Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırşehir
Bilim şenliğinde jandarma standına yoğun ilgi
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:31:21
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde jandarma ekiplerinin kurduğu stant vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Cacabey Meydanı’ndaki fuarda sergilenen son teknoloji yerli üretim silahlar ile olay yeri inceleme ekiplerinin kullandığı teknik ekipmanlar ziyaretçiler tarafından dikkatle incelendi. Öğrenciler; jandarma personelinin bilgilendirmeleri eşliğinde çeşitli uygulamaları deneyimleme fırsatı buldu. Şenlik alanını gezen öğrencilerden Elif Didem Pehlivan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ekiplerinin sahip olduğu teknik donanımı beğendiğini belirterek, gelişen teknolojinin güvenlik alanındaki kullanımını önemli bulduğunu söyledi. Öğrencilerden Sude Doğru ise jandarma ekiplerinin telsiz konuşmalarını arkadaşıyla birlikte deneyimlediğini ifade ederek etkinliğin eğitici ve eğlenceli geçtiğini aktardı. Esma Nur Erdem de olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarında kullanılan parmak izi görüntüleme teknolojisini deneyimlediğini belirterek mutlu olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen bilim şenliğinde farklı fakülteler ve kurumlar tarafından hazırlanan teknoloji odaklı çalışmalar da vatandaşlara tanıtılıyor.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:20
Kırşehir’de bilim şenliğinde jandarma standına yoğun ilgi
Kırşehir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde jandarma ekiplerinin kurduğu stant vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Cacabey Meydanı’ndaki fuarda sergilenen son teknoloji yerli üretim silahlar ile olay yeri inceleme ekiplerinin kullandığı teknik ekipmanlar ziyaretçiler tarafından dikkatle incelendi. Öğrenciler; jandarma personelinin bilgilendirmeleri eşliğinde çeşitli uygulamaları deneyimleme fırsatı buldu. Şenlik alanını gezen öğrencilerden Elif Didem Pehlivan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ekiplerinin sahip olduğu teknik donanımı beğendiğini belirterek, gelişen teknolojinin güvenlik alanındaki kullanımını önemli bulduğunu söyledi. Öğrencilerden Sude Doğru ise jandarma ekiplerinin telsiz konuşmalarını arkadaşıyla birlikte deneyimlediğini ifade ederek etkinliğin eğitici ve eğlenceli geçtiğini aktardı. Esma Nur Erdem de olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarında kullanılan parmak izi görüntüleme teknolojisini deneyimlediğini belirterek mutlu olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen bilim şenliğinde farklı fakülteler ve kurumlar tarafından hazırlanan teknoloji odaklı çalışmalar da vatandaşlara tanıtılıyor. (EÖ-TB-
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:13
Engellilerin toplumsal hayattaki önemi anlatıldı
16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda engelli bireylerin toplumsal hayattaki yeri ve eğitimin önemi anlatıldı. Vahide Hüseyin Karahan Eğitim Uygulama Okulu ile Kırşehir Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Programa öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Etkinlikte konuşan Kırşehir Beyazay Şube Başkanı Adnan Göçmen; engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Göçmen; "Engelli bireylerimizin azmi bizler için bir rehberdir. Bugün burada gördüğümüz eğitim azmi, doğru imkanlar sunulduğunda ‘engel’ kelimesinin nasıl anlamsızlaştığının en büyük kanıtıdır" dedi. Program, öğrencilerin hazırladığı etkinlikler ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:51
Bakan Yardımcısı Turan: "10 yılda 250 olan sentetik uyuşturucu çeşidi bin 400’e çıktı"
KIRŞEHİR (İHA) – İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, teknolojiyle birlikte suç çeşitliliğinin de arttığını belirterek, "10 yılda 250 olan sentetik uyuşturucu çeşidi bin 400’e çıktı" dedi. Kırşehir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Ar-Ge Pazarı ve Tanıtım Günleri programına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, cuma namazını Ahi Evran Külliyesi’nde kıldı. Turan, ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde gençlerle bir araya geldi. Programda konuşan Turan, teknolojik gelişmelerin hayatı kolaylaştırmasının hedeflendiğini ancak beraberinde yeni riskleri de getirdiğini ifade etti. Turan, "Teknolojiye bağlı olarak sorunlar da, suçlar da artarak devam ediyor. Aslında teknoloji hayatımızı kolaylaştırsın diye var biliyoruz ama tam tersi güvenliğimizin azaldığı ve risklerin arttığı günleri yaşıyoruz. 10 yıl önce dünyada 250 tane sentetik uyuşturucu vardı. Ben İçişleri Bakanlığı’nda çalışıyorum. Bugün dünyada bin 400 çeşit uyuşturucu karşılığı var. 10 yılda 250 olan uyuşturucu çeşidinin bugün ne demek olduğunu takdirinize sunuyorum. Onun için daha çok çalışmak, direnmek ve üretme zorunluluğumuz var" dedi. Gençlere hitaben konuşan Turan, Türkiye’nin güçlü geleceği için üretim, teknoloji ve bilim alanlarında daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirtti.
11 Temmuz 2017 Salı - 14:04
KAHISA’dan 15 Temmuz açıklaması
Kırşehir Ahi Sivil Akıl Platformu [KAHİSA] 15 Temmuz darbe kalkışmasının seneyi devriyesinde açıklamada bulundu.
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 21:04
Hafriyat kamyonu altyapı çalışması alanında çukura düştü
Kırşehir’de altyapı çalışmalarının olduğu alanda kural ihlali yaptığı ileri sürülen hafriyat kamyonunun tekerleri açılan çukura düştü.
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 12:54
Kırşehir’de bonzai kullanımından 1 yılda 6 kişi hayatını kaybetti
Uyuşturucu madde kullanımlarının artması ile meydana gelen ölümlere Kırşehir’de bir yenisi daha eklendi.
09 Temmuz 2017 Pazar - 17:23
Düğün konvoyu ile ehliyet sınavına gitti
Kırşehir’de bir çift düğününü yaptıktan hemen sonra düğün konvoyu ile birlikte ehliyet için sınav alanına gitti.
08 Temmuz 2017 Cumartesi - 11:08
Çuğun Barajı çevresine besi çiftliği kurulacağı iddiaları
Kırşehir’e 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve merkeze en yakın sulamam gölleri arasında yer alan Çuğun Barajına besi çiftliği kurulacağı iddiaları bölge halkında rahatsızlık oluşturdu.
07 Temmuz 2017 Cuma - 23:39
Kırşehir’de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
07 Temmuz 2017 Cuma - 09:11
Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil:
AEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.
07 Temmuz 2017 Cuma - 09:11
Belediye, ‘1 Kap Su ve Mama Hayattır’ projesini başlattı
Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ‘1 Kap Su ve Mama Hayattır” projesi başlatıldı.
06 Temmuz 2017 Perşembe - 12:45
Camiden hırsızlık yapan zanlılar tutuklandı
Farklı kentlerde yüzden fazla hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 2 hırsızlık zanlısı yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
06 Temmuz 2017 Perşembe - 10:28
Kağıt toplayan aile evsiz kalacak
Kırşehir’de eşi ile birlikte kağıt toplayarak geçinen 42 yaşındaki Duran Tilki, şimdi de evsiz kalmaktan korkuyor.
05 Temmuz 2017 Çarşamba - 14:15
Özel İdare, asfaltı eriyen köy yollarında elek altı çalışması yapıyor
İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarında eriyen asfaltta elek altı çalışması yapıyor.
05 Temmuz 2017 Çarşamba - 11:50
Sağlık-Sen Başkanı FETÖ’den hakim karşısına çıktı
FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olma VE örgüte eleman kazandırma suçlarından dolayı tutuklanan Sağlık-Sen Başkanı N.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder