Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kocaeli
Kocaeli’de çatı katı alevlere teslim oldu
14 Mayıs 2026 Perşembe - 00:49:57
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 3 katlı binanın çatı katında çıkan yangın korkuya sebep oldu. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, olayda yaralanan olmadı. Yangın, Darıca ilçesi Kale Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın çatı katında meydana geldi. Henüz bilinmeyen sebeple başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek 3. kattaki daireyi de sardı. Durumu fark eden vatandaşlar korkuyla binadan kaçarken, ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yoğun çalışmaların ardından yangın tamamen söndürülürken, bina sakinleri kısa süreli panik yaşadı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken, yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:50
En özel birlik: Özel gençlere kına yakıldı, halaylar çekildi
Kocaeli’de temsili askerlik yapacak 35 özel genç için düzenlenen uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Annelerin evlatlarının ellerine dualarla kına yaktığı programda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, davul zurna eşliğinde gençlerle omuz omuza halay çekerek onların unutulmaz askerlik sevincine ortak oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde organize edilen "Engelsiz Bahar Şenliği" öncesinde, özel gençler ve aileleri belediye hizmet binası önünde bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın makam aracının direksiyonuna geçerek öncülük ettiği, Türk bayraklarıyla donatılan konvoyla şenlik alanına gidildi. Anneler gözyaşlarına hakim olamadı Şenlik alanında İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yaptırdığı duanın ardından anneler, 15 Mayıs Cuma günü Derince Merkez Komutanlığı’nda yemin edecek çocuklarının ellerine kına yaktı. Duygusal anların yaşandığı törende, bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Kına merasiminin ardından Başkan Büyükakın ile Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı tarafından gençlere Türk bayrağı takdim edildi. "Her Türk asker doğar" Törende "Kınalı Mehmet" hikayesini anlatan Başkan Büyükakın, "Hepimiz asker ocağından geçtik. Her Türk asker doğar. Askerde o marşı hep birlikte söyledik. Buradaki evlatlarımız da her Türk’ün asker olduğunu gösterdiler. Ben şimdiden askerlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı tezkereler diliyorum. Bu toprakları bize vatan yapan, bu bayrağın dalgalanmasına imkan veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar yaşamış tüm devlet büyüklerimizi, şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Al bayrağımız her zaman bu göklerde dalgalansın" dedi. Halaylar çekildi Tören sonunda Başkan Büyükakın, davul-zurna eşliğinde özel bireylerle halay çekti. Asker eğlencesi ve Engelsiz Bahar Şenliği, günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Aileler ise kendilerine bu özel anları kendilerine yaşatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 15:31
Gölcük’te 12 bin 500 metrekarelik alana spor tesisi inşa edilecek
Gölcük’te inşa edilecek "Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi ve 5 Kulvarlı Kapalı Yüzme Havuzu" projesinin açık ihalesi yapıldı. Gölcük Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak spor yatırımı için düzenlenen ihaleye 10 firma teklif sundu. İhale komisyonunun yapacağı detaylı değerlendirmenin ardından sözleşme imzalanacak ve yer teslimiyle birlikte tesisin inşası 450 gün içinde tamamlanacak. Düzağaç Mahallesi’nde, 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu’nun karşısındaki 12 bin 500 metrekarelik arazide yükselecek olan proje, toplam 5 bin 400 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. Aynı anda birden fazla branşta spor yapılmasına imkan tanıyacak komplekste; iki adet basketbol ve voleybol sahası, 1140 metrekarelik antrenman alanı, toplantı salonu ve açık otopark yer alacak. Proje kapsamında ayrıca, spor salonundan bağımsız olarak modern teknolojiyle donatılmış 5 kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşa edilecek. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Geleceğin sporcularını yetiştirecek ve güçlü bir spor altyapısına kavuşmamızı sağlayacak dev spor yatırımının ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 14:22
Biri filtre kahve yaptı, diğeri Türk kahvesi: Kuşaklar arası köprü
Kocaeli’deki Saygınlar Kulübü üyeleri ve üniversitelileri bir araya getiren "Manevi Torunum Projesi"nin ilk etkinliğinde filtre kahve ile Türk kahvesi yarıştı, şiirler okundu, tecrübeler paylaşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Saygınlar Kulübü, Manevi Torunum Projesi’ni hayata geçirdi. Farklı yaş gruplarını ortak etkinliklerde buluşturarak karşılıklı öğrenme, deneyim paylaşımı ve dayanışma kültürünü artırmayı hedefleyen projenin ilk buluşması İzmit Saygınlar Kulübü’nde gerçekleştirildi. Kulüp üyeleri ile üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği ve yaklaşık 3,5 saat süren ilk etkinlik renkli anlara sahne oldu. İstasyon şeklinde hazırlanan kahve demleme atölyesinde gençler filtre kahve yapım tekniklerini anlatırken, Saygınlar Kulübü üyeleri de Türk kahvesi yapımındaki tecrübelerini gençlere aktardı. Çay ve şiir saatinin de düzenlendiği buluşmada, sohbet kartları eşliğinde kuşaklar arası iletişimi güçlendiren diyaloglar kuruldu. Genel kültür yarışmasında ise gençler ve kulüp üyeleri eşleşerek soruları birlikte yanıtlamanın keyfini çıkardı. Etkinlikler 4 hafta sürecek Gençler ile Saygınlar Kulübü üyelerini buluşturan proje, 4 hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle devam edecek. Program kapsamında teknoloji kullanımı, el sanatları, dijital becerilerin desteklenmesi, üretime dayalı atölyeler ve film gösterimleri gibi ortak etkinlikler düzenlenecek. Kuşakların kendi dönemlerini yansıtan çalışmalar da yapacağı proje, son hafta gerçekleştirilecek sahne programı, söyleşiler ve Türk Sanat Müziği konseriyle sona erecek.
31 Aralık 2024 Salı - 16:52
Çayırova’da bin 180 çift dünyaevine girdi
Çayırova’da bu yıl dünyaevine giren çift sayısı bin 180 oldu. Nüfus artış hızının en yüksek olduğu ilçelerden biri olan Çayırova’da nikah işlemleri sayılarında da artış gözlemleniyor. Bu yıl Çayırova Belediyesi Evlendirme Memurluğuna başvuruda bulunan bin 180 çiftin nikahı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde yer alan nikah salonlarında kıyıldı.
31 Aralık 2024 Salı - 15:59
Trafik ışıklarında otomobil motosiklete çarptı: 2 yaralı
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde otomobilin trafik ışıklarında bekleyen motosiklete çarptığı kazada 2 kişi yaralandı. Olay, Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.A. idaresindeki 34 DD 1788 plakalı otomobil, ışıklarda bekleyen Ş.G. hakimiyetindeki 70 BA 796 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosiklet sürücüsü ve yolcu O.D. yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılan 2 yaralanın durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
31 Aralık 2024 Salı - 15:58
Kendini kart dolum kulübesine asmaya çalıştı
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde iple kendisini otobüs kartı bakiye yükleme kulübesine asma girişiminde bulunan alkollü şahıs çevredeki vatandaşlarca engellendi. Olay, saat 13.00 sıralarında Kirazlıyalı Mahallesi Kara Hüseyin Sokak’ta meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen alkollü şahıs, elindeki iple kendisini otobüs kartı bakiye yükleme kulübesine asmaya çalıştı. Durumu fark edip şahsa müdahale eden vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. İhbarla adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan şahsın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
31 Aralık 2024 Salı - 13:41
Bu merkez 81 bin 494 talebi hızlı şekilde çözüme kavuşturdu
Başiskele’de vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden daha hızlı şekilde faydalanabilmesi adına hizmete sunulan Hızlı İşler Merkezi, 2024 yılında 81 bin 494 talebi hızlı bir şekilde çözüme kavuşturdu. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü öncülüğünde hizmete alınan ve yeni nesil halkla ilişkiler anlayışıyla vatandaşa hizmet veren Hızlı İşler Çözüm Merkezi, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da etkin çalıştı. Belediyenin imar, emlak istimlak, fen işleri, temizlik, park ve bahçeler, sosyal yardımlar gibi birimlerde işleri olan vatandaşlar, ilgili müdürlüklere gidip muhatap aramak zorunda kalmadan belediye girişinde kurulan Hızlı İşler Çözüm Merkezi’nde işlerini kolaylıkla ve süratle halledebiliyor. Vatandaşların yoğun talepte bulunduğu müdürlüklerden bir uzman belediye personelinin görevlendirildiği merkezde, vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler sağlanıyor. Vatandaşların talep, istek ve şikayetlerini birinci ağızdan dinleyen uzman ekipler, talepleri hızlı bir şekilde ilgili müdürlüklere iletiyor ve sorunların çözüme kavuşturulmasına aracı oluyor. Vatandaşlar da çözüm odaklı hızlı hizmetten dolayı memnun bir şekilde belediyeden ayrılıyor. Vatandaş ile kurum arasındaki tüm iletişimi, tek bir ekranda otomatik olarak toplayarak iletişimi daha da güçlendiren Başiskele Belediyesi, 2024 yılında 81 bin 494 başvuruyu çözüme kavuşturdu.
31 Aralık 2024 Salı - 11:29
Bir yılda 20 milyon 485 bin 509 dakika bisiklet kullanıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve büyük ilgi gören “KOBİS”, 2024 yılında 20 milyon 485 bin 509 dakika kullanıldı. Kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkânlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için kurulan Kocaeli Akıllı Bisiklet Sistemi “KOBİS” 2014 yılında hizmete başladı. Vatandaşlar tarafından her geçen gün daha çok ilgi gösterilen “KOBİS”, 2024 yılında da büyümesini sürdürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca hizmet veren KOBİS; 82 istasyon, 917 akıllı park ünitesi, 533 akıllı bisiklet ile halkın yanında oluyor. KOBİS ailesi 2024 yılında 351 bin 473 kişiye ulaştı. 2024 yılı verilerine göre KOBİS istasyonlarından 294 bin 964 bisiklet kiralaması yapıldı. Bu kiralamalar ile vatandaşlar 20 milyon 485 bin 509 dakika bisiklet kullanımı gerçekleştirdi. Bu rakam ele alındığında KOBİS bisikletleri ile dünyanın çevresini 85 defa dönecek kadar sürüş gerçekleştirildiği belirlendi.
31 Aralık 2024 Salı - 11:16
Kar Timleri’nden yılbaşı mesaisi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmesi için yüksek kesimlerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı gecesi vatandaşların yüksek kesimlere sıkıntısız bir şekilde ulaşabilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. 235 araç-iş makinesi ve 440 personelden oluşan karla mücadele ekipler seferber oldu. Vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içerisinde girebilmesi için gerekli tüm önlemleri alan büyükşehir, ilçelerde, köy yollarında ve yüksek kesimlerde yol açma ve tuzlama çalışması için yoğun mesai harcıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yol Bakım Timleri ve A Takımı’ndan oluşan Karla Mücadele Ekipleri; 440 personel, 235 araç ve iş makinesi ile gece ve gündüz olmak üzere iki vardiyalı olarak görev yapıyor. Kartepe, Başiskele, Gölcük, Körfez İlimtepe ve İzmit Umuttepe gibi yüksek kesimler başta olmak üzere tüm ilçelerde konuşlandırılan ekipler; greyder, loader, bobcat, ekskavatör, pto gibi iş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbet tutuyor. Büyükşehir, buzlanmayı önlemek için 32 bin ton tuz alımı yaparak, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere depoladı. Yaklaşık 13 bin ton tuz, il genelinde buzlanmanın etkili olduğu bölgelere sevk edildi. Tuz rezervi ile yollarda sıcaklığın sıfırın altına düştüğü durumlarda tuzlama yapılarak buzlanmanın önüne geçiliyor. Öte yandan Kartepe’nin yüksek kesimlerinde kar yağışının zaman zaman etkili olması nedeniyle Büyükşehir ekipleri aralıklı olarak tuzlama ve kar küreme çalışması yapıyor. Yağışın etkili olduğu yollarda iş makineleriyle ring atan ekipler, ulaşımda aksamaların yaşanmaması için kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
31 Aralık 2024 Salı - 11:09
Körfezli karateciler üçüncülük kürsüsünde
İller Arası Karate Ligi’nin 1. etap müsabakaları İzmit’te gerçekleştirildi. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü, 58 kulüp arasında sporcularının kazandığı madalyalarla genel klasman sıralamasında üçüncü oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen müsabakaya 10 ilden 58 kulüp ve 941 sporcu katıldı. 1. etap karşılaşmasına 15 sporcu ile katılan eden Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Karate Takımı 4 birincilik, 3 ikincilik ve 1 üçüncülükle toplamda 8 madalya ile birçok takımı geride bırakarak genel klasman üçüncüsü olmayı başardı.
31 Aralık 2024 Salı - 10:33
Isınmak için mangal yakmışlardı, zehirlendiler: 5 kişilik aile hastanelik oldu
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğal gaz kesintisi sebebiyle ısınmak için yakılan mangaldan sızan gaz; anne, baba ve 3 çocuğu zehirledi. Olay, sabaha karşı saat 06.00 sıralarında Osmangazi Mahallesi Hanımeli Sokak’ta 4 katlı binanın zemin katında meydana geldi. İddiaya göre, zemin kattaki dairede ikamet eden 5 kişilik aile, 28 Aralık’ta meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamanın ardından yaşanan gaz kesintisi sebebiyle ısınmak için evlerinde mangal içinde ateş yaktı. Kömürden sızan karbonmonoksit gazı, aileyi etkiledi. Uykusundan uyanan Halime Y., eşi Abdullah Y., çocukları Belinay (13), Bulem (8) ve Beril Y.’yi (3) uyandırdıktan sonra 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen aile, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Aile bireylerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Abdullah Y.’nin komşusu Kuttusi Bayır, "06.00-06.30 sıralarında bir olay oldu. Ambulanslar ve polis araçları buradaydı. Kömürden zehirlenenlerin olduğunu öğrendim. Ben içeriye girmedim. Abdullah Bey dışarıda yatıyordu, onu tutarak ambulansa kadar götürdüm. Durumları Allah’a şükür iyi" dedi. İlçede doğal gaz kesintisi yaşandığını, ailenin de ısınmak için mangalda kömür yaktıklarını söyleyen Kuttusi Bayır, "Doğal gazımız olmadığından dolayı bunları yaktılar. Yaktıktan sonra unutmuşlar mı, uyumuşlar mı bilmiyorum ama ufak bir kaza geçirdiler"
31 Aralık 2024 Salı - 09:54
Yılbaşında 513 kişilik enerji ekibi nöbette olacak
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), yılbaşı tedbirleri kapsamında muhtemel elektrik kesintileri ve arızalarına karşı elektrik dağıtım faaliyet bölgesinde bulunan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de 513 kişilik nöbetçi ekiple görev yapacak. SEDAŞ, 2025 yılını karşılarken enerji arzında sorun yaşanmaması için bakım ve yatırımdan kaynaklı planlı kesintileri erteledi. Bunun yanı sıra SEDAŞ’ın 513 saha personeli ve 99 tam donanımlı arıza onarım aracı ile muhtemel arızalara karşı anında müdahale edecek şekilde hazırlıklarını tamamladı. SEDAŞ yöneticileri yeni yıl ilave tedbirleri kapsamında bölgeyi mercek altında alarak, SCADA Uzaktan Kontrol Merkezinden anlık bilgi akışı ile koordinasyon çalışmaları yürütüleceğini açıkladı.
31 Aralık 2024 Salı - 08:36
Kocaeli’de patlama öncesi yoğun gaz kokusu nedeniyle doğal gaz ekiplerinin binaya geldiği görüntüler ortaya çıktı
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamadan 1 saat önce Palgaz ekiplerinin yoğun gaz kokusu ihbarıyla adrese geldiği, çalışma yaparak binadan ayrıldıkları öğrenildi. O anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.Abdi İpekçi Mahallesi 1524. Sokak’taki 4 katlı binada 28 Aralık Cumartesi günü 13 kişinin yaralandığı doğal gaz kaynaklı patlamaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Patlamadan 1 saat önce bina sakinlerinin yoğun gaz kokusu olduğu şikayetleri üzerine Palgaz ekiplerinin binaya geldiği öğrenildi. Ekiplerin çalışma yaptıktan sonra adresten ayrıldıkları, yaklaşık 1 saat sonra ise patlamanın meydana geldiği bildirildi. Ekiplerin adrese gelişleri ve çalışma yaptıkları anlar, saniye saniye güvenlik kamerasına da yansıdı.Ne olmuştu?28 Aralık Cumartesi günü saat 13.35’te Darıca’da bulunan Bayramoğlu Mahallesi Burak Reis Caddesi’ndeki Rams Park’ın inşaat alanında iş makinesinin kazı çalışması sırasında doğal gaz borusu delindi. Bu sebeple 13 mahallenin gazı kesilmişti. Olayın ardından ilçenin birçok noktasından sızıntı ve arıza ihbarları yağmıştı. Borunun delinmesinden yaklaşık 4 saat sonra ise Abdi İpekçi Mahallesi 1524. Sokak’taki 4 katlı binada doğal gaz kaynaklı patlama meydana gelmişti. Ekiplerin Abdi İpekçi Mahallesi’ndeki çalışmaları sürerken, yaklaşık 2 saat sonra bu kez de Osmangazi Mahallesi Çağla Sokak’taki 3 katlı binanın zemin katında ikinci patlama yaşanmıştı. Patlama, ev sahibinin içeri girdikten sonra ışığı yakmasıyla meydana gelmişti. Patlamada 1 kişi hafif şekilde yaralanmış, ev ise kullanılamaz hale gelmişti. Üst üste yaşanan patlamalar sebebiyle korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar, sosyal medyadan PALMET Enerji’ye ait Palgaz’a büyük tepki göstermişti.Rams Park’ın çalışması "izinsiz" çıktıDün Darıca’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayramoğlu Mahallesi’ndeki kazı çalışmasının izinsiz yapıldığını, çelik hatta verilen hasar sonucunda Darıca ve Gebze ilçelerinde doğal gaz kesintileri meydana geldiğini belirtmişti.
30 Aralık 2024 Pazartesi - 22:35
Elektrik telleri havai fişek gibi patladı, yürekler ağza geldi
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde iki mahallede elektrik telleri adeta havai fişek gibi patladı. Patlama sonrasında yangın çıkarken, vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.
30 Aralık 2024 Pazartesi - 21:33
SEDAŞ kesintisiz enerji için Darıca’da alarma geçti
SEDAŞ, Kocaeli’de yaşanan doğal gaz kesintileri sebebiyle artan elektrik tüketimini karşılamak ve kesintilerin önüne geçmek için sahada çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğal gaz hatlarında yapılan çalışma ve gaz kesilmesi sebebiyle elektrik tüketiminde yaşanan artışa bağlı olarak yaşanan arızalar ekipleri harekete geçirdi. Arızalar sonrası SEDAŞ, bölgedeki tüm ekiplerini seferber ederek hızlı müdahale sürecini başlattı. Aşırı yüklenme neticesi arızalanan trafoların onarımının ardından enerjilendirilmesi için bölgeye 5 adet jeneratör tesis edildi. Enerji kesintilerinin önlenmesi için gerekli tüm önlemleri alan ekipler, elektrik kesintilerini hızlı bir şekilde gidermek için 7/24 sahada çalışmalarına devam ediyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder