Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırşehir
İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: "Terör, uyuşturucu ve çete konularını kapatmak istiyoruz"
15 Mayıs 2026 Cuma - 12:17:16
Kırşehir’de konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan gençlerin Ar-Ge ve teknoloji çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Terör, uyuşturucu ve çete konularını kapatmak istiyoruz. Hepimizin huzurlu olması, çalışması ve üretmesi sonucunda çok kıymetli bir ülke kurma yolundayız" dedi. Bakan Yardımcısı Turan Kayseri temasları kapsamında Cacabey meydanındaki 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tanıtım Günleri etkinliklerine katılarak stantları gezdi öğrencilerin hazırladığı bilimsel çalışmaları yerinde inceledi. Burada yaptığı açıklamada Turan, Türkiye’nin savunma sanayii ve teknoloji alanında önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Gençlerin yeni fikirler üretmesine imkan verilmesi gerektiğini ifade eden Turan, "Ar-Ge faaliyetlerine ve gençlerin çalışmalarına imkanlar verelim. Gençlerimizi kırmayalım, dinleyelim, anlamaya çalışalım. Ne yapmış, ne yapmak istiyor özellikle takip etmeye çalışalım" diye konuştu. Türkiye’nin geçmişte savunma sanayii alanında yaşadığı zorlukları hatırlatan Turan, "20 sene önce bu ülkede birileri ‘Ben İHA yapacağım’ dediğinde; ‘Olur mu? ABD’de var, İsrail’de var, Fransa’da var’ diyorlardı. Ama bugün dünyanın İHA üretiminde, yazılım ve teknoloji konularında iddialı bir durumdayız" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zorluklarına dikkat çeken Turan, "Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna krizi, aşağıda İsrail merkezli büyük bir kriz var. Yanımızda Suriye, Irak ve iç sorunlarımızı biliyorsunuz. Dünyanın dört tarafı ateş çemberi olan bir bölge ülkesiyiz. Buna rağmen büyümeye, güçlenmeye, üretmeye ısrarla devam ediyoruz" dedi. Türkiye’nin uluslararası alanda önemli bir konuma geldiğini belirten Turan, "Eksiğimiz, yanlışımız vardır ama ana fotoğrafta çok büyük mesafe aldığımızı, dünyanın önemli ve sözüne itibar edilen ülkelerinden biri haline geldiğimizi herkes biliyor" şeklinde konuştu. Konuşmasında, toplumsal birlik ve beraberlik vurgusu yapan Turan, "Fikrimiz, zikrimiz farklı olabilir. Partimiz, anlayışımız farklı olabilir. Ama yeri geldiğinde aynı çorbaya kaşık sallamaktan, bu mübarek bayrağın altında oturmaktan onur duymak durumundayız. Terör, uyuşturucu ve çete konularını kapatmak istiyoruz. Hepimizin huzurlu olması, çalışması ve üretmesi sonucunda çok kıymetli bir ülke kurma yolundayız. Güçlü olmaktan, kardeş olmaktan başka yolumuz yok. En kolayı kavga etmek, en kolayı ekonomik krizlere teslim olmak" dedi.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 16:55
Kırşehir’de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 6 bin 328 sentetik hap ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Çiçekdağı İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında durdurulan araçlar, araçlarda bulunan şahıslar ile şüphelilerin boş araziye bıraktıkları poşet üzerinde yapılan kontrollerde toplam 6 bin 328 sentetik hap ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.K., H.Y., O.Ö. ve M.E.G. hakkında ’Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak’ suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli; çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 15:52
Eşine böbreğini verdi, sevgileri örnek gösterildi
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Boztepe ilçesinde yaşayan Elibol çifti, fedakarlıklarıyla ’örnek aile’ olarak gösterildi. 2011 yılında böbrek rahatsızlığı yaşayan eşi Bilal Elibol’a böbreğini bağışlayan Remziye Elibol, eşinin diyalize girmeden hayata tutunmasını sağladı. Aile Haftası dolayısıyla Boztepe Kaymakamı Abdülhamit Bayram, Elibol çiftini evlerinde ziyaret etti. Ziyarette aileyle sohbet eden Kaymakam Bayram, çiftin fotoğraf albümlerini de inceledi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Bayram, ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirterek, "Ziyaret bizim için çok kıymetli oldu. Aile, sevgi, sadakat, dayanışma ve fedakarlığın yaşandığı en güçlü birimdir. Elibol çifti bunun en güzel örneğini gösterdi. Burada sadece tıbbi bir bağ değil, aile bağının en güçlü örneklerinden birini gördük. Bu hikaye toplumumuza örnek olsun" dedi. Eşinin fedakarlığı örnek oldu Eşine genç yaşta böbreğini veren Remziye Elibol ise yaptığı fedakarlığı sevgiyle açıklayarak, "Ben onu sadece eş olarak değil, hayat arkadaşı olarak gördüm. İhtiyaç olsa iki böbreğimi de verirdim" ifadelerini kullandı. Nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan Bilal Elibol da eşine teşekkür ederek, "Eşimden Allah razı olsun. Böbreğim iflas ettiğinde hiç düşünmeden bana böbreğini verdi. Bana ikinci bir hayat verdi. Diyalizle yaşam kalitesi düşüyor. Nakilden sonra normal hayatıma döndüm. Aşkımız var, problemimiz yok" diye konuştu.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 15:51
Eşine böbreğini verdi, sevgileri örnek gösterildi
Kırşehir’in Boztepe ilçesinde yaşayan Elibol çifti, fedakarlıklarıyla ’örnek aile’ olarak gösterildi. 2011 yılında böbrek rahatsızlığı yaşayan eşi Bilal Elibol’a böbreğini bağışlayan Remziye Elibol, eşinin diyalize girmeden hayata tutunmasını sağladı. Aile Haftası dolayısıyla Boztepe Kaymakamı Abdülhamit Bayram, Elibol çiftini evlerinde ziyaret etti. Ziyarette aileyle sohbet eden Kaymakam Bayram, çiftin fotoğraf albümlerini de inceledi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Bayram; ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirterek, "Ziyaret bizim için çok kıymetli oldu. Aile; sevgi, sadakat, dayanışma ve fedakarlığın yaşandığı en güçlü birimdir. Elibol çifti bunun en güzel örneğini gösterdi. Burada sadece tıbbi bir bağ değil, aile bağının en güçlü örneklerinden birini gördük. Bu hikaye toplumumuza örnek olsun" dedi. Eşinin fedakarlığı örnek oldu Eşine genç yaşta böbreğini veren Remziye Elibol ise yaptığı fedakarlığı sevgiyle açıkladı. Elibol; "Ben onu sadece eş olarak değil, hayat arkadaşı olarak gördüm. İhtiyaç olsa iki böbreğimi de verirdim" ifadelerini kullandı. Nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan Bilal Elibol da eşine teşekkür ederek; "Eşimden Allah razı olsun. Böbreğim iflas ettiğinde hiç düşünmeden bana böbreğini verdi. Bana ikinci bir hayat verdi. Diyalizle yaşam kalitesi düşüyor. Nakilden sonra normal hayatıma döndüm. Aşkımız var, problemimiz yok" diye konuştu.
01 Aralık 2017 Cuma - 11:24
Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü Homurlu köyü ilköğretim okulunu ziyaret etti
Kredi Yurtlar Kurumu Saliha Sultan Yurt Müdürlüğü personeli Yukarı Homurlu Köyü İlköğretim okulunu ziyaret etti.
01 Aralık 2017 Cuma - 11:23
Vali Şentürk, Çiçekdağı İlçesini ziyaret etti
Vali Necati Şentürk, Çiçekdağı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
30 Kasım 2017 Perşembe - 17:24
Kaman İlçesinde Mevlid-i Nebi konferansı düzenlendi
Kaman İlçesinde Mevlid-i Nebi konferansı düzenlendi.
30 Kasım 2017 Perşembe - 16:58
Başkan Bahçeci, tuz ocağında inceleme yaptı
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tarihi 7 bin yıl öncesine dayanan Tepesidelik köyündeki tuz ocağına giderek incelemede bulundu.
30 Kasım 2017 Perşembe - 16:21
FETÖ sanıklarının eşlerine operasyon
Kırşehir’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında açılan davalarda yargılanan sanıkların eşlerine operasyon düzenlendi.
30 Kasım 2017 Perşembe - 11:39
Dolu, kuraklık ve afet mağduru çiftçinin kredi borcu erteleniyor
Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, 2017 yılı içerisinde don, kuraklık ve afet mağduru çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına olan düşük faizli kredi borçlarının ertelendiğini söyledi.
30 Kasım 2017 Perşembe - 11:38
Sağlık İl Müdürlüğünden HIV virüsü açıklaması
Kırşehir Sağlık Müdürlüğü, 1Aralık Dünya HIV virüsü günü ile ilgili açıklama yaptı.
29 Kasım 2017 Çarşamba - 15:55
Kaman Kaymakamı Girgin aşılı ve tüplü ceviz fidanlarının yetişme alanında incelemede bulundu
Kırşehir’in Kaman İlçesi Kaymakamı Murat Girgin, aşılı ve tüplü ceviz fidanlarının yetiştiği alanlarda incelemede bulundu.
29 Kasım 2017 Çarşamba - 13:38
Zabıta gıda denetimlerini sıkılaştırdı
Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri gıda ve içecek satışı yapılan iş yerlerinde sıkılaştırdı.
29 Kasım 2017 Çarşamba - 13:20
Çocuk Korusu konserine yoğun ilgi
Belediye Çocuk Korosu Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde sahne aldı.
29 Kasım 2017 Çarşamba - 13:10
Kent Konseyinin KOP okuyor projesi kabul edildi
Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kırşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan ‘KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Geliştirilmesi Projesi’ (KOP Okuyor) Yunus gibi okuyorum adlı proje kabul edildi.
29 Kasım 2017 Çarşamba - 10:06
İl Genel Meclis toplantıları sona erdi
Kırşehir’de Kasım ayı boyunca aralıksız süren, İl Genel Meclis toplantıları sona erdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder