Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kütahya
Şaphane’de vatandaşlara Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikler anlatıldı
13 Mart 2026 Cuma - 12:43:59
Kütahya’nın Şaphane ilçesi ve köylerinde emniyet ve jandarma personeli tarafından vatandaşlara, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme yapıldı. 27 Şubat 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu’ndaki yeni düzenlemeler kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, ekipler ilçe merkezi ile köylerde vatandaşlarla bir araya geldi. Bilgilendirme faaliyetlerinde sürücülere ve yayalara yönelik yeni kurallar, cezai yaptırımlar ve trafik güvenliğini artırmaya yönelik değişiklikler anlatılırken, kurallara uyulmasının can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Yetkililer, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bilgilendirme çalışmalarının ilçe genelinde belirli aralıklarla sürdürüleceğini ifade etti.
13 Mart 2026 Cuma - 12:31
Kütahya Murat Dağı’nda kardelen koparmanın cezası 699 bin 245 TL
Kütahya’nın Gediz ilçesi sınırlarında bulunan Murat Dağı Milli Parkı, baharın gelişiyle birlikte karların arasından çıkan kardelen çiçekleriyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. 2026 yılı itibarıyla kardelen koparanlara 699 bin 245 lira idari para cezası uygulanıyor. Ceza miktarı son yıllarda hızla artarken, 2022’de 109 bin lira olan ceza tutarı bugün yaklaşık 7 katına çıktı. Bilimsel adı Galanthus nivalis olan kardelenler, özellikle yüksek rakımlı ve nemli bölgelerde yetişiyor. Uşak ve Kütahya sınırlarındaki Murat Dağı da kardelenlerin önemli doğal yaşam alanlarından biri olarak biliniyor. Yetkililer, doğanın korunması için ziyaretçilerin bu nadide bitkileri koparmamaları gerektiğini vurgularken, milli parkta denetimlerin sürdüğünü belirtiyor.
13 Mart 2026 Cuma - 12:30
Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde sanayiciler, protokol üyeleri ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hamilik’ iftarında bir araya geldi. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde ve Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, mesleki eğitimin geleceği ve okul-sanayi iş birliği vurgulandı. İftar programına Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve eşi Hatice Büşra Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Güven Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Bayır, yerel sanayiciler, oda başkanları, mesleki eğitim veren okul yöneticileri, alan şefleri ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Refik Küçükkağnıcı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Mesleki Eğitim Politika Belgesi çerçevesinde yürütülen "Hamilik Projesi"nin önemine değindi. Küçükkağnıcı, bu proje sayesinde sanayiciler ile okullar arasında daha yakın ve organik bağlar kurulduğunu belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin mesleklerinde daha donanımlı yetişmesinde bu birliktelik hayati bir rol üstleniyor" dedi. Mesleki eğitimde piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacının karşılanması için okul-sanayi iş birliğinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Küçükkağnıcı, konuşmasında önemli bir gelişmeyi de paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Politika Belgesi doğrultusunda, mesleki eğitime daha erken yaşta yönlendirme yapılabilmesi amacıyla Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 2026-2027 eğitim-öğretim yılı itibarıyla "Mesleki Ortaokul" açılacağını müjdeledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Küçükkağnıcı, birlik ve beraberliğin artarak devam etmesi temennisinde bulunarak tüm katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti. Konuşmasının sonunda programın hazırlanmasında emeği geçen Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimine ve pansiyon çalışanlarına teşekkürlerini iletti. İftar programı, yapılan duaların ardından katılımcıların mesleki eğitime dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.
13 Mart 2026 Cuma - 12:28
Kütahya OSB İtfaiyesi’ne yeni araç takviyesi
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, OSB İtfaiye Birimi’ni ziyaret ederek araç parkuruna yeni kazandırılan araçları inceledi. Ziyarette, 24 metre merdivene sahip tam donanımlı itfaiye aracı ile tam donanımlı öncü araç yerinde incelendi. İnceleme programına OSB Müdürü Tunahan Ergin, Teknik Bölge Müdür Yardımcısı Burak Takıl ve İtfaiye Birim Şefi Serdar Özelci de katılarak araçların teknik özellikleri ve itfaiyenin mevcut kapasitesi hakkında bilgi verdi. Kütahya OSB’de acil durumlara müdahale kapasitesini artırmak amacıyla araç parkuruna kazandırılan yeni araçların, bölgede meydana gelebilecek yangın ve diğer acil durumlara daha hızlı ve etkin müdahale edilmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Tolga Eskioğlu, sanayi bölgesinde güvenliğin öncelikli olduğunu vurgulayarak, yatırımcıların güvenli bir üretim ortamında faaliyet göstermesi için itfaiye altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
25 Eylül 2025 Perşembe - 12:38
Gedizli öğrencilerden uluslararası festivalde büyük başarı: 4 madalya kazandılar
Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Afyon’da düzenlenen 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali yemek yarışmasında tarihi bir başarıya imza attı. Öğrenciler, katıldıkları dört farklı kategoride toplam 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak hem ilçelerini hem de okullarını gururlandırdı. Bu başarının en onur verici yanı, öğrencilerin Antalya’daki 5 yıldızlı otellerde çalışan profesyonellerle aynı kategorilerde yarışarak derece elde etmesi oldu. Makarna, et, balık ve tatlı kategorilerinde yarışan Gedizli öğrenciler, yetkinliklerini ve vizyonlarını bir kez daha kanıtladı. Öğrencilerin madalya kazandığı kategoriler ve hazırladıkları özgün lezzetler şöyle: Makarna Kategorisi (Gümüş Madalya): Şükran Naz Alkan, kendine özgü tarifi olan Yuvma Makarna ile jüriden gümüş madalya almayı başardı. Et Kategorisi (Bronz Madalya): Emine Dayı, yöresel esintiler taşıyan Keşkeklik Dana Sarma yemeğiyle bronz madalya kazandı. Balık Kategorisi (Bronz Madalya): Gözde Yorulmaz, hazırladığı Çıtır Balık ile bronz madalyaya layık görüldü. Tatlı Kategorisi (Bronz Madalya): Asiye Kocabaş, kendi yorumuyla hazırladığı Yıldız Tatlısı sayesinde bronz madalyanın sahibi oldu. Okul Müdürü Mustafa Aslan, öğrencilerin başarısıyla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu önemli başarılar, öğrencilerimizin gastronomi alanındaki yetkinliğini ve vizyoner bakış açılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerimizin, sektörün profesyonelleriyle aynı platformda yarışıp madalya kazanması, okulumuzun uygulamalı mutfak eğitimlerinin ve kalitesinin somut bir göstergesidir. Bu azimli gençlerimizin gelecekte Türk mutfağına çok büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi. Okul yönetimi, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederken, yarışmaya katılımda desteklerini esirgemeyen Gediz Ticaret Odası, Gediz Belediyesi ve sponsor firmalara da şükranlarını sundu.
25 Eylül 2025 Perşembe - 11:55
Hisarcık MYO’da birim kalite komisyonu toplantısı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksekokulunda Birim Kalite Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokulu Kütüphane Salonu’nda yapılan toplantıya, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burak Kavaslar, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fadim Koç, Birim Kalite Komisyonu üyeleri ve tüm alt çalışma grubu üyeleri katılım sağladı. Toplantıda, kalite süreçleri kapsamında yürütülen mevcut çalışmaların yanı sıra akademik ve idari süreçlerdeki iyileştirmeler, öğrenci memnuniyeti anketlerinin değerlendirilmesi, akreditasyon kriterlerine uyum konuları ve yapılan faaliyetlerin "Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al" (PUKÖ) döngüsüne göre raporlanması konuları ele alındı. Ayrıca paydaş katılımının artırılması, sosyal sorumluluk projelerinin teşvik edilmesi ile toplumsal katkı görevinin yerine getirilmesi, araştırma ve geliştirme konularında yapılabilecek yeni uygulamalar ve yeni dönemde yapılacak faaliyetler gibi başlıklarda da görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrenci odaklı yaklaşımların güçlendirilmesi için önerilerini paylaştılar. Toplantı, alınan kararların yeni eğitim-öğretim dönemindeki faaliyetlere katkı sağlaması ve dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 11:52
Kütahya’da ürünlerin organik geçiş sertifikasyon işlemleri için parsel kontrolleri ve numune alımları
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ahududu, tıbbi adaçayı, çilek ve kavun üreticilerinin organik geçiş sertifikasyon işlemleri kapsamında parsel kontrolleri ve numune alımları gerçekleştirildiği bildirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından, Kütahya Sekiören Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ahududu üreticilerinin Organik Geçiş-2 sertifikasyon işlemleri, Hisarcık ilçesi Karbasan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tıbbi adaçayı üreticilerinin Organik Geçiş-2 sertifikasyon işlemleri, Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesi çilek üreticilerinin Organik Geçiş-1 sertifikasyon işlemleri ve Emet ilçesi Göncek Köyü kavun üreticilerinin Organik Geçiş-1 sertifikasyon işlemleri kapsamında parsel kontrolleri ve numune alımları yapıldı.
25 Eylül 2025 Perşembe - 11:51
Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi iki uluslararası projeyle Avrupa’da aktif rol üstleniyor
Kütahya Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinin, e-Twinning kapsamında biri kurucusu, diğeri ise ortağı olduğu iki uluslararası projeyle Avrupa’da aktif rol üstlendiği bildirildi. İlk proje, 7 ülkeden 22 kişilik bir ekiple yürütülüyor ve 12-17 yaş arası gençlere hitap ediyor. Projede vatandaşlık, çevre eğitimi, yabancı diller, bilişim teknolojileri (ICT) ve matematik gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ayrıca hukuk, bilişim ve fotoğrafçılık gibi mesleki içerikler de öğrencilere sunuluyor. Kurucu olunan ikinci projede ise 9 ülkeden katılım sağlanıyor. 16-19 yaş arası gençlerle, ekonomi, teknoloji tasarımı, medya eğitimi gibi alanlarda dijital ve mesleki beceriler geliştiriliyor. Girişimcilik, makroekonomi ve istatistik gibi konular da proje kapsamına dahil ediliyor. Kütahya Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinin, bu tür projelerle öğrencilerini Avrupa standartlarında bilgi, beceri ve vizyonla donatmaya devam ettiğini söyleyen Okul Müdürü Zeki Kilitci, "Okulumuzun Avrupa vizyonuyla gençlerimizi geleceğe hazırlıyor olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Bu projelerde emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve özellikle katkılarından dolayı değerli öğretmenimiz Almanca Öğretmeni Özge Kirazlı’yı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin elde ettikleri uluslararası tecrübeler, hem onların akademik hem de kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 11:35
Kütahya Valisi Işın’dan Şaphane’de yapımı tamamlanan hayvan barınağında inceleme
Kütahya Valisi Musa Işın, Şaphane ilçesinde yapımı tamamlanan hayvan barınağında incelemelerde bulundu. İlçe protokolü eşliğinde barınağı gezen ve yetkililerden barınağın kapasitesi, hizmet alanları ile yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Musa Işın, sokak hayvanlarının korunması ve sağlıklı şartlarda barındırılması amacıyla yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Işın, hayvan barınağının hem vatandaşların güvenliği, hem de sahipsiz hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi açısından önemli bir yatırım olduğunu belirtti.
25 Eylül 2025 Perşembe - 10:39
Vali Işın, Pazarlar’da yürütülen projeler ve yatırımları inceledi
Kütahya Valisi Musa Işın, ilçe programı kapsamında Pazarlar’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Işın, ilk olarak Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci’yi makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Demirci, ilçede yürütülen çalışmalar, projeler ve planlanan yatırımlar hakkında Vali Işın’a bilgi verdi. Görüşmede, belediyecilik hizmetlerinin geliştirilmesi ve halkın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Ziyarette ilçe protokolü de hazır bulundu. Programına Kaymakamlık ziyaretiyle devam eden Vali Musa Işın, Pazarlar Kaymakamı Alper Açıkgöz’ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Açıkgöz, ilçede yürütülen projeler, yatırımlar ve ihtiyaç duyulan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi sundu. Vali Işın, ilçe ziyareti kapsamında yapımı devam eden Öğretmenevi ve Belediye Sosyal Tesisi inşaatında da incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Işın, inşaatın yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti. Ayrıca tesisin önünde yapımı süren park alanını gezerek çevre düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlçe merkezinde vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Musa Işın, hem sohbet etti hem de vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 10:22
Başkan Kahveci’den doğa ve çevre için kurum ziyaretleri
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, şehrin doğal zenginliklerinin korunması ve çevre çalışmalarının güçlendirilmesi amacıyla kurum ziyaretlerinde bulundu. Başkan Kahveci, Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Kütahya Şube Müdürü Şevket Bozdağ ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü Danışmanı Hasan Akarsu’yu makamlarında ziyaret etti. Görüşmelerde, Kütahya’nın orman varlığının korunması, yeşil alanların artırılması, doğal yaşamın sürdürülebilirliği ve çevre bilincinin geliştirilmesi konuları ele alındı. Başkan Eyüp Kahveci, doğal değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmaların kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Ziyaretler, karşılıklı iyi dilek temennileri, iş birliği mesajları ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Kütahya Belediyesi’nin çevre ve doğa dostu projeler üretmeye ve kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeye devam edeceği belirtildi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 09:54
Emet MYO’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı oryantasyon program
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu tarafından, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı oryantasyon programı düzenlendi. Emet MYO Konferans Salonu ve Kampüs Alanı’nda gerçekleştirilen programa, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Üyesi Mesut Yazıcı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Zeliha Erol Saylan, Yüksekokul Sekreteri Ömer Büyük, akademik ve idari personel ile yeni kayıt yaptıran öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Üyesi Mesut Yazıcı’nın açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmanın ardından Öğr. Gör. Serkan Yücel tarafından Meslek Yüksekokulu tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda öğrencilere, kayıt yenileme, ders seçimi, muafiyet, devamsızlık, staj, öğrenci temsilciliği, ders geçme ve mezuniyet şartları gibi akademik süreçler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca kütüphane, SKS hizmetleri, sağlık ve psikolojik danışmanlık, kariyer planlama, öğrenci kulüpleri ve engelli öğrenci birimi gibi destek birimlerinin işleyişi aktarıldı. Bunun yanında OBS, DPU Portal, DPU Mobil, akıllı kart sistemi, DPU Kamer, e-posta, Wi-Fi ve kampüs uygulamaları gibi dijital sistemlerin kullanımı tanıtıldı. Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Zeliha Erol Saylan ise Erasmus ve diğer değişim programlarını tanıttı. Öğr. Gör. Nesrin Açıkgöz ve Öğr. Gör. Mehmet Kılıç tarafından Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verildi. Emet Gençlik Merkezi personeli Erdem Erdal ve Ayşe Gül Karababa da İlçe Gençlik Merkezi’ni tanıttı. Tanışma etkinlikleri, programlara ait sınıflarda gerçekleştirildi.
24 Eylül 2025 Çarşamba - 16:27
Emet ilçesinde kırsal kalkınmada önemli bir adım
Kütahya’nın Emet ilçesi Göncek köyü’nde "Organik Göncek Kavunu" projesi çerçevesinde sertifikasyon işlemleri için proje paydaşlarına ait kavun ekili tarlalardan numuneler alındı. Göncek Köyü’nde yürütülen "Organik Göncek Kavunu" projesi kapsamında yöreye özgü kavun çeşidinin ilk aşaması olan sertifikasyon işlemleri için Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından proje paydaşlarına ait kavun ekili tarlalardan numuneler alındı. Ayrıca organik sertifikasyon süreci hakkında bilgilendirme yapıldı, katma değerli ürünlere geçiş aşamaları istişare edildi. Ayrıca yetiştiricilerin ürünlerinden verim artışı sağlanmasına yönelik örnek tarla uygulamaları gerçekleştirildi.
24 Eylül 2025 Çarşamba - 16:01
Kütahya Valisi Işın’dan, Şaphane’deki yangın bölgesinde inceleme
Kütahya Valisi Musa Işın, Şaphane ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde meydana gelen 2 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği ve bir evin hasar gördüğü yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yangından etkilenen vatandaşlarla görüşen Vali Musa Işın, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların taleplerini ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Işın, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu ifade etti. Olay sonrası ilgili kurumların hızlı şekilde müdahalede bulunduğunu belirten Işın, hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını ve gerekli desteklerin en kısa sürede sağlanacağını kaydetti. İncelemeler sırasında Vali Musa Işın’a ilçe protokolü eşlik etti.
24 Eylül 2025 Çarşamba - 14:12
Hisarcık ilçesinde şap karantinası
Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy’deki bir hayvancılık işletmesinde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine tüm ilçede karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. İlçe hayvan giriş çıkışına kapatıldı. Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy’de bir hayvancılık işletmesindeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine kaymakam başkanlığında toplanan komisyon, ilçede karantina tedbirleri uygulanmasına karar verdi. İlçe Tarım Müdürlüğünce hastalık ile ilgili tedbirler alındı. Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan, Şeyhler, Örenköy, Çatak, Hocalar, Halifeler, Ulaşlar, Kutlubeyler, Kurtdere, Saklar, Kızıçukur, Alınören, Kutluhallar, Beyköy, Aşağı Yoncağaç, Hamamköy, Şeyhçakır ve Sefaköy köyleri, Merkez Yeşilhisar, Karşıyaka, Cumhuriyet, Şehitler, Yenidoğan ve 82. Yıl mahalleri, Emet ilçesine bağlı Kırgıl köyü, Simav ilçesine bağlı Kestel köyü ve Gediz ilçesine bağlı Yeşilçay, Kayaköy, Soğuksu, Değirmenköy, Kıran ve Köpenez köyleri koruma ve gözetim bölgesi ilan edildi. Şap hastalığına karşı ilçede büyükbaş hayvanların aşılama çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, hastalığın seyrine bakılarak hiç hasta hayvan kalmadığında ve diğer işletmelere sirayet etmediği takdirde karantinanın komisyon kararıyla kaldırılacağını ifade ettiler.
24 Eylül 2025 Çarşamba - 12:53
DPÜ’de Akademik yılın ilk dersi: "Filistin Türkiye’nin Neyi Olur?"
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) 2025-2026 akademik yılının ilk dersi, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından "Filistin Türkiye’nin Neyi Olur?" başlığıyla verildi. Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Kahraman, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Kürsüye çıkarak katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Filistin meselesinin yalnızca bölgesel bir sorun değil, insanlığın ortak vicdanını ilgilendiren evrensel bir mesele olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu konuda tarihi ve ahlaki bir sorumluluk taşıdığını ifade eden Kızıltoprak, "Filistin Türkiye için sadece coğrafi yakınlıktan ibaret değildir; dini, kültürel ve tarihi bağlarla anlam taşır. Bu bağ, Türkiye’yi daima Filistin’in yanında konumlandırmıştır" dedi. Kızıltoprak, Filistin halkının adalet, özgürlük ve onurlu bir yaşam mücadelesinin tüm insanlığa ders niteliği taşıdığını vurgulayarak, "Filistin davası aslında bizim kimliğimizin ve vicdanımızın bir parçasıdır. Bu meseleye kayıtsız kalmak, kendi değerlerimize kayıtsız kalmaktır" ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Prof. Dr. Kızıltoprak, tarihi bilinçle yetişmenin ve küresel sorunlara duyarlı bireyler olmanın önemine dikkat çekti. Türkiye’nin geleceğinin bu bilinçle daha da güçlü olacağını kaydetti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder