Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kocaeli
Raf imalatı yapılan fabrika alevlere teslim oldu
28 Mart 2026 Cumartesi - 23:44:33
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde raf imalatı yapılan fabrikada çıkan yangında büyük hasar meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahmutpaşa Mahallesi Karamürsel Caddesi’nde raf imalatı yapılan fabrikada saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler gökyüzünü aydınlattı. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangının söndürülmesinin ardından fabrikada soğutma çalışması gerçekleştirdi. Yangın dronla havadan da görüntülendi. Polis, fabrikada büyük hasara yol açan yangınla ilgili inceleme başlattı.
28 Mart 2026 Cumartesi - 22:39
Yola dökülen sıvı kazaya sebep oldu: 3 yaralı
Kocaeli’de yere dökülen sıvı nedeniyle kayganlaşan yolda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Kaza, Başiskele ilçesi Ovacık Mahallesi Fabrika Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, yere dökülen sıvının yolu kayganlaştırması neticesinde sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle 41 AF 862 plakalı Honda marka otomobil ile 36 ABE 836 plakalı Cupra marka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Kaza sebebiyle araçlarda ciddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
28 Mart 2026 Cumartesi - 20:50
Alkol masasında başlayan tartışma ölümle sonuçlandı
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bir şahıs, çıkan tartışmada birlikte alkol aldığı kişiyi bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, bugün Çayırova ilçesinde bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.G. ile Y.U. birlikte alkol aldıkları sırada tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Y.U., M.G.’yi bıçakladı. Ağır yaralanan M.G. hayatını kaybederken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüpheli, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Y.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
28 Mart 2026 Cumartesi - 17:34
Fırının bacası tutuştu: 3 kişi dumandan etkilendi
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 2 katlı binada fırının bacasından çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi. Edinilen bilgiye göre, Karabaş Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde 2 katlı binanın 1. katındaki fırının bacası saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tutuştu. Yükselen alevleri fark eden fırın çalışanları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangında 1’i fırın çalışanı olmak üzere 3 kişi dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri dumandan etkilenen 2 kişinin tedavisini ambulansta yaparken, 1 kişi Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Öte yandan, yangın sırasında çevrede toplanan vatandaşların merakla olayı izlediği, bazı kişilerin ise cep telefonlarıyla o anları görüntülediği görüldü. Yangına ilişkin inceleme başlatıldı.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 11:34
Doğada spor yapmanın keyfini yaşadılar
Ormanya Doğal Yaşam Parkı cumartesi koşularına ev sahipliği yapıyor. 2 kilometrelik parkurda orman havası eşliğinde koşu deneyimi yaşayan katılımcılar unutulmaz anlar geçiriyor. Ormanya’da saat 07.00’de başlayan etkinlikte katılımcılar, 2 kilometrelik orta seviye parkurda doğanın içinde nefes kesici bir koşu deneyimi yaşadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen cumartesi koşuları, katılımcıların güvenliği ön planda tutularak planlandı. Koşu öncesinde rehberler, parkur ve tempo hakkında bilgilendirme yaptı. Etkinlik boyunca katılımcılar, rehberlerin eşliğinde kontrollü tempoyla koşarken hem kondisyonlarını test etme hem de doğayı yakından tanıma imkanı buldu. Yaklaşık bir saat süren organizasyonda parkurun çeşitli noktalarında görev alan personel, katılımcıların ihtiyaçlarına anında müdahale ederek koşunun güvenli ve konforlu geçmesini sağladı.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:44
2 bin 793 hektarlık tarım arazisi sulama suyuyla buluşacak
Kocaeli’de "Toramanlar Tarımsal Sulama Suyu Hattı Projesi" kapsamında 2 bin 793 hektarlık tarım arazisi, sulama suyuyla buluşturulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kırsal kalkınmaya destek veren projeleriyle üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. İzmit ve Kandıra ilçelerini kapsayan "Toramanlar Tarımsal Sulama Suyu Hattı Projesi" kapsamında 1. ve 2. etaplar tamamlanma aşamasına gelirken, 3. etap çalışmaları da başladı. 3 etabın tamamlanmasıyla birlikte toplam 109 bin metrelik sulama hattı tamamlanmış olacak ve yaklaşık 2 bin 793 hektarlık tarım arazisi sulama suyuna kavuşacak. 2023 yılı yatırım programı kapsamında hayata geçirilen 1. etap çalışmalarıyla birlikte İzmit ve Kandıra’da toplam 28 bin 84 metre uzunluğunda sulama hattı inşa edildi. Ayrıca 300 metreküp kapasiteli içme suyu deposu ve bir terfi merkezi tamamlanarak devreye alındı. Toramanlar bölgesinde 72 sulama hidrantı da üreticilerin kullanımına sunuldu. Bu etap, 27 Ekim 2024 tarihinde başarıyla tamamlanarak hizmete alındı. 2. etapta su verilmeye başlandı İSU Genel Müdürlüğü’nün 2024 yatırım programında yer alan 2. etap çalışmaları, İzmit’in Bağlıca, Güvercinlik, Kaymaz Araman, Hıdırlar, Mülkşehsuvar, Alefli ve Sarıgazi mahallelerinde yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 65 bin 3 metrelik sulama hattı ile birlikte 210 sulama hidrantı inşa edildi. Ayrıca bölgeye 3 adet 250 metreküplük, bir adet 300 metreküplük su deposu ile 3 yeni terfi merkezi kazandırıldı. 31 Temmuz itibarıyla 42 noktaya sulama suyu verilmeye başlandı. Kısa süre içinde 2. etap tamamen tamamlanacak. 3. etapla birlikte tarımsal güç artacak 20 Haziran 2025 tarihinde yer teslimi yapılan 3. etap çalışmaları da hızla başladı. Bu kapsamda 16 bin metre uzunluğunda yeni bir sulama hattı döşenecek ve 60 adet sulama hidrantı üreticilerin hizmetine sunulacak. 3. etabın da tamamlanmasıyla İzmit ve Kandıra’daki toplam tarımsal sulama hattı 109 bin metreyi aşacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği sulama yatırımları, İzmit ve Kandıra’daki 2 bin 793 hektarlık tarım arazisinin daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Projeyle birlikte çiftçilerin gelir potansiyeli artacak, tarımsal üretim güçlenecek ve bölge ekonomisine doğrudan katkı sunulacak. Üreticilere can suyu olan bu çalışmalarla birlikte Kocaeli tarımda da söz sahibi olmaya devam ediyor.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:42
Bu kareler İzmit Körfezi’nden
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yürütülen İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesi kapsamında, temizlik yapılan bölgelerdeki suyun renginde belirgin bir mavileşme gözlendiği bildirildi. İzmit Körfezi’ni kirlilikten arındırarak yeniden canlandırmak amacıyla başlatılan projeler sonuçlarını vermeye başladı. Bu kapsamda yürütülen en önemli çalışmalardan biri olan Dip Çamuru Temizliği Projesi’yle bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon metreküp çamur çıkarıldı. Projenin ilerlemesiyle Körfez’deki ekolojik dönüşümün gözle görülür hale geldiği belirtildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla projenin etkilerine dikkati çekti. Büyükakın’ın paylaştığı fotoğrafta, dip çamurunun temizlendiği alanın mavi renge döndüğü, temizlenmeyen alanın ise gri ve kahverengi tonlarda kaldığı görüldü. Başkan Büyükakın, paylaşımında, "Temizlenen Körfez kendini belli ediyor; fark tek bakışta anlaşılıyor. Dipten gelen diriliş dalga dalga yayılıyor, Körfez her gün biraz daha maviye kavuşuyor" ifadelerini kullandı.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:36
Kaldırım işgallerine zabıta müdahalesi
Gebze’de yayaların geçişini engelleyen kaldırım işgallerine yönelik zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Uyarılara rağmen kaldırımları boşaltmayan iş yerlerinin malzemelerine el konuldu. Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yaya güvenliğini sağlamak amacıyla Hacıhalil Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde denetim yaptı. Daha önce yazılı olarak uyarılan ancak tanınan süre sonunda işgale devam ettiği tespit edilen iş yerlerine ait olan ve yaya geçişini engelleyen malzemeler, ekipler tarafından toplanarak belediye depolarına kaldırıldı. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin yalnızca şikayet üzerine yapılmadığını, kent genelinde yaya yollarının amacına uygun kullanımını sağlamak için rutin kontrollerin periyodik olarak sürdürüldüğünü belirtti. Gebze Belediyesinden yapılan açıklamada ise "Vatandaşlarımızın güvenli ve rahat bir şekilde kaldırımları kullanabilmesi için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kaldırımların amacı dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Tüm esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Zabıta ekiplerinin ilçe genelindeki rutin denetimlerine devam edeceği öğrenildi.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:32
Başiskele’de kadınlara özel spor merkezlerine yoğun ilgi
Başiskele’de kadınların sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları ve sosyalleşmeleri amacıyla ilçenin farklı noktalarında hizmet veren kadın spor merkezleri ilgi görüyor. Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde faaliyet gösteren merkezler, kadınlara tam donanımlı ve güvenli bir ortamda spor yapma imkanı sunuyor. Uzman spor eğitmenleri eşliğinde hizmet veren tesisler, her yaştan kadının hem bedensel hem de ruhsal açıdan güçlenmesine katkı sağlıyor. İlçe genelinde Kullar Merkez Mahallesi’ndeki Hayme Hatun, Yuvacık Fatih Mahallesi’ndeki Nene Hatun, Yeniköy Merkez Mahallesi’ndeki Azize Hatun, Altınkent Mahallesi’ndeki Rabia Hatun Kadın Spor Merkezleri ile Vezirçiftliği Semt Konağı’ndaki Kadın Spor Salonu’nda binlerce kadın hizmet alıyor. Koşu bantları, kondisyon bisikletleri, eliptik bisikletler ve çeşitli kardiyo aletlerinin bulunduğu merkezlerde, kadınlar pilates, step-aerobik ve fitness gibi grup derslerine katılabiliyor veya bireysel antrenman yapabiliyor.
12 Ağustos 2025 Salı - 20:06
Kocaelispor’da Mateusz Wieteska’dan kötü haber
16 yıl aradan sonra Trabzonspor deplasmanıyla Süper Lig serüvenine başlayan Kocalispor’da maçın 21. dakikasında sakatlanan Wieteska’dan kötü haber geldi. Deneyimli oyuncunun sağ diz ön çapraz bağlarının koptuğu açıklandı Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Trabzonspor ile oynayan Kocaelispor’da Mateusz Wieteska sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Savunma oyuncunun sağlık durumuyla yapılan açıklamada, sağ diz ön çapraz bağında kopma meydana geldiği ve tedavisine başlandığı duyuruldu.
12 Ağustos 2025 Salı - 18:36
Maksut Serim’in babası Hacı Halil Serim son yolculuğuna uğurlandı
Geçmiş dönemlerde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık Başmüşavirliği ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerini yürüten Maksut Serim’in babası Hacı Halil Serim (94), Kocaeli’de toprağa verildi. Hayatını kaybeden Hacı Halil Serim için Başiskele ilçesindeki Damlar Camisi’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Merhum Serim’in cenazesi, kılınan namazın ardından dualarla Damlar Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, eski AK Parti Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Serim ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 5 çocuk babası olan Hacı Halil Serim’in, aynı zamanda eski Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’in de dedesi olduğu öğrenildi.
12 Ağustos 2025 Salı - 16:53
Elektrik direğinde kısa devre yangına sebep oldu
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde elektrik direğindeki kısa devre otları tutuşturdu. Yangın büyümeden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Olay, Kuzey Mahallesi Edirne sokakta meydana geldi. Alınan bilgilere göre, bir elektrik direğinde meydana gelen kısa devre neticesinde kıvılcımlar çevredeki kuru ot ve ağaçları tutuşturdu. Alevler kısa sürede büyüyerek eski TEK binasının bahçesini sardı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine hızla itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde yangın, çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış noktası olan elektrik direği ve çevresi güvenlik şeridiyle kapatılırken, soğutma çalışmaları bir süre daha devam etti.
12 Ağustos 2025 Salı - 16:50
Kocaelispor’dan 10 numara transfer: Karol Linetty ile anlaşma sağlandı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, orta saha oyuncusu Karol Linetty ile anlaşmaya vardı. Yeşil-siyahlılar, Beşiktaş’ın 23 yaşındaki kanat oyuncusu Can Keleş’i de kadrosuna dahil etmek üzere. Trendyol Süper Lig’e Trabzonspor deplasmanında aldığı 1-0’lık mağlubiyetle başlayan Kocaelispor’da transferler sürüyor. Teknik Direktör Selçuk İnan’ın harcama limitleri nedeniyle sıkıntı çektiklerini, 3 bölgede oyuncu ihtiyacı olduğunu ancak belki bir tane transfer yapabileceklerini belirtmesinin ardından kadroya bir oyuncu katılması daha netleşti. Kocaelispor ön protokol yaptığı, yarın sağlık kontrolünden geçmek için Kocaeli’ye gelecek olan 30 yaşındaki Polonyalı milli orta saha oyuncusu Karol Linetty ile anlaşma sağladı. Kocaelispor Kulübü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kulübümüz ile Karol Lİnetty arasında ön protokol akdedilmiş olup futbolcu ileri transfer görüşmeleri yapmak ve sponsor hastanemiz Atakent Cihan Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçmek üzere şehrimize gelecektir" denildi. En son Torino’da forma giyen ve bonservisi elinde olduğu belirtilen başarılı orta saha oyuncusu Karol Linetty ile sağlık kontrolünde sorun çıkmaması halinde 2 yıllık sözleşme imzalanacak. Öte yandan geçtiğimiz yıl kiralık olarak Kasımpaşa’da forma giyen Beşiktaş’ın 23 yaşındaki kanat oyuncusu Can Keleş’in de sezon sonuna kadar kiralık olarak Kocaelispor’a transferinin tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.
12 Ağustos 2025 Salı - 12:20
Deniz Servan Narin’in öldüğü kazanın güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı
TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde sosyal medya fenomeni Deniz Servan Narin’in motosikletiyle, tıra arkadan çarparak hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Kaza, 10 Ağustos Pazar günü TEM Otoyolu’nun Ankara istikameti Kuruçeşme mevkiinde meydana geldi. Deniz Servan Narin idaresindeki motosiklet, seyir halindeyken tıra arkadan çarptı. Ağır yaralanan Narin, kaldırıldığı Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kazaya ilişkin güvenlik kamera görüntüsünde Narin’in, tıra arkadan çarptığı ve yola savrulduğu anlar yer aldı.
12 Ağustos 2025 Salı - 12:17
Gölcük’te ailelere önemli eğitim
Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği iş birliğinde, ailelere yönelik "Mahremiyetin Temeli Ailedir" konulu eğitim programı düzenlenecek. Gölcük Belediyesi’nin destekleriyle, 13 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’te Gölcük Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan eğitim, down sendromlu bireyler ve ailelerine destek olmayı hedefliyor. "Güvenli Beden Güçlü Alan: Mahremiyetin Temeli Ailedir" başlığıyla düzenlenecek etkinlikte, alanında uzman isimler sunum yapacak. Psikolog Berşah Tekin ve Prof. Dr. Elif Karagün’ün sunumlarıyla gerçekleşecek etkinlik, ailelere güvenli alan oluşturma ve mahremiyetin temellerini doğru şekilde aktarma konularında rehberlik edecek. Eğitimde, ailelerin çocuklarıyla kuracakları güvenli bağın ve mahremiyet eğitiminin önemi ele alınacak. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı açıklamada, kişisel gelişime katkı sunan eğitimin önemine dikkat çekerek, tüm ilçe halkını ve ilgili aileleri etkinliğe davet etti.
12 Ağustos 2025 Salı - 12:00
Kartepe’de yaz akşamları açık hava sinemasıyla renkleniyor
Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen "Yaz Akşamları Açık Hava Sineması" etkinlikleri, ilçe sakinlerine nostaljik bir yaz akşamı keyfi sunuyor. Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Kanal Park’ta gerçekleştirilen açık hava sinema günleri, vatandaşlardan ilgi görüyor. Etkinlik kapsamında son olarak, Türk sinemasının unutulmaz eserlerinden "Çöpçüler Kralı" adlı film gösterildi. Yaz akşamlarını renklendiren etkinlikte, katılımcılara Kartepe Belediyesi tarafından patlamış mısır ve içecek ikram edildi. Aileleriyle birlikte etkinliğe katılan çocuklar, açık havada film izlemenin keyfini yaşadı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder