Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kocaeli
Ormanya’da doğan yavru deve için renkli kutlama
26 Nisan 2026 Pazar - 13:25:34
Kocaeli’deki Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ve sağlık durumu iyi olan yavru deve için görevliler tarafından yeşil balonlarla renkli bir kutlama yapıldı. Yavru deve ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, yetkililer sevimli hayvana isim bulmak için vatandaşlardan öneri bekliyor. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan Ormanya’daki deve ailesine yeni bir üye katıldı. Veteriner hekimler gözetiminde sorunsuz gerçekleşen doğumun ardından anne ve yavrunun sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Park görevlileri, sağlıklı şekilde dünyaya gözlerini açan minik misafir için yeşil balonlarla sembolik kutlama organizasyonu düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan anlar, parkta sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturdu. Doğumun ardından anne ve yavrunun gelişim sürecinin veteriner hekimler tarafından yakından takip edildiği bildirildi. Kısa sürede ziyaretçilerin ilgi odağı olan sevimli yavrunun ismi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin resmi Instagram hesabı üzerinden vatandaşların önerileriyle belirlenecek.
26 Nisan 2026 Pazar - 13:05
Ormanya’da doğan yavru deve için renkli kutlama
Kocaeli’deki Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ve sağlık durumu iyi olan yavru deve için görevliler tarafından yeşil balonlarla renkli bir kutlama yapıldı. Yavru deve ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, yetkililer sevimli hayvana isim bulmak için vatandaşlardan öneri bekliyor. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan Ormanya’daki deve ailesine yeni bir üye katıldı. Veteriner hekimler gözetiminde sorunsuz gerçekleşen doğumun ardından anne ve yavrunun sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Park görevlileri, sağlıklı şekilde dünyaya gözlerini açan minik misafir için yeşil balonlarla sembolik kutlama organizasyonu düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan anlar, parkta sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturdu. Doğumun ardından anne ve yavrunun gelişim sürecinin veteriner hekimler tarafından yakından takip edildiği bildirildi. Kısa sürede ziyaretçilerin ilgi odağı olan sevimli yavrunun ismi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin resmi Instagram hesabı üzerinden vatandaşların önerileriyle belirlenecek.
26 Nisan 2026 Pazar - 10:43
Üretim fidanlığında bitkiler hastalıklara karşı korumaya alındı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, üretim fidanlığında yetiştirilen bitkilerin sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla zararlı böceklere karşı koruyucu ilaçlama çalışması yürütülüyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince repikaj alanında bulunan genç fidanlara yönelik gerçekleştirilen insektisit (böcek ilacı) uygulamalarıyla, organizmaların bitkilere zarar vermesinin önüne geçiliyor. Düzenli olarak yapılan ilaçlamalar sayesinde, zararlı böceklerin bitkilerin öz suyunu emmesi ile yaprak ve meyvelerinde oluşturabileceği olumsuz etkiler engellenerek fidanların daha sağlıklı büyümesi sağlanıyor. Uygulamalarla ayrıca, bazı böcek türlerinin taşıdığı bitki virüslerine karşı da önlem alınarak hastalıkların geniş alanlara yayılması durduruluyor. İnsektisit müdahalelerinin, zararlıların yoğun olarak görüldüğü bahar aylarında ve çiçek tomurcuklarının patlamasının ardından yapılmasının bitki sağlığı açısından kritik önem taşıdığına dikkati çeken Büyükşehir yetkilileri, çevreye duyarlı ve kontrollü şekilde yürütülen bu çalışmalarla kent genelindeki yeşil alanların korunmaya devam edeceğini kaydetti.
26 Nisan 2026 Pazar - 10:22
Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Çayırova Belediyesi’nde şampiyonluk coşkusu
Türkiye Basketbol Ligi 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamlayarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı’nın başarısı, ilçede coşkuyla kutlandı. Kurulduğu günden bu yana 5 yılda 5 kupa kazanarak önemli başarıya imza atan ve Süper Lig biletini alan Çayırova ekibi için ilçede kutlama programı düzenlendi. Çayırova Kapalı Spor Salonu’nda kupasını teslim alan teknik heyet ve sporcular, daha sonra üstü açık otobüsle şehir turuna çıkarak vatandaşları selamladı. Belediye otoparkında oluşturulan tören alanına gelen takımı coşkulu kalabalık karşıladı. Programda, takımın amatör ligden Süper Lig’e uzanan 5 yıllık serüvenini anlatan belgesel gösterimi gerçekleştirildi. "Türkiye basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik" Törende konuşan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, 2019 yılında göreve geldiklerinde sadece belediyecilik hizmetlerini değil, spor, eğitim ve kültür-sanat gibi her alanda vatandaşın yanında olmayı hedeflediklerini belirtti. Çiftçi, takımın elde ettiği başarının tarihi bir önem taşıdığını vurgulayarak, "2021 yılında sadece gençlerimiz, çocuklarımız spor yapsın diye takımımızı oluşturduk ve 5 sene içerisinde mücadele ettiğimiz tüm liglerde şampiyon olarak, Çayırova’mızı Süper Lig’e taşıdık. Bu başarı Türkiye basketbol tarihinde bir ilk. Çayırova olarak birçok ilkleri gerçekleştirdiğimiz gibi, bu alanda da bir ilki gerçekleştirdik ve Çayırova’mızı bütün Türkiye’ye duyurduk. Hamdolsun bundan sonra da bununla yetinmeyeceğiz. Bu işi bilime ve ilime inanarak yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yeni spor yatırımları yolda Başkan Çiftçi, sportif başarıyı kalıcı hale getirmek için altyapı yatırımlarına devam ettiklerini ifade ederek, bölgenin en büyük ve donanımlı spor salonunun önümüzdeki aylarda hizmete alınacağını söyledi. Avrupa standartlarında bir spor lisesi inşa ettiklerini de aktaran Çiftçi, "Biz sizleri çok seviyoruz, Çayırova’mızı çok seviyoruz. Biz Çayırova’mızın her şeyin en güzeline layık olduğunu bilerek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben basketbol takımımıza çok teşekkür ediyorum. Teknik heyetinden oyuncularına varana kadar canla başla mücadele ettiler. Kurulduğu ilk günden bu yana takımda emeği bulunan herkese çok teşekkür ederim. Şampiyonluk kupasını kaldırmamıza vesile olan teknik heyetimize, oyuncularımıza ve Ender hocama teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından teknik heyet ve basketbolcular tek tek anons edilerek sahneye davet edildi. Kutlamalar, protokol üyeleri ve sporcuların şampiyonluk kupasını hep birlikte kaldırması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
09 Mayıs 2025 Cuma - 12:12
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini hedefliyoruz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye, yeni nesil elektrikli araç üretimde yükselen bir ivme ile yoluna emin adımlarla ilerliyor. Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e çıkaracağız ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar Seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini hedefliyoruz" dedi. İklim ve Ekonomi Sürdürebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla başladı. Zirvede konuşan Bakan Kacır, "Otomotiv endüstrisi; mobiliteyi yeniden tanımlamayı gerektiren çok boyutlu dönüşümün en ön safında yer alıyor. Günümüzde sensör, haberleşme ve yapay zeka teknolojilerinden yaşanan gelişmelerle beraber, araçlar çevresiyle ve birbirleriyle sürekli iletişim kurabilen akıllı otonom sistemlere dönüşüyor. Batarya maliyetlerindeki düşüş ve enerji yoğunluğu yüksek, uzun ömürlü bataryaların sağladığı genişletilmiş menzil; elektrikli araçları daha cazip ve erişilebilir bir alternatif haline getiriyor. Tüketici tercihlerindeki değişim, emisyon standartları ve hükümetlerin sağladığı teşviklerle birlikte, elektrikli araçlara olan yönelim dünya genelinde ivme kazandı" dedi. "Ülkemizin rekabet gücünü artıracak kritik projelere yer verdik" Hibrit ve elektrikli araçlara dikkat çeken Bakan Kacır, "Geçtiğimiz yıl 17 milyon adet elektrikli araç satışı gerçekleşti. Elektrikli araçların küresel otomotiv pazarındaki payı yüzde 20’ye ulaştı. Tüketici tercihleri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de değişiyor. Bu yılın ilk dört ayında ülkemizde hibrit araç satışı, bir önceki yıla göre yüzde 134; elektrikli araç satışı ise yüzde 103 arttı. Aynı dönemde hibrit araçların payı yüzde 17,4’den yüzde 29,4’e, elektrikli araçların payı ise yüzde 10,7’den yüzde 15,5’e yükseldi. Ülkemiz, sahip olduğu gelişmiş Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi, güçlü ve köklü üretim altyapısıyla mobilite ekosisteminin dönüşümüne liderlik etmeye hazır konumdadır. Bu anlayışla hazırladığımız; Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejileri Yol Haritasını kamuoyuyla paylaştık. Yol haritamızda; sosyo-ekonomik, demografik ve teknolojik değişimlerin, dünyada ve ülkemizde mobilite sektörünün mevcut durumu ortaya koyduk. Ülkemizin rekabet gücünü artıracak kritik projelere yer verdik. Yalnızca kara taşımacılığında değil, hava, deniz ve raylı sistemler alanında da kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi belirledik. Yol haritası doğrultusunda, Türkiye Yüzyılı’nda, mobilite teknolojilerinde öncü, üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz" diye konuştu. "Ülkemizin tüm şehirlerinde hızlı şarj istasyonları kurulmasını sağladık" Türkiye’nin her şehrinde hızlı şarj istasyonları kurulduğunu aktaran Bakan Kacır, "Cumhurbaşkanımızın iddiası ve güçlü liderliği sayesinde milletimizle buluşturduğumuz, elektrikli ve akıllı otomobilimiz Togg; yeni nesil mobilite vizyonumuzun sadece simgesi değil, aynı zamanda bu alandaki dönüşüm irademizin somut bir göstergesidir. Togg, 40’tan fazla yerli teknoloji girişimiyle kurduğu iş birlikleri ve Ankara’daki iştiraki Trutek bünyesindeki yetkin mühendis ve araştırmacılardan oluşan ekibiyle, önümüzdeki dönemde de mobilitenin geleceğine yön verecek teknolojileri geliştirmeye devam edecek. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’mız ve Bilişim Vadisi bünyesinde düzenlediğimiz Mobilite Hızlandırma Programı gibi farklı adımlarla; yeni nesil otomotiv teknolojileri çözümlerinin geliştirilmesini destekliyoruz. Bu teknolojiler için ihtiyaç duyulan test, entegrasyon ve sertifikasyon altyapısını sağlayan Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformunu (OPINA) hayata geçirdik. Elektrikli Araçlar için Hızlı Şarj Altyapısı Destek Programıyla, ülkemizin tüm şehirlerinde hızlı şarj istasyonları kurulmasını sağladık. Sağladığımız desteklerin de katkısıyla 12 bini hızlı şarj olmak üzere, 30 bin şarj bağlantı noktasına ulaştık. Hızlı şarj altyapımızı son bir yılda 2 katına çıkardık. Programın 20 Haziran’a kadar devam edecek ikinci çağrısıyla, hızlı şarj ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Mobilitedeki kabiliyetlerimizi katma değerli üretime yönlendirecek ve uluslararası rekabetçiliği güçlendirecek yatırımları ülkemize kazandırmak üzere yeni destek programlarını devreye aldık" şeklinde konuştu. "Kapsamlı bir teşvik paketi sunuyoruz" Ülkenin yeni nesil elektrikli araç üretiminde emin adımlar attığını ifade eden Bakan Kacır, "Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği, tarihimizin en büyük ölçekli yatırım programı HIT-30’un ilk 6 çağrısından 2’sini doğrudan otomotiv sanayimize yönelik kurguladık. Elektrikli araçlar çağrısıyla; yıllık en az 150 bin elektrikli araç kapasitesi sağlayacak ve Ar-Ge merkezi kurulumunu da içeren yeni yatırımlar için kapsamlı bir teşvik paketi sunuyoruz. Batarya üretimi çağrısıyla; hücre üretimini de içeren yıllık asgari 5 GWh kapasiteli batarya ve aktif malzeme üretim tesisi yatırımlarını destekliyoruz. Ülkemizde halihazırda üretim yapan otomotiv üreticilerinin, son dönemdeki yatırımlarını elektrikli ve hibrit araç üretimine yönlendirmesini, attığımız bu adımların meyvesi olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Yerlilik oranımızı yüzde 75’e çıkaracağız" Kacır, Türkiye’de henüz yatırım gerçekleştirmemiş otomotiv firmalarıyla yeni mobilitede gerçekleştirilen hamleleri paylaştıklarını vurgulayarak, konuşmasın şöyle devam etti: "Onları Türkiye’nin sunduğu imkanları değerlendirmeye davet ediyoruz. Yatırımcı ilgisi, Türkiye’nin uluslararası yeni mobilite yatırımları için bir cazibe merkezi olduğunu kanıtlıyor. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD; Manisa’da yıllık 150 bin elektrikli veya şarj edilebilir hibrit araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kuruyor. Küresel otomotiv devlerinin ülkemizde gerçekleştirdiği yatırım zincirine yeni halkalar eklenmeye devam ediyor. Chery marka otomobillerin ülkemizde üretilmesine yönelik benzer ölçekte bir yatırım da yıllık 200 bin kapasite ile Samsun’da gerçekleşecek. Tüm bu yatırımlar ülkemizin yüksek teknolojiye dayalı üretim kapasitesine duyulan teveccühü ve yatırımcı güvenini giderek perçinliyor. Türkiye, yeni nesil elektrikli araç üretimde yükselen bir ivme ile yoluna emin adımlarla ilerliyor. Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e çıkaracağız ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar Seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini hedefliyoruz" "Kabiliyet ve birikimimizi yerli ve milli yüksek hızlı tren hedefiyle bir araya getireceğiz" Hamlelerin yalnızda otomotiv sektörüyle sınırlı kalmayacağını belirten Bakan Kacır, "Ülkemiz, 80 milyonu aşan nüfusu ve geniş coğrafyası ile raylı ulaşım sisteminin yerli ve milli olarak geliştirilmesi adına önemli bir fırsat penceresi sunuyor. Son 22 yılda raylı ulaşım sistemlerinde kat ettiğimiz mesafeyi ele aldığımızda, Ülkemizin yüksek üretim kabiliyetleriyle, yerli olarak yüksek hızlı tren geliştirip üretmesi ve ihraç edebilmesi imkanına sahibiz. Halihazırda Eskişehir-5000 projesi çerçevesinde, yerli ve milli yeni nesil elektrikli anahat lokomotifinin seri üretimi başladı. 160 kilometre hıza sahip milli elektrikli tren seti üretimde. 225 kilometre hıza sahip milli elektrikli hızlı tren setinin tasarım ve prototip çalışmalarında önemli mesafe kat edildi. Togg örneğinde olduğu gibi, vizyoner bir yaklaşım sergileyerek; kabiliyet ve birikimimizi yerli ve milli yüksek hızlı tren hedefiyle bir araya getireceğiz. 3 yanı denizlerle çevrili ülke olarak ulaşımda denizlerimizden daha fazla yararlanmalıyız. Bununla beraber güçlü bir gemi inşa sanayine sahibiz. Gemi inşa sanayimizin çevreci teknolojileri en kısa sürede uygulamasını sağlayarak, çevre ve enerji dostu tam elektrikli gemi ihracatında öncü ülkelerden biri olmayı arzuluyoruz. Ulaşımın son modu olan havacılık sektöründe ise askeri insansız hava araçları ile ülkemizin kazandığı teknoloji geliştirme kabiliyetini, sivil alana hızla aktarmayı planlıyoruz. Mobilite sektöründe gerçekleşen köklü dönüşümler ülkemizden Turcorn’lar çıkmasının da önünü açıyor. Togg projesi için adresin Bilişim Vadisi olarak seçilmesi, aslında Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssünde aynı zamanda büyük bir mobilite teknoloji kümelenmesi oluşturma vizyonumuzun bir parçasıydı" dedi.
09 Mayıs 2025 Cuma - 12:06
14 yılla aranıyordu, 1,5 kilo uyuşturucu ile yakalandı
Kocaeli’de uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan 14 yıl cezası bulunan şahsın saklandığı adrese jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda, 1,5 kilogram skunk maddesi ve 1 adet tabanca ile tabancaya ait fişekler ele geçirildi. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, sorumluluk bölgesinde huzur ve güvenin sağlanması amacı ile düzenledikleri uygulama, denetimlerin yanı sıra operasyonlara da hız kesmeden devam ediyor. Şehir genelinde suçlulara geçit vermeyen jandarma ekipleri, uyuşturucu satışı ve imalatına yönelik yaptığı operasyonlarla da uyuşturucu satıcılarına darbe vuruyor. Bu çerçevede İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, İzmit ilçesinde uyuşturucu madde ve imal ticareti suçundan 14 yıl cezası bulunan ve aranan H.A. isimli şahsın saklandığı adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda; 1,5 kilogram skunk maddesi ve 1 adet tabanca ile tabancaya ait fişekler ele geçirildi.
09 Mayıs 2025 Cuma - 10:58
Çocuklar hayvanat bahçesini gezdi
Darıca Belediyesi, her yıl ilçe genelindeki 5. sınıf öğrencilerini ücretsiz olarak Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ne götürüyor. Darıca Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında ilkokul 5. sınıf öğrencilerine yönelik geçtiğimiz yıllarda Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ile işbirliği protokolü imzalayarak uygulama başlatmıştı. Hayata geçirilen protokolle birlikte ilçe genelindeki tüm okullarda 5. sınıflarda okuyan yaklaşık 3 bin 500 öğrenci ücretsiz olarak Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na götürülüyor. Çocuklara hayvan ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan proje ile çocuklar hem hayvanat bahçesini geziyor hem de hayvanlar ve bitkiler hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
09 Mayıs 2025 Cuma - 10:47
28 ilde operasyon: Sahte araç kiralama sitesiyle 122 kişiyi dolandırmışlar
Sahte araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişinin dolandırılmasına ilişkin eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kocaeli merkezli 28 ilde yürütülen operasyonlarda 101 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, araç kiralama internet sitesi üzerinden dolandırılan vatandaşlar, durumu polise bildirerek şikayette bulundu. Yapılan incelemelerde, İ.Ö., O.G. ve T.G. isimli şahısların liderliğinde faaliyet gösteren bir çetenin, sahte araç kiralama sitesi aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. 122 kişiyi mağdur eden şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 180 milyon TL’lik para hareketliliği olduğu belirlendi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 6 Mayıs’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 109 şüpheliden 101’i gözaltına alındı. 3 şüphelinin yurt dışında olduğu, 5 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüpheliler; Kocaeli, Hakkari, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin, Ankara, Ordu, Tokat, Antalya, Denizli, Muğla, Uşak, İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Eskişehir, İstanbul ve Kırıkkale’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 227 bin 600 TL nakit para, bir ruhsatsız tabanca ve iki otomobile el konuldu. 101 şüpheli, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahısların sevki sırasında güvenlik önlemi de alındı.
09 Mayıs 2025 Cuma - 10:11
"Uzun süre masa başında çalışmak boyun fıtığı sebebi"
Masa başı çalışmanın boyun fıtığına neden olabileceğine dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Berk Çağlar, "Her boyun fıtığı cerrahi tedavi gerektirmese de tedavi planlamasında mutlaka konunun uzmanı bir beyin ve sinir cerrahından görüş almakta yarar vardır. Gereken tedavinin gecikmesi, geri dönülmez kalıcı hasarlara yol açabilmektedir" dedi. Günümüzde birçok kişi farkında olmadan uzun süre masa başında, bilgisayar ekranı karşısında ya da cep telefonu veya tablet ile vakit geçiriyor. Bu sırada hem sırt hem de özellikle boyun pozisyonunun yanlış duruşu, sırt, boyun ve omuz ağrılarına yol açabiliyor. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk, boyun fıtığı hakkında açıklamalarda bulundu. Boyun fıtığının tanımını yapan Prof. Dr. Berk, "Boyun fıtığı, boyundaki omurgalar arasındaki disk dediğimiz destek dokusunun yaşlanması ve elastikiyetini kaybetmesi sonrası geriye ve yanlara doğru yer değiştirmesi, boyundaki sinir kökleri ve/veya omurilik üzerine baskı yapması sonucunda ortaya çıkan bir durumdur" dedi. "Boyun fıtığı olanlarda baş, boyun ve sırt ağrısı görülebilir" Boyun fıtığı olan kişilerin baş, boyun, kol, el, omuz ve sırt ağrısı, bu bölgelerde uyuşma, yanma, karıncalanma hissi ve güçsüzlük gibi şikayetler ile doktora başvurduğunu dile getiren Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk, "Boyun fıtığı teşhisinde MR görüntülemesi, EMG denilen sinir ileti testleri ve klinik muayene çok önemlidir. Her boyun fıtığı cerrahi tedavi gerektirmese de, tedavi planlamasında mutlaka konunun uzmanı bir beyin ve sinir cerrahından görüş almakta yarar vardır. Gereken tedavinin gecikmesi geri dönülmez kalıcı hasarlara yol açabilmektedir" diye konuştu. Tedavi yolları Boyun fıtığının cerrahi tedavisinde teknolojik yöntemlerden yararlanıldığını söyleyen Prof. Dr. Berk, "Son teknoloji ürünü servikal disk protezi uygulamaları ile hem boyun fıtığından etkilenen seviye doğal hareketi korunarak tedavi edilebiliyor hem de komşu seviyelerde ameliyat sonrası olabilecek bozulma riski en aza indirilebiliyor. Geleneksel yöntemle yapılan boyun fıtığı ameliyatlarında ise ameliyat yapılan yere komşu olan disklerde her yıl için ortalama yüzde 3’lük bir yeni boyun fıtığı riski ortaya çıkabiliyor. Özellikle genç ve orta yaşlı hastalar için bu oran beklenen yaşam süresi de göz önüne alındığında ömür boyunca yüzde 100’ün üzerine çıkıyor. Bu nedenle boyun fıtığı ameliyatı gereken hastalar için servikal disk protezi uygulaması bizim öncelikle tercih ettiğimiz yöntem oluyor, bir yeri tedavi ederken başka bir yere zarar vermeden, etkin ve kalıcı şifa sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
09 Mayıs 2025 Cuma - 09:57
Düğün konvoyunda drift yapan sürücüye 46 bin TL ceza
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düğün konvoyunda drift yapan otomobil sürücüsüne 46 bin 392 TL para cezası uygulandı. Sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konulurken, aracı da aynı süreyle trafikten men edildi. Edinilen bilgiye göre, 7 Mayıs’ta Gebze’de gerçekleştirilen düğün konvoyunda bir otomobil sürücüsü drift yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından harekete geçen polis ekipleri, sürücüyü tespit etti. Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye 46 bin 392 TL idari para cezası uygulanırken, ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu. Sürücünün aracı da 60 gün süreyle trafikten men edildi.
09 Mayıs 2025 Cuma - 09:31
Kartepe’de yeşil alanlara düzenli bakım
Kartepe’de park, refüj ve mesire alanlarında gerçekleştirilen ot biçme işlemleriyle, hem çevre estetiği korunuyor hem de vatandaşların daha temiz ve güvenli alanlarda vakit geçirmesi sağlanıyor. Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yeşil alanlarında düzenli olarak yürüttüğü ot biçme çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda yürüyüş yolları, oyun alanları ve sosyal donatı çevreleri de bu kapsamda düzenli olarak temizleniyor. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğayla iç içe bir yaşam sürdüğümüz Kartepe’mizde, çevre düzenlemesi ve yeşil alan bakımlarına büyük önem veriyoruz. Ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımızın huzurla vakit geçireceği parklarımızı düzenli olarak temizliyor, bakım ve biçim işlemlerini titizlikle sürdürüyoruz. Hem görsel estetik hem de sağlıklı bir kent ortamı için çalışmalarımız sürecek" dedi.
09 Mayıs 2025 Cuma - 08:41
Gölcük Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi
Gölcük Belediyesi, personelinin bilgi ve birikimini artırmak amacıyla hizmet içi eğitimlere devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde personele yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi. İki gün boyunca süren eğitimlerde personele; temel ilkyardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yanık, sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulma, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma gibi durumlarda ilk yardım ve hasta, yaralı taşıma teknikleri hakkında eğitim verildi. İki gün süren eğitimler sonunda sınava giren personelden başarılı olanlara sertifika verilecek. Gölcük Belediyesi, personelin bilgi ve yetkinlik düzeyini artırmaya yönelik bu tür eğitimlerin düzenli aralıklarla sürdürülecek.
08 Mayıs 2025 Perşembe - 20:13
Kocaeli’de seyir halindeki damperli tır alev alev yandı
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde seyir halindeyken motor kısmından alev alan damperli tır, kısa sürede küle döndü.
08 Mayıs 2025 Perşembe - 20:09
Odunluk alev alev yandı
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde çıkan yangında odunluk alev alev yandı. Yangın, Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi Gazi Yasin Caddesi üzerinde bulunan bir odunlukta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle odunlukta yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm odunluğu sardı. Yangını gören mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında yaralanan olmazken, odunlukta kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
08 Mayıs 2025 Perşembe - 19:28
Dilovası’nda kitap okuma kültürü yaygınlaşıyor
Dilovası’nda başlatılan "En Çok Dilovası Okuyor" projesi kapsamında bugüne kadar 55 bin kitap vatandaşlarla buluştu. Belediye ve Kaymakamlık iş birliğiyle yürütülen projede fabrikalardan kahvehanelere kadar birçok noktada kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi’nin iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Programa Kaymakam Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, kurum müdürleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda katılımcılara kitap hediye edildi. Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, projeye olan desteklerinden dolayı Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Ömeroğlu, "Okumak, kişisel ve toplumsal gelişimin can damarıdır. Bu nedenle eğitime her zaman öncelik veriyoruz. Her mahallede, her evde kitapların konuşulduğu bir Dilovası hayal ediyoruz. Kütüphanelerimizi zenginleştiriyor, okuma etkinliklerini destekliyoruz" dedi. Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise konuşmasında projenin kapsamına dikkat çekerek, "Bu projeyle 55 bin kitabı her yaştan hemşehrimizle buluşturduk. Belediyemiz ve organize sanayi bölgelerimizin destekleriyle projemizi hayata geçirdik. Kamu kurumlarında, okullarda, halk eğitim kurslarında, fabrikalarda, kahvehanelerde kitap okuma etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.
08 Mayıs 2025 Perşembe - 19:14
Kirazdere’ye 8 bin alabalık bırakıldı
İzmit Körfezi’nde yürütülen balıklandırma çalışmaları kapsamında Kirazdere’ye 8 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin temizlenmesi, biyoçeşitliliğin artırılması ve daha sağlıklı bir ekosistem oluşturulması amacıyla pek çok proje yürütüyor. Balık popülasyonunun yeniden canlanması ve bu konuda çevre farkındalığı oluşturulması amacıyla İzmit Körfezi’nde başlatılan balıklandırma çalışmaları iç sularda da devam ettiriliyor. Bu kapsamda, geçen yıl Kirazdere’ye 8 bin alabalık salan Büyükşehir, anaç balıklardan elde edilen 8 bin yavru balığı doğaya bıraktı. Böylece Kirazdere’ye 8 bin benekli alabalık salımıyla 2 yılda 16 bin balık bu bölgede doğaya bırakılmış oldu. Yuvacık Barajı Kirazderesi kıyısında gerçekleştirilen balık salma törenine Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Arif Başkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Ceyhan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Son 2 yılda toplam 16 bin balığın salındığı proje ile iç sularda balık popülasyonunun yeniden artırılması hedefleniyor. "Yarını düşünerek hareket etmek zorundayız" Programda konuşan Başkan Büyükakın, "Geçtiğimiz yıl bu bölgede 8 bin balığı suya bıraktık. Yarını düşünerek hareket etmek zorundayız. İnsanoğlu bugün sadece anı düşünüyor, geleceği düşünen neredeyse yok. 23 arıtma tesisimizle denizimize çamurun gitmesini engelliyoruz. Balık halinden bize görüntüler geliyor. Gölge etmesinler başka ihsan istemez. O balıkları denize bırakırken bize ‘O balıklar ölecek’ dediler. Biz çamuru temizlerken ‘Çamur tehlikeli’ dediler. O çamur denizin dibinde durunca bir şey olmuyor mu? Biz o çamuru sızdırmaz bir maddeyle bertaraf ediyoruz. ‘Arıtma tesisleri çalışmazsa müsilaj olur’ dedik. Çalıştırmadılar ve bugün yine müsilaj görülmeye başladı. Biz buradan temizliyoruz ama öbür taraflardan arıtma yapılmayınca olmuyor ama olsun biz buradan arıtma yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder