çalışan çocuklarla bir araya gelerek onların iki günlük kazançlarını karşıladı. Çocukların çalışmasına ara verdiren Düger, küçük emekçilere bayram coşkusunu yaşatmak amacıyla özel bir program düzenledi. El arabalarını bırakan çocuklar, vakıf tarafından kentteki bir eğlence merkezine götürüldü. Kardeşleri ve aileleriyle birlikte oyun alanlarında doyasıya eğlenen çocuklar, keyifli vakit geçirdi. Etkinlik kapsamında çocuklara yemek ikramında da bulunuldu. Gün boyunca eğlenerek bayram sevincini yaşayan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kırşehir Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, çocukların yüzündeki tebessümün her şeyden kıymetli olduğunu belirterek, "Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşadığımız faciadan sonra ülkemize başsağlığı diliyorum. Yaşanılanlar hepimizde travma oluşturdu. Bizler çocuklarımızın mutlu ve neşeli olması için onlara zaman ayırdık ve zihinlerinin temizliği noktasında yardımcı olduk" dedi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 12:49
Yolcu otobüsünde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de polis yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirdi 2 kişi tutuklandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında yolcu otobüsünde bulunan kişilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde 84 blister halinde toplam 1.176 sentetik hap ele geçirildi. Hapların sahibi olduğu belirlenen M.E.G. ve Y.İ. isimli kişiler hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan adli işlem başlatıldı. Şüpheliler, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:23
Kırşehir’de kaçak kazı yapan 5 şüpheli suçüstü yakalandı
Kırşehir’de, kaçak kazı yaptıkları belirlenen 5 kişi "Anadolu Mirası" operasyonları kapsamında suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mucur İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda E.T., S.T., H.T., M.Ç. ve H.S. izinsiz kaçak kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Olay yerinde yapılan kontrolde kaçak kazıda kullanıldığı belirlenen 1 elektrikli taş kırıcı, 1 kazma, 2 kürek, 10 metre halat, 2 merdiven ve 7 taş kırıcı ucu ele geçirildi. Şüpheli 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
21 Nisan 2026 Salı - 15:51
Kırşehir’de gençler teknoloji yerine müze tercih ediyor
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de gençler, teknolojik cihazlar yerine müze ziyaretlerini tercih ederek hem tarih ve kültürle buluşuyor hem de sosyal iletişimlerini güçlendiriyor. Kırşehir kent merkezinde yer alan Ahi Müzesi, özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgisini çekiyor. Müze, kültürel mirasın aktarımında önemli bir rol üstlenirken ziyaretçilerine tarih ve gelenekleri yakından tanıma fırsatı sunuyor. Müzeyi ziyaret eden gençler, teknoloji bağımlılığından uzaklaşarak daha sosyal bir ortamda vakit geçirdiklerini ifade etti. Ziyaretçilerden Ayşegül Kurt, müze gezilerinin kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Tarihi ve kültürel alanları gezmek bana iyi geliyor. Bu sayede tablet ve telefon gibi cihazlardan uzak kalıyorum" dedi. Üniversite öğrencisi Sıla İlik ise teknoloji bağımlılığının iletişim sorunlarına neden olduğunu belirterek, "Okulda ve yurtta birçok kişi telefonlarına bağımlı. Biz ise gezerek, görerek ve tanıyarak iletişim kuruyoruz. Bu tür aktiviteler bizi daha sosyal yapıyor" şeklinde konuştu. Psikolojik Danışman İrem Dalgıç da çocukların ve gençlerin kültürel alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, müze ve kültürel alanların ziyaretlerinin çocukların iç dünyasını geliştirmede önemli katkıları olduğunu aktardı. Dalgıç, "Okul ve aile iş birliğiyle çocukların tarih ve kültürle buluşturulması gerekiyor. Müze gezileri çocukların iç dünyasını zenginleştirir ve gelişimlerine katkı sağlar" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Ahi Müzesi, 2026’nın ilk üç ayında 19 bin 158 ziyaretçiyi ağırlarken, 2025’te 73 bin 402 kişiyi misafir etti. Müze, 2024 yılında ise 120 bin ziyaretçiye ulaşarak kentin en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline geldi. Ahilik Müzesi 2023 yılının son ayında faaliyete geçmişti.
05 Şubat 2020 Çarşamba - 12:58
Vali Akın, Şubat ayı halk toplantısında Kırşehirlileri dinledi
Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Şubat ayı halk toplantısında Kırşehirlileri dinledi.
05 Şubat 2020 Çarşamba - 12:50
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu: 2 gözaltı
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çiçekdağı ilçesi İbikli köy mevkiinde kaçak kazı yapan iki kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.
05 Şubat 2020 Çarşamba - 09:44
Yağmurdan dolayı çöken kerpiç evde mahsur kalan bir kişi kurtarıldı
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de, şiddetli yağışın etkisi ile kerpiç ev hasar gördü.
04 Şubat 2020 Salı - 18:54
Terör örgütü lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin akrabalarına Kırşehir’de operasyon
Kırşehir’de terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları belirlenen 7 şüpheliden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
04 Şubat 2020 Salı - 17:09
Vali İbrahim Akın:
Kırşehir Valisi İbrahim Akın, kesici takım fabrikası Oralsan’da incelemelerde bulundu.
04 Şubat 2020 Salı - 15:22
Cami şadırvanından muslukları çalan zanlı yakalandı
Kırşehir’de caminin şadırvanındaki muslukları çalarken güvenlik kamerası tarafından kaydedilen Y.
04 Şubat 2020 Salı - 15:22
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 hükümlü yakalandı
Kırşehir’de, haklarında 1 yıl 1 ay ila 5 yıl kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 9 hükümlü, polisin çalışmaları ile yakalandı.
04 Şubat 2020 Salı - 14:06
Rektör Karakaya, 35. yılını tamamlayan personele teşekkür plaketi takdim etti
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.
04 Şubat 2020 Salı - 11:35
Gamze’nin ölümünden sorumlu tutulan muhtar, tahliye edildi
Kırşehir’de 2019 yılı Ağustos ayında sünnet düğününde hayatını kaybeden Gamze Boynuince’nin ölümünde ihmali olduğu öne sürülen ve tutuklu yargılanan köy muhtarı, tahliye edildi.
04 Şubat 2020 Salı - 11:26
Sağlık Müdürlüğünden kanser günü açıklaması
Kırşehir İl Sağlık Müdürü Op.
03 Şubat 2020 Pazartesi - 15:52
Anadolu Şehit Aileleri Derneği Kırşehir Şubesi, konfederasyon yolunda çalışmalarını yürütüyor
Anadolu Şehit Aileleri Derneği Kırşehir Şubesi, şehit ailelerinin tek çatı altında toplanması çalışmalarını ziyaret ettiği deprem bölgesi Elazığ’da da siyasi yetkilerle paylaştı.
03 Şubat 2020 Pazartesi - 13:52
İyilik Yap İyilik Bul hareketi İzmir’de Ahiliği anlattı
KIRŞEHİR (İHA) – İyilik yap iyilik bul hareketine destek sunan öğretmenler, değerler eğitimleri kapsamında İzmir’de buluştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder