Yerel Haberler
Kütahya
07 Nisan 2026 Salı - 12:01 Tavşanlılı Yazar Ömer Faruk Kulluk’tan yeni roman, "Yürek Sarsıntısı" Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden yetişen eğitimci-yazar Ömer Faruk Kulluk, edebiyat dünyasına yeni eseriyle güçlü bir dönüş yaptı. Uzun yıllar eğitim alanında hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Kulluk, yeni romanı Yürek Sarsıntısı ile okurlarıyla buluştu. Daha önce yayımlanan Atları Çatlatmayalım adlı eseriyle dikkat çeken yazar, yeni kitabında insan psikolojisinin derinliklerine inmeye devam ediyor. Tavşanlı’nın yetiştirdiği önemli kalemlerden biri olan Kulluk, bu eserinde okuyucularını duygusal bir yolculuğa davet ediyor. Dram ve psikolojik roman türünde kaleme alınan Yürek Sarsıntısı, büyük bir felaketin ardından karakterlerin iç dünyasında yaşanan kırılmaları ve dönüşümleri konu alıyor. Aile bağları, fedakârlık ve hayatın ani dönüm noktaları etrafında şekillenen roman, sade ve akıcı diliyle dikkat çekiyor. Yazar, karakterlerin yaşadığı travmaları gerçekçi bir anlatımla sunarak okuyucunun empati kurmasını sağlıyor. Eserle ilgili yapılan değerlendirmelerde, romanın yalnızca bir dram hikâyesi olmadığı, aynı zamanda en zor anlarda bile insanın yeniden ayağa kalkma mücadelesini ve umudu simgelediği ifade ediliyor. Aile, sevgi ve dayanışma temalarının ön planda olduğu kitap, insan ruhuna dokunan yönüyle öne çıkıyor. Ömer Faruk Kulluk, yeni romanıyla hem Türk edebiyatına katkı sunmayı sürdürüyor hem de Tavşanlı’nın kültürel değerleri arasında yerini güçlendiriyor. Yürek Sarsıntısı, Türkiye genelindeki kitabevleri ve online satış platformlarında okurlarla buluştu
Kütahya’da yabancı uyruklu öğrencilerle iftar programı
14 Mart 2025 Cuma - 10:30 Kütahya’da yabancı uyruklu öğrencilerle iftar programı Kütahya Valisi Musa Işın, Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen iftar programında, kentte öğrenim gören yabancı uyruklu üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bedesten binasında gerçekleştirilen programa, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, fakülte dekanları, üniversite yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İftar programında öğrencilere hitap eden Vali Işın, Ramazan ayının Müslümanlar için bir bereket ve dayanışma dönemi olduğunu belirterek, "Hepimiz Allah’ın kulları ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) ümmetiyiz. Bizi bir araya getiren en büyük bağ, İslam kardeşliğidir. Müslümanlar tek millettir, tek ümmettir. Gençler, mutlaka okuyun ve ilimle meşgul olun. Eğer Allah’a iman etmez ve Peygamberimizin yolundan uzaklaşırsak, milli kimliğimizi kaybederiz" dedi. İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara da değinen Vali Işın, "Bütün dualarımız, zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimiz içindir. Allah, onları selamete ve özgürlüklerine kavuştursun" ifadelerini kullandı. İftar sonrası öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Işın, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle kaynaşmanın ve birlikte iftar yapmanın, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini vurguladı.
DPÜ’de "Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal" konulu konferans düzenlendi
13 Mart 2025 Perşembe - 12:41 DPÜ’de "Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal" konulu konferans düzenlendi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin’in konuşmacı olarak katıldığı "Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal" konulu konferans gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda, Türk Dünyası ve Akrabaları Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Zeybek, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İstiklal Marşı’nın milletimizin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güçlü yansıması olduğunu belirtti. Kızıltoprak, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "İstiklal Marşımız, yalnızca bir şiir değil, vatan uğruna yazılmış evrensel bir manifestodur. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’un ‘O benim değil, milletimindir’ diyerek yücelttiği o mısralar, Türk milletinin ortak vicdanı olmuştur. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözü ise ulusal hislerimize dokunarak gönüllerde taht kurmuştur." "İstiklal Marşı, bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür" Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Nurullah Çetin, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin ruhunu ve Mehmet Akif Ersoy’un millî duruşunu ele aldığı konuşmasında, bu marşın sadece bir şiir değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğuna dikkat çekti. "İstiklal Marşımız sadece tarihi değil, evrensel bir metindir. Barındırdığı temel değerler bugüne olduğu kadar geleceğe de hitap etmektedir. ‘İstiklal’, bağımsızlık demektir. Bu kelimenin millî marşımızın adına seçilmesi tesadüf değildir. Biz bu marşla millî bütünlüğümüzü, kültürümüzü ve devletimizi tüm dünyaya duyurduk. Şimdi de değerlerimizi korumak, geliştirmek ve yaşatmak için var olmalıyız." Konferans kapsamında ayrıca Türkiye - Pakistan Diplomatik İlişkilerinin 70. yılı dolayısıyla düzenlenen pul sergisinin açılışı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından gerçekleştirildi.