Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kütahya
Hisarcık’ta "Cami Şenliği"
01 Mayıs 2026 Cuma - 10:07:14
Hisarcık İlçe Müftülüğünce Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında lise öğrencilerine yönelik "Cami Şenliği" etkinliği düzenlendi. Öğrenciler Gençlik ve Spor Müdürlüğü eğitmenleri eşliğinde cami bahçesinde geleneksel oyunlar oynanarak keyifli vakit geçirdi. Bu özel günde öğrencileri yalnız bırakmayan İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci, gençlerle yakından ilgilenerek değerli bir sohbet gerçekleştirdi. Müftü Demirci, çocuklara değerlerimizi sevdiren bu güzel etkinlikte emeği geçen ÇEDES koordinatörü Songül Gündüz, cami anlatımı yapan İlyas Yiğit ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yılmaz Uçar’a teşekkür etti. Program sonunda İlçe Müftülüğü tarafından tüm öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
01 Mayıs 2026 Cuma - 10:04
Uluslararası fonlara erişim Afyonkarahisar’da masaya yatırıldı
Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen Dış Fonlar Takımı (DFT) projesinin ilk toplantısı, Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantı, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser’in açılış konuşmasıyla başladı. Eser, DFT’nin bölgesel kalkınma açısından önemine değinerek sürece ilişkin beklentileri paylaştı. Program kapsamında katılımcılar arasında etkileşimi artırmaya yönelik tanışma oturumu da gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu AB Çerçeve Programları Müdürlüğü’nden Çağrı Yıldırım tarafından "Türkiye’nin Ufuk Avrupa Perspektifi" başlıklı çevrim içi sunum yapıldı. Ardından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TRinHE Operasyon Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Burcu Bahar Göğüş Doğan, Ufuk Avrupa çağrıları ve kademeli çağrı mekanizmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının devamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TRinHE Projesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu IMS (Bilgi Çoğaltıcıları) yapısı tanıtıldı. DFT’nin çalışma modeli detaylandırılarak oluşturulacak alt çalışma gruplarına ilişkin çerçeve katılımcılarla paylaşıldı. İkinci gün programında ise Avrupa Birliği Başkanlığı uzmanı Kubilay Sitrava, sınır ötesi iş birliği programları ve INTERREG NEXT Akdeniz Programı hakkında sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Ege Üniversitesi EBİLTEM TTO EBIC-Ege Proje Koordinatörü Anıl Şensöz, Avrupa İşletmeler Ağı’nın sunduğu fırsatlar ve bölgesel iş birliği imkanlarını anlattı. Toplantı, genel değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erdi. Programın, TR33 Bölgesi’nde dış kaynaklı finansman imkanlarının artırılması ve kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
01 Mayıs 2026 Cuma - 09:57
Kütahya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 286 bin 57’ye ulaştı
Kütahya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 286 bin 57’ye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2026 yılı Mart ayı motorlu kara taşıtları verilerine göre Türkiye genelinde mart ayında 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, Kütahya’da araç sayısının bir önceki aya göre yaklaşık bin adet artış göstermesi dikkat çekti. Şubat ayında 285 bin seviyelerinde olan toplam araç sayısının kısa sürede bu rakamı aşması, kentte motorlu taşıt kullanımının giderek yaygınlaştığını gösterdi. Kütahya’daki araç dağılımı incelendiğinde otomobillerin açık ara ilk sırada yer aldığı görüldü. Kentte 130 bin 351 adet otomobil bulunurken, bu sayı toplam araç varlığının önemli bir bölümünü oluşturdu. İkinci sırada 71 bin 986 adet ile motosikletler yer alırken, özellikle son yıllarda ekonomik ve pratik ulaşım aracı olarak motosiklet kullanımındaki artış dikkat çekiyor. Üçüncü sırada ise 38 bin 242 adet ile traktörler bulunuyor. Bu durum, Kütahya’nın tarımsal faaliyetlerinin de araç dağılımında belirleyici bir unsur olduğunu ortaya koyuyor. Veriler, şehirde sadece bireysel ulaşımın değil, aynı zamanda üretim ve kırsal faaliyetlerin de araç sayısına doğrudan etki ettiğini gösteriyor. Kamyonet, kamyon, minibüs ve otobüs gibi diğer araç türleri de toplam sayı içerisinde yer alıyor. Bölgesel karşılaştırmalarda ise Kütahya’nın komşu illerle benzer bir artış eğilimi gösterdiği görüldü. Manisa’da mart ayı itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 854 bin 821’e ulaşırken, Afyonkarahisar’da bu rakam 329 bin 449 olarak açıklandı. Uşak’ta ise toplam araç sayısı 192 bin 151 olarak kayıtlara geçti. Kütahyalılılar, kentte araç sayısının artmasının zenginlik göstergesi olduğunu ifade ettiler.
01 Mayıs 2026 Cuma - 09:56
KUTSO’ya yoğun ziyaret trafiği
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), farklı kurum, kuruluş ve öğrenci gruplarını ağırladı. Ziyaretlerde eğitim, kültür, spor ve sosyal projeler başta olmak üzere çeşitli alanlarda görüş alışverişinde bulunuldu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Ezgi Yavuz, Serpil Sarıgözlü, İrem Vardar, Tuncay Sarıca, Alime Aydın ve Eren Kahraman, KUTSO’yu ziyaret etti. Öğrenciler, yaklaşan 2025-2026 akademik yılı mezuniyet törenine KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini davet etti. Başkan Argat, davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz de KUTSO’yu ziyaret etti. Görüşmede, geleneksel Türk okçuluğuna verilen katkılar ele alınırken, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ağrı’da düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olan Kütahya Belediyesporlu Emir Cihan Kaya da KUTSO yönetimiyle bir araya geldi. Genç sporcuyu tebrik eden Esin Güral Argat, Kütahya’nın sportif başarılarından gurur duyduklarını söyledi. Ezop Tiyatro Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Çiğdem Özçelik ve "Düğünümüz Var" tiyatro ekibi de KUTSO’yu ziyaret etti. Görüşmede kültür ve sanat faaliyetleri ele alınırken, tiyatro ekibi desteklerinden dolayı teşekkür etti. Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ZAFERSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alper Olgun ve yönetim kurulu üyeleri de KUTSO’da temaslarda bulundu. Görüşmede iş dünyasının mevcut durumu ve kurumlar arası iş birliği imkanları değerlendirildi. Kütahya Sosyal Hizmetler Kooperatifi Başkanı Ahmet Tekdemir, KUTSO ziyareti kapsamında yaşlı bakım ve geriatri merkezi kurulmasına yönelik projeleri hakkında bilgi verdi. Esin Güral Argat, projenin önemine dikkat çekerek iş birliğine açık olduklarını ifade etti. Son olarak Kütahya Beşiktaşlılar Derneği yönetimi ve üyeleri de KUTSO’yu ziyaret etti. Görüşmede Kütahya’nın sosyal ve ekonomik yapısına katkı sunacak çalışmalar ve sivil toplum kuruluşlarının rolü ele alındı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, gerçekleşen tüm ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehrin ortak değerleri etrafında iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Ziyaretler karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.
13 Eylül 2024 Cuma - 11:34
Tavşanlı’ya yeni hastane müjdesi
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine yapılacak yeni hastanenin müjdesini AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir verdi. Demir, Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanan ve 4 Temmuz 2024 tarihinde yer teslimi yapılan projenin ayrıntılarını paylaştı. Yeni hastane binasının 5 bin 163 metrekarelik bir oturma alanına ve 19 bin 681 metrekarelik bir kapalı alana sahip olacağı açıklandı. Bu dev proje, Tavşanlı’nın sağlık hizmetleri açısından önemli bir dönüm noktası olacak. 75 yatak kapasiteli hastanede, 29 + 2 diyaliz ünitesi ile birlikte pek çok modern tıbbi alan bulunacak. Hastanede, 10 yataklı 1. Basamak Erişkin Yoğun Bakım, 4 yataklı 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım ve 6 yataklı 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım üniteleri yer alacak. Böylece, özellikle yenidoğan ve erişkin yoğun bakım ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern bir sağlık tesisi inşa edilecek. Proje kapsamında, 40’tan fazla poliklinik odasının yer alacağı belirtildi. Bunun yanı sıra, çeşitli tıbbi alanlar da hastanede hizmet verecek. Yeni hastane binasının Tavşanlı halkının sağlık ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılaması bekleniyor. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde yeni yapılacak olan hastane binamızın ihalesi yapıldı ve 4 Temmuz 2024 tarihinde yer teslimi gerçekleştirildi. Bu yeni bina, 5163 metrekare oturma alanına ve 19681 metrekare kapalı alana sahip olacak. 75 yatak kapasiteli, 29+2 diyaliz ünitesi, 10 yataklı 1. Basamak Erişkin Yoğun Bakım, 4 yataklı 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım, 6 yataklı 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım ünitelerinin yanı sıra, 40’tan fazla poliklinik odası ve birçok tıbbi alan yer alacak. Tavşanlı ilçemize hayırlı olsun."
13 Eylül 2024 Cuma - 10:37
Kütahya’da hayırsever iş adamının annesi adına yaptırdığı 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete sunuldu
Kütahya’da hayırsever iş adamı Ahmet Kocapınar tarafından annesi adına yaptırılan Kur’an Kursu hizmete sunuldu. Saray Mahallesi Maltepe Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Vali Musa Işın ve protokol üyelerinin katıldığı bir törenle eğitim-öğretime açıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, annesi adına 3 kattan oluşan Kur’an Kursu binasını yaptırıp müftülüğe devreden iş adamı Ahmet Kocapınar’a teşekkür etti. İş adamı Ahmet Kocapınar da Kur’an Kursu binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, "Şahsım adına en önemsediğim açılışlardan bir tanesinde olmaktan dolayı son derece mutluyum” diye konuştu. Kütahya Valisi Musa Işın, çocukların erken yaşlardan itibaren İslam ahlakı üzerine yetiştirilmesinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Işın, "Evlatlarımızın ahlakı vicdan ile süslememiz lazım. Allah ve peygamber sevgisini ve aynı zamanda Allah korkusunu insanların kalbine yerleştirmemiz lazım. Eğer çocuklarımızın ülkesine faydalı, büyüklerine saygılı, edep ve haya içerisinde bir hayat sürmelerini istiyorsak İslam terbiyesi vermemiz gerekiyor. Kütahya halkı bu konuda son derece duyarlıdır. Kendilerini tebrik ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardandan Ahmet Kocapınar’a Vali Musa Işın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Tören, Müftü İrfan Açık’ın dua etmesi, kurdele kesimi, protokol üyelerinin Kur’an Kursu’nu gezip öğrencilere hediye takdim etmesiyle erdi.
13 Eylül 2024 Cuma - 09:33
Kütahya’da deprem
AFAD’dan alınan bilgiye göre Kütahya’da 3,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.03’te merkez üssü Kütahya merkez olan 3,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 5 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Kısa süreli paniğin yaşandığı kentte can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 21:48
Kütahya merkezli 6 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 22 gözaltı
Kütahya merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bazı kişilerin yasa dışı bahis, dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yaptığı şüphesiyle başlatılan çalışmalarda, şüphelilerin kripto varlık ve banka hesapları incelenerek yaklaşık 1 milyar TL işlem hacmi olduğu tespit edildi. Hesap hareketleriyle bağlantılı olarak 21 farklı şehirdeki 42 şahsın beyanları alındı. Şüpheli şahısların yapılan SGK sorgulaması ile birlikte yapmış oldukları işler ve para transferleri hayatın olağan akışına aykırı değerlendirilerek, şüphelilerin yasa dışı bahis ve dolandırıcılık suçlarından elde ettikleri geliri banka hesabından kripto varlık hesabına aktararak akladıkları tespit edildi. Kütahya merkezli Denizli, Eskişehir, Uşak, Ankara, Muğla’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 22 şahıs gözaltına alındı. Yapılan aramalarda birçok dijital materyal, başkalarına ait banka kartları, başkalarına ait bilgilerin olduğu not defteri ve 120 bin TL ele geçirildi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 17:48
Kütahya’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Domaniç-Tavşanlı karayolunda otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Domaniç-Tavşanlı karayolu Güney köyü yakınlarında öğle saatlerinde A.E. (58) yönetimindeki otomobil, köy yoluna dönmekte olan M.T’nin (57) kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü M.T, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Motosiklet sürücüsün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:04
Kütahya Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine destek
Kütahya Belediyesi, amatör spor kulüplerine 2 milyon TL destek verdi. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin katılımıyla düzenlenen Amatör Spor Kulüpleri’ne nakdi yardım töreninde, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Üyesi 75 kulübe toplamda 2 milyon TL yardım yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Belediyesi’nin spora ve sporculara olan desteğinin artarak devam edeceğini ve sporun yaygınlaşması adına çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Başkan Kahveci, gençlerin sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek, Kütahya Belediyespor Kulübü’nde 17 farklı branşta, 1700’den fazla lisanslı sporcu için emek veren antrenörlere teşekkür belgelerini takdim etti. Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Cengiz, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve başkan yardımcılarına teşekkür ederek, plaket takdim etti.
12 Eylül 2024 Perşembe - 14:23
Hisarcık’ta İlköğretim Haftası kutlamalarında sevimli köpek ilgi odağı oldu
Hisarcık ilçesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen program esnasında okul bahçesinde bulunan sevimli köpek herkesin ilgi odağı haline geldi. Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen yeni eğitim ve öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı esnasında ortaya çıkan sevimli köpek, tören alanındaki öğrencilerden büyük ilgi gördü. Bir süre tören alanında merakla etrafı seyreden köpek daha sonra gözden kayboldu.
12 Eylül 2024 Perşembe - 14:17
Belediye Kütahyaspor, Narin için sahaya çıkacak
Belediye Kütahyaspor-Ergene Velimeşe arasında 15 Eylül Pazar günü Dumlupınar Stadı’nda oynanacak maç, Narin ve tüm çocuklar için oynanacak ve çocuklara biletler ücretsiz verilecek. Belediye Kütahyaspor’dan yapılan açıklamaya göre; 15 Eylül Pazar günü Dumlupınar Stadı’nda oynanacak Belediye Kütahyaspor - Ergene Velimeşe maçının başta Narin olmak üzere tüm çocuklar için oynanacağı ve 0-14 yaş arası tüm çocuklara da karşılaşmanın biletlerinin ücretsiz verileceği ifade edildi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 14:07
Tavşanlı’da İlköğretim Haftası kutlandı
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası programında protokol üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler bir araya geldi. Tavşanlı ilçesinde "2024- 2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Kutlama Haftası" nedeniyle çelenk sunma programı düzenlendi. Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen organizasyona Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Beyköy Mahallesinde Şehit Hasan Büber ilk ve orta okulunda tören devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı yaptığı konuşmada, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası ilçemize, ülkemize ve eğitim ordumuza hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm eğitim camiamıza yeni ilköğretim haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Programda Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı. Düzenlenen törende; Kaymakam Hayrettin Baskın, AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Güleç, AK Parti İlçe Başkanı Himmet Özer, CHP İlçe Başkanı Galip Savaş, daire müdürleri, eğitimciler ile öğrenciler hazır bulundu.
12 Eylül 2024 Perşembe - 14:05
Emet’te yüksek gerilim hatlarına çarpan kuşlar arazi yangınına neden oldu
Kütahya’nın Emet ilçesinde yüksek gerilim hatlarına çarpan kuşların neden olduğu arazi yangını çevrede bulunan hayvan damlarına sıçramadan itfaiye ekiplerince söndürüldü. İlçeye bağlı Kocakıran mevkii ve maden yolu civarında kuşların yüksek gerilim hatlarına çarpması sonucu enerji hatlarının altındaki arazide yangın çıktı. Yangın ihbar üzerine olay yerine sevk edilen Emet Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yanında bulunan ağaçlık araziye ve yakınındaki hayvan damına ulaşmadan söndürüldü.
12 Eylül 2024 Perşembe - 13:37
Hisarcık’ta belgesiz ve kaçak hayvan hareketleri konusunda eğitim toplantısı
Hisarcık’ta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Jandarma ve Emniyet teşkilatına yönelik belgesiz ve kaçak hayvan hareketleri konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen eğitim toplantısında, Veteriner Hekimler tarafından, Jandarma ve Emniyet teşkilatına belgesiz ve kaçak hayvan hareketleri konularında bilgiler verildi. Düzenlenen eğitimlerle kolluk kuvvetlerince yapılacak yol kontrollerinde belgesiz, küpesi olmayan veya tanımlanmamış hayvanların hareketleri ile kaçak hayvan hareketlerinin önlenmesi hedefleniyor.
12 Eylül 2024 Perşembe - 13:37
Başkan Önsay: "Türk milleti, milli iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir"
12 Eylül darbesinin 44’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, "Türk milleti, milli iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir" dedi. Başkan Önsay, 15 Temmuz’da da aynı filmin oynanmaya çalışıldığını ancak buna milletin gereken cevabı verdiğini ifade etti. Önsay, "12 Eylül’ün üzerinden 44 yıl geçti. İnsanımıza zulmün reva görüldüğü, zihinlere prangaların vurulduğu, özgürlüklere gölge düşürüldüğü ve millet iradesinin ayaklar altına alındığı o karanlık günler, aziz milletimizin hafızasında tazeliğini koruyor. Derin yaralar açan ve milletçe ağır bedeller ödediğimiz darbelerin arkasında, millet iradesinin yok edilerek aziz milletimizin kendi geleceğine yön verme hakkının cebren elinden almak istenmesi yatmaktadır. Bu aziz millet 27 Mayıs’ın, 12 Mart, 12 Eylül’ün ve 28 Şubat’ın yaşattığı acı tecrübelerle 15 Temmuz’da aynı filmi oynamaya çalışanlara karşı millet iradesine göz koyanlara gerekli cevabı vererek millî iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir. Rabbim; ülkemize, milletimize bu acı tecrübeleri bir daha yaşatmasın. Darbe girişimlerinde milletin iradesine sahip çıkmak uğruna şehit düşen tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder