Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kütahya
Değerler eğitimine yoğun ilgi
24 Mart 2026 Salı - 12:05:51
Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde ortaokul ve lise öğrencileriyle gerçekleştirilen değerler eğitimi etkinlikleri, duygu dolu anlara sahne oldu. ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen çalışmalarda öğrenciler, sevgi, dostluk ve çalışkanlık temaları etrafında bir araya geldi. Pazarlar Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle yapılan etkinliklerde, sevgi ve dostluk üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşarak, dostluğun önemine dikkat çekti. Samimi ortamda gerçekleşen buluşmada, birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. Öte yandan Pazarlar Spor Lisesi öğrencileri ise çalışkanlık temasıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Azim, emek ve hedefe ulaşma konularının işlendiği programda gençler, sporcu disiplininin hayatın her alanına yansıması gerektiğini ifade etti. Etkinliklerde, milli ve manevi değerlerin yaşatılması, gençler arasında dayanışma bilincinin artırılması ve toplumsal bağların güçlendirilmesi hedeflendi. Yetkililer, ÇEDES projesiyle öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığını belirterek, benzer etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.
24 Mart 2026 Salı - 11:15
Bu tarihi çeşme 156 yıldır durmadan akıyor
Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Yunuslar Köyü’nde, 1870’li yıllardan bu yana hiç durmadan akan tarihi Ayvaz Çeşmesi, asırlık hikâyesi ve yaz kış eksilmeyen buz gibi suyuyla hem köylülerin hem de çevre bölgelerden gelen vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor. 1970 ve 1980’li yıllarda köyün en önemli su kaynağı olan üç oluklu bu çeşme, günümüzde de modern imkânlara rağmen popülerliğini koruyor. Aslen Yunuslar Köyü’nden olan Araştırmacı-Tarihçi Yazar Hüseyin Göksal, yerel tarih üzerine yaptığı titiz çalışmalar neticesinde çeşmenin kökenine ışık tuttu. Köyde kendiliğinden akan yaklaşık 20 çeşme bulunduğunu ancak en eskisinin Ayvaz Çeşmesi olduğunu belirten Göksal, "Nüfus defterlerini incelediğimde, köyümüzde artık devam etmeyen ’Ayvazoğulları’ sülalesinin varlığını keşfettim. Çeşmenin isminin buradan geldiğini ve bu sülaleden bir hayırsever tarafından yaptırıldığını tahmin ediyoruz. Köyümüzün eski yerleşim yerinde 1870’li yıllarda yaşanan bir göçük hadisesi sonrası köylüler şimdiki konuma taşınmış ve bu çeşme de o dönemde, yani yaklaşık 1875-1876 yıllarında inşa edilmiştir" dedi. Göksal, "Çeşmenin mimari yapısında bulunan üç ayrı oluk, köy sakinleri için sadece bir su kaynağı değil, aynı zamanda kültürel bir simge. Hüseyin Göksal, çocukluk yıllarına dair gülümseten bir inancı da paylaştı: "Biz çocukken bu üç oluğu; yılan, kurbağa ve balık olarak adlandırırdık. İnancımıza göre en temiz ve güzeli ’balık’ dediğimiz oluktu, suyu mümkün olduğunca ondan içmeye çalışırdık" şeklinde konuştu. Ayvaz Çeşmesinin, özellikle teknolojinin henüz yaygınlaşmadığı dönemlerde stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Göksal, "Dere yatağında bulunduğu için zaman zaman sel ve benzeri doğa olayları nedeniyle hasar görse de, Kemal Özdoğan ve son olarak 2023 yılında yapılan kapsamlı tadilatlarla ayakta tutuldu. Harman yerinin hemen yakınında bulunan çeşme, 1970’li ve 80’li yıllarda tarlada çalışan köylülerin bir numaralı su kaynağıydı. Göksal, çeşmenin sosyal hafızadaki yerini şu sözlerle özetledi: "Ramazan aylarının sıcak yaz günlerine denk geldiği yıllarda, henüz evlerde buzdolabı yokken köylüler iftara yakın buraya akın ederdi. İftar sofraları için buradan doldurulan buz gibi sular, en büyük zenginliğimizdi" ifadelerini kullandı. Gediz’in kültürel mirasının canlı bir kanıtı olan Ayvaz Çeşmesi, asırlardır olduğu gibi bugün de Yunuslar Köyü’nde doğanın cömertliğini ve tarihin derinliğini yansıtmaya devam ediyor.
24 Mart 2026 Salı - 11:12
Gediz’de uyuşturucu operasyonu, 2 tutuklama
Kütahya’nın Gediz ilçesinde durdurulan bir araçta uyuşturucu maddeler ele geçirilirken gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağına dair alınan hassas bir ihbarı değerlendirerek harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından şüpheli aracı izlemeye alan ekipler, operasyon düzenledi. Emniyet birimleri, T.Ö. (32) ve E.B. (26) isimli şahısların bulunduğu aracı Gediz OSB - Fırdan Köyü yol ayrımında durdurdu. Araçta ve şahısların üzerinde yapılan adli aramada; 3 adet A4 kağıdına emdirilmiş (sentetik kannabinoid türevi) uyuşturucu madde, bir miktar farklı türde uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonun ardından polis ekiplerince gözaltına alınan T.Ö. ve E.B., İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan iki şüpheli, "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçlamasıyla tutuklanarak Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın titizlikle devam ettiği öğrenildi.
24 Mart 2026 Salı - 10:45
Gediz’de şehrin kalbindeki bina belediyeye kazandırıldı
Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yerel ekonominin gücünü ve doğru yönetim anlayışını simgeleyen tarihi bir adım atıldı. Gediz Belediyesi, ilçenin tam merkezinde yer alan ve Maden-İş Sendikası’na ait olan 480 metrekare büyüklüğündeki stratejik binayı satın alarak belediye bünyesine kazandırdı. Bu yatırımın en dikkat çeken noktası ise finansman kaynağı oldu. Gediz’in turizm lokomotifi olan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, bu yıl tarihinin en verimli sezonlarından birini geçirdi. Kayak merkezinden elde edilen gelirler, belediyenin öz kaynaklarıyla birleştirilerek bu büyük yatırımın ana kaynağını oluşturdu. "Dağdan gelen bereketin şehre mülk olması" olarak yorumlanan bu hamle, sosyal belediyecilik ve kaynak yönetimi açısından ilçede büyük takdir topladı. Binanın kazandırılmasına dair bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, başarının altında yatan formülü "doğru yönetim ve alın teri" olarak özetledi. Başkan Akel, "Gediz’imizin tam kalbinde yer alan bu değerli binayı, Murat Dağı’mızın bereketli sezonundan elde ettiğimiz gelirler ve belediyemizin öz kaynaklarıyla ilçemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Murat Dağı’ndan doğan bu bereket, bugün Gediz’in merkezinde kalıcı bir değere dönüşmüştür. Bu başarı; siz değerli vatandaşlarımızın bizlere olan teveccühü, doğru yönetim anlayışımız ve ilçemize duyduğumuz büyük sevdanın eseridir. Biz her zaman şunu söyledik: Gediz için çalışan, üreten ve mücadele eden mutlaka kazanır. Bu eser sadece belediyemizin değil, tüm Gediz halkınındır. Bu gurur hepimizindir. Mübarek bir kandil gününde bu müjdeyi paylaşmak bizim için ayrı bir mutluluktur. Gediz’imize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 23:01
AK Parti Genel Merkez Teşkilat İl Koordinatörü Mehmet Ali Okur, Kütahya’da
AK Parti Genel Merkez Teşkilat İl Koordinatörü Mehmet Ali Okur, ilçe teşkilat ziyaretleri kapsamında Kütahya’ya geldi. Ziyaret kapsamında teşkilat çalışmaları değerlendirildi, istişarelerde bulunuldu, Dumlupınar ilçesi ziyaret edildi. Genel Merkez Koordinatörü Okur’u, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler’in yanı sıra Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Fatih Oruç, İl Teşkilat Başkanı Kemal Kırbıyık ve Yerel Yönetimler Başkanı Osman Zeybek karşıladı. İl Başkanı Erenler yaptığı açıklamada, "Teşkilat çalışmalarımıza katkı sağlayan bu anlamlı ziyaret için Genel Merkez Koordinatörümüz Sayın Mehmet Ali Okur’a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ziyaretin, teşkilatın çalışma motivasyonunu artırdığı ve saha faaliyetlerine olumlu katkı sunduğu belirtildi.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 21:35
Milletvekili Biçer’den Kütahya Belediyesi’ne eleştiri: "Ne yazık ki içler acısı bir tabloyla karşı karşıyayız, belediye halkla diyaloğunu geliştirmeli, dilini düzeltmeli"
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, İhlas Haber Ajansı (İHA) Kütahya Bürosu’nu ziyaret etti. Yerel medya kuruluşlarına yönelik ziyaretler kapsamında gerçekleşen görüşmede, kent ve ilçe bazında yürütülen çalışmalar ele alındı. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Kütahya Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Biçer, belediyenin hizmet üretmekte yetersiz kaldığını ifade etti. Kütahya’daki parklar, pazar yerleri, cadde ve sokakların mevcut durumunun vatandaşlar tarafından açıkça görüldüğünü belirten Biçer, "Ne yazık ki içler acısı bir tabloyla karşı karşıyayız. Belediye halkla diyaloğunu geliştirmeli, dilini düzeltmeli" dedi. Yakın zamanda hayvan pazarındaki padoklarla ilgili yaşanan tartışmaların ve Belediye Meclisi toplantısındaki su fiyatı görüşmeleri sırasında Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin söylemlerinin kamuoyunda rahatsızlık oluşturduğunu dile getiren Biçer, "Tehditvari ifadeler ve gerilimi artıran tutumlar hoş karşılanmıyor" diye konuştu. Personel işten çıkarmaları ve ardından CHP’ye yakın isimlerin göreve getirilmesini eleştiren Biçer, belediyeciliğin partiler üstü bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Biçer, "Bir belediye başkanının göreve başladığı gün rozetini çıkararak sadece şehri ve halkı için çalışması gerekir. Ancak sosyal demokrat bir kadrolaşma ile karşı karşıyayız. Bu durum kamuoyunda ciddi rahatsızlık oluşturuyor" ifadelerini kullandı. "AK Parti engelleme değil, destek vermektedir" CHP’li belediye yönetiminin sıkça dile getirdiği "AK Parti projelere engel oluyor" söylemini de reddeden Biçer, "Belediyenin, şehrin menfaatine olan her işinde yanında olduğumuzu zaten ilk ziyaretimizde beyan ettik. Ancak halkın yararına olmayan hiçbir projeye destek vermemiz beklenmemelidir" dedi. Çarşamba ve Cumartesi pazarlarıyla ilgili alınan yeni kararları da eleştiren Biçer, yaşlılar ve dezavantajlı grupların erişim sorunlarına dikkat çekti. Bu konuda belediyeden bir çözüm önerisi gelmediğini, ancak AK Parti grubunun konuyu değerlendirdiğini ve halkın lehine bir çözüm formüle etmeye çalıştığını ifade etti. Son olarak Kütahya’nın hızlı tren beklentisine de değinen Milletvekili Adil Biçer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklanan takvimin takip edildiğini belirterek, "Kütahya’nın kültürel, turistik ve sanayi potansiyeli için hızlı tren elzemdir. Bu konuda kararlılıkla takipçi olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 15:37
Kesilecek sandığı parmağı yapılan operasyonla kurtarıldı
Kütahya’da, sol elinin dördüncü ve beşinci parmaklarında "tam kat kesi" olarak tabir edilen derin bir yaralanmayla Kütahya Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran 80 yaşındaki Faruk Selvi’nin parmakları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Hastaneye başvuran hastanın yapılan ilk muayenesinde damar, sinir ve tendon yapılarında ciddi hasar tespit edildi. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği tarafından acilen değerlendirilen hasta, parmaklarını kaybetme riskine karşı vakit kaybetmeden ameliyata alındı. Operasyonu gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kaan Öner, "Yapmış olduğumuz cerrahi operasyon sonrası hastamızın şu an parmak dolaşımları gayet iyi. Erken dönemde herhangi bir komplikasyon yaşamadık. Hastamızın da artık taburculuğunu planlıyoruz. İlerleyen dönemde yapılacak olan fizik tedaviyle birlikte fonksiyonlarının tamamını geri kazanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 12:44
9. Geleneksel Başköyspor Şenlikleri
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Başköy, geleneksel şenlik ve turnuvalarına bu yıl da büyük bir ilgiyle ev sahipliği yaptı. Merhum Mustafa Yılmayan anısına düzenlenen 9. Geleneksel Başköyspor Şenlikleri, yaklaşık 500 kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikler, Başköy çayır alanında çocukların kendi aralarında yaptığı maçlarla başladı. Etkinliğe ulusal ney kaval sanatçısı Halil Altıntaş, Ahmet Altınbay’ın davulu eşliğinde performansıyla büyük beğeni topladı. Merhum Mustafa Yılmayan ruhuna duaların okunduğu ve ikramların yapıldığı şenliklere, Kurucu Başkan Mustafa Altınbay (Dede), Tavşanlı Kahveciler Odası Başkanı Tahir Akcan, Tavşanlı Pazarcılar Odası Başkanı Rıdvan Altay ve çok sayıda misafir katıldı. Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin ilgisi de dikkat çekiciydi. Kıran kırana geçen futbol müsabakaları izleyicilere seyir zevki yüksek anlar yaşattı. Günün sonunda düzenlenen minikler penaltı turnuvasında Mikail Çayır şampiyon olurken, ikinciliği M. Emre Öz, üçüncülüğü Metehan Altay ve dördüncülüğü Yiğit Kaan Ergül kazandı. Etkinliklerin ikinci etabı, gece Başköy Şehit J. Er Abdurrahman Altınbay halı sahasında devam etti. Başköylü Ahmet Özer’in muhteşem sazı eşliğinde konuklar doyasıya eğlendi. Çekilişler ve sürpriz gösteriler geceye ayrı bir renk katarken, belge takdim töreniyle coşku doruğa ulaştı. Başköy’ün bu geleneksel şenlikleri, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiledi. Başköyspor Kulüp Başkanı Celalettin Altay, şenliklere katılan herkese teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 12:43
Kütahya OSB firmaları öğrencilerle buluştu
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar, TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğe Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile KÜTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Okulun fuaye alanında kurulan stantlarda firmaların temsilcileri, öğrencilere üretim süreçleri, staj ve iş imkanları hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, firmaların faaliyet alanlarını yakından tanıma fırsatı bulurken, yetkililere merak ettikleri soruları sorma imkânı da yakaladı. Etkinlik kapsamında İş Kurumu Müdürlüğü tarafından "Doğru CV Nasıl Doldurulur?" başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminere katılan öğrencilere etkili bir özgeçmişin nasıl hazırlanması gerektiği anlatıldı. Öğrenciler, iş başvurularında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenirken, firmalar da gençlerin CV’lerini toplayarak ilerleyen süreçte değerlendirmek üzere kayıt altına aldı. Programın son bölümünde, öğrencilerin sanayi ortamını yerinde görmeleri amacıyla NG Makine fabrikasına teknik gezi düzenlendi. Fabrika yetkilileri, öğrencilere üretim hatlarını gezdirerek kullanılan makine ve ekipmanlar hakkında detaylı bilgi verdi. Böylece öğrenciler, teorik bilgilerini pratikle pekiştirerek sanayideki çalışma ortamını yakından tanıma fırsatı elde etti.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 12:43
"1 Kural 1 Ömür" temalı resim yarışması il birincisi Hisarcık Atatürk İlkokulu’ndan
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle geleceğin bilinçli bireylerini yetiştirmek amacıyla Kütahya’da ilkokul öğrencilerine yönelik "1 Kural, 1 Ömür" temasıyla düzenlenen resim yarışmasında Hisarcık Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Cemre Kurt il birincisi oldu. Trafik kazalarının önlenmesinde, küçük yaşlardan itibaren verilecek eğitimin ve oluşturulacak farkındalığın büyük önem taşıdığını belirten Atatürk İlkokulu Müdürü Pelin Solak, "1 Kural, 1 Ömür" temasıyla düzenlenen resim yarışmasında il birincisi olan Cemre Kurt’u ve emek veren Sınıf Öğretmeni Cavit Özçil’i tebrik etti. "1 Kural, 1 Ömür" temasıyla hayata geçirilen resim yarışması ilkokul çağındaki çocukların trafik güvenliği konusunda erken yaşta bilinçlenmesini hedefliyor.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 12:42
Tavşanlı muhtarlarından Kaymakam Baskın’a duygusal veda
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde görev yapan Kaymakam Hayrettin Baskın için veda yemeği düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Safranbolu’ya atanan Kaymakam Baskın için Tavşanlı Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından organize edilen program, duygusal anlara sahne oldu. Düzenlenen veda yemeğine ilçe protokolü tam kadro katılım gösterdi. Programa Kaymakam Hayrettin Baskın, Tavşanlı Belediye Başkanı Ali Kemal Derin, başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi üyeleri , siyasi parti ilçe başkanları, Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, Tavşanlı Özel İdare Müdürü Ali Ertürk ile mahalle ve köy muhtarları hazır bulundu. Yemek boyunca Kaymakam Baskın’ın Tavşanlı’da görev süresince gerçekleştirdiği hizmetler ve ilçeye katkıları konuşuldu. Tavşanlı Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İrfan Güner, yaptığı konuşmada, Kaymakam Baskın’la görev yapmanın kendisi ve muhtarlar için onur olduğunu ifade ederek kendisine plaket takdim etti. Programın devamında dernek yönetimi adına Ada Mahallesi Muhtarı Halil Oral da Kaymakam Baskın’a özel bir hediye sundu. Gecede konuşan siyasi parti temsilcileri ve Belediye başkanı Ali Kemal Derin, Kaymakam Baskın’ın ileriki süreçte Vali olarak yeni görevler üstlenmesi ve tekrar yollarının kesişmesi temennisinde bulundu. Programın sonunda kürsüye gelen Kaymakam Hayrettin Baskın, Tavşanlı’da geçirdiği görev süresince yaşadıkları ve edindiği dostluklara değindiği duygusal bir konuşma yaptı. Baskın, Tavşanlı halkının misafirperverliği ve çalışkanlığını övdü. Görev süresi boyunca ilçede gerçekleştirilen projelerden bahseden Kaymakam Baskın, Tavşanlı’nın kendisi için her zaman özel bir yeri olacağını vurguladı. Safranbolu’daki yeni görevi hakkında da bilgiler veren Baskın, her iki ilçenin de tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, yeni görev yerinde de aynı heyecanla çalışacağını belirtti. Veda yemeği, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Kaymakam Baskın’ın önümüzdeki günlerde Safranbolu’daki görevine başlaması bekleniyor.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 12:28
Gediz Gürlek Köyü’nde hem şenlik hem taş ocağı protestosu
Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Gürlek Köyü, geçtiğimiz günlerde hem geleneksel keşkek şenliğiyle coştu hem de köy halkının uzun süredir devam eden bir derdine dikkat çekti. Gürlekliler Derneği ile Gürlek Köyü Muhtarlığının ortaklaşa organize ettiği etkinlikte, köy meydanından taş ocağı alanına doğru "taş ocağı kapatılsın" yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından köy meydanında bir basın açıklaması yapıldı. Taş ocağının tozundan doğrudan etkilenen köy halkından konuşmacılar, yaşadıkları mağduriyeti ve sağlık sorunlarını dile getirerek yürekleri burktu. Köy halkı, taş ocağı tozunun yaşam kalitelerini düşürdüğünü ve sağlıklarını tehdit ettiğini vurguladı. Gediz Gürlekliler Derneği Başkanı İbrahim Demir, düzenlenen şenliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, öncelikli hedeflerinin taş ocağının oluşturduğu çevre ve sağlık sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirtti. Demir, basın açıklamasında şunları kaydetti: "Köyümüzde ilk kez köylülerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz şenliğimize ilginin çok güzel olduğunu görüyoruz. Ancak öncelikli hedefimiz, halkımızın taş ocağının toz örtüsünden kurtulmasıdır. Maalesef son bir yıl içerisinde bu toz örtüsünden en az beş köylümüz vefat etti. Diğer köylülerimizin de sağlıkları bu toz örtüsünden bozulmasın istiyoruz. Taş ocağı şirketinin ÇED kurallarına uyması gerektiğini, ancak maalesef yıllarca kurallara uymadıklarını bu yüzden kapatılmasını istiyoruz. Artık köylülerimiz sağlıksız yaşamak istemiyorlar." Demir, şenliğe ve mücadelelerine maddi manevi destek veren Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, MHP İlçe Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, köy muhtarları, Fırdan Köyü Çevre Derneği, misafirler ve tüm köy halkına teşekkürlerini iletti. Taş ocağı protestosunun ardından şenlik alanında keşkek ve ayran ikram edildi. Çocuklara pamuk şekeri hediye edilerek yüzleri güldürüldü. Çeşitli yarışmalar düzenlenirken, köyün bazı değerli eşyaları açık artırmayla satılarak gelire dönüştürüldü. Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, MHP İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleri de şenliğe katılarak köy halkıyla bir araya geldi. Müzik eşliğinde köy halkı yöresel oyunlar oynayarak bayram coşkusunu yaşadı. Gürlek Köyü Muhtarı Kemal Can da keşkek şenliğine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Keşkek şenliğimize ilginin çok güzel olduğunu, bizlere destek olan herkesten Allah razı olsun" dedi.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 11:36
Emet’te seyir halindeki araçta yangın
Kütahya’nın Emet ilçesinde seyir halindeki bir araçta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Emet Ecdad Derneği Başkanı Ali Duyan, 43 PD 244 plakalı aracıyla Okullar Caddesine seyir halinde iken, aracın ön kaputundan alevler yükseldi. Araçtaki yangına ilk müdahale cadde üzerinde işyeri bulunan bir vatandaş tarafından yangın tüpüyle yapıldı. Olay yerine kısa sürede ulaşan Emet Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucu araçta maddi hasar meydana geldi.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 11:11
Gedizli usta Yusuf Kartal’ın ahşap tutkusu
Kütahya’nın Gediz ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Yusuf Kartal, evinin bir odasını atölyeye çevirerek tamamı el işçiliğiyle hazırladığı ahşap dekoratif ürünler üretiyor. Geleneksel kağnı modellerinden masa süslerine, otantik duvar objelerinden minyatür ahşap yapılara kadar birçok ürünü kendi tasarlayıp üreten Kartal, doğal malzeme kullanımı ve detaylı işçiliğiyle dikkat çekiyor. Ahşapla çalışmayı bir tutkuya dönüştüren Yusuf Kartal, herhangi bir kalıp ya da hazır malzeme kullanmadan, her parçayı ölçerek ve sabırla işliyor. Kullandığı malzemelerin büyük bir kısmını doğadan temin eden Kartal, ürünlerini nostalji, sadelik ve doğallık temasıyla şekillendiriyor. Kartal’ın çalışmaları, özellikle geleneksel Anadolu kültürüne ait izler taşıyan el sanatlarına ilgi duyan kişilerden ilgi görüyor. Kağnı modelleri, nostaljik değeri ve işçilik kalitesiyle öne çıkarken; diğer süs eşyaları da ev dekorasyonuna farklı bir hava katmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Gediz’de kendi imkânlarıyla üretim yapan Yusuf Kartal, ahşapla kurduğu bağın yıllar içinde bir alışkanlıktan çok yaşam biçimine dönüştüğünü söylüyor. Ürünlerini merak edenler, atölyesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyebiliyor. Emekli olması nedeniyle hobi olarak ahşap işlerine başladığını belirten Yusuf Kartal, "Dedemden gördüm. O da bu şekilde yapıyordu. Kağnı, ata arabası gibi şeyler. Ona özenerek ben de hobi olarak başladım. Biraz daha kendimi geliştirdim. Sipariş almaya başladım. Sipariş almaya başladıktan sonra ürün çeşitlerimi çoğalttım. Ahşap ev, ata arabası, kesme tahtası gibi ürünlerim ve bunlara benzer çeşitler ürettim. Genel de arkadaşlarıma eşime dostuma hediye ediyorum" dedi.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 09:36
Atık çiniler ve cam şişeler sanata dönüşüyor
Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nde atık çiniler ve cam şişeler sanatsal ürünlere dönüştürülüyor. Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Elif Telli ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Ali Kaya, ulusal atık projesi kapsamında hem geleneksel mesleği yaşatmayı hem de çevreye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Elif Telli, yürütülen çalışmalara ilişkin, "Atık çinilerimiz ile maden suyu şişelerini kullanarak oluşturduğumuz ürünleri burada görebilirsiniz. Bu çalışmalar sıfır atık projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ulusal bir proje içinde yer almakta. Maden suyu şişeleri özel bir işlemle toz haline getirilerek sır malzemesi olarak kullanılıyor. Sırlama işlemi fırınlama öncesinde Ali hocamız tarafından yapılıyor. Ardından dekorlama ve geleneksel ’kordon tutturma’ tekniği uygulanıyor. Aynı zamanda atık çiniler de kırılarak bu ürünlerin son hâline katkı sağlıyor" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Ali Kaya ise, projede hem mesleki geleneklerin yaşatıldığını hem de bilimsel bir yaklaşım benimsendiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Mesleğimiz, atalarımızdan bize doğrudan miras kalan köklü bir gelenektir. Ancak bizler bu mirası sadece geleneksel yöntemlerle yaşatmakla kalmıyor aynı zamanda bilimsel çalışmalarla da destekliyoruz. İklim krizi ve geri dönüşüm konularında ’biz ne yapabiliriz’ sorusuna ekip olarak yanıt aradık. Okul müdürümüzün ve Bakanlığımızın bizlere verdiği görevler doğrultusunda çeşitli uygulamalı çalışmalar yürüttük." Ali Kaya, atölye çalışmasında kullanılan yöntemleri de şöyle anlattı: "Burada gördüğünüz ürünler, ’yeşil suylu’ olarak adlandırdığımız ürünlerdir. Normalde üretimde kırmızı kiremit tozu kullanıyoruz. Bu tozu, çeşitli katkı maddeleriyle çamura karıştırıyoruz. Atılmış durumdaki cam ve plastik şişeleri de toz haline getirerek sır malzemesine dahil ediyoruz. Ayrıca sanayide fırınlama sonrası zayiat olarak ortaya çıkan çini karoları mozaik tarzında yeniden değerlendirmeye başladık. Böylece hem atıkları geri kazandırıyoruz hem de özgün tasarımlar ortaya koyuyoruz." Etkinlik, proje çevre bilinci ile geleneksel el sanatlarını bir araya getirmesi açısından büyük takdir topladı.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 09:19
Emet MYO’da "Madde Bağımlılığı" konulu seminer
Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı Emet Meslek Yüksekokulunda "Madde Bağımlılığı" konulu seminer gerçekleştirildi. Emet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli TBM Formatör Sosyolog Merve Öğütcü tarafından verilen "Madde Bağımlılığı" konulu seminere, Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mesut Yazıcı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Zeliha Erol, Yüksekokul Sekreteri Ömer Büyük, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) çerçevesinde düzenlenen seminerde, Sosyolog Merve Öğütcü bağımlılık türleri, bağımlılıkla mücadele yolları ve bu konuda gençlerin rolü üzerine sunum gerçekleştirdi. Bağımlılığın sadece bireysel bir sorun değil, aynı zamanda toplumsal bir mücadele alanı olduğuna dikkat çeken Öğütcü, "Gençlerimizin bilinçlenmesi ve farkındalık kazanması, gelecekte daha sağlıklı bir toplumun temellerini atacaktır" dedi. Etkinlik sonunda Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mesut Yazıcı, Sosyolog Merve Öğütcü’ye katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder