Yerel Haberler
Kütahya
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:24 Kütahya’nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı dağlık alandaki Safa köyünde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı Mayıs ayında etkili olan yoğun kar yağışıyla adeta kış mevsimini yeniden yaşanırken, köy sakinleri, bölgede ilk kez bu kadar yoğun bir mayıs karıyla karşılaştıklarını ifade etti. Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kısa sürede etkisini artırırken, köyde kar kalınlığı yer yer 60 santimetreye ulaştı. Yoğun yağış nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanırken, özellikle yüksek kesimlerde ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Karın ağırlığına dayanamayan çok sayıda ağaç devrilirken, bazı tarım alanları ve yeni filizlenen ürünler kar altında kaldı. Bahar döneminde çiçek açan meyve ağaçlarının zarar görmesinden endişe ediliyor. Köy Muhtarı Ahmet Yavuz, yaşanan durumun hem ulaşımı hem de günlük hayatı ciddi şekilde etkilediğini belirterek, "Köyümüzde ilk kez mayıs ayında bu kadar yoğun kar yağışı görüyoruz. Kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Yollarımız kapandı, bazı ağaçlar devrildi. Hayvanlarımız ahırlarda mahsur kaldı" dedi. Kar yağışı nedeniyle köyde park halindeki araçlar da kar altında kaldı. Vatandaşlar, traktör yardımıyla araçlarını bulundukları yerden çıkarmaya çalışırken, bazı bölgelerde iş makinelerine ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:36 Kütahya’da bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı Kütahya Valiliği’nde, Musa Işın başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa il protokolü, kurum müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Musa Işın, bağımlılıkla mücadelenin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, bu sorunun yalnızca güvenlik tedbirleriyle değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasıyla çözülebileceğini ifade etti. Bağımlılığın aileleri ve toplumu derinden etkilediğini vurgulayan Musa Işın, devletin ilgili kurumlarıyla birlikte kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Kütahya’da 2024 ve 2025 yıllarında uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı 500 kişinin tutuklandığını açıklayan Vali Musa Işın, bu verilerin sorunun ciddiyetini ortaya koyduğunu dile getirdi. Mücadelenin temel hedefinin gençleri ve aileleri korumak olduğuna dikkat çeken Musa Işın, önleyici tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Vali Musa Işın, "Bu meselede yalnızca suça karışanları yakalamakla yetinemeyiz. Asıl önemli olan, insanlarımız bu yola girmeden önce gerekli önlemleri alabilmektir. Bir evladımızı bile kurtarabilsek kendimizi bahtiyar addederiz" ifadelerini kullandı. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
Müderris Mahallesi Şenliğinde komşuluk ilişkileri tazelendi
05 Ağustos 2024 Pazartesi - 12:26 Müderris Mahallesi Şenliğinde komşuluk ilişkileri tazelendi Mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla Müderris Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, Kütahyalılar ve konuklar, mahalle sakinlerinin el emeğiyle hazırladığı birbirinden lezzetli ikramlar eşliğinde komşuluk ilişkilerini pekiştirdi. Müderris Mahallesi Muhtarı İsmail Yılmaz öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Müderris Mahallesi Şenliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Mahalledeki sıcaklık, samimiyet ve dayanışma ruhunun canlanması için büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Ekici, “Köklü bir geçmişe sahip olan Müderris Mahallesi, geçmişten günümüze taşıdığı değerleriyle bizlere ilham veren özel bir yer. Bu değerleri koruyarak geleceğe taşımak hepimizin görevi. Bu sebeptendir ki; bu tür etkinlikler, bizi bir araya getiren ve komşuluk bağlarımızı güçlendiren önemli birer fırsattır” dedi. Başkan Yardımcısı Ekici, belediye olarak mahalle ve şehir kültürünün sürdürülebilirliğini sağlamak için çeşitli projeler ve etkinlikler yapmaya özen gösterildiğini vurgulayarak, etkinliğin büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Birlik, beraberlik ve komşuluk ilişkilerinin öne çıktığı renkli etkinliğe; Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkan Yardımcıları Kemalettin Ekici, Ümit Tulum ve İsmail Cenker, il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünden standart dışı oto camlarıyla ilgili açıklama
05 Ağustos 2024 Pazartesi - 12:21 Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünden standart dışı oto camlarıyla ilgili açıklama Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, otomobil camlarında standart dışı koyu renkli camların kullanılmasının ve camlara renkli film takılmasının sürücüler için oluşturacağı risklerle ilgili açıklamalarda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada,” Bilindiği gibi, trafik güvenliği açısından otomobil camlarının sürücüye iyi bir görüş olanağı sağlaması ve sürücünün görüş alanını kısıtlamaması gerekmekte olup; standart dışı koyu renkli camların kullanılması ve camlara renkli film takılması sürücüler için özellikle gece görüşünün azaldığı zamanlarda büyük risk oluşturmakta, ayrıca aracın içinin rahat görülememesi de terör saldırıları ve asayişe müessir olaylar konusunda güvenlik zafiyeti oluşturmaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63. maddesinde “Taşıtların Camlarının Görüntüyü Değiştirecek Seviyede Renkli Kullanımı veya Camların Üzerine Renkli Film Tabakası Yapıştırılması Yasaktır” hükmü mevcuttur. Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesi “Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak” fiillerini düzenlemiş ve bu araçları kullanan sürücülere bin 506 Türk Lirası para cezası uygulanacağı ve bu araçların trafikten men edileceği hüküm altına almıştır. Yukarıda açıklandığı üzere, standartlara aykırı renkli cam bulunan veya cam filmi yapıştırılmış araçlarla trafiğe çıkılması yasak olup, ihlali halinde kanunun ilgili maddesi uyarınca gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın araçlarında bulunan standart dışı renkli cam yahut cam filmi nedeniyle cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için, araçlarını orijinal haline getirmeleri büyük önem arz etmektedir. Önümüzdeki günlerde trafik denetimlerimizde rutin kontrollerin yanında standart dışı renkli cam yahut cam filmi bulunup bulunmadığı hususları da ekiplerimizce özel olarak denetlenecektir. İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkının korunması, trafikte can ve mal güvenliği ile huzurlu bir ortamın sürdürülmesi için trafik denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterlik görevine Kutlu Eser asaleten atandı
05 Ağustos 2024 Pazartesi - 12:03 Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterlik görevine Kutlu Eser asaleten atandı Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) Genel Sekreterlik görevini vekaleten yürüten Kutlu Eser, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın tensipleriyle asaleten atandı. Kurulduğu günden bu yana ilk günkü heyecanla çalıştığı Zafer Kalkınma Ajansının Genel Sekreterlik görevine atanmış olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Kutlu Eser,” Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerimizdeki paydaşlarımızla işbirliği içinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma yolunda azim ve özveriyle çalışmaya devam edeceğimiz bu yeni dönemde, “Bölgesel Kalkınma Hamlesi” ve “Milli Teknoloji Hamlesi” doğrultusunda, katma değerli, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve insana değer projeleri hayata geçirerek, bölgemizin rekabet gücünü artırmak için tüm gayretimizi ortaya koyacağız. Yerel kalkınma ruhunu yaşatarak, bu dört ilimizin potansiyelini en üst düzeye çıkaracak projelere odaklanacak, bölgemizin ülke ekonomisine ve toplumsal gelişimine daha fazla katkıda bulunmasını amaçlayacağız. Sanayimiz için teknoloji ve yenilikçilik temelli çözümler geliştirirken, sosyal ve kültürel projelerle de bölgemizin beşeri kapasitesini ve yaşanabilirlik düzeyini artıracağız. Bu önemli göreve beni layık gören Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta valilerimiz olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerimize, tüm paydaşlarımıza ve Genel Müdürümüz Ahmet Şimşek’e en içten teşekkürlerimi sunarım” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: "Türkiye, 2025’te yine dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yerini alacak"
04 Ağustos 2024 Pazar - 18:58 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: "Türkiye, 2025’te yine dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yerini alacak" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "2025 dengeli bir yıl olarak geçecek, fakat yılın sonundan itibaren Türkiye yine dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yerini alacak" dedi. Demiröz, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından Aslanapa ilçesinde düzenlenen ’Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Partililerin yoğun yoğun ilgi gösterdiği toplantıda AK Parti Kütahya milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay da birer konuşma yaparak, bundan sonra da daha çok çalışılması gerektiğini vurguladılar. Demir, Bayırcı ve Önsay’dan sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Şu anda Ankara, ekonomiye sahip ve onun eksiklerinin neler olduğunu keşfetmiş durumda. Hiç merak etmeyin bu aydan itibaren temmuz rakamları yakında açıklanacak. Enflasyon rakamları, iş gücü artışı, büyüme katsayıları hepsi açıklandığında göreceksiniz ki bu yıl sonuna kadar enflasyon aşağı doğru inecek. 2025 dengeli bir yıl olarak geçecek, fakat 2025 sonundan itibaren Türkiye yine dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yerini alacak. Şu anda satın alma paritemize göre dünyanın 11. ülkesiyiz. Tabi çıta çok yükseldi. Hayat standartlarımız çok yükseldi. 20 sene öncesine göre hayat standardımız hepimizin 3 katına kadar yükseldi. Önce pandemi sonra savaş, arkasından deprem, maalesef ekonomideki bu sallantıyı, gerilemeyi ve fiyat artışlarındaki kontrol eksikliğini getirdi ama bütün gücümüzle çalışıyoruz, şu anda ekonomi emin ellerde ve en kısa zamanda inşallah tekrar rayına oturacak ve Türkiye dünyada yine en yüksek büyümeyi sağlayan refah ülkelerinden biri haline gelecek. Bunun bir kısmı da algı yönetimi, aslında gelirlerimiz de yükseldi. Mümkün olduğu kadar gelirleri arttırmaya çalıştık. Ancak bazı dezavantajlı olan gruplar var ki onlar emeklilerimiz. Sadece emekli maaşına bakanlar, evi kirada olanlar ve tek geliri olanlarla ilgili sıkıntılar var. Aile Bakanlığına gerekli talimat verildi. İlçelerde kaymakamlıklara, illerde valiliklere gerekli talimat verildi. Bu insanlarımızı bize bulup getireceksiniz. Bu insanlarımıza biz direkt yardımlarımızı yapacağız. Her türlü desteği vereceğiz ve bu kritik dönemi inşallah hep beraber aşacağız. Biz sosyal bir devletiz, biz geçmişte de bu sıkıntıları yaşadık. Avrupa gibi, 18 yaşında çocuklarımızı başka yerlere gönderen, ’ne yaparsan yap’ diyen bir ülke değiliz. Bizim aile birliğimiz güçlü. 2008’deki olayları hatırlayın. Baba oğluna, kardeş kardeşe, dayı yeğenine destek vererek sıkıntıları öyle aşmıştık. Bunu da aşacağız hiç merak etmeyin. İnşallah el birliği ile ve AK Parti liderliği ile Türkiye bu çıkmazdan en yakın zamanda çıkacak" ifadelerini kullandı.
Köy sakinleri yol problemlerinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor
04 Ağustos 2024 Pazar - 10:13 Köy sakinleri yol problemlerinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor Kütahya’da 6 yıl önce üst geçit yapılacağı gerekçesiyle kapatılan yol vatandaşların mağdur olmasına sebep oldu. Alınan bilgiye göre, Kütahya’nın Ağaçköy Mahallesi ile Saka köyü arasındaki kara yolu, Devlet Demiryolları tarafından üst geçit yapılacağı gerekçesiyle araç trafiğine kapatıldı. Söz konusu bölgede üst geçit için temel kazıldı, beton atıldı demirleri düşendi. Ancak inşaatta bir ilerleme kaydedilmedi. Köy sakinlerini bu sebeple köylerine 3 kilometre daha fazla yol kat ederek ulaşıyor. Köy sakinlerinden Hüseyin Karakaya, Fatih Kahraman, Ali Kaya ve Hüseyin Kahraman, yarım kalan üst geçit inşaatının tamamlanması için yetkilileri defalarca müracaatta bulunduklarını ancak hiç bir olumlu gelişme yaşanmadığını ifade ettiler. Köy sakinleri, "Devlet Demiryolları buraya araçlar için üst geçit yapacağı gerekçesiyle trafiğe kapattı. Hatta üst geçit için direklerin temelleri atıldı. Aradan 6 yıl geçti ama inşaat ilerleme olmadı. CİMER’e defalarca şikayette bulunduk, ancak hiç bir olumlu sonuç elde edemedik. İsteğimiz; üst geçit inşaatının tamamlanmasıdır, eğer olmuyorsa buraya sinyalizasyonlu geçit yapılarak tekrar araç trafiğine açılmasıdır. Bizlere son dönemde yarım kalan üst geçidin Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı yönünde bilgiler verildi. Bu durum üzerine Kütahya İl Özel İdaresi’ne de müracaatta bulunduk" diye konuştular.
Kütahyalılar Gazze ve Heniyye için yürüdü
03 Ağustos 2024 Cumartesi - 23:42 Kütahyalılar Gazze ve Heniyye için yürüdü Kütahya’da yüzlerce kişi, Hamas lideri İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikastı ve Gazze’deki zulmü protesto için yürüdü. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için İran’ın başkenti Tahran’a giden Hamas lideri İsmail Heniyye’nin kaldığı konutta suikast sonucu hayatını kaybetmesi ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amacıyla Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KÜSİDAP) tarafından yürüyüş düzenlendi. Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve yüzlerce kişi, Ulu Cami’den sloganlar ve tekbirler eşliğinde Zafer Meydanı’na kadar yürüdü. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Sendika Başkanı Ülfet Balon basın açıklaması yaptı. Balon, “Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunmaktayız. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimiz alçakça katledildi, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze Şeridi’nde ayakta tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri güvenli bir nokta dahi yok. Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor” dedi. Kütahya Valisi Musa Işın ise, "Filistin savaşı ile ABD ve Avrupa’nın maskesi düşmüştür. İnsan hakları, demokrasi külliyen yalan. İsmail Heniyye şehit edildi. Ortada sadece Türkiye var. Müslüman ülkelerin hiçbiri taziye mesajı yayınlamadı. Ortada sadece Türkiye ve Cumhurbaşkanımız var. Allah kendisinden razı olsun" dedi. Eylem, Emir Sultan Kur’an Kursu yöneticisi Mehmet Oruç tarafından okunan dua ile sona erdi.
Kütahyalılar Gazze ve Haniye için yürüdü
03 Ağustos 2024 Cumartesi - 23:27 Kütahyalılar Gazze ve Haniye için yürüdü Kütahya’da yüzlerce kişi, Hamas lideri İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastı ve Gazze’deki zulmü protesto için yürüdü. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için İran’ın başkenti Tahran’a giden Hamas lideri İsmail Haniye’nin kaldığı konutta suikast sonucu hayatını kaybetmesi ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amacıyla Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KÜSİDAP) tarafından yürüyüş düzenlendi. Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve yüzlerce kişi, Ulu Camii’inden sloganlar ve tekbirler eşliğinde Zafer Meydanı’na kadar yürüdü. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardandan basın açıklaması Sendika Başkanı Ülfet Balon yaptı. Balon, “Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunmaktayız. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimiz alçakça katledildi, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze Şeridi’nde ayakta tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri güvenli bir nokta dahi yok. Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor” dedi. Kütahya Valisi Musa Işın, "Filistin savaşı ile ABD ve Avrupa’nın maskesi düşmüştür. İnsan hakları, demokrasi külliyen yalan. İsmail Haniyye şehit edildi. Ortada sadece Türkiye var. Müslüman ülkelerin hiç biri taziye mesajı yayınlamadı. Ortada sadece Türkiye ve Cumhurbaşkanımız var. Allah kendisinden razı olsun" dedi. Eylem, Emir Sultan Kur’an Kursu yöneticisi Mehmet Oruç tarafından dua ile sona erdi. (EFE-Y)