Yerel Haberler
Kocaeli
Miço Kadınlar Plajı’nda yok yok
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 13:50 Miço Kadınlar Plajı’nda yok yok Kandıra’da bulunan Miço Koyu Kadınlar Plajı, doğayla iç içe konumu ve eksiksiz hizmet anlayışıyla yoğun ilgi görüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz sezonu boyunca yalnızca kadınlara özel olarak hizmet sunan Miço Koyu Kadınlar Plajı, Antikkapı A.Ş. tarafından titizlikle işletiliyor. Kadın misafirlerin huzur, güven ve konfor içinde vakit geçirdiği plaj, yaz sezonda da beklentilerin ötesinde hizmet anlayışıyla büyük beğeni topluyor. Doğayla iç içe konumuyla bölgenin en çok tercih edilen sahilleri arasında yer alan Miço Koyu Kadınlar Plajı; 200 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde plaj alanı, uygun fiyatlarla sunulan şemsiye ve şezlonglar, WC, duş, soyunma kabinleri, gölgelik alanlar, sağlık ve cankurtaran hizmetleri, bisiklet park alanı ve ücretsiz otopark gibi imkanlarla eksiksiz hizmet sunuyor. Antikkapı A.Ş. tarafından işletilen plajda yer alan Antik Kafe, ziyaretçilerine gün boyu ihtiyaç duyabilecekleri çeşitli yiyecek ve içecek alternatifleriyle kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla sunarken; Antik Kafe Karavanı ise deniz keyfini doyasıya yaşamak isteyen misafirler için deniz simidi, kolluk, deniz yatağı, güneş kremi ve gözlük gibi ihtiyaç duyulan deniz ürün gruplarıyla hizmet veriyor. Düzenli olarak gerçekleştirilen su analizleri ile Mavi Bayrak unvanını koruyan plaj, UlaşımPark’a bağlı 800K ve 800CK numaralı otobüs hatları sayesinde plaja toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir durumda. 7 yaş ve üzeri erkek çocuklarının kabul edilmediği Miço Kadınlar Plajı, güvenli ve rahat ortamıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Ali Arıcan Caddesi yenileniyor
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 12:28 Ali Arıcan Caddesi yenileniyor Darıca ilçesindeki Ali Arıcan Caddesi’nde altyapı, üstyapı, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor. Darıca Belediyesi, şehir estetiğini ve ulaşım konforunu artırmak amacıyla Ali Arıcan Caddesi’nde "Prestij Cadde Projesi" başlattı. Darıca’nın önemli caddelerinden biri olan Ali Arıcan Caddesi; asfalt, kaldırım ve dekoratif aydınlatma çalışmalarıyla yeni bir görünüme kavuşacak. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, çalışmaların devam ettiği Ali Arıcan Caddesi’ni yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Yapılan düzenlemelerle caddeye estetik görünüm kazandırmayı ve ulaşım konforunu artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Muzaffer Bıyık, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek projeleri hayata geçirmek için titizlikle çalıştıklarını söyledi. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesi için ekiplere talimat veren Başkan Bıyık; altyapı, üstyapı, peyzaj ve aydınlatma gibi birçok unsuru kapsayan prestij cadde uygulanması ile Ali Arıcan Caddesi’nin modern ve konforlu görünüme kavuşacağını ifade etti. Vatandaşlarla bir araya geldi Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, incelemeler sırasında çevredeki esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti. Başkan Muzaffer Bıyık, "Darıca’mızın çehresini değiştirecek ve ilçemize değer katacak çalışmalarımız aralıksız şekilde devam edecek. Birçok farklı noktada olduğu gibi Ali Arıcan Caddesi de prestij caddeler arasında yer almasıyla birlikte cadde yepyeni görünüme kavuşacak" dedi. Toplamda 370 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki cadde, proje kapsamında yenilenerek modern görünüme kavuşacak. Çalışmalar çerçevesinde; 3 bin 300 metrekare asfalt, bin 500 metrekare kaldırım döşenecek, 20 dekoratif aydınlatma direği ile estetik cadde aydınlatması sağlanacak. Asfalt seriminin birinci katı tamamlanırken kaldırım ve aydınlatma çalışmaları ise sürüyor. İkinci kat asfalt seriniyle birlikte caddenin iki hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Balıkçılar, teknelerini yeni sezona hazırlıyor
27 Temmuz 2025 Pazar - 11:37 Balıkçılar, teknelerini yeni sezona hazırlıyor Kocaeli’de yürütülen "Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesi Projesi" ile bu yıl da 300 balıkçıya tekne bakım malzemesi dağıtıldı. Balıkçılar, destekle yeniledikleri tekneleriyle 1 Eylül’de başlayacak yeni sezondan umutlu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesi Projesi" kapsamında balıkçılara tekne bakım ve onarımı için malzeme desteği sağlıyor. 1 Eylül’de başlayacak yeni balık avı sezonu öncesinde, kentteki küçük ölçekli balıkçılar teknelerinin bakımını belediyenin temin ettiği malzemelerle yapıyor. Proje kapsamında bu yıl 300 balıkçıya toplam 4,5 milyon lira değerinde destek paketi dağıtıldı. Son 4 yıldır sürdürülen proje ile bugüne kadar içerisinde epoksi macun, çeşitli boyalar, koruyucu ekipman ve Türk bayrağı bulunan toplam 1229 malzeme paketi balıkçılara ulaştırıldı. Kandıra ilçesine bağlı Bağırganlı Limanı’ndaki balıkçılar, sağlanan destekten memnuniyetlerini dile getirdi. Balıkçı Resul Acar, bakım dönemlerinin sermaye gerektirdiğini belirterek, desteklerin bu sürece katkı sağladığını söyledi. Desteğin balıkçılar için önemine değinen Kandıra Bağırganlı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Bayram ise bu desteğin bakım dönemlerinde fayda sağladığını söyleyerek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Destekten, uzunluğu 12 metrenin altında olan, "Yeşil Ruhsat"a sahip, bağlama limanı Kocaeli olan ve "Mavi Kart" sahibi tekneler yararlanabiliyor.