Yerel Haberler
Kütahya
Macaristan Bağımsızlık Günü Kütahya’da kutlandı 12 Mart 2026 Perşembe - 21:43:17 Macaristan’ın Bağımsızlık Günü’nün 178. yıl dönümü dolayısıyla, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde tören düzenlendi. Programa Musa Işın, Viktor Matis, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Vali Musa Işın, Türk-Macar ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek iki millet arasındaki tarihi ve kültürel bağlara dikkat çekti. Türkler ile Macarların tarihi kökenlerinin Orta Asya’ya dayandığını ifade eden Işın, iki milletin tarih boyunca benzer kaderleri paylaştığını söyledi. Macarların kuzeyden Avrupa’ya göç ettiğini, Türklerin ise farklı kollardan Anadolu ve Avrupa’ya ulaştığını belirten Işın, bu tarihi sürecin iki millet arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu dile getirdi. "Türkiye’nin kapılarının her zaman Macar dostlarına açıktır" Türk milletinin barışa ve dostluğa verdiği öneme değinen Vali Işın, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatarak bu anlayışın Türk milletinin temel yaklaşımı olduğunu vurguladı. Türk milletinin kendi vatanına gösterdiği saygıyı diğer milletlerin bağımsızlığına ve egemenliğine de gösterdiğini ifade eden Işın, tarih boyunca Türklerin misafirperverliğiyle tanındığını belirtti. Macar liderlerinden Lajos Kossuth’un Osmanlı döneminde Türkiye’ye sığınması ve Osmanlı Cihan Devleti’nin tüm baskılara rağmen misafirini teslim etmemesi örneğini hatırlatan Işın, Türk milletinin misafirine sahip çıkma geleneğinin tarih boyunca sürdüğünü dile getirdi. Vali Işın, Kütahya’nın ve Türkiye’nin kapılarının her zaman Macar dostlarına açık olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı. Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ise Kütahya’da bulunmaktan ve Macar İhtilali ve Özgürlük Savaşı’nın 178. yıl dönümünü Lajos Kossuth Müzesi’nde anmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Program, müzenin gezilmesinin ardından sona erdi.
12 Mart 2026 Perşembe - 15:27 Hisarcık Kaymakamı Atam: "İstiklâl Marşı’mız, milletimizin bağımsızlık inancının en güçlü ifadesidir" Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Hisarcık Kaymakamı Erkan Atam, İstiklâl Marşı’nın aziz milletimizin bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olduğunu söyledi. Seydi Resul İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen anma programına Kaymakam Erkan Atam’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş ve ilçe protokol üyeleri katıldı. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan sunumlar ve oratoryo gösterileri, İstiklâl Marşı’nın yazıldığı zorlu dönemi ve milletimizin bağımsızlık mücadelesini bir kez daha duygu dolu anlarla hatırlattı. Programda konuşan Kaymakam Atam, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan İstiklâl Marşı’nın, milletimizin en zor şartlar altında bile özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden eşsiz bir destan olduğunu belirterek şunları söyledi: "İstiklâl Marşı’mız, aziz milletimizin bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesidir. Bugün bizlere düşen görev, bu büyük mirası anlamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aynı ruh ve bilinçle aktarmaktır" dedi. Kaymakam Atam, programın hazırlanmasında emeği geçen okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:32 Hisarcık’ta minikler harçlıklarını Gazze için biriktirdi Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Gazze’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerine destek olmak amacıyla kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışladı. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık örneği sergileyen Hisarcık 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Kur’an Kursu öğreticileri Ayşe Tekin ve Nuran Baran öncülüğünde bir araya gelerek bir süre boyunca kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışladı. Minik ellerin biriktirdiği anlamlı yardımlar, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci’ye teslim edildi. Henüz hayatlarının başında olan küçük yüreklerin paylaşma, merhamet ve kardeşlik duygularıyla hareket etmeleri duygulandırırken umut da verdi. Yapılan bağış, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıttı. İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci, minik öğrencilerin bu anlamlı davranışından büyük mutluluk duyduğunu belirterek küçük yaşta kazanılan paylaşma ve yardımlaşma bilincinin toplum için çok kıymetli olduğunu vurguladı. Demirci, "Minik öğrencilerimizin kumbaralarından çıkan bu büyük iyilik, kilometrelerce uzakta olan Gazze’deki kardeşlerimize umut olurken, iyiliğin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi. İyilik küçük yüreklerde büyür, dünyayı güzelleştirir" ifadelerini kullandı.
Emet’in 2 köyünde enerji hatlarını yenileme çalışması
26 Eylül 2025 Cuma - 09:46 Emet’in 2 köyünde enerji hatlarını yenileme çalışması Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Bahatlar ve Ömerfakı köylerinde Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ, (OEDAŞ) tarafından enerji nakil hatlarını yenileme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Emet’in köylerinde öncelik gerektiren enerji nakil hatlarını yenileme çalışmaları için OEDAŞ Genel Müdürlüğü’nce yapılan girişimlerle başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Emet İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çil, "Göreve gelmeden önce köy ziyaretlerimizde, muhtarlar ve köylülerimiz enerji nakil hatlarının ve köy içi aydınlatma direklerinin eskidiğini, miatlarını doldurduklarını ifade etmişlerdi. Bundan 1 yıl kadar önce OEDAŞ Direktörümüz Muzaffer Yalçın’a ziyaret gerçekleştirerek ilçemize bağlı bazı köylerimizin elektrik trafosu gücünü, enerji nakil hatlarının ve köy içi aydınlatmaların durumunu anlattık. Müdürümüz Muzaffer Bey konuyla ilgileneceğini tarafımıza bildirmişti. O ziyaret sonrasında ise kendisiyle tekrar irtibat kurarak acil olan bazı köylerimizde trafo ve enerji hatlarını yenileme çalışması talep ettik. Bahatlar, Ömerfakı ve Samrık köylerimizde bir an önce çalışmaların başlamasını rica ettik. Sağ olsunlar, bizi kırmayarak yatırım programında olmasa da çalışmalara hız verdiler. Bu çalışmaların sonucunda 2025 içinde 2köyümüzün, diğer aciliyet gerektiren köyleri de 2026 yatırım çerçevesinde tutacaklarını ifade ederek çalışmalara başladılar. Ömerfakı ve Bahatlar köylerimizdeki OEDAŞ çalışmaları bu yönde ilerlemektedir. Görev süremiz boyunca da enerji konusunda elimizden geleni her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu’ndan "Kürtler ve Ortadoğu İttifakı" vurgusu
25 Eylül 2025 Perşembe - 20:10 Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu’ndan "Kürtler ve Ortadoğu İttifakı" vurgusu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörü ve Siyaset Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Kürtlerin tarih boyunca Türkler, Araplar ve Acemlerle birlikte İslam dünyasının en kritik noktasında önemli roller üstlendiğini söyledi. Şeyhanlıoğlu, Kürtlerin Selahaddin Eyyubi’den bu yana İslam coğrafyasında kahramanca mücadeleler verdiğini belirterek, Moğollara, Haçlılara ve İran fitnesine karşı savaşan Kürtlerin, Kurtuluş Savaşı’nda da Müslümanların yanında yer aldığını ifade etti. Kürtlerin tarihten gelen büyük bir mirası bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şeyhanlıoğlu, bu mirasın en önemli temsilcilerinden birinin Yavuz Sultan Selim’in danışmanı İdris-i Bitlisi olduğunu söyledi. Bitlisi’nin hem kalemi hem de kılıcıyla Osmanlı’ya hizmet ettiğini aktaran Şeyhanlıoğlu, onun katkılarıyla Osmanlı’nın 500 yıl boyunca bölgedeki istikrarı sağladığını kaydetti. Günümüzde bölgedeki dengelerin değiştiğini ifade eden Şeyhanlıoğlu, Türk, Kürt, Arap ve Acemlerin oluşturacağı bir "Bereketli Hilal İttifakı"nın önemine dikkat çekti. Bu yapının Avrupa Birliği benzeri bir modelle, sınırlar korunarak; mal, hizmet, sermaye ve insanların serbest dolaşımı temelinde kurulabileceğini dile getirdi. Açıklamasında Batı dünyasının tarih boyunca Kürtleri, Belucileri ve Keşmirlileri "patlayacak mayın" gibi bıraktığını söyleyen Şeyhanlıoğlu, "Biz kardeşçe işbirliği yaparak Müslümanca yaşamalı, izzet ve şeref içinde geleceğe yürümeliyiz. Aksi halde Filistin ve Gazze gibi acı tablolar tekrar yaşanır" dedi.
DPÜ Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden oryantasyon programı
25 Eylül 2025 Perşembe - 13:18 DPÜ Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden oryantasyon programı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılında fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Programda öğrencilere, fakültenin akademik ve sosyal imkânları tanıtılırken, şehirle ve fakülte paydaşlarıyla olan güçlü bağlar da vurgulandı. Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Aydın Kayabaşı, yeni öğrencilere seslendi. Konuşmasında fakültenin akademik vizyonu, öğrencilere sunduğu imkânlar ve sağlanan destekler hakkında ayrıntılı bilgi veren Kayabaşı, "Yalnızca akademik değil, sosyal ve kültürel gelişiminizde de fakültemiz yönetimi ve tüm akademik kadromuzla yanınızda olacağız," diyerek öğrencilerin her zaman destekleneceğini belirtti ve yeni eğitim-öğretim yılında başarı dileklerini iletti. Dekan Kayabaşı’nın konuşmasının ardından, fakültenin gelişimine ve öğrencilere verdikleri desteklerden ötürü paydaşlara teşekkür plaketi takdim edildi. Tavşanlı Belediye Başkanı Ali Kemal Derin’e vekâleten Başkan Yardımcısı Bülent Akkoç, Tepecik Belediye Başkanı Veysel Tekin, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Bozkurtlar İnşaat adına Mehmet Ali Bozkurt ve Ekiz Et Ürünleri adına Ender Ekiz plaketlerini aldı. Program kapsamında fakültenin bölüm başkanları Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Doç. Dr. Uğur Ceylan, Doç. Dr. Serdar Eren ve Dr. Öğr. Üyesi Güllü Arı, kendi bölümlerini tanıtarak öğrencileri eğitim süreçlerinde karşılaşacakları fırsatlar ve faaliyetler hakkında bilgilendirdi. Öğrencilerin akademik hayata uyumunu kolaylaştırmak amacıyla Arş. Gör. Duygu Karaköse tarafından ders kayıt, ders seçimi, AKTS ve sınav sistemi gibi teknik konularda bir sunum gerçekleştirildi. Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise fakülte bünyesindeki öğrenci toplulukları ve sosyal etkinlikler hakkında bilgi vererek öğrencileri bu faaliyetlere katılmaya teşvik etti. Programda söz alan Tavşanlı Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Sert de kurumlar arası iş birlikleri ve öğrencilere yönelik ortak projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Oryantasyon programı, fakülte bahçesinde öğrencilere ve konuklara yapılan pilav-ayran ve dondurma ikramının ardından sona erdi.
Gediz’de Filistin’e destek yürüyüşü: "Zulme karşı susmayacağız"
25 Eylül 2025 Perşembe - 12:51 Gediz’de Filistin’e destek yürüyüşü: "Zulme karşı susmayacağız" Kütahya’nın Gediz ilçesinde Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Gediz Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Gediz Belediyesi önünde başlayan yürüyüşte vatandaşlar ellerinde dövizlerle "Katil İsrail, Filistin’den defol" sloganları attı. Cumhuriyet Caddesi’nde Belediye önünde toplanan kalabalığa konuşan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Akel, "Bugün burada sadece bir yürüyüş yapmak için değil, vicdanımızın, insanlığımızın ve kardeşliğimizin sesi olmak için bir araya geldik. Gediz’den yükselen bu ses, Gazze’de bombaların gölgesinde yaşayan masum çocukların sesiyle birleşiyor" dedi. Başkan Akel, Filistin halkının yıllardır süren bir zulüm ve işgal altında yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayarak, "Gazze’de yaşananlar, sadece bir coğrafyanın sorunu değil; insanlık onurunun sınandığı bir vicdan meselesidir. Bizler Gediz halkı olarak bu acıya sessiz kalamayız" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadelerine atıfta bulunan Akel, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; İsrail terör devletidir. Netanyahu eli kanlı bir katildir. Zulme karşı susmak, zulmün bir parçası olmaktır. Biz Gediz olarak susmayacağız" şeklinde konuştu. Etkinlik kapsamında şiirler okundu, Kurşunlu Camii Müezzin Kayyımı Hidayet Gülben tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kız öğrenci Ayşe Nisa Kazak’ın okuduğu ilahi ve küçük bir kız çocuğunun okuduğu şiir, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Program, İlçe Müftüsü Sebahattin Turan’ın yaptığı dua ile sona erdi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Necdet Akel’in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Osman Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın, Gediz MYO Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Dağılgan, Gediz Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Güner, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gedizli öğrencilerden uluslararası festivalde büyük başarı: 4 madalya kazandılar
25 Eylül 2025 Perşembe - 12:38 Gedizli öğrencilerden uluslararası festivalde büyük başarı: 4 madalya kazandılar Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Afyon’da düzenlenen 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali yemek yarışmasında tarihi bir başarıya imza attı. Öğrenciler, katıldıkları dört farklı kategoride toplam 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak hem ilçelerini hem de okullarını gururlandırdı. Bu başarının en onur verici yanı, öğrencilerin Antalya’daki 5 yıldızlı otellerde çalışan profesyonellerle aynı kategorilerde yarışarak derece elde etmesi oldu. Makarna, et, balık ve tatlı kategorilerinde yarışan Gedizli öğrenciler, yetkinliklerini ve vizyonlarını bir kez daha kanıtladı. Öğrencilerin madalya kazandığı kategoriler ve hazırladıkları özgün lezzetler şöyle: Makarna Kategorisi (Gümüş Madalya): Şükran Naz Alkan, kendine özgü tarifi olan Yuvma Makarna ile jüriden gümüş madalya almayı başardı. Et Kategorisi (Bronz Madalya): Emine Dayı, yöresel esintiler taşıyan Keşkeklik Dana Sarma yemeğiyle bronz madalya kazandı. Balık Kategorisi (Bronz Madalya): Gözde Yorulmaz, hazırladığı Çıtır Balık ile bronz madalyaya layık görüldü. Tatlı Kategorisi (Bronz Madalya): Asiye Kocabaş, kendi yorumuyla hazırladığı Yıldız Tatlısı sayesinde bronz madalyanın sahibi oldu. Okul Müdürü Mustafa Aslan, öğrencilerin başarısıyla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu önemli başarılar, öğrencilerimizin gastronomi alanındaki yetkinliğini ve vizyoner bakış açılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerimizin, sektörün profesyonelleriyle aynı platformda yarışıp madalya kazanması, okulumuzun uygulamalı mutfak eğitimlerinin ve kalitesinin somut bir göstergesidir. Bu azimli gençlerimizin gelecekte Türk mutfağına çok büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi. Okul yönetimi, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederken, yarışmaya katılımda desteklerini esirgemeyen Gediz Ticaret Odası, Gediz Belediyesi ve sponsor firmalara da şükranlarını sundu.