Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kırşehir
Kırşehir’de 542 sentetik hap ele geçirildi
22 Mayıs 2026 Cuma - 17:06:58
Kırşehir’de durdurulan araçta ve araçta bulunan şüpheli üzerinde yapılan aramada 542 sentetik hap ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında durdurulan araçta ve araçta bulunan İ.C.G. isimli şahıs üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramada; 39 parça halinde toplam 542 sentetik hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan İ.C.G. hakkında ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak’ suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
22 Mayıs 2026 Cuma - 15:00
DEAŞ operasyonunda 5 yabancı uyruklu şahıs yakalandı
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre polis terör örgütleri ve yapılanmaları üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışmalarda 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, Irak uyruklu 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan 5 şüphelinin işlemeleri sürüyor.
22 Mayıs 2026 Cuma - 14:44
El emeği ahşap eserlerle evini sanat galerisine çevirdi
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde kendisini ’ahşabın hizmetkarı’ olarak tanımlayan Ahmet Ay, yıllardır el emeğiyle ürettiği ahşap eserlerle bölgenin kültürel değerlerini yaşatıyor. Ay, ürettiği eserlerle evini de adeta sanat galerisine çevirdi. Mesleğe 1972 yılında ortaokulu tamamladıktan sonra İstanbul’da bir mobilya ustasının yanında çırak olarak başladığını belirten Ahmet Ay, yıllar sonra memleketi Çiçekdağı’na dönerek Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evinin bahçesine kurduğu küçük atölyede üretim yapmaya başladı. Atölyesinde Osmanlı sandıkları, işlemeli bastonlar, doğal ahşap süs eşyaları, eski dönemlerde kullanılan at arabaları, ahşap tespihler ve kabak kemane gibi birçok ürünü el işçiliğiyle hazırlayan Ay, Yerköy, Çiçekdağı, Yozgat ve Kırşehir’e özgü motifleri ahşap ürünlere işleyerek unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirası yeniden canlandırmayı hedefliyor. Ahşap işçiliğinin sabır ve emek istediğini ifade eden Ay, her bir üründe Anadolu’nun kültürel izlerini yaşatmaya çalıştığını söyledi. Geleneksel el sanatlarına olan ilginin azalmasına rağmen üretmeye devam ettiğini kaydeden Ay, gençlerin de bu kültüre sahip çıkmasını istedi. Yıllardır ahşapla iç içe bir yaşam sürdüğünü dile getiren Ahmet Ay, "Ortaokulu bitirdim İstanbul’a gittim. Mobilyacı yanında çırak, kalfa ve usta oldum. Boş gezmeyi kendime yakıştıramadım ve bu işlere yöneldim. Kendime çırak bulamıyorum. Geleceğe de bir anı bırakmak istiyorum. Bir kültürün hizmetkarı ve taşıyıcısıyım" ifadelerini kullandı.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:10
Kırşehir’de Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel lezzetler tanıtıldı
Kırşehir’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında coğrafi işaret almış yöresel yemekler tanıtıldı. Programda konuşan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, yöresel yemeklerin yalnızca birer tarif olmadığını söyleyerek, "Bu yemekler birer tariften öte evin, köyün ve emeğin bir sofraya yansıyan halidir. Dünyada gastronomi, turizmin, kültürel diplomasinin ve şehir kimliğinin önemli alanlarından biri haline gelmiştir. İnsanlar bir şehri dolaşırken tarihi eserleri görmek, müzeleri ziyaret etmek ve kültürel mekanlarını tanımak kadar o şehrin sofrasında da oturmak istemektedirler" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise açıklamasında Kırşehir mutfağının tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Doğan, özellikle coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılması için gayret göstereceklerini ifade etti. Tanıtım programında, Gönül Dağı köftesi, ahi çorbası, çullama, bamya, cemele biberi dolması, kürt pilavı, kavurma, mantı, yaprak sarma, besmeç, aside ve basma kadayıf gibi yöresel lezzetler katılımcılara tanıtıldı.
24 Kasım 2016 Perşembe - 13:24
Kırşehir protokolünden öğretmenler günü mesajı
24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile Kırşehir protokolü öğretmenler günü mesajı yayınladı.Kırşehir Belediye Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Öğretmenin emeklisi yoktur. Emekli öğretmen olmaz. Öğretmenlik mesleği ölünceye dek devam eden en kutsal meslektir." ifadesinde bulundu.Belediye Başkanı Bahçeci mesajına şu şekilde devam etti:"Öğretmenlerin emeklisi olmaz. Öğretmenlik hayat boyu devam eden ve kutsal bir meslektir. Öğretmenlikle, Belediye Başkanlığını biraz bir birine benzetiyorum. Biz de eserler üretiyoruz. Makamlar gelip geçici bizde bir gün gelip geçeceğiz ama eserler bırakma şansımız var. Öğretmenlerinde yine aynı şekilde eser bırakma şansı var. Yetiştirdiğiniz her talebe sizin bir eseriniz oluyor o açıdan son derece kutsal bir meslek. İnşallah sağlıklı, sıhhatli bir ömürler diliyorum. Yeni bir öğretmen evi de Kırşehir’imize kazandıracağız. Orası sadece okey oynanan bir ögretmenevi değil , jeotermal içerisinde havuzları, hamamı, saunası, cafeteryası olan termal otel gibi büyük salonları olan çok güzel bir proje hazırladık.Yeri de şuan Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu yerde terme caddesinde olacak. Yeni yer güzel olacak karşısında Kültür Sanat Merkezi, Planatoryum, gezegen evi bilim merkezi olacak. Şehrimizin prestiji olacak eski sanayi camisinin yerine büyük bir camii yapıyoruz. Yeni ögretmenevi hem sizler için , hem de çalışan öğretmenlerimiz için güzel bir mekan olacak. Sizlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Allah sağlıklı, sıhhatli, ağız tadıyla sevdiklerinizle, ailelerinizle huzurlu bir ömür geçirmeyi nasip etsin hepinize saygılar sunuyorum."AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli mesajında, "Bizler öğretmenlerimizin ruhsal ve bedensel sağlıklarını önemsiyoruz. Onların yetiştirdiği gençlerimizin geleceğin yöneticileri olacaklarına inanıyoruz. Bu inançla kültürel ve manevi değerlerimizin desteklendiği politikaları da eğitim hayatımızda bağımsız,objektif şekilde görmek istiyoruz. Farklılıkların saygı içerisinde gelişebileceği inancı ile öğretmenlerimizin geleceğimizin gençlerini güvende yetiştirdiklerini biliyoruz." ifadelerini kulladı.CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin ise, "Eğitim bir milleti hür bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır. Eğitimsizlik ise bir milleti felakete sürükler. Büyük önderin eğitime verdiği önem sayesinde yetişen nesil geleceğini de çizmiştir. Öğretmenlerimiz kendilerini yetiştirerek yetiştirdikleri çocukların da geleceğe güvenle bakmalarını sağlamaktadır. Öğretmenlerimiz, toplumda saygınlığını sürdürecek olanaklardan ve mesleki haklardan ne yazık ki yoksundur. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geleceğimizin inşaasına kendisini adayan çağdaşlığı ve bilimi kendilerine rehber edinen öğretmenlerimizin katkıları hiç unutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
24 Kasım 2016 Perşembe - 08:48
Vali Necati Şentürk, 2017 yılı bütçe çalışmalarını değerlendirdi
İl Genel Meclisi toplantısına katılan Vali Necati Şentürk, bütçe çalışmalarını yerinde izleyerek 2017 yılı bütçe çalışmalarını değerlendirdi.Toplantıda İl Genel Meclisi üyelerine seslenen Vali Necati Şentürk, 2017 yılı bütçesinin 40 milyon olduğunu ancak bu rakamın üzerinde harcama yapılarak halka hizmet verileceğini söyledi.Meclis üyelerinin birliktelik içerisinde çalışarak Kırşehir’in menfaatleri doğrultusunda çalıştıklarını anlatan Vali Necati Şentürk, "İl Genel Meclisi, taşra teşkilatı olan İl Özel İdarelerinin en büyük karar organıdır. İl Genel Meclisimizin ilimizde çok güzel işlere imza attığını görmekteyiz. İl Genel Meclisi, sahip olduğu bütçe doğrultusunda aldıkları yatırım kararları ile köylerimize hizmet götürmektedir. İl Genel Meclisimiz, gerek köylerimize hizmet götürülmesi noktasında gerek eğitim, sağlık, tarım vb. alanlarda ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda kurumlarımıza büyük destek vermektedir. Ancak, 40 Milyon olarak belirlenen bu bütçe sadece İl Özel İdaresinin öz gelirlerinden oluşan bütçedir. Diğer kurumlardan ve hükümetimizin destekleri ile İl Özel İdaremiz bu rakamın en az 3-4 katı harcama ile köylülerimize hizmet götürecektir.” dedi.Kırşehir’de Karakurt Kaplıcalarının yapımı, Biyogaz tesisinin yapımı, Hükümet Konağı projesi, İl Emniyet Müdürlüğü binası yapımı, okul yapımları gibi işlerin İl Özel İdaresinin uhdesinde devam ettiğini belirten Vali Necati Şentürk, konuşmasını, "İl Genel Meclisi üyeleri ve Kırşehir’in bütün dinamikleri ile birlikte hareket ederek şehri daha yaşanabilir bir hale getirecekleri." sözleri ile tamamladı.İl Özel İdaresi 2017 yılı bütçesinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ise yaptığı konuşmada, kendilerine verdiği destekten dolayı Vali Necati Şentürk’e teşekkür etti.
24 Kasım 2016 Perşembe - 08:47
Vali Necati Şentürk, Gündüzlü Bakım Merkezinde inceleme yaptı
Vali Necati Şentürk, engelli çocuklara hizmet verecek olan Gündüzlü Bakım Merkezinde incelemelerde bulundu.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara’dan ve yetkililerden bilgiler alan Vali Necati Şentürk, Gündüzlü Bakım Merkezinin yakın tarihte hizmete gireceğini söyledi.Merkezin hem engelli çocuklara hem de ailelerine yönelik hizmetler vereceğini belirten Vali Necati Şentürk, “Gündüzlü bakım merkezi, engelli çocuklarımıza burada bir gün boyunca hizmet verecek. Böylelikle aileler, engelli çocuklarını buraya tam gün bırakabilecekler. Engelli çocuklarımızın rehabilitasyonuna yönelik hizmetlerin sunulacağı merkezde, fizik tedavi odası, revir, aile eğitim odası, el sanatları atölyesi, fizyoterapi odası gibi bölümler yer alıyor." dedi.Engelli çocukların evlerinden servisle alınarak servisle yine evlerine bırakılacaklarını anlatan Vali Necati Şentürk, "Çocuklarımız burada gün boyunca akıllı tahtada eğitimlerini alacaklar, kendilerine ayrılmış özel bölümlerde tedavilerini görecekler. Engelli çocuklarımız servisle evlerinden alınıp evlerine bırakılacaklar. Devletimizin, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Biz de ilimizdeki engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Gündüzlü Bakım Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olan Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bağlı olarak gündüzleri hizmet verecek.” diye konuştu.
23 Kasım 2016 Çarşamba - 23:33
Uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı
Kırşehir’de polis ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan K.K.,S.E.,S.Ç.,H.E., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23 Kasım 2016 Çarşamba - 17:20
FETÖ/PDY Duruşmaları
FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 24 tutuklu sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.Sanıklar, ’bylock’ programı kullanmak, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek suçlarından Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.Duruşma sanık sayısının fazla olması nedeniyle yarına ertelendi.
23 Kasım 2016 Çarşamba - 17:07
KOM Şube’den uyuşturucu tacirlerine büyük darbe
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapılan operasyonda Kırşehir’de bonzai ham maddesi ile yakalanan 4 kişi adli makamlara sevk edildi.Alınan bilgiye göre KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarfından yapılan teknik takip sonrası gerçekleştirilen operasyonda bonzai ham maddesi ile yakalanan K.K., S.E.,C.Ç.,H.E., alınan ilk ifadelerinin ardından adli makamlara tutuklama talebi ile sevk edildi.Tutuklama talebi ile adliyeye sevk edilen zanlıların Kırşehir’de bonzai ürettikleri öne sürülüyor.
22 Kasım 2016 Salı - 17:29
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Şaban Güneş:
Kırşehir GHSİM Müdürü Şaban Güneş, ’Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında Niğde’ ye yaptıkları gezilerle Kırşehirli yaklaşık bin öğrencinin Şehit Ömer Halisdemir’ in kabrini ziyaret ettiğini belirterek,"Bilinçli bir nesil yetişmesi için gençlere 15 Temmuz Şehitlerimizi unutturmayacağız." dedi.Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan ’Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında Kırşehir’e bin kişilik kontenjan ayrıldığını söyleyen Şaban Güneş, "15 Temmuz hain darbe gecesinin seyrini değiştiren kahramanımız şehit Ömer Halisdemir’ in kabri orada istedik ki gençlerimiz 15 Temmuz’ un ne olduğunu orada anlasın. Bilinçli bir nesil yetişmesi için gençlere 15 Temmuz Şehitlerimizi unutturmayacağız." diye konuştu.Şu ana kadar Niğde gezisine yaklaşık bin öğrencinin katıldığını hatırlatan Güneş, "Gezimiz, Niğde’nin Bor ilçesine şehidimizin kabrini ziyaretle başlıyor. 15 Temmuz Kahramanı şehit Ömer Halisdemir’ i Kur’an tilaveti ve fatihalar okuyarak kabri başında anıyoruz. Daha sonra Nevşehir’e geçiliyor bir Kapadokya gezisi ile o gün akşam gezimiz tamamlanıyor ve şehrimize dönüyoruz." ifadelerini kullandı.15 Temmuz kalkışmasını planlayan hainleri unutturmamayı amaçladıklarını vurgulayan Güneş, sözlerine şöyle devam etti:"Maksadımız; gençlerimiz bu hainlikleri bilsin ve bu hainler karşısında dik duran şehitlerimizin kahramanlık hikayelerini öğrensin daha bilinç nesiller yetişsin. Kabir ziyaretinden sonra hiçbir gencin kalkıp da bu millete hainlik yapacağını, düşmanlık yapacağını zerre kadar düşünmüyoruz. Kırşehir gençliği olarak bizim zerre kadar böyle bir şeyimiz olmaz. Zaten biz bunu 15 Temmuz gecesi meydanlarda haykırarak söyledik. Kırşehir gençliğine ve bu milletin gençliğine şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun Rabbim yönlerini açsın. Ülkesine sahip çıkan gençlerimizle önümüz aydınlık."
22 Kasım 2016 Salı - 16:46
Sürücü kursları dernek kurdu
Kırşehir’de faaliyet gösteren 6 sürücü kursu birleşerek Kırşehir Sürücü Kursları derneğini kurdu.Kırşehir Sürücü Kursları adı altında gerçekleşen dernekleşmede yönetim kurulunu sürücü kursları yöneticileri oluşturdu.Oluşturulan yeni birleşmede Sürücü Kursları Dernek Başkanlığına getirilen Fatih Akyol, dernekleşmenin sürücü kursları arasında ki diyaloğu arttıracağını söyledi.Kırşehir Sürücü Kursları Dernek Başkanı Fatih Akyol, "Değişen ve gelişen çağa sürücü kurslarının ayak uydurması için bizlerde dernekleşmeye gittik. Kırşehir’de vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için oluşturduğumuz yönetim kurulumuz sürücü kurslarının birleşmesini öngördü, değişen yönetmeliğe uyum sağlamak ve kurallara uymayanları da gerekli birimlere bildireceğiz."dedi.
22 Kasım 2016 Salı - 12:42
Kırşehir’de Emniyet teşkilatından 39, sağlık çalışanlarından 4 personel ihraç edildi
Kanun Hükmünde kararnameler ve OHAL kapsamında Resmi Gazetede ihraç edilen kamu personelinin listesi yayımlandı.Yayımlanan listeye göre Kırşehir’den 39 Emniyet görevlisi ile birlikte sağlık teknikeri F.Y., hemşire L.K., sağlık memuru M.D., ebe hemşire S.Ü., görevlerinden ihraç edildi.
22 Kasım 2016 Salı - 12:01
AEÜ Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı
Ahi Evran Üniversitesi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.İmzalanan işbirliği protokolü ile ilgili konuşan AEÜ Rektörü Vatan Karakaya, bilimsel çalışmaların işbirliği ile gelişeceğini söyledi.Prof. Dr. Vatan Karakaya, 21 Kasım 2016 tarihinde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Avni Öktem’i makamında ziyaret ederek ikili ilişkileri geliştirmek adına işbirliği protokolü imzalandığını kamuoyuna duyurdu.Yapılan ikili görüşmelerde Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite seçildiği tarım alanında sektörel tecrübenin paylaşılması konusunda işbirliği yapılması hususunda mutabakata varıldığı bildirildi.Ahi Evran Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasındaki iş birliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek, öğretim üyesi görevlendirmek, ortak AR-GE çalışmaları yürütmek amacıyla hazırlanan protokole imza atan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bilimsel sorunlara çözüm bulmak, görüş ve deneyimlerden yararlanmak amacıyla öğretim elemanı değişimi yapmak, eğitim-öğretim ve araştırmalar için yararlanılabilecek kitap ve çeşitli yayınların değişimini sağlamak, ortak bilimsel amaçlı toplantıların düzenlenmesini özendirmek, ortak araştırmaların ve AR-GE iş birliklerinin yapılması ve eğitimde kaliteyi artırmak adına yapılacak ikili faaliyetler için imzaladığımız protokol ile farklı çalışmalara hazırlanıyoruz."dedi.Konya Gıda ve Tarım Üniversitesine bağlı Sargem Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarında incelemelerde bulunan Rektör Karakaya, labotauvardaki analizler ve yapılan çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. H. Avni Öktem’den detaylı bilgi aldı.
21 Kasım 2016 Pazartesi - 18:47
Kırşehir’deki FETÖ davasında 1 öğretmen tahliye edildi
Kırşehir’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan 25 öğretmenden 1’i, denetimli serbestlik şartı ile tahliye edildi.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası öğretmenlerin yargılandığı ilk duruşmada, tutuklu yargılanan 25 öğretmenden 8’i hakim karşısına çıktı. Haklarında okunan iddianamenin ardından tutuklu 8 öğretmen savunmalarını yaptı. Mahkeme başkanı, Bank Asya’ya havale yaptığı gerekçesi ile tutuklanan öğretmen E.Y.’nin denetimli serbestlik şartı ile tahliyesine karar verdi.Duruşma 3 gün daha devam edecek.
21 Kasım 2016 Pazartesi - 17:16
Belediye Başkanı Asri Mezarlık projesi alanında inceleme yaptı
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, asri mezarlık proje alanında inceleme yaptı.24 Ağustos’ta ihalesi yapılan asri mezarlık proje alanında incelemede bulunan Başkan Bahçeci, proje kapsamında cami, gasilhane, taziye evi ve yönetim binasının bir arada olacağını söyledi. Belediye Başkanı, "Asri mezarlık inşaatımız başladı ve hızla devam ediyor. İnşallah burada ilk etap da idari binamız morglarımız, taziye evlerimiz olacak ve 400 mezar hazır olacak." dedi.Ayrıca proje alanında 100 kişilik de şehit mezarlığı olacağını da belirten Başkan Bahçeci sözlerini şöyle tamamladı:"Yıllar içerisinde ihtiyaca göre büyütülecek projemiz yaklaşık 200 dönüm alan içerisine yerleşmiş durumda. Boztepe yolu üzerinde iyi bir nokta da. Sonra ki etaplarda camimiz diğer tesislerimiz inşallah etap etap yapılacak. Hedefimiz ilk etapı önümüzdeki yıl bitirip defin işlemlerine başlayacağız. Kırşehir’imize hayırlı uğurlu olsun. Asri mezarlık önemli bir ihtiyaçtı. Asri Mezarlığımızın çevre duvarını, güvenlik kulübesini, idari binasını ve 400 lahit mezar yapacağız. Geri kalan bölümlerini de ikinci etapta tamamlayacağız.Herkesin yerinin belli olduğu bakımlarının düzenli olarak yapıldığı güzel bir mezarlığa Kırşehir imiz kavuşmuş olacak.Biz belediye olarak sadece asfalt ve yol yapan belediye anlayışından sıyrılarak sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında da yatırımlar yapıyoruz. Şehrimiz için daha büyük hedefler koyduk.”
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder